slm bahar seni diğer topiklerden birinde görmüştüm bebek için tedaviye başladım bendede pco var ve doktor sürekli kilo ver dio koşu bandı bende almıştım bi ara düzenli kullandım sıkılaşma oldu ama sonra sıkıldım bıraktım dün tekrar başladım bakalım ve ben inanıyorumki kilo verdiğim an gelecek bebeğim en azından 65e bir düşebilseydim...
bende de pko var ve bekrım sımdı den onlem almk ıstıorum kısa surede 5 -6 kılo aldım napıcgmı blemdım diyetisyene mı gtsem acaba:S
A.s canım evet pkolular topiğinde görmüş olabilirsin bende seni orda gördümKesinlikle sporu bırakma bıraktığın anda daha fazla kilo alırsın sağlıklı beslenme ve spor şart tek başına olmuyor çünkü.Ve biz pkolular daha yavaş verdiğimiz için biraz gayret etmemmiz gerekiyor.Burada isterseniz ne yediklerimizi paylaşalım böylece birbirimize fikir vermiş ve çok sağlıksız yeme alışkanlığı varsa engellemiş oluruz nedersiniz?
1 ayda 8 kg die bir diyet varmış dr ayça kayanın ben cuma guruplarından 3.takımdayım canım ordan 2 arkadaş başladı bugün baktım yapılabilecek bişi gibi duruyo ama bakalım benim şimdi yaptığım yediklerime dikkat etme şeklinde diyetisyene 2-3 sene önce gitmiştim ama kadın tartıda aldığı rapora bıraktı kitapçık şeklinde hazırladığı diyet listesini tutuşturdu elime birdahada gitmemiştim...
Merhaba canım bilgilerin için teşekkür ederim.Ben 50 55 dk hergün 5 de en son sınır 5 dedi çünkü diyetisyenim çok hızlı olması şuan için sakıncalı dedi.5 de tempolu yürüyorum sence nasıl mantıklı değilmi?
Canım hoşgeldin aramıza bende ne uyguladıysam veremedim yada çok yavaş verdim.Ve en sonunda özel diyetisyene gittim cuma günü.Ve dktorun gerçkten faydası var yeme alışkanlığı kazanıyorsun bilmediğin şeyleri öğreniyorsun tavsiye edrim herkeze çünkü bizler herşeyi bilemeyebiliriz yanlış besinler alma olasılığımız olabilir doktorlar bilinçli olduğu için bizi doğru yolda ilerlememizi sağlıyabilir.Ama devlet hastanesinin diyetisyenlerini tavsiye etmem memnun kalmadım.O yüzden özele gitmeni tavsiye edrim.
mantıklı canım ztn cok kosman daha cok yaktıgın anlamına gelmıor bıraz tempolu olup 25 dk en az kosman yeterlı bnce bıde bolgesel yaglanma var ıse o bolgelerı calıstırırsın olur bn spor salonuna gıdıorum yarın gıdıcem bnde.
İyiakşamlar kızlar nasılsınız dünden beriBen dün diyetisyene gittim güzel geçti.Uzunca konuştuk kendisi bilgi verdi ve bazı şeylerde yanlış yaptığımı görmüş oldum mesela ben koşuyla başlamıştım yürümeden koşuya geçmiştim doktor yanlış buldu özellikle yavaştan başlıcaksınki kilo verebilesin dedi.Kas yaptığı için kilo verememişim Sonra yeşil ve siyah çay arasında nerdeyse hiçbir fark yok dedi.bunun yerine ıhlamur adaçayı bitki çayları vs içebilirsin dedi.Suyu tüketmek şart dedi yeterince.Bana liste verdi ve her yediğini ögünleri neyaptıgınızı not edip gelirkn getiriceksiniz dedi.2 hafta sonra kontrole çağırdı bugün doktorun diyetine göre yapmaya başladım ana ve ara öğün.Sormak istediğiniz sorular olursa yanıtlarım doktordan bildiğim kadarıyla
Canım tariflerin için teşekkürler sağlıklı beslenmek gibisi yok gerçekten.Kırmızı et çok tavsiye edilmiyor zaten tavuk balık bol sebze yeşillik bizler için çok faydalı lifli posalı meyvelerde tüketmek gerekiyor.Diyetisyenden geldinmi canım merak ettim inşallh güzel gelişmeler vardırDün bende kolestrol için ikinci kez tahlil oldum ve ilkinden çok düşük çıktı yinede yüksek ama ilkine göre daha düşük doktor nasıl düşürdün dedi diyet ve spor dedim hep böyle devam et dahada düşer dedi.yani kilo oldumu her türlü hastalıkta çabası Allah korusun Aynı yerde diyetisyen vardı bekledik yerinde yoktu bile oysaki benim şimdiki gideceğim özel diyetisyendede hastalık yoğunluğundan hemen randevu veremediler:)Yani devletteki diyetisyenle özel diyetisyen arsaında çok fark var.Bana elime hazır liste verdi kilomu ölçtü tartıda okadar ve 1 ,5 ayda 1 e yakın kilo zor vermişim.Sen memnunmusun diyetisyeninden neler yaptı ilk gittiğinde?Bende bu cuma özele gideceğim ilk defa hadi hayırlısı hepimiz için İnşallah sende vermişsindir canım kilonu
