- Konu Sahibi deerrryyaaa
-
merhaba
bende pko hastasıyım glifor adındaki şeker ilacını kullandım bir süre aynı şekilde bende de iştah azalmasına yardımcı oldu kiloda verdim ama 2 aydır kullanmıyorum midemi bulandırmaya başladı verdigim kilolarıda hızla geri almaya başladım 20 kiloya yakın fazlam var böyle bi problem yaşayan oldu mu olduysa da nasıl üstesinden geldiniz paylaşırsanız sevinirim
kg verelive ilacı bırakalı epey oldu hiç verdiğim kiloları geri almamıştım ama ramazan bana kilo aldırıyor sanırımbende sahur ve iftarda yemekten sonra 2 tane içerek bu ilaca devam etmeye başladım... yinede fazlam yok ama tedbir amaçlı tartımda komşuda bi kaç haftadır isteyemedim de..tahmini 57-58 falan oldum diye düşünüyorum.. iftarda-sahurda salata-ızgara vs. tarzı yiyeceğim
üç gün oldu glifor 850 mg günde bir dozla başladım arkadaşlar 2 kilo verdim 85 kiloydum 83 oldum yaptığım önceki dyetlerde hiç 83 e inmemiştim ama indim şükür şuan iyi gidiyor sabahları yemek arası alıyorum fazla miğdem bulanmıyor mutlaka yemek arası alın arkadaşlar....
mayısın 20 sinden beri kullanıyorum. 109' dan 104' e düştüm.
bir komşum beni gördü ve aaaa senin belin varmış dedi. 5 kilo olmasına rağmen farketti
benım sıze bır kac sorum olacak bayanlar cevaplarsanız sevınırım banada ıkı yıl once pko teshısı kondu 6ay dogum kontrol hapı kullandım yazz 24+4 du adıda sonra doktora gıttıgımde gecmıs dedı kullanma bırak gene sana kalmıs ıstersen kullanadabılırsın dedı bende kımyasala gerek yok dedım kullanmadım.ama bır yıl sonra gene adet gecıkmelerım basladı suanda hala aynı sıkıntıdayım gıttıgım doktorlar ultrasonlada bakıyor bısı yok kan testıde yapıyor bırsey yok ee ne var ozaman bılmıyorum delırecem enson her gun bır kılo alıyorum vucudum balon gıbı oldu bıldıgınız sıstım yanı hem kılo hemde odem var heryerımde sızce bendede ınsulın dırencı olabılırmı?bunun ıcın hangı doktora gıdeyım bılmıyorum kadın doguma gıttım hemde kac cesıt doktora yanılma payları vardır dıye dusundum kan ver ultrason cektır bırsey yok dıyorlar ya ben regl olmuyorum 40-45 gunde bır oluyorum bazen ıkı ayda bu ılacın tam olarak etkısını anlamadım ben bu ılacı kullanırken dogum kontrol hapıda kullanıyormusunuz acaba bunuda merak edıyorum yoksa sadece bu ılacla pkolarınız gecıyormu??
benım sıze bır kac sorum olacak bayanlar cevaplarsanız sevınırım banada ıkı yıl once pko teshısı kondu 6ay dogum kontrol hapı kullandım yazz 24+4 du adıda sonra doktora gıttıgımde gecmıs dedı kullanma bırak gene sana kalmıs ıstersen kullanadabılırsın dedı bende kımyasala gerek yok dedım kullanmadım.ama bır yıl sonra gene adet gecıkmelerım basladı suanda hala aynı sıkıntıdayım gıttıgım doktorlar ultrasonlada bakıyor bısı yok kan testıde yapıyor bırsey yok ee ne var ozaman bılmıyorum delırecem enson her gun bır kılo alıyorum vucudum balon gıbı oldu bıldıgınız sıstım yanı hem kılo hemde odem var heryerımde sızce bendede ınsulın dırencı olabılırmı?bunun ıcın hangı doktora gıdeyım bılmıyorum kadın doguma gıttım hemde kac cesıt doktora yanılma payları vardır dıye dusundum kan ver ultrason cektır bırsey yok dıyorlar ya ben regl olmuyorum 40-45 gunde bır oluyorum bazen ıkı ayda bu ılacın tam olarak etkısını anlamadım ben bu ılacı kullanırken dogum kontrol hapıda kullanıyormusunuz acaba bunuda merak edıyorum yoksa sadece bu ılacla pkolarınız gecıyormu??
