Pkoluların Diyet ve Sporla Zayıflama Deneyimleri

A.s canım evet pkolular topiğinde görmüş olabilirsin bende seni orda gördümKesinlikle sporu bırakma bıraktığın anda daha fazla kilo alırsın sağlıklı beslenme ve spor şart tek başına olmuyor çünkü.Ve biz pkolular daha yavaş verdiğimiz için biraz gayret etmemmiz gerekiyor.Burada isterseniz ne yediklerimizi paylaşalım böylece birbirimize fikir vermiş ve çok sağlıksız yeme alışkanlığı varsa engellemiş oluruz nedersiniz?

bende de pko var ve bekrım sımdı den onlem almk ıstıorum kısa surede 5 -6 kılo aldım napıcgmı blemdım diyetisyene mı gtsem acaba:S

Canım hoşgeldin aramıza bende ne uyguladıysam veremedim yada çok yavaş verdim.Ve en sonunda özel diyetisyene gittim cuma günü.Ve dktorun gerçkten faydası var yeme alışkanlığı kazanıyorsun bilmediğin şeyleri öğreniyorsun tavsiye edrim herkeze çünkü bizler herşeyi bilemeyebiliriz yanlış besinler alma olasılığımız olabilir doktorlar bilinçli olduğu için bizi doğru yolda ilerlememizi sağlıyabilir.Ama devlet hastanesinin diyetisyenlerini tavsiye etmem memnun kalmadım.O yüzden özele gitmeni tavsiye edrim.

1 ayda 8 kg die bir diyet varmış dr ayça kayanın ben cuma guruplarından 3.takımdayım canım ordan 2 arkadaş başladı bugün baktım yapılabilecek bişi gibi duruyo ama bakalım benim şimdi yaptığım yediklerime dikkat etme şeklinde diyetisyene 2-3 sene önce gitmiştim ama kadın tartıda aldığı rapora bıraktı kitapçık şeklinde hazırladığı diyet listesini tutuşturdu elime birdahada gitmemiştim...

Canım sen bilirsin tabi ama senin bünyene uygun diyeti yapman lazım bunuda sen bilemezsin doktorlar bu konuda çözüm diyorum.Senin şansına gittiğin doktor iyi değilmiş demek mesleğini iyi hakkıyla yapan diyetisyenlerde var ama çok kilon yoksa bir dene belki faydası olur.Kolay gelsin hepimize

Kızlar menümü paylaşayım sizinle belki sizde faydalanır pko olduğumuz için işinize yarayabilir.

Sabah:Bir bardak ılık elma sirkeli az ballı su,Maydonoz kürü.Saat 9 da kahvaltım:1 dilim ekmek tam buğday.Maydonoz,1 yumurta haşlanmış,2 zeytin,bir dilim peynir,açık şakersiz çay yada bitki çayı.

Ara öğün Saat 11:30 4 kuru kayısı ben 2 yiyebildim.2 adet ceviz.

Öğlen Saat 14:00 6 kaşık bamya yemeği,bir kase yoğurt,bir dilim tam buğ.ekmek.

Ara öğün Saat 16:30 1 orta boy portakal 5 adet badem en fazla 6.Ben 5 yiyorum.

Koşu bandı:55 dk.tempolu yürüyüş 5 de.Twisterde sırt hareketi.Mekik 3 set 20 adet.

Akşam 19:00 2 kepçe mercimek çorbası,brokoli salatası bir dilim ince ekmek.

Günde 8 9 bardak su içmeye çalışın.Ben çok su içmeyen biri olarak su içmeye başladım çünkü faydası çok.

