Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

ya ben cok kızıyorum bu tur doktorlara sen nıye doktor oluyosun care bulmak ıcın gerızekalı hamıle olamazsın dıe bısey mı var allah mısın sen ya.aynısı bende de oldu dugunumden 2-3 ay once adet duzensızlıgıyle gıttım farlutal kullandım 1 ay snra evlendım 4-5 ay duzenlıydı snra yıne duzensızlestı zaten bnm zayıf halım 76 :) dugunden snra sıstım de sıstım adet duzensızlıgı vrdı cocuk ıstemıyodum 1 at farlutal kullanıyodum 3 ay kullanmıyodum vs dra gıttım aynı senın gıbı cocugun olmaz zor hamıle kalırsın dedı derken 2012nın ocak ayında artık bebek dusunmeye basladım yenı kılom 108 dra gıttım hormon duzenleyıcı 3 tane fılan ılac verdı 1 ay kullandım ılacları dra gıttım farklı bı drdu bana baktı baktı usg ıle senın cocugun olmaz kısırlık bolumunden randevu al dedı dunya basıma yıkıldı 15 gun sonunda ogrendım kı hamıleydım o salak bılememıs 122 kg ıle dogum yaptım hıcbır sıkıntı yasamadım.

demem o kı kımse bunu bılemez cok saglıklı ınsanların da cocugu olamayabılıyor 6 yıl bekleyen kuzenım hcbır saglık sorunu yok asılama yapıldı yıne bebegı olmadı tekrar yaptırcaktı kı hamıle oldugunu ogrendı.sız umudunuz kaybetmeyın lutfen

işte sorun orda ben de kist yoktu pko sun diyeni boşverin yüzüme bakarak tanı koydu o adamcaaz gerçekten ben adet gecikmelerimden bahsettim tüylenme var dedim şap tanısını koydu neler dedi bana çocuk sahibi olamazsın normal yollarla kilo da veremezsin rahatsızlıktan alanlar kolay kolay veremıyo tüp bebek falan yaparsın artık onlar da malum çok pahalı tabii ezikledi bi de beni hani paran da yoktur şimdi senine falan getirdi kahroldum ben ağla ağla zil oldum ama benim ultrason görüntülerimde hiç kist yoktu onun için ddiğerleri budur senin derdin dememişti hatta sonradan doğum doktorum olan kadın bişeyin yok olur çocugun demişti e sonradan olunca doktorum da o oldu diyeceğim o ki ver kilo ben diyetisyene gittim yalnız çok disiplinliydim yazandan hariç lokma girmedi ağzıma 9 kilo verdim adetim 2 ay normal oldu 3. ay yine gecikti tüh dedim gene başladık ama o ay hamileymişim düşün yani inşallah isteyen herkesin olsun tüm temennim o

Arkadaşlar bende pko hastasıydım ve çok şükür kurtuldum hem de ilaçsız.Sadece 8güb soğan suyu içtim ve sadece sabahları aç karnına.8gün içtim çünkü acilik oldum ağrıdan ölüyorum apandistim patladı sandım.Neyse acile gittik pazar gününe denk gelmişti nöbetçi doktor şansıma kadın doğum doktoruydu,ve hiçbişey bulamadı bi sıkıntı çıkmadı ama benim nasıl ağrım var ve bana kistlerin var dedi ultrasonlar bakıp.1hafta ağrılarım azalarak devam etti ve tekrar randevu alıp doktora gittim ve ilk kez cesaret edip alttan muayne yaptırdım ve şok!pko yada kistin hiçbir çeşidi yok dedi doktor ve şok oldum.2cm çapındaydı kistlerim.sadece 8gün sadece sabahları kullanarak kurtuldum çok şükür.1hafta boyunca kişilerimi atmıştım ilk acile gittiğim doktor o gün düşürmeye başladığım için farkedeceğim sanırım.Belki faydasını görürsünüz denemelere fayda var diye yazmak istedim

Cnm ben pko deilim ama olan tanıdıgım biri var kistten dolayı insulini yuksekmiş kilo vermesi gerekiyomuş tedaviye basladı ve 4 ayda on kilo verdi hormon duzenleyici ilaç filan kullandı çatlatma ignesi oldu ama sonuç negatif en 2 yıllık denemeden sonra laparoskopi yontemiyle kistlerini temizlettirdi doktorun dedigie gore bir ay içinde hamile kalırmiş cnm suanda beklemede inş rabbim isteyen herkese versin umarım yardımcı olmuşumumdur

Ben de tüylenme sorunum için gittim. Hormonsal sorun yok ama yumurtalıklara bakıldı ultrasonla. 6-7mm kistler görüldü. Çok küçükler, hatta kist var bile denmez dedi. Ama önceden araştırmıştım bunu. Çouk zor olunuyomuş falan Allah herkese ifa versin, yardım etsin inş. hayırlısıyla...