baharcım topic in hayırlı olsun inşallah hepimiz için faydalı olur
ben de sana diyecektim koşma sakın yürü diye ama dr sana söylemiş zaten
45 dk-1 saat 4.2-4.6 hızla yürümek en iyi kilo verdiren şeymiş
şimdi senin listeye baktım ama benim kafamda çoook büyük bir sorun var
bahar malum bende insülin direnci var hem de 3 yıldır pek önemsemedim bu zamana kadar kilolu olsam da olur dedim ama pcos olup çocuk sahibi olmama engel olduğunu öğrenince dünyam başıma yıkıldı çok şükür test sonuçlarım iyi çıktı ama dr bol hareket edeceksin, 10 kilo vereceksin en az ben hamilelik bekliyorum o zaman dedi ama kilo ve hareket konusunda gayet net hatta bana kızıyor daha iradeli olmalısın diye
ben karatay hocanın diyetini uygulamaya çalışıyorum ve mutluyum hatta doktor sitesinden bir kaç defa hoaya soru sorma fırsatı da buldum bana "sakın sık sık yeme" dedi sık sık yemek insülin direncini kötü etkiler diyor
ben hastalığımı ilk öğrendiğim zaman diyetisyene gitmiştim ve defalarca çeşit çeşit diyet programları uyguladım ama hepsini 1 ayda bıraktım çünkü 6 öğün yazıyor ara öğün bir elma...
ben diyorum diyetisyene elma benim için bir öğün olamaz ancak çerez olur anlamıyor, kadın karşıma geçmiş 40 kilo ben 80 kilo bana diyor doyarsın doymuyorum işte ve akşam çok acıkıyorum sinirli oluyorum midem sürekli gurulduyor, 6 tane çiğ badem yiyorum daha beter acıkıyorum midem devamını istiyor
yani bacım az az sık sık yemek benim bünyeme ters, daha beter acıktırıyor...
ben sabah güçlü bir kahvaltı ettiğimde istisnasız 3 e 4 e kadar acıkmıyorum bu yüzden canan hocanın mantığı bana daha yatkın ama ne derece doğru bilmiyorum...
bahr 27 geç oldu kusura bakma ben kesinlikle özel diyetisyeni tavsiye ederim ben çok menunum cep tel verdi aklıma evde bişi takılsa arıyorum öğreniyorum hemen.ilk gittiğimde özel tartısıyla tarttı beni yağ su ne varsa çıktı neremde ne kadar yağ var ne kadar verilmeli hepsini söyledi ben diyetisyenime henüz gidemedim annem rahatsızlandı onunla ilgileniyorum şuan kendimi 2. plana attım ama zayıflamam devam ediyor her şekilde anlıyorum zaten inceldiğimi kaç kilo yum şuan bilmiyorum ama:))benim yazdığım listedeki yemekler hem lezzetli hemde aç kalmıyorum diyetisyenim tüm yaptığım yemeklerimi inceledi ve kesinlikle devam et dedi...ben çok menunum canım
Hoşgeldin canımmm çok teşekkür ederimİnşallah birbirimize faydalı oluruz da kurtuluruz kilolardan.Zeynepciğim öncelikle bendede verilecek 20 25 kilo fazlam var bunu belirteyim.Bende bazen öğün atlardım ara öğün hiç bir zaman yapmadım şuana kadar oyüzden dengesiz beslenmişim bunu şimdi daha iyi anlıyorum.Öncelikle umutsuzluğa kapılma veremem çok kilom var ara öğünler tatmin etmez beni deme.Gerçekten irade meselesi nefsimize hakim olmalıyız.Benimde diyetisyenim normal kiloda incecik.Ama bana dediği şu cümleyi unutmuyorum.Birşey yeme isteği gelince oruçlu gibi gör kendini ve yeme dedi.Nasıl oruçluyken agzımıza birşey koymuyorsak saati gelene kadar yemek ve ara öğün dışında birşey yeme dedi.Gerçektende öyle değilmi Allah sabrını verir canım.Madem çocuk için ve pko hastalığını en aza indirmek için kilo vermek gerekiyorsa bizde bunu vermek zorundayız başka çaremiz yok.Yer içer hiçbir şey yokmuş gibi davranırsak bu kiloların altından çıkamyız sonra.