pişmanım...

ayseunal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
21
0
36
İstanbul
bundan 7 ay önce nişanlımla düğünden 2 ay önce nikah yaptık.sebebi de eş durumundan tayin.farklı şehirlerdeydik.Ben ankara,o istanbuldaydı.o beni çok seviyordu,bunu iyi biliyordum.düğün salonu tutulmuş,gelinlik,eşya beğenilmiş,siparişi verilmişti.her şey hazırdı.son günlerde her şey öyle kötüye gitmeye başladı ki.tartışmaya başladık.ben onun ailesine karşı istemeden bir iki hakarette bulundum.özür diledim ama o çok alınmıştı.böyle birkaç tartışma yaşadık.bunları zor da olsa aştık.ama en son itiraf ediyorum öyle bir hata yaptım ki şu an çok pişmanım.ona danışmadan eski okuldan bir erkek arkadaşımı ve ailesini eve yemeğe davet ettim.evde bizim yaşayacağımız,eşyaları oraya yerleştireceğimiz evdi.ev ankarada.yani ben kalıyordum.tabi nişanlımın misafir haberini en son duyunca tepki verdi.daha benim görmediğim,tanımadğım bir erkeği ve ailesini bana danışmadan, nasıl ben orada olmadan davet edersin,hatta imam nikahı ve resmi nikah yapılmışken arada.sen evliliğe hazır değilsin dedi.ben de ne var bunda diye diklendim.ahh ahh sonra olay büyüdü büyüdü ve sonunda mahkeme ve boşanma...keşke yanlış yaptım,bir daha yapmam deseydim.geçenlerde duydum ki yeni birisiyle söz kesmiş.inanın şu an o kadar pişmanım kiii...arkadaşlar erkekler bunlara önem veriyor..aslında bu olayda bir şey yoktu.ama ben kız gözüyle baktığım için bir şey yoktu.erkeklerin güvenini sarstınız mı sonuçlar böyle oluyor...Allah'ım bana yardım et...şimdi benim için yaptığı güzel şeyleri yeni sözlüsü için yapıyordur ki bunları düşününce ara sıra kafayı yiyorum..evlenme teklifini bile unutamıyorum..önce pişman değildim ama sonradan çıkıyor pişmanlığı...keşke biraz düşünceli olup,empati kursaydım...keşke danışsaydım,düşünceli davransaydım.bir daha yapmam deseydim.nasıl bitti bilmiyorum.arkadaşlar hem pişmanlığı paylaşmak hem de evliliğin ciddiyetini anlamanızı istedim.ben anlayamadım,siz anlayın.........

Canım benim yaa ( Çok üzüldüm okuyunca ama maalesef son pişmanlık bu. Kendini fazla suçlama tatlım yoksa psikolojin bozulur Allah korusun. Eminim sen de olayların bu raddeye geleceğini bilemedin belki de o çok abarttı ama sen de muhakkak haklıydın kendini savunmakta, açıkçası bana halledilebilir bir sorun gibi geldi ama demek ki sırf buna takılmamış birşeyler bitmiş yani sonuç bu olmuş.

başka bi konuda da bundan bahsetmiştin ve o kız ben değilim demişsin
kendi kendini yalanlıyorsun

kusura bakmayın ama bu adam size güvenmiyormuydu ki böyle bir sebeple boşandınız aileler ne dedi bu duruma.bence altında başka sebepler olmalı evinize gelen arkadasınız nasıl biriydiki bu olanlara müdahale etmedimi gerçekten seven erkek karısını resmi de olsa boşayıp hemen başkasıyla sözlenemez .çok enteresan adınıza üzüldüm ancak olayı idrak etmek mümkün değil

Bence bu konu için kendini bu kadar suçlama. Evet tepki göstermekte haklıymış ama boşanma davasına kadar götürülecek bir konu değil.

evet canım bence de kendini bu kdr suçlama.. çünkü buna kızması normal belki ama bu bir boşanma sebebi olamaz..

bence nişanlın haklı...sen evliliqe hazır deqilsin.. nişanlın senin için herşeyden önce gelmeliydi...böyle bir düqün arefesinde düqün hazırlıkları yapman gerekirken sen tutup erkek arkadaşını ve ailesini yemeqe çaqırmışsın...nişanlınında haberi yok...nişanlın duyduktan sonrada bir nevi erkek arkadaşını nişanlına karşı korumuş oluyorsun..çok yanlış...böyle bir durumdan sonra nişanlının sana güven sorunu yaşaması çok normal..ben 17 yıllık evliyim ve bunca yıla raqmen senin yaptıqını ben yapsam benim eşimde bana tepki gösterir..aile bütünlüqü denen bişey var...bu dönemde nişanlından başkasını gözün görmemesi gerekirken neyine gerekti eski arkadaşını yemeqe çaqırmak anlamak mümkün deqil...deqdimi yani bütün bu olanlara?? nişanlın bu hareketiyle sana olayın ciddiyetini yaptıqın hareketin nelere malolduqunu acı bir şekilde anlatmış olmuş...ve hala daha yeni pişman olduqunu yazmışsın...buda olayın diqer bir boyutu...yazık etmişsin hayatına...