Arkadasim sana nacizane bi tavsiyem var kimsenin soyledigine kulak asma.Baskasinda ayni sekilde sende de olan sey olsa farkli spnuc verir.benim 40yasinda tanidigim 8cmlik iki yumurtaligindaki kist icin ameliyat olucakti ve ramazandaydi.ameliyattan once doktor bi degerini farkli gorup bets hcg istemis ve hamile oldugu ortaya cikmis sanirim yuksek gordugu deger ostorojen hormonuydu tam hatirlayamiyorum hem yasi cok olan hemde 8cmlik kisti olana veren mevlam insallah efendimiz hurmetine sana da nasip etsin.simdi bununla ilgili bi baslik actim okumani tavsiye ederim.bol bol da sifa ayetleri oki ve sogan suyunu ihmal etme ben pko dan sogan suyuyla 8 gunde kurtuldum ama en buyuj ilac o sogan suyunu icerken hep sifa ayetlerini okuyup dua ettim

Ben sıkıntıni gebelikten yana anladim galiba sıkıntın tuylenmeden sebep.onun sebebide erkeklik hormonunun artmasi.bende pko ve hasimsto hastasiydim simdk sadece hasimato hastasiyim ve doktorum bana soyledigi bi cumle var ibretlik;killanman ya da sac dokulmen ve sivilcelenmen senin icin sukur sebebi ya yumurtaliklarini etkileyip kisirlik yapsaydi ya da adet duzensizligi yapip yumurtlaman olmasaydi gebeligini engelleseydi diye.benim feci sac dokulmem oldj ama kellik derecesinde ve inan sogan suyu bana sifa oldu Allahin izniyle.cunku kistler gidince erkeklik hormonu dususe gecti.cok sukur rabbim sifa ayetlerinin hurmetine sifa verdi sana da ve herkese de versin insallah

Kur’an’da yer alan Şifa âyetleri şunlardır:

وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُّؤْمِنِينَ وَيُذْهِبْ غَيْظَ قُلُوبِهِمْ

“ Ve yeşfî sudûra kavmi’m-mü’minîne ve yüzhib ğayza kulûbihim.”

Anlamı: Allah mü’minlerin gönüllerine şifa versin ve ızdıraplarını gidersin” Tevbe Sûresi: 14-15.

يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَاء لِّمَا فِي الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ

“Yâ eyyuhen nâsu kad câetkum mev'ızatun min rabbikum ve şifâun limâ fîs sudûri ve huden ve rahmetun lil mu'minîn(mu'minîne)”.

Ey insanlar! Size, Rabbinizden öğüt (vaaz) ve göğsünüzde olana (nefsinizin kalbindeki hastalıklara) şifa ve mü'minlere hidayet ve rahmet gelmiştir. Yûnus Sûresi: 57

يَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاء لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

"yahrucu min butûnihâ şarâbun muhtelifun elvânuhu fîhi şifâun lin nâs(nâsi), inne fî zâlike le âyeten li kavmin yetefekkerûn(yetefekkerûne)."

Meali: (Onların karınlarından çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifâ bulunur. Düşünen bir topluluk için şüphesiz bunda bir delil vardır.”) Nahl Sûresi: 69,

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ وَلاَ يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إَلاَّ خَسَارًا

"Ve nunezzilu minel kur’âni mâ huve şifâun ve rahmetun lil mu’minîne ve lâ yezîduz zâlimîne illâ hasârâ(hasâran)."

Meali: (Biz Kur’ân’da mü’minler için şifâ ve rahmet olan âyetleri indiriyoruz.” İsrâ Sûresi: 82.

وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ

Ve izâ maridtu fe huve yeşfîn(yeşfîni).

Meali: (Hastalandığımda bana şifâ veren Allah’tır.” Şuarâ Sûresi: 80,

قُلْ هُوَ لِلَّذِينَ آمَنُوا هُدًى وَشِفَاء

“Kul hüve li’llezîne âmenû hüden ve şifâün.”