Doktorun dediği bazı bilgileri paylaşıyorum sizlerle.Çay açık, kahve şekersiz kahve çok tavsiye etmedi.Yeşilçayla siyah çayın arasında hiçbir farkın olmadığını biri yaş birinin kurutulmuş olduğunu açık şekersiz normal çayda içebileceğimi ıhlamur bitki çayları tavsiye etti.Kepek ve çavdar ekmek yerine tam buğday ekmeği,ana öğün gibi ara öğününde mutlaka olmasını ve yemek saatlerini geçirmemeye,Çorbaları et sulu yada knor bulyonlu yapmamaya,Öğlen sebze yada kurubaklagil 6 yemek kaşığını geçmiyecek.Et haftanın 2 günü ama 2 defa yemeniz şart deği.Tavuk ve balıkta haftanın 4 5 günü.Et grubu yediğimizde mesela akşam sebze yemegi yanına 2 köfte büyüklügünde et olur sotesi olur yada köfte olur et olunca ekmek yok yanında bol salata.Tavuk ve balıktada öyle bol salata.Ara öğünlere geleyim sabah ara öğünü kayısı ve ceviz. Ögleden sonra ara öğün 1 porsiyon meyva yanına 5 6 adet badem.Akşamdan sonraki ara öğündede 3 adet etiform bir porsiyon meyva yada bir bardak süt ben çayda içiyorum çay açık ve şekersiz olunca zararı yok yani.Eğer patlamış mısır çok seviyorsak akşamki ara öğünde meyva yerine bir su bardağı az yağlı az tuzlu mısır yeme hakkımız var.Birde yatmadan önce bir bardak ılık elma sirkeli su 2 tatlı kaşığı elma sirkesi çok olmuyacak mideye zararı olur bir tatlı kaşığıda bal karıştırıp içiyorum bazen bal koymuyorum.Bilgilerimin çoğunu paylaştım inşallah sizlere faydam dokunur.Ben cumartesi başladım diyetisyenimin verdiği diyete ve aynını sizlere yazdım hepimize kolay gelsin ne yediklerinizi su ve spor bunların hepsini yazarsanız böylece karşılaştırmış oluruz birbirimizi Hepimize kolay gelsin

mantıklı canım ztn cok kosman daha cok yaktıgın anlamına gelmıor bıraz tempolu olup 25 dk en az kosman yeterlı bnce bıde bolgesel yaglanma var ıse o bolgelerı calıstırırsın olur bn spor salonuna gıdıorum yarın gıdıcem bnde.

eed cnm haklısın arın bı bakıcam tkrr on gunde verebılmısmıyım ne kadar vermısım duruma gore bnde ozel dıyetısyen dusunuorum.

Spor salonuna gitmen çok iyi ben spor salonu yerine evde yapmayı tercih ettim evde daha rahat oluyor spor yaparkenKoşmadan ziyade dediğim gibi tempolu yürüyorum.Duruma göre canım baktınki yavaş veriyorsun yada ters giden birşeyler var diyetisyene gidersin çokta pahalı değil yani.Yeme durumun nasıl bir gün boyunca?

baharcım topic in hayırlı olsun inşallah hepimiz için faydalı olur

ben de sana diyecektim koşma sakın yürü diye ama dr sana söylemiş zaten
45 dk-1 saat 4.2-4.6 hızla yürümek en iyi kilo verdiren şeymiş
şimdi senin listeye baktım ama benim kafamda çoook büyük bir sorun var
bahar malum bende insülin direnci var hem de 3 yıldır pek önemsemedim bu zamana kadar kilolu olsam da olur dedim ama pcos olup çocuk sahibi olmama engel olduğunu öğrenince dünyam başıma yıkıldı çok şükür test sonuçlarım iyi çıktı ama dr bol hareket edeceksin, 10 kilo vereceksin en az ben hamilelik bekliyorum o zaman dedi ama kilo ve hareket konusunda gayet net hatta bana kızıyor daha iradeli olmalısın diye

