denicem işte.. şimdi aklımda o var.. adet olmayı bekliyorum... olunca soğan kürüne ve bal+tarçın+çörekotuna başlıcam
tamam canım işallah işe yararlar.allah yardımız olsun hepimizinde:Saruboceq:
Arkadaşlar adaçayını öneriyorum şiddetle. Kilo aldığımdan pko için aldığım doğum kontrol hapını bırakmıştım yine düzensiz gelmeye başlamıştı adetlerim. Günde 1.5 2 bardak adaçayını aksatmadan içiyorum 3 aydır ve 3 aydır ilk defa ilaçsız tam zamanında adet oluyorum. Bi deneyin derim
ben 6-7 yıldır diane 35 + glupkophage kullanıyorum... bu arada sayısız doktora gittim.. hepsinin fikrini sordum... adet düzensizliği bir sürü hastalığa zemn hazırladığı için bu ilaçları almam gerektiğini söylediler.. yani diane 35 sadece adeti düzenlemiyor başka etkileride var.... glukophage ise pcos lularda bozulan döngüyü eski haline getirmek için mükemmel bir ilaç... sonuöta pcoslularda insüln direnci oluşuyor.. bu zinciri kırarak hem insülini normal değerlere çekmek hemde düzenli adet olmak için bu ilacıda öneriyolar..
ben yıllardır kullanmama ragmen ne kilo, ne kıllanma nede başka bir yan etki yaptı... asıl bıraktığımda adetim bozuluyor ve buda bir sürü hastalığı tetilkiyor uzun vadede...
diyeceğim o ki ne olursa olsun doktorun önerilerine uyun!....
bunları okuduguma sevındım acıkcası..
ama dıane 35 cok agır bır hap, gıttıgınız doktorlardan baska bır dogum kontrol hapı kullanmanızı tavsıye eden olmadı mı hıc?
ben bır doktora daha gorunmeyı dusunuyordum..tedavı hakkında fıkır almak ıcın..
ben de çok merak ediyorum nagihanı. ama siteye girmeyeceğini söylemişti uzun bir süre.. kıyamam şimdi o kendini toplamaya çalışıyordur..
acaba dış gebelik olduğu kesinleşmişmi?
valla canım bilemiyorum ama iyi bir haber olsaydı gelip bizimle paylaşırdı diye düşünüyorum. inşallah haberler iyidir de sevinçten buralara uğramak aklına gelmemiştir. öyle umut edelim..
selam yaban gülü nasılsın kaç gündür siteye giremedim dr.daydım tahillerim oldu bu ayın sonunda dr.ra gidiçem tahlil sonuçlarına göre iğne vericek hayırlısı inşallah iyi haberler veririm benim için dua edermisin allah herkesin duasını ayrı ayrı kabul eder kendine iyi bak öpüyorum seni
Ben 14 yaşından beri polikistik over için diane 35 kullanıyorum. ahh neler yaşadım bilemezsiniz daha o yaştan göğsümde şişmeler kilo alma vücudumda bi kadınsılık hali4 5 yıldır ara vererek bazen,bazen de isyan ederek kullandım bu ilacı :S aşırı tüylenmem adet düzensizliğim bitti tabiiki.şeker yüklemem de sorun yoktu ama babamdan şeker hastalığı olasaılığını annemden de hormon sorunlarını almıştım.her bıraktığımda bir sonraki ayda adet olmayı bekledm ama hiçbi zaman iyileşemedim bu bende hep eksklik yarattı.lisede başladığım bu ilaca üniversitede hala dvam ettim.geçen ay selülitlerim azalsın ve artık şişliğim gitsin diye ve biraz da doktorumun bana söylediği gibi vucüdüm dinlensin diye ilaca ara verdim ve tam 1 ay snra bugün adet oldum.şuanda çok mutluyum bu bi ilk çünkü yılda 2 defa adet gördüğümü bile bilirim.sanırım iyileştim yada bi tesadüf ama hemen hormn testi yaptırmaya gidicem tabiikii ünivrsite hastanesinde.ilk dfa ilaçsız ve düzenli adet gördüm hem de gün bile aksamadan.çok mutluyum.ümidi yitirmemek lazım :)
çok şükür.. keşke bizlere de haber verseydi ya.. moralim çok bozuluyor çünkü bizlerden biri anne olmaya bu kadar yaklaşıp kaybetme ihtimali..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?