Şuanki yaptığın diyeti tam bilmiyorum bana liste halinde neler yaptığuını yazarsan sevinirim.Ara öğün insülini artıyor demişsin canım benim diyetisyende biliyor pko oldumu ve bana kesinlikle ara öğün olmalı dedi.İnsülini çıkaracak gıdalar yemedikten sonra çıkmaz insülin.Mesela bana havuç ve patates yasak neden?İnsülin direncini artırdığı için.Yani birazda ne yediğimizi bilmemiz lazım.Bu yapmış olduğun diyet sağlıklı ve sağlıklı şekilde kilo verdiriyorsa sana sorun yok.Ama şunu unutma düzensiz yemek saatleride kilo aldırıyormuş.Belli saatlerde yemek gerekiyormuş.Canım kafana birşey takılırsa sorabilirsin.Ayrıca dünya başına yıkılmasın bu pko hepimizde var bak.Allah beterinden korusun hastalığı varsa çareside var biliyorsun.Oyüzden ümitsiliğe kapılma sen sağlıklı şekilde diyetine vede sporunu yap.İnşallh hedefine ulaşırsın canım.Allah'a emanet ol
sağol canım şimdilik iyi gidiyor karatay
benim en büyük sorunum kahvaltıyı çok sık atlamam ben servise 6.30 da biniyorum dolayısıyla çok zor yetişiyorum ve kahvaltı edemiyorum bazen ki bütün dr ların diyetisyenlerin üzerinde durdukları konu bu en kötü durum bu
karatayda liste yok dikkat edilecekler var
her tür karbonhidrat ve şeker yasak doğal tuz ve doğal besinlerle dilediğiniz kadar beslenebiliyorsunuz bol yürüyüş var
ben de tam olarak uyamıyorum arada tam buğday ekmeği vaya sokak simidi yiyorum
meyve yiyorum arada tatlı da kaçıyor ama bir ayda 3.5 kilo verdim
sen istanbul da mısın
hangi diyetisyene gidiyorsun
bende pkoluyum buna 3 gun önce canlı yumurtamın kalmamıs olmasıda eklendı 100 kıloyum dıyetısyene gdıyorum bılınenlerın dısında dıyetsyenın bana söyledıgı pkolu oldugum ıcın tatlıyı mınımuma dusurmelıymısım eksı ve acıyı arttırmalıymısım sumak lımon sırke nar eksısı gıbı normal ınsanlara göre daha yavas kılo verebılırmısız.v.s. v.s. cok uzun bı yol var benımde önumde herseyın hayrlısı dıyorum
Spor salonuna gitmen çok iyi ben spor salonu yerine evde yapmayı tercih ettim evde daha rahat oluyor spor yaparkenKoşmadan ziyade dediğim gibi tempolu yürüyorum.Duruma göre canım baktınki yavaş veriyorsun yada ters giden birşeyler var diyetisyene gidersin çokta pahalı değil yani.Yeme durumun nasıl bir gün boyunca?
Canım kahvaltıyı yapmak önemli işteAma yinede 3.5 kilo vermen çok iyi Kahvaltını yapmaya çalış ama ve kahvaltıdada yeşillik bulundur.Ben birde sabah kalkınca maydonoz kürü ve elma sirkesi kürü uyguluyorum gece yatmadan öncede elma sirkesi kürü içiyorum bakalım faydasını görecekmiyim?Hep olumlu olarak bahsetmişler çünkü internette okuduğum kadarıyla.Ben Bursadayım canım.İstanbulda olsaydım yardımcı olurdum sana diyetisyen konusunda
bir haftadır adanadaydım.yazamadım.bahar bende bursadayım.kime gidiyorsun diyetisyene.kilom bir haftadır değişmemiş.spor olayı hariç bozmadım.
Kızlar menümü paylaşayım sizinle belki sizde faydalanır pko olduğumuz için işinize yarayabilir.
Sabah:Bir bardak ılık elma sirkeli az ballı su,Maydonoz kürü.Saat 9 da kahvaltım:1 dilim ekmek tam buğday.Maydonoz,1 yumurta haşlanmış,2 zeytin,bir dilim peynir,açık şakersiz çay yada bitki çayı.
Ara öğün Saat 11:30 4 kuru kayısı ben 2 yiyebildim.2 adet ceviz.
Öğlen Saat 14:00 6 kaşık bamya yemeği,bir kase yoğurt,bir dilim tam buğ.ekmek.
Ara öğün Saat 16:30 1 orta boy portakal 5 adet badem en fazla 6.Ben 5 yiyorum.