ben karatay hocanın diyetini uygulamaya çalışıyorum ve mutluyum hatta doktor sitesinden bir kaç defa hoaya soru sorma fırsatı da buldum bana "sakın sık sık yeme" dedi sık sık yemek insülin direncini kötü etkiler diyor
ben hastalığımı ilk öğrendiğim zaman diyetisyene gitmiştim ve defalarca çeşit çeşit diyet programları uyguladım ama hepsini 1 ayda bıraktım çünkü 6 öğün yazıyor ara öğün bir elma...
ben diyorum diyetisyene elma benim için bir öğün olamaz ancak çerez olur anlamıyor, kadın karşıma geçmiş 40 kilo ben 80 kilo bana diyor doyarsın doymuyorum işte ve akşam çok acıkıyorum sinirli oluyorum midem sürekli gurulduyor, 6 tane çiğ badem yiyorum daha beter acıkıyorum midem devamını istiyor
yani bacım az az sık sık yemek benim bünyeme ters, daha beter acıktırıyor...
ben sabah güçlü bir kahvaltı ettiğimde istisnasız 3 e 4 e kadar acıkmıyorum bu yüzden canan hocanın mantığı bana daha yatkın ama ne derece doğru bilmiyorum...

bahr 27 geç oldu kusura bakma ben kesinlikle özel diyetisyeni tavsiye ederim ben çok menunum cep tel verdi aklıma evde bişi takılsa arıyorum öğreniyorum hemen.ilk gittiğimde özel tartısıyla tarttı beni yağ su ne varsa çıktı neremde ne kadar yağ var ne kadar verilmeli hepsini söyledi ben diyetisyenime henüz gidemedim annem rahatsızlandı onunla ilgileniyorum şuan kendimi 2. plana attım ama zayıflamam devam ediyor her şekilde anlıyorum zaten inceldiğimi kaç kilo yum şuan bilmiyorum ama:))benim yazdığım listedeki yemekler hem lezzetli hemde aç kalmıyorum diyetisyenim tüm yaptığım yemeklerimi inceledi ve kesinlikle devam et dedi...ben çok menunum canım

Hoşgeldin canımmm çok teşekkür ederimİnşallah birbirimize faydalı oluruz da kurtuluruz kilolardan.Zeynepciğim öncelikle bendede verilecek 20 25 kilo fazlam var bunu belirteyim.Bende bazen öğün atlardım ara öğün hiç bir zaman yapmadım şuana kadar oyüzden dengesiz beslenmişim bunu şimdi daha iyi anlıyorum.Öncelikle umutsuzluğa kapılma veremem çok kilom var ara öğünler tatmin etmez beni deme.Gerçekten irade meselesi nefsimize hakim olmalıyız.Benimde diyetisyenim normal kiloda incecik.Ama bana dediği şu cümleyi unutmuyorum.Birşey yeme isteği gelince oruçlu gibi gör kendini ve yeme dedi.Nasıl oruçluyken agzımıza birşey koymuyorsak saati gelene kadar yemek ve ara öğün dışında birşey yeme dedi.Gerçektende öyle değilmi Allah sabrını verir canım.Madem çocuk için ve pko hastalığını en aza indirmek için kilo vermek gerekiyorsa bizde bunu vermek zorundayız başka çaremiz yok.Yer içer hiçbir şey yokmuş gibi davranırsak bu kiloların altından çıkamyız sonra.Şuanki yaptığın diyeti tam bilmiyorum bana liste halinde neler yaptığuını yazarsan sevinirim.Ara öğün insülini artıyor demişsin canım benim diyetisyende biliyor pko oldumu ve bana kesinlikle ara öğün olmalı dedi.İnsülini çıkaracak gıdalar yemedikten sonra çıkmaz insülin.Mesela bana havuç ve patates yasak neden?İnsülin direncini artırdığı için.Yani birazda ne yediğimizi bilmemiz lazım.Bu yapmış olduğun diyet sağlıklı ve sağlıklı şekilde kilo verdiriyorsa sana sorun yok.Ama şunu unutma düzensiz yemek saatleride kilo aldırıyormuş.Belli saatlerde yemek gerekiyormuş.Canım kafana birşey takılırsa sorabilirsin.Ayrıca dünya başına yıkılmasın bu pko hepimizde var bak.Allah beterinden korusun hastalığı varsa çareside var biliyorsun.Oyüzden ümitsiliğe kapılma sen sağlıklı şekilde diyetine vede sporunu yap.İnşallh hedefine ulaşırsın canım.Allah'a emanet ol

