Pişmanlık ve Suçluluk Hissi

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Selam hanımlar..

2 haftadır hiç iletişim kurmadik. Ayrıldiktan sonra eşyalarını gönderdim. Ona da arkadaşım çöpe atmasını yazmıştı. Kendimi mutsuz etmek için cabalamiyoru aksine görmemek için tüm her şeyi sildim ama bu hafta mailde eski fotoğraf ve videolarımızı buldum. Yaşanan her şey gözümde kat be kat güzelleşti. Geçen de merak edip üye olduğu bı yürüyüş grubu vardı oraya baktım. Yürüyüşe katılmış. Bende bı şalı vardı onu da gondermistim. O şalı ve benim onda bı saç bandım vardı onu takmış bileğine. Deli gibi sevindim.

Birkaç gün önce bir arkadaşım onu aramış. Size noldu daha geçen evlenecektiniz diye. Tamamen beni suçlamış. Jehan her şeyi çok sorun ediyordu demiş. Hanımlar ben henüz bu yıl işe girdim ve borcum vs var diye nikahı 1 buçuk yıl sonra yapalım dedim hep. Bende erken olsun isterdim ama babamdan yardım alacağımı sanmıyorum, para bulabilecegimi de sanmıyorum. 5-6 ay geç olur kafamız rahat olur diye düşünmüştüm.

Sonra ailesine sürekli laf sokuyormuşum öyle demiş. (Geçen konuda anlattığım set konusuna kadar annesi hakkında hep çok tatli şeyler dedim.)

En son buluştuugumuzda hep durduk yere trip attı demiş. (En son buluştuugumuzda bana sürekli annesinin nelere karistigindan vs bahsetti. Önceden laf arasında akrabalarıyla sorunlarından bahsetmişti. O gün konuşurken de annesinden de kaynaklandığını söylemişti bende şakayla karışık senin annende de domuzluk var demiştim. Buna o an tepki vermeyip gülüp geçmiştik.) Bir de ben annesine terbiyesiz demişim. Ama hiçbir şekilde annesine terbiyesiz demedim.ya kocaman kadına ben ne hakla terbiyesiz derim zaten. Yanlış mı anladı ne yaptı bilmiyorum.

Annem klima aldı ev için bunu bile sorun yaptı demiş. Klima aldığını çok sonra öğrendim. Ben de bize de sorsaydi diye tepki vermiştim. (Sanırım baya ölçüsüz bı tepki verdim.) Ben açıkçası boşuna masraf ettiği için istememiştim. Yok benim evime benden habersiz şey alıyor kafasında değildim. Ama dedigim gibi fazla tepki verdim. Hediye diyip geçseydim keşke.

Benden soğuduğunu söylemiş. Benim gönderdiğim eşyaları yüzük dahil çöpe atmış. Ama benim gönderdiğim eşyalar içinde o yürüyüşte taktiği şal da vardi. Yalan söylüyor yani.

Kısacası kendimi acayip suçlu hissediyorum. Ailesinin hassas niktasi olduğunu ve benim cok laf ettiğimi soylemis. aslında ailesine sahiden kötü bir şey demedim hiç. Sadece o şakayla karışık domuzluk varmış dedim o bir de bu ne böyle annen yastık altında saklasın seni demiştim o. Bunun dışında kesin yine fazla tepki vermişimdir bir şeylere.

İçimi rahatlatmak için mi yazıyorum, yoksa ona yazmamak için kendimi mi engellemeye çalışıyorum bilmiyorum. Keşke böyle olmasaydık.

Güncelleme

Hanımlar ben salagin tekiyim. Arkadasina mesaj atmıştım buluşmak için. Sevgilim benim arkadaşıma mesaj atmış Jehan bana farklı kanallardan ulaşmaya çalışıyor. Uğraşmasın diye.

Arkadaşıma demiş ki jehaan benim ailemi hor gördü, küçük gördü. Kendisine daha özgür ruhlu birisini bulsun demiş. Jehan beni takıntı haline getirmiş, sevmiyor demiş. Jehan çok değişti demiş.

Hanımlar yemin ederim ailesini hiçbir şekilde hor görmedim. Aksine önceden de konu açmıştım bizim durumumuz onlara göre kötü diye. Onların evi vs çok güzeldi mesela bizim evi gsripserler diye bı yığın değişiklik yapmıştım evde. Özgür ruhlu demesine anlam bile veremiyorum. Kendisi çalışmasına rağmen annesinden harçlık aldığı için bana sürekli açıkla yapıyordu buna rağmen beni ilgilendirmiyor diye konusmamistim. Beni resmen şeytan bilmiş gözünde

Son düzenleme:
Anneye domuzluk yaptı denir mi. Ne ayıp ya. Başka bişey demenize gerek yok ki.
Birinin benim anneme domuzluk yaptı dediğini düşünemiyorum.

