Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

efet okumuştum nette.kistler çok küçük olduğundan ultrasonda görülmüyormuş.inş pko falan değilimdir diyorum ama sanki bana pko değilse de yine de bunun sonucu kiste çıkacakmış gibi geliyor.Allah yardım etsin herkese. bebişin varmı ( benim yoq.

hemojonik kist diye bişey duyan varmı arkadaşlar??

varsa şikayetleri ve tedavisi nasıl acaba biraz anlatabilirmi?

inşallah yoktur,benimde yok bebeğim canım olur insallah en hayırlı zamanda

peki bekarların nasıl anlasılıcak bu kistler sadece ultrason ya da alttan muayene ile mi anlaşılıyor?

bende yıllaarca kullandım doğum kontrol hapını ama bırakınca düzensizlik geri geldi kıllanma başladı çenemde ve bıyık bölgemde epey kıl var başa çıkamadım çok büyüdü kistlerim ve cerrahi müdahale ile 14 cm büyüklüğünde devasa bir kist sağ yumurtalığımla birlikte yedi yıl önce alındı şu an rahatım fakat çocuğum yok 3 yıldır evliyim iki bebeğim karnımda öldü artık denemeye bile cesaretim yok ,tedavi için lütfen geç kalmayın sonuçları çok can yakıyor

kızlar ben de kendimi pkolu zannediyordum.adet olamıyordum.doktora gittim.hamileymişim.ilk bebeğim düşük oldu.bunda sevinemedim bile.inş sağlıklı olur ve onu kucağıma alabilirim.inş herkesin sıkıntıları çözüme ulaşır ve herkes bebişlerini kucağına alır.

ya arkadaşlar bende polikistik over var dokyor kilolu olduğumu zayıflamam gerktiğini söyledi ve glukofen die bi ilaç vardi ilaca devam ediyorum ama adet düüzensizliği aynen devam kiloda varemiyorum ve kocam çocuk die deliriyo ne yapcm ben ya kilo varmeden hamile kalınamıyomuki ACİL TAVSİYE BEKLİYORUMMMM LÜTFEN...

Glikofene devam et arkadaşım,bende bıraktım ne zamandır içmiyorum ama içmem gerek. sadece bu ilaçla bile hamile kalan var. kilo vermek bizim için zor, ama vericez. Mümkünse sabah akşam yemicez gene de vericeksin.
Hakkında hayılısı olsun, bu mübarek günde rabbim dualarımızı kabul etsin

merhaba kızlar, buraya uzun zamandır üyeyim ama pek fazla katılımcı değilim genelde sizlerin yazdıklarında faydalanıyorum :)
aynı benim gibi arkadaşlar olduğu için belki yardımım olur ve umut olur diye yazmak istedim.
ben pko hastasıyım hatta öğrendiğimde ilk doktorum malesef negatif etki yarattığı için bende kendimi kısır olarak gördüm
sonra baya araştırdıktan sonra izmir egepol hastanesinde dr. hakan sabırlı ya gittim (kendisi gerçekten çok tatlı bir insan)
baya bir test yaptıktan sonra pko ya ek olarak yumurtlamamın olmadığını ve insülün direncimin olduğunu öğrendim.
3 ay matofin hapı kullandım (şeker hapı) sonra tekrar kontrole gittim (martın sonunda)
insülin direncim biraz düşmüştü ama malesef daha yol vardı .
doktorum buna ek olarak banada diğer arkadaşlar gibi zayıflayacaksın dedi ve karatay diyetini önerdi (canan karatay) ve ağustosta kontrole gelceksin dedi tekrar.
bende hiç beklemeden kitabını aldım ve diyete başladım (ve gerçekten size öneriyorum hiç yormadan çok rahat kilo verdiriyor 1,5 ayda 6 kilo verdim) (ayrıca mayıs ayında tarçının insülin direncine iyi geldiğini okudum bir yerde. hergün bir şişe suya bir sap tarçın atıp bütün gün onu içiyordum.)
normalde zaten hastalığımın tesiri olarak adetim çok geç geliyordu. bu ay 2,5 haftadır zayıflamam durdu herhalde adet zamanım geliyor diye tahmin ettim bayada bir tatlı düşkünlüğüm oluştu durduramıyordum kendimi (normaldede tatlıyı çok severim ama diyete başladığımdan beri şekeri bırakmıştım).
dün işyerinde arkadaşlarla konuşurken hala adet görmediğimi ve karnımın deli gibi şiştiğini göğüslerimin felaket hassas ve ağrılı olduğunu söyledim.
test yap diye ısrar ettiler aynı şekilde annemde nolur nolmaz yap deyince bende gittim dün eczaneden bir test aldım
hemen işyerinde yaptım gizli saklı kimseye haber vermeden.
ve hepimizi sevindirecek haberi aldım. o kadar umutsuz bir şekilde yaptımki testi çift çizgiyi görünce inanamadım hemen hastaneye doktoruma gittim ve ordanda sevincimi onaylattım :)
o kadar güzel bir günde, mübarek bir günde haberini aldımki Allahıma dün o kadar şükrettimki anlatamam.
bu arada o kadar uzun bir tedavi evreside geçirmedim. doktoruma kasım ayında gittim, haziran ayında haberimi aldım. umarım sağlıkla kucağıma almayıda nasip eder Allahım.

