Ya arkadaslar ben bi sene oncesinde kist nedeniyle tedavi gordum bu kistin poc olup olmadigini bilmiyorum cunku ben fransada muayene oldum doktor 5 cm ici su dolu bi kist oldugunu soyledi dogum kontrol haplariyla hersey normale dondu ama bes ay once biraktim ayrica evlendim ilk ay normal oldu adetim duzenli ikinci ay gecikti ama sonra uc dort gun gecsede duzenli oldu bu ay ise on gun gecti hala olmadi bebek yok idrar testi negatif cikti ben yine kistten supheleniyorum ama iki ay once doktora bakittim kist yok dedi dikkatli bakmamis olabilrimi bilmiyorum yine doktora gidecem bide sogan suyu gercekten faydali oluyormu tam olarak nasil kullanmali yardimci olurmusunuz bu kist varken yumurtlama olmuyormu daha dogrusu hamilelik
kıstlerın erıdıgını ve vucuttan atıldıgını anlayabılır mıyız? (regl kanaması sırasında)
bazı seylerden dolayı bugun cok korktum (reglımın 4.gunu),yarın doktora gıdecegım.
testlerımı de tekrarlatmak ıstıyorum ama 5. gunu olacak.
bır tek lh - fsh bakmada sıkıntı olur sanırım (2. ya da 3. gunu gıdılıyordu dıye bılıyorum)
kürün uygulanışı:
2 tane orta boy kuru soğanı (kahverengi kabuklu soğan olacak)1,5-2 bardak suyu kaynatın ve içine atın. kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra indirin ve ılınmaya bırakın. ılındıktan sonra süzün ve ılk olarak tüketin.günde 2 sefer tüketeceğiniz suğan suyu kürünü 15 gün boyunca uygulayın.
EĞER; yumrtalık kistiniz varsa ve uzun zamandır doğum kontrol hapı kullanıyorsanız bu kürü uygulayın.
daha sonra 2. adetinize 10 gün kala yine 10 gün boyunca uygulayın.
3. adetinize de 10 gün kala yeniden uygulayın .
her uygulama sırasında kür taze olarak hazırlanıp içilmelidir.
yalniz o kiste su icip bakmisti bu doktor susuz bakti ondan kaynaklanirmi bilmiyom
bu arada sogan kabuguylami kaynatilacak dr ilac verirse berabermi kullanilacak kac ay devam etmem gerek bide bi daha ki ay nezaman olacagi belli olmayinca nasil on gun kala yapacaz
sagolun ayrica cvplar icin
Ya arkadaslar ben bi sene oncesinde kist nedeniyle tedavi gordum bu kistin poc olup olmadigini bilmiyorum cunku ben fransada muayene oldum doktor 5 cm ici su dolu bi kist oldugunu soyledi dogum kontrol haplariyla hersey normale dondu ama bes ay once biraktim ayrica evlendim ilk ay normal oldu adetim duzenli ikinci ay gecikti ama sonra uc dort gun gecsede duzenli oldu bu ay ise on gun gecti hala olmadi bebek yok idrar testi negatif cikti ben yine kistten supheleniyorum ama iki ay once doktora bakittim kist yok dedi dikkatli bakmamis olabilrimi bilmiyorum yine doktora gidecem bide sogan suyu gercekten faydali oluyormu tam olarak nasil kullanmali yardimci olurmusunuz bu kist varken yumurtlama olmuyormu daha dogrusu hamilelik
canım anlamak çok zor,ancak doktorlar usgden bakınca anlaşılır.hormonlara 2-3 gün baklıyor git belki bakarlar yinede.neden korktunki?
gıttım bugun ama ne tahlıl yaptırabıldım, ne de soruma cevap alabıldım.
dun daha once olmayan bır sekılde renkte geldı reglım, korktum.
ılk once gıttıgım doktora gıtmedım bu sefer,kuzenımın hamılelık takıbını yapana gıttım.
sorunumu soyledım bana "nıye korktun her seyı bılıyorsun da bunun normal oldugunu mu bılmıyorsun " dıye bır cevap aldım.
"neden regl olmak ıcın reglının duzenlı olması ıcın bu kadar ugrasıyorsun kı ne zararı var kı sana bosver cocuk sahıbı olmaya karar verınce gelırsın yumurta takıbı yaparız " dedı.
bır de benı sucluyor "artık herkese polıkıstık over dıyorlar, bu sendrom da hastaların hosuna gıdıyor" hangı saglıklı ınsanın hosuna gıder boyle bır durum.
reglım gelmedıgınde cektıgım sıkıntıyı ben bılırım onu gectım ama bır doktor nasıl bunu dıyebılıyor hala aklım almıyor!
kısacası hıcbır sey yaptıramadım, sinir oldugumla kaldım.