Meali: (De ki: Kur’ân, inananlar için hidayet ve şifadır.) Fussilet Sûresi: 44.

Teşekkürler. Ama benimki önemli bir şey değil. Kist bile denmezmiş. 6-7mm zaten. Yani, 1 cm bile değil. Bir sorunum da yok şuan Allahıma hamd olsun. Zaten bekarım ve 21 yaşındayım. Bir arzum yok şuan. Ben çocuk isteyip de zor sahip olanlar için üzüldüğümü dile getirmiştim. Teşekkürler yine de

polikistik over için soğan kürü diyorlar ne dersiniz kızlar adet dönemindeyim şuan adetim bitince 2-3 gün sonra soğan kürüne başlayayım mı sizce?

Bnde bsey sormak istiyorum. adetlerim çok düzensizdi en son 27 ocakta oldum. Bugün 21. Gün hala tik yok. Bu kadar uzamazdi zamani. 4 aylik evliyim hamile olduğumu dusundm test yaptm negtf cikti. P.tesi doktora gttm yumurtaliklrin temiz hamilelik yok dedi kan testi verdi bugün sonuclrini gosterdm hmillk gorunmuo dedi. Kan ilaci ile adet soktrucu yazdi. Adet düzensizliğinin sebebini sorduğumda polikistik over dedi. Ama kafam çok karstik burdan okuduğum kdryla polikistk over için yumrtliklrda kist olması gerek ama bna temz bisey gorunmuo dedi. Kafam çok karstik lütfen aydinltir misiniz. Şimdiden teşekkürler..

polikistik overde kistler zaten 2-8 mm civarındadır.bu kistler diğerlerinden farklı yani diğer kistlerden değil.adetin 3.günü hormon ve ultrason testi yapılması gerekiyor.eğer adetli değilken gitmişsen tekrar gitmeni tavsiye ederim.
ayrıca 2 sene önce ben de doktora gittiğimde o da aynı şeyi söyledi adet söktürücü verip göndermişti ama keşke daha farklı bi doktora da gitseydim dedim.belki şimdiye kadar tedavimi olacaktım ilaç kullanımına başlamış olacaktım.

canım adetinin 3.günü ultrason ve kan testi yaptır.o zaman tam olarak çıkıyo her şey.yumurtalıkların temizse neden polikistik demiş onu anlamadım.benim de tüylenme sorunum vardı gittim polikistik dedi.o şekilde öğrendim bende.

Mrb bende su anda doktordayim pko olma sansin cok yuksek dedi. Sekiz aydir bebegimiz olmuyor. Rabbim herkese sifa versin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya rahim filminde kist yok dr pko olabilirsin rahmin normalden buyuk ve ters rahmim. Troitim 19
98 yani yiksek cikti ama genel cerrahi ilacla dusebilir devkilo sorunum yok yani 165 boyu 63 kiloyum herkez zayifsin diyo bi de. Seker olcumu yaptirmadim bi o kaldi aslinda. Gebeligimde tersti sekerim. Acken yuksek tokken dusuktu. Mantar var rahimde onu da sirke ile yenecegim insallah. İlacla nereye kdr cozum degil bi poset ilac yaa. Tuylenme nasil oluyo onu anlamadim ben.

Birde adetim duzenlidir yani her ay olurum bzen 28 gunde bazen 30 gunde ama olurum.hic aksamaz adetim her ay.

Arkadaslar ben polikistik over hastasiyim 5 senedir yasmin kullaniyorum 22 yasindayim ve bekarim ilac bitince adet olmam gerekirken ilaca devam ederken adet oluyorum ilk basta kahverengiydi sonra normal kanamaya dondu bunun nedeni ne olabilir ayni seyi 3 ay oncede yasamistim ve o zamanda enfeksiyon icin antibiyotik kullanmistim ne zaman antibiyotik icsem boyle oluyo basina boyle bisey gelen varsa ve beni aydinlatirsa cok sevinirim

Arkadaşlar, bende polikistik over var ciddi oranda. Daha önce 1 kere aşılama yaptık tutmadı. Sonrasında 2. embriyo tedavisinde tuttu fakat 16 haftalıkken bebeği kaybettik. Bu arada pıhtılaşmadan dolayı aspirin ve fraxiparine kullandım.