kızlar ben 19 yaşımda öğrenim pcos olduğumu öncesinde adetlerim hep gec oluyordu ama anlayamadım niye böle oldunu doktora falanda hiç gitmemştm nese 19 yaşımda pcossn ddi dr ve diane 35 kullandım sonra bıraktım sonra zor bi bölümde okuduğumdan 5 ay boyunca hiç adet göremedim stresten tekrar gttm yeniden kullanmaya başladım diane 35 bu arada hiç kilo problemm yoktu kıllanma sorunm vardı birde saç dökülmesi saçlarım aşırı derece yağlı seyrek ve hala dökülüyor diyebilirim.5 sene boyunca diane 35 kullandm ne tüylenmemi azalttı nede saçlarımdaki durumu düzeltti.Sonra tekrar bıraktım ilacı 2 sene önce suan 26 yasım.hayıt kullandm faydasını gördüm ilaç kullanmasam hiç adet göremiyordum ve melissa çayıda içiyorum adetlerim düzeldi fakat şimdi hipotiroidi cıktı basıma hergün ilaç kullanıyorum ve saç dökülmesi...cok üzülüyorum saçlarım tepeden acık toz kullanıyorum topik sac ektirmeyi düşünüyorum ama cok mutsuzum kadınlarda işe yaramadığı için..benim saçlarımdaki sorun dht denilen şey ve bunu engelleyemediğim sürece saçlarım bole olmaya mahkum bunun için araştryorum finasted kullanmayı falan ama cesaret edemiyorum bi türlü evli değilim bu gidişlede bu saçlarla hiçbirzaman evlenemicem com üzülüyorum ..sawpalmetto da düşünüyorum ama kullananlardan bilgi almak istiyorum..buarada haftaya endokrine gdicem bakim ne dicek ((((

bende çocukluğumdan beri polikistik overliyim.maalesef bu sorun başlıca infertilite nedeni.ben tedaviyle hamile kaldım.çocuk istiyorsanız acilen iyi bir doktora gidin.ama sakın unutmayın her kadın doğumcu infertiliteden anlamıyor.tüp bebek uzmanı birini bulun.

Son düzenleme:
karından ultrasyonla gayet iyi görülüyor.kan testleri değerlerin ne aşamada olduğnu anlamak için yapılıyor.

benim daha önce ultrasonla bakılmıştı hiç bir şey görünmemişti
alttan baktırmasam halen haberim olmayacaktı...

canım ya saol tavsiyen için gerçekten gitmediğim doktor kalmadı istanbulda olan iyi ib doktor önerirsen sana çok dua ederim..

canım ya saol tavsiyen için gerçekten gitmediğim doktor kalmadı istanbulda olan iyi ib doktor önerirsen sana çok dua ederim..

istanbuldaki doktorları bilmiyorum ama internetten baktığım kadarıyla tansu küçük iyi bir hekim.bir araştırmanı tavsiye ederim.

Merhaba bende bekarım henüz ,Adet düzensizliği için doktora gittim ultrasonda polikistik over gözüküyor hormon bozukluğu olabilir dedi ,

İlaç verdi bununla hastalanıp , adetin 3. günü gelip hormon testi yapılacak dedi ama ben ilacı içmek istemedim ve şükür ki kendiliğindenn oldum şimdi 3.günü gideceğim hormon testi için , ama biraz korkuyorum bir şey çıkar mı hormon bozukluğu varsa ne olacak , daha başlarındayım sanırım ne olacak bilmiyorum çok tedirginim

Uzun yillardir mücadele ettiğim Pko lerimden Allahin izni ve saracoglu hocamizin soğan kürü sayesinde kurtuldum darısı başınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…