çok sinirlenmiştir ortalığı yakar yıkar küfreder bağırır çağırır anlarım da boşanmaya gidecek bi olay değil ki bu. senin yaptığın hataysa onunki daha da büyük bi hata. aynı pişmanlık onun için de geçerli olmalı. diğer kızla sözlenmiş diyosun ne de çabuk tanıyıvermiş kızı evliliğe hazır değilsin diyo sana o sözlendiği kız hazırmıymış peki? bu kadar ölçüp tartan bu uğurda evliliğini bitiren adam.. diğer söz işini de ölçüp tartması gerekmezmiydi? madem bu kadar hassas bu konularda 7 ayda ne kadar çabuk tanıyıp güvenmiş? hatta 7 ay bile değil senden ayrıldığının ertesi günü bu ilişkiye başlamadığına göre.. güveni sarsılan adam bikaç ayda hayati kararını vermiş,ilginç.. eşelense altından çok şey çıkabilir bu durumun suçlama kendini..

avukat ayarladı onu..böyle davalara bakıyormuş.aslında boşanmaya götüren taraf benim bu olayı normal görmem,bu olayda bir şey olmadığını diretmem (( bir daha olmaz deseydim,şu an evliydik....(off yaa offf...

Boşandıktan hemen sonra başkasıyla söz kesmiş adam yahu. Muhtemelen şu tayin bilmem ne meselesinden dolayı evlenmiş olmak için evlendi sonra da ilk hatada gümm. Bence kendi kendini harap etmekten vazgeç. Birincisi sevse o kavganızı o noktaya götürmezdi, ikincisi şak diye boşanmazdı, üçüncüsü pat diye başkasıyla sözlenmezdi. Kendini harap etme boş yere.

bende ayrıldım ama ayrıldığıma değil nikah kıydığma..
nasip değilmiş boşver
sende evlenirsn inş.

bu olay temmuzda bitti.bende haberini alıyordum.o da kendine gelememiş bir kaç ay.ama hayat bu elbette sözlenecek.geçen ayın ortalarında sözlenmiş.(

canım hatalı ya da hatasız olsanda biteceği varmış ilişkinin. o kız onun kısmetiymiş ki dönüp dolaşıp onu bulmuş. birşeyler de bahane olmuş işte bu ayrılığa. ben kaderci olduğum için olaya bu pencereden bakıyorum.

tabiki kader deyipte herşeyi önemsememkte olmaz yine dikkat edeceksin. her zemini akıl yoluyla inşaa ediceksin. buna rağmen olmuyorsa yapacak başka da birşey kalmıyor demektir. kaldıki öyle olsaydı bu sebeplerden dolayı seni terke etmezdi.

şuan sana acı versede acın hafifleyecek inan. insan ölüme bile alışıyor zamanla. öyle diyor en azından herkes. unutmasanda acın silikleşecek ve kader sana yeni bir yol çizecek.

pişmanım deyipte bu konularla aklını bulandırmamaya çalış. aklına geldikçe başka meşkale bul kendine.

Rabbim sabır versin en kısa sürede inş. Allah'a emanet ol

daha kötü bir şey söyleyeyim mi?? tayini çıkmıştı.biz de senin gibi düşündük,tayin için nikah yaptı diye...amaaa...biz ona düşündüklerimizi söyleyince direk tayinini durdurdu....o zaman daha fazla yıkıldım...(( meğerse gerçekten seviyormuş benii..

ayy kıyamam bitanem...üzme kendini bukadar demekki kısmet değilmiş belki senin için böylesi daha hayırlı olucak..sende elbelt gönlüne göre birini bulucaksın..artık pişmanlıklarınla boğuşma...sana bi faydası olmayacak bak o hayatına kaldığı yerden yeni birisiyle devam etmeye başlamış...sende hayatına devam et keşkeler ilerde bazı şeylerine sebeb olmasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…