Rica ederim canım hoşgeldinEvet özel diyetisyene başladım bende gerçekten bilmediğim şeyler varmış.Önceden ara öğün yemiyordum şimdi ara öğün kesinlikle var.Yeme saatleri aynı sattlerimi geçirmemeye çalışıyorum.yatma saatim belli bir saatte kalkış öyle.Doktorda bunlarda çok önemli dedi.Bende özel tartıda tartıldım yanlarda kolları vardı onu kendime doğru çektim oada yağımı ölçüyormuş ismni hatırlayamadım cihazın.Boyumu kilomu ölçtü hesapladı ve birde pkolu olduğum için bazı şeyler söyledi yani normal birrine göre pkoluların vermesi biraz daha ağır olabilir dedi.Kendini önce Allah'a sonra bana teslim et dedi bu bana moral verdi.Bakalım canım inşllh yaptıklarımızın karşılığını alırız.Annen içinde çok geçmiş olsunİnşallah önemli birşeyi yoktur.Allah şifa versinŞimdi tartılma bencede doktora gidince tartıl.Birde tartıda naylon çorabımı bile çıkarttım çıplak ayakla tartılmak gerekiyormuş.Kontrole gelirken aynı kıyafetlerle gelirsin dedi.Yani bizim kaçırdığımız detaylarda varmış.Bende not tutuyorum yediklerini ne yaptığını yaz saatleriyle beraber dedi.Bakalım canım ya Allah yardımcımız olsun inşallah başarıcaz

sağol canım şimdilik iyi gidiyor karatay
benim en büyük sorunum kahvaltıyı çok sık atlamam ben servise 6.30 da biniyorum dolayısıyla çok zor yetişiyorum ve kahvaltı edemiyorum bazen ki bütün dr ların diyetisyenlerin üzerinde durdukları konu bu en kötü durum bu

karatayda liste yok dikkat edilecekler var
her tür karbonhidrat ve şeker yasak doğal tuz ve doğal besinlerle dilediğiniz kadar beslenebiliyorsunuz bol yürüyüş var
ben de tam olarak uyamıyorum arada tam buğday ekmeği vaya sokak simidi yiyorum
meyve yiyorum arada tatlı da kaçıyor ama bir ayda 3.5 kilo verdim

sen istanbul da mısın
hangi diyetisyene gidiyorsun

Canım kahvaltıyı yapmak önemli işteAma yinede 3.5 kilo vermen çok iyiKahvaltını yapmaya çalış ama ve kahvaltıdada yeşillik bulundur.Ben birde sabah kalkınca maydonoz kürü ve elma sirkesi kürü uyguluyorum gece yatmadan öncede elma sirkesi kürü içiyorum bakalım faydasını görecekmiyim?Hep olumlu olarak bahsetmişler çünkü internette okuduğum kadarıyla.Ben Bursadayım canım.İstanbulda olsaydım yardımcı olurdum sana diyetisyen konusunda

bende pkoluyum buna 3 gun önce canlı yumurtamın kalmamıs olmasıda eklendı 100 kıloyum dıyetısyene gdıyorum bılınenlerın dısında dıyetsyenın bana söyledıgı pkolu oldugum ıcın tatlıyı mınımuma dusurmelıymısım eksı ve acıyı arttırmalıymısım sumak lımon sırke nar eksısı gıbı normal ınsanlara göre daha yavas kılo verebılırmısız.v.s. v.s. cok uzun bı yol var benımde önumde herseyın hayrlısı dıyorum