doktor tavsıyesıylemı aldınız acaba yoksa kendınızmı aldınız? f
merhaba paylaşımın için teşekkürler bende pkoluyum ve prolaktin yüksek geçen sene öğrendim pikolu olduğumu doktorum bana glifor 1000mg vermişti bu ilaç hem yumurta kaliteni arttıracak hemde baya kilo verirsin demişti ama ilaç yan etkileri beni mafetmişti mide bulantısı iştah kaybı buna bağlı baş dönmesi yorumlara göre bunların 1 haftada geçmesi gerekiyordu ama ben bir ay anca dayandım çevremdeki kişiler bana sürekli hasta gözüyle baktıkları için bıraktım ve çok pişman oldum şimdi yeniden başladım kilo verme çabalarım sonuç vermeyince .11 gün oldu başlıyalı tık yok önceki kullanımımda tatlı ,hamur işi çörek vs görmeye tammülüm yoktu ozaman akşam yatarken içiyordum doktor öyle demişti şimdi ise kahvaltıdan hemen sonra iştahımda hiç bir değişiklik yok iştahımı kontrol edemediğim içinde diyet yapamıyorum ilaç etkisini ne zaman gösterir acaba bilginiz varmıselam kızlar
yazsam mı yazmasam mı diye düşündüm ama bu ilacı kullananlar için biraz umudunuz olsun diye yazmaya karar verdim...Ben polikistik over hastasıydım evlendim ve 1 yıl içerisinde 50 kg'dan 70 kg'ye çıktım.. XS giyerken L ve XL giymeye başladım..
psikolojikmen bitik bi haldeydim her yerim karnım bıngıl bıngıl kat kat etlerim vardı...sayısız diyete girdim bozdum,sayısız spor salonuna,yürüyüşe gittim ve ardından hemen kebapçıda aldım soluğu...ve eşim sayısız iddaalar koydu kg vermem için veremedim..sonra 1 ay dikkat ettim tartıldım baktım gram gitmemişti.umutlarım yerle bir olmuştu..bu arada da bebek tedavisi için doktora gittim ve bana insülin direnci olduğunu pkoluların kolay kg veremediğini metformin(meşhur glukofen,glifor,matofin vs.) içerikli şeker hapını yazdı...mucizemle o gün tanıştım..
İlk günler 1 tane içtim pek faydası olmadı doktorum 2'ye çıkarmasıyla dünyam alt üst oldu..açlık hiç hissetmedim ve mide bulantılarım,ishal,kusma bütün yan etkiler oldu kullandığım ilk hafta yemeden içmeden kesildim resmen..ve ilk hafta 2-3 kg verdim şoka girdim resmen tartıya çıkıncaa..
zamanla geçti yan etkiler ama alışması zor bi ilaç.ama inat ettim ilacı bırakmadan içtim..baktım gittikçe kg veriyorum bende yediklerime dikkat ettim meyve-sebze ağırlıklı beslendim,metabolizmamı hızlandıran bitki çayları içtim..evde egzersiz yaptım,göbeğim hızlı erisin diyee yarım mekik çekmeye özelliklee çok dikkat ettim..ve 70 kg olan ben şu an 55 kg'ya düştüm.. hızlı verdiğim için çatlaklarım oldu ama umrumda değil..
ilacı kullanan arkadaşlara tavsiyem inanın ve hiç bırakmayın pkoluların işini kolaylaştıran bi ilaç...isteyen arkadaşlarlarda öğünlerde ne yediğimi paylaşabilirim..
cnm merhaba glifor, dioformin, matofin aynı etkileri gösterebilirmi bana doktorum matofın verdı ama oyle kilo kaybı ishal mıgde bulantısı olmadı acaba diaforminmi kullansamüç gün oldu glifor 850 mg günde bir dozla başladım arkadaşlar 2 kilo verdim 85 kiloydum 83 oldum yaptığım önceki dyetlerde hiç 83 e inmemiştim ama indim şükür şuan iyi gidiyor sabahları yemek arası alıyorum fazla miğdem bulanmıyor mutlaka yemek arası alın arkadaşlar....
bence normaldir çok bir bilgim yok ama.. bu başlığı açan arkadaş bence ilaç yüzünden değil de kendisi sağlıklı beslenmiş spor yapmış diye kilo vermiş gibime geldi. ilaç bence sadece mide bulandırdığı fln. için iştahı azaltmıştır.arkadaşlar ben 5 aydır şeker ilacı kullanıyorum. hiç kilo veremedim bu normal mi.......
merhaba arkadaşlar valla on gündür bende kullanıyorum ama gerçekten yan etkileri insanı çıldırtıyor bende glifor 850 mg kullanıyorum sabah akşam ama öksürmekten perişan oldum karaciğerime mi etki yaptı bilmiyorum iştahıda kesiyor doğru 10 günde 2 kilo vermişim ama öksürükten dayanamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?