Koşu bandı:55 dk.tempolu yürüyüş 5 de.Twisterde sırt hareketi.Mekik 3 set 20 adet.
Akşam 19:00 2 kepçe mercimek çorbası,brokoli salatası bir dilim ince ekmek.
Günde 8 9 bardak su içmeye çalışın.Ben çok su içmeyen biri olarak su içmeye başladım çünkü faydası çok.
Doktorun dediği bazı bilgileri paylaşıyorum sizlerle.Çay açık, kahve şekersiz kahve çok tavsiye etmedi.Yeşilçayla siyah çayın arasında hiçbir farkın olmadığını biri yaş birinin kurutulmuş olduğunu açık şekersiz normal çayda içebileceğimi ıhlamur bitki çayları tavsiye etti.Kepek ve çavdar ekmek yerine tam buğday ekmeği,ana öğün gibi ara öğününde mutlaka olmasını ve yemek saatlerini geçirmemeye,Çorbaları et sulu yada knor bulyonlu yapmamaya,Öğlen sebze yada kurubaklagil 6 yemek kaşığını geçmiyecek.Et haftanın 2 günü ama 2 defa yemeniz şart deği.Tavuk ve balıkta haftanın 4 5 günü.Et grubu yediğimizde mesela akşam sebze yemegi yanına 2 köfte büyüklügünde et olur sotesi olur yada köfte olur et olunca ekmek yok yanında bol salata.Tavuk ve balıktada öyle bol salata.Ara öğünlere geleyim sabah ara öğünü kayısı ve ceviz. Ögleden sonra ara öğün 1 porsiyon meyva yanına 5 6 adet badem.Akşamdan sonraki ara öğündede 3 adet etiform bir porsiyon meyva yada bir bardak süt ben çayda içiyorum çay açık ve şekersiz olunca zararı yok yani.Eğer patlamış mısır çok seviyorsak akşamki ara öğünde meyva yerine bir su bardağı az yağlı az tuzlu mısır yeme hakkımız var.Birde yatmadan önce bir bardak ılık elma sirkeli su 2 tatlı kaşığı elma sirkesi çok olmuyacak mideye zararı olur bir tatlı kaşığıda bal karıştırıp içiyorum bazen bal koymuyorum.Bilgilerimin çoğunu paylaştım inşallah sizlere faydam dokunur.Ben cumartesi başladım diyetisyenimin verdiği diyete ve aynını sizlere yazdım hepimize kolay gelsin ne yediklerinizi su ve spor bunların hepsini yazarsanız böylece karşılaştırmış oluruz birbirimizi Hepimize kolay gelsin
baharcım topic in hayırlı olsun inşallah hepimiz için faydalı olur
ben de sana diyecektim koşma sakın yürü diye ama dr sana söylemiş zaten
45 dk-1 saat 4.2-4.6 hızla yürümek en iyi kilo verdiren şeymiş
şimdi senin listeye baktım ama benim kafamda çoook büyük bir sorun var
bahar malum bende insülin direnci var hem de 3 yıldır pek önemsemedim bu zamana kadar kilolu olsam da olur dedim ama pcos olup çocuk sahibi olmama engel olduğunu öğrenince dünyam başıma yıkıldı çok şükür test sonuçlarım iyi çıktı ama dr bol hareket edeceksin, 10 kilo vereceksin en az ben hamilelik bekliyorum o zaman dedi ama kilo ve hareket konusunda gayet net hatta bana kızıyor daha iradeli olmalısın diye
ben karatay hocanın diyetini uygulamaya çalışıyorum ve mutluyum hatta doktor sitesinden bir kaç defa hoaya soru sorma fırsatı da buldum bana "sakın sık sık yeme" dedi sık sık yemek insülin direncini kötü etkiler diyor
ben hastalığımı ilk öğrendiğim zaman diyetisyene gitmiştim ve defalarca çeşit çeşit diyet programları uyguladım ama hepsini 1 ayda bıraktım çünkü 6 öğün yazıyor ara öğün bir elma...
ben diyorum diyetisyene elma benim için bir öğün olamaz ancak çerez olur anlamıyor, kadın karşıma geçmiş 40 kilo ben 80 kilo bana diyor doyarsın doymuyorum işte ve akşam çok acıkıyorum sinirli oluyorum midem sürekli gurulduyor, 6 tane çiğ badem yiyorum daha beter acıkıyorum midem devamını istiyor
yani bacım az az sık sık yemek benim bünyeme ters, daha beter acıktırıyor...
ben sabah güçlü bir kahvaltı ettiğimde istisnasız 3 e 4 e kadar acıkmıyorum bu yüzden canan hocanın mantığı bana daha yatkın ama ne derece doğru bilmiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?