Bebeği kaybettikten sonra diyete başladım. Yaklaşık 20 kilo verdim. 80 küsürden 60 küsüre düştüm. Bu arada şu anda hamileyim ve son 3 aydır royal jelly (arı sütü) kullandım. Aynı zamanda eşimde kullandı. İkimizde hergün sabah-akşam 2'şer tane (yani kişi başı 4 tane) aldık. Bunu almaya başlamamız sebebi ise bir sitede arı sütünün bu şekilde kullanımının tavsiye edilmesiydi hamilelik için.

Hamilelikten sonra kan iğnesine tekrar başladık doktor tavsiyesiyle (clexane verdi). Bu arada arı sütünü bıraktım. Doktora sordum. Kesin çalışmalar yok, ne olur ne olmaz, kullanma dedi. Bende onun üzerine araştırma yaptım. Google Scholar'da akademik çalışmaları inceledim. İncelemeler sonucunda gerçekten arı sütünün hem erkek için hem de bayan için kısırlık tedavisinde çok ciddi faydaları olduğu tespit edilmiş. FAKAT;

"Warfarin and Royal Jelly Interaction" isimli makale de (google'a yazın bulursunuz), warfarin gibi kan sulandırıcı maddelerle arı sütünün etkileşime geçtiği ve çeşitli değişik (zararlı) özellikler gösterdiği yazılı. Bu nedenle de ben arı sütünü kullanmıyorum şimdi.

Sonuç olarak; dikkatli olmakta fayda var. Hamilelik öncesinde hamile kalana kadar kullanılabilir. Hem annedeki yumurtalar hem de erkeğin sperm kalitesini artırma açısından önemli. Fakat hamilelik sonrasında özellikle ilave ilaç kullananlarda dikkatli olmakta fayda var.

NOT1 : Royal Jelly (arı sütü)'nin bitkisel olanını kullanmakta fayda var. Bazı ürünlerin dış kılıfında hayvansal jelatin kullanılıyor. Bu jelatininde domuzdan üretilen tipleri var. O nedenle dış kılıfı bitkisel jelatin olanı kullanmakta fayda olabilir.

NOT2 : Yukarıda yazılanlar doktor tavsiyesi değildir. Doktora danışılmadan doğruymuş gibi kullanılması zararlı olabilir. Sorumluluk kabul etmiyorum. Kişisel araştırmalar ve fikirlerdir.

Selamlar...

Arkadaşlar benim de baş belam pko. 4 yıllık evliyim bekarken de adet düzensizliklerim vardı 15 günde bir kanama görüyordum. dogum kont. ilaçları veriyorlardı hep. Evlendim çocuk istemediğimiz için yine doğum kont. ilaçlarına devam ettim. 2 yıl kullandıktan sonra bırakmak istedim ilacı, bıraktım ve bu sefer kanamam hiç durmadı. 1 ay bekledim her gün az az geldi hep. Dr lara gittim her biri farklı ilaç verdi kullanırken kanama yok ama bırakınca kanamam yine başlıyor. 4 yıllık evliyiz artık ve çocuk istiyoruz ama maalesef bu kanama durmayınca bırakın çocuk olmayı ilişki bile olamıyor. Artık doktorlarda ve ilaçlardan bıktım. Beni tedavi edecek ciddi bir doktor arıyorum. Bana acil yardım ederseniz sevinirim. İstanbul avrupa yakasında oturuyorum...

Arkadaşlar Merhaba ben 20 günlük evliyim ben de bugun aşırı derecede sancim olduğu için doktora gittim ve doktor pko olduğumu söyledi ne yapmam lazım dedim bekleyeceğiz dedi eşim de bende korunma taraftarı değiliz yani rabbim ne zaman isterse o zaman olur diye düşünüyoruz oluruna bıraktık ama okuduklarim beni telaslandirdi geç zamana da bırakmak istemiyorum tedavi olmak için erken dedi doktor .burda önceki senelerde yazıp hamile kalan arkadaşlar var mı çok moralim bozuldu

arkadaslar meraba bende 1.5 yıllık evlıyım ve adet duzensızlıqım var hastaneye gttm ve pco lu olduqumu oqrendım . bebeqım olmaısnı cok ıstıyorum ama esım askere gıttı ıcın sımdılık adet duzenleyıcı ılac verdı doktor sızce ne yapmalıyım soğan kuru etkılı olur mu yada benım hıc bebeğim olmayacak mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…