Kesinlikle haklısınız gereksiz ve ayıp olmuş öyle demem.

Ailesine karşı çok saygısızsınız kusura bakmayın; benim de ailem hassas noktamdır. Aileye bağlılıkla bağımlılık aynı şey değildir. Benim anneme biri "Domuzluk yaptı" falan dese benim için biterdi, daha ne kadar kötü bir şey denebilir ki. Aileme saygısı olmayan kişinin bana da saygısı yok demektir, üzgünüm benim için durum böyle. O da saygıya önem veriyorsa tabi ki bunları kaldıramamıştır.

Evet denmez oyle seyler . Ben konularinizi biliyorum tam dediginiz gibi kelimelik:) yinede icinden sessizce soylemeliydin:)

Gereksiz trip atıp adamı kendinden soğutup da buraya konu açan bir kızımız daha.

Yapmayın yavrularım, yapmayın canlarım. O trip yaparak kendinize daha çok aşık edeceğinizi sandığınız adamlar, yarın bir kadınla çook mutlu ve coşkulu bir ilişki yaşar, üzülürsünüz. Hayatı neden zehir ettim bize diye.

Bundan sonraki ilişkilerinde amacın mutlu etmek olsun. Kaynana hediye klima aldı diye ne bu piremses tavırlar. Saçma yani...

Çok haklısınız. Dememem gereken bir şeydi. Savunmak için demiyorum ama onu şu sebeple dedim annesi benim gayet kibarca dediğim şeyi kızlarına anlatırken başka yöne çekerek söylemiş ve çok önceden akrabalarından bahsederken şimdi annesinde suç olduğunu söyledi ben de ona istinaden annende de domuzluk varmış vs gibi bı cümle kurdum

Gereksiz trip atmadım. Lütfen konuyu tam olarak bilmeden gereksiz yere atmayın. Bı önceki konuya bakın isterseniz

Yine de o kelimeyi kullanmanız doğru değil; sizin annenize o aynı cümleyi kursaydı kendinizi nasıl hissederdiniz? Herkes bir şeyi söylerken kendine göre haklı elbette ama lafları düşünerek söylememiz gerekiyor biraz da.

Keşke sıcağı sıcağına özür dileseydiniz. Biriktirmiş içinde her şeyi işte.

Domuz kelimesine gülüp geçtik diye sorun olduğunu düşünmedim. Şu an dediğim şey bana da çok kaba geliyor keşke demeseydim. Onun dışında klima için özür dilemiştim

Domuz demenizz bilmiyorum ama ağır olmuş baya.Klima almıs bizede sorsaydı demişsiniz masraf yaptiği icin tamamda bunun söyleme sekli ne gerek vardı yazık masraf etmiş kiyamam falan deseniz niyetiniz anlaşılır.Niyetiniz cidden iyiyse kendinizi duzgun ve net ifade edinki yanlis anlasilmasın.

Evet haklısınız.yakisacak bı kelime değildi hiç. Şimdi aradan bu kadar zaman geçmişken özür dilemek saçma olur değil mi? Ya açıkçası barışmak için değil elbette ama aklinda böyle kalmak istemiyorum

maddi manevi ezilip çocuk büyüteceğim sonra da eş adayı beni dış kapının dış mandalı görecek oğlum ya da kızım hakkında hiç söz sahibi olmayacağım hediye alamayacağım sormadan olduuuuu başka.kimse kaya kovuğundan çıkmıyor konu sahibi.evlenmek aileyle de evlenmek demektir siz bunu anlayamamışsınız daha.o yüzden olgunlaşmadan zaten evlenmeyin

Evet haklısınız. Başta sert bir tepki vermedim tabi ama anlaşılmayınca tepkimi kontrol edemedim :)

Gereksiz trip atmadım. Lütfen konuyu tam olarak bilmeden gereksiz yere atmayın. Bı önceki konuya bakın isterseniz
Yahu kaynana klima aldı diye sorun çıkarmışsınız. Nedeni ne olursa olsun sorun çıkarmışsınız.

Domuzluk yaptı demişsiniz. Adam bu tavırlarınızla uğraşmak istemiyor demek ki artık. Ne ayıp yaa. Biri anneme öyle dese cinayet işlerim.

Olmaz. Gerçekten samimiyseniz pişmanlığınızda bence hiçbir şey için geç değil.

Ben dış mandal yerine koymadım ki kimseyi. Aksine annesi bana "mutfak seti"mi istediği yerden aldırmak isteyince durum böyle oldu. Yahu annesi zaten ben neden dış mandal şeyi yapayım kadına :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…