Canım hoşgeldin aramıza malesef hepimizin ortak sorunuBende diyetisyene gidiyorum menümü yazmıştım senin diyet listen nasıl?Birde patates ve havuç yasak insülin direncini artırdığı için.Geçmiş olsun canım Allah şifa versin hepimize inşallh kurtulucaz bu kilolardan evet tatlı hamur işi kızartma vs çoğu insana yaramaz zaten dikkat etmemiz lazım napalım zor günlerin ardından formumuza kavuşuruz inşallh .Benim diyetisyende normal insana göre yavaş verebileceğimi söyledi.Ama yinede belli olmaz dedi bakalım hayırlısı.Sporda yap canım ben hergün yapıyorum sade diyetle olmuyor.

diyet yapmadıgım zamana bakınca berbat ama 15 gun luk program hazırlıorum baktım uyuyorum o zmn 1.700 gr vermısım sımdı daha skı olan 2 programı hazırlıorum hedefım 2.500 gr:26:

bir haftadır adanadaydım.yazamadım.bahar bende bursadayım.kime gidiyorsun diyetisyene.kilom bir haftadır değişmemiş.spor olayı hariç bozmadım.

bir haftadır adanadaydım.yazamadım.bahar bende bursadayım.kime gidiyorsun diyetisyene.kilom bir haftadır değişmemiş.spor olayı hariç bozmadım.

Canım tesadüfmüdür bu böyle Adanada kim var bende Adana doğumluyum aslen Bursalıyım geçen yaz Adanaya gitmiştim bende yazın akrabalarımaBen özel diyetisyene gidiyorum canım gitmeyi düşünürsen özelde msj atarım sana.Sen Bursanın neresinden bu arada?Canım pkolu olduğumuz için yavaş veriyoruz üzücü bir durum ama napalım inşallah iyi olur hepimiz için.Bozma tabi sabırlı olmak zorundayız sporunuda yap ama.

Bir sonraki cümleni merak ede ede okudum yazdıklarını, doktorundan öğrendiklerini Bahar. Uzun zamandır adam akıllı pcos ustası hekim eşliğinde birşeyler yapmak istiyorum ama şimdi değil, ileride hayata geçirebileceğim. Kilo vermem gerekliliği kalmazsa da gitmek istiyorum seveceğim bir beslenme uzmanına. Kilo koruma kontrol dönemini hazmedebilmek için istiyorum bunu.
Diyetteyim diyoruz ya, kilo verme döneminden sonra biliyoruz diyetimiz bitti,
biraz gevşiyoruz, taviz tavizi getiriyor. Ne ara almışım o rakamları, nasıl bu kiloya çıktım hiç anlamadım şaşkınlığını yaşıyoruz.

Ne yapıp ne yapmayıp 6 kilo verebilmeliyim. Egzersizin anlamını unuttum kadar uzağım ne zamandır ne yazık ki.
İradeli olmak zihnine kabullendirmek ile eş zamanlı yapılabiliyor, henüz kendime dikkat etmeliyimi kabullenmediysen sittin sene öğlen başladığın düzeni akşam olmadan sonlandırırsın.
Evvelki toparladığım motivasyona ulaştım ben galiba.VirüsBurada olmamdan bu anlaşıyor.

Sana da kolaylık ve maksimum şevk dilerim :d

Merhaba Zeynep.
Günde 6, 8 öğün yemek mecburiyeti olunca habire mutfak ile yiyecek ile haşırneşir oluyorsun. Bu sebepten Canan Hanım'ın önerilerini sahipleniyor, şapka çıkartıyorum.

Ara öğün değil de, bitki çayı tüketirken bir kuru kayısı, bir incir eşlik ederse mideme hem lezzetli lezzetli içiyorum yeşil çayı hem de ara öğün sıkışmasına girmemek güzel oluyor.
Gerçi bergamut aromalı çaykur yeşil çayın içimi leziz ama arifoğlunun yeşil çay yaprakları sıkıştırılmış gibi, sıcak suda böyle çözünüp koskocaman oluyorlar, daha etkiliymiş daha tabiiymiş gibi geliyor bu iri iri yapraklar. Lezzetsiz yanını da kuru meyve ile dengeliyorum.
**

İzniniz ile ara ara katılmak isterim yazılarınıza.

Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…