Gebelik ve Rubella (kızamıkçık) enfeksiyonu
[/b]
Halk arasında kızamıkçık olarak bilinen rubella oldukça
yaygın görülen bir virus enfeksiyonudur. Hamilelik sırasında
geçirildiğinde bebekte ciddi sorunlara neden olabilmektedir.
Gebelikte rubellanın bebek
üzerindeki etkileri nelerdir?
Rubella enfeksiyonu gebelik sırasında geçirildiğinde bebekte
ciddi hasarlara ya da düşüklere neden olabilir. Amerika
Birleşik Devletlerinde 1964-65 yıllarında yaşanan salgın
sonucunda 20.000'den fazla bebek anomalili olarak doğmuş,
10.000'den fazla gebelik ise düşükle sonuçlanmıştır.
Rubellaya karşı bağışıklık olup olmadığı kanda
yapılacak olan serolojik bir inceleme ile kolaylıkla
anlaşılabilir. Rubella IgG pozitif olması o kişinin
kızamıkçığa karşı bağışıklığının olduğunu
gösterir.<<<<<<<<merhabalar.bende pco hastasiyim arkadaslar ve yanindada kizamikcik bagisikligim olmadigini ögrendim buda basli basina düsük sebebiymis cogumuz hamile kalamiyoruz ama benim gibi olanlar varsa kalipta karninda ölenler veya sizler arkadaslar ne olur tedavinize devam ederken bunuda ihmal etmeyin hamile kalinmadan 3 ay önce vurulmasi gerekiyormus ben yarin vurulmaya gidiyorum dikkate alin neolur
merhaba silayahasretim
bende bu ay aet olamadım. bugün 52. günüm... doktora gittim ilaç verdi kulandım ama hala olamadım....
ultrason muayenesini alttan yaptı doktor.. sıkışık olmaya gerek yok bunun için... kist yoktu bende.. ama bariz pcos vardı.. zaten çok net görünüyor...
böyle düzensiz adet oluşların tıpkı benmkine benziyor... kist yoksa zaten büyük olasılıkla pcos yüzünden adetlerin gecikiyordur...
en iyisi doktora gitmen.. durumuna göre ilaç verecektir sana... kist mi yoksa pcos mu söyleyecektir...
doktorum bana dediki... eğer zamanında adet oluyorsan 14 gün önce yumurtlama olmuştur ve sen o ay hamile kalabilirsin.. ama zamanında adet olmuyorsan 35 günden fazla sürmüşse o ay yumurtlama olmamıştır ve hamile kalma olasılığın olmaz.. bu durumda şu an hamile değilsen bu ay sende yumurtlamadın benim gibi :çok üzgünüm:
çok geçmiş olsun.. umarım herşey yoluna girer...
haaa..unutmadan.. şu soğan kürünü bende deneyeceğim... adet olmayı sağlıyormuş... adet olsanda kürü hiç bırakmadan zamanında devam etmelisin.. bir kaç devam ettiğinde zaten düzene girecek deniliyor.. bakalım deneyip göreceğz
bugun 47. gun um adetim oldu ama anladigim kadariyla yumurtlamam olmamis ama daha once hic boyle gecikmemisti yumurtlamam olmustur degilmi ama yinede doktora kiste baktiracam varmi yokmu diye bide ovulasyon testi alacam ona gore umutlanacam
adetim bitince deneyecem sogani yumurtlama olursa hamile kalma sansim var
cnm evet bagisikligim yokmus ve 5 kez düsük yasadim bu yeni anlasildi kan alindi bugünde sonucu doktorum telde bildirdi .basli basina düsük sebebi dedi ve yarin hemen asiyi vurun 3 ay hamilelik yasak dedi zaten medformin kullniyorum kistler icin 2 ay icecektim sonra hamilelikti böylelikle biraz daha uzadi herseyin hayirlisicanım yani sen gebeyken bu enfeksiyonu mu geçirdin? benim anladığım kadarıyla hamileyken geçirildiğinde düşüğe yol açıyor. yoksa enfeksiyonu geçirmesen de buna bağışıklığının olmaması mı düşüğe yol açıyor bilmiyorumkismile
cnm evet bagisikligim yokmus ve 5 kez düsük yasadim bu yeni anlasildi kan alindi bugünde sonucu doktorum telde bildirdi .basli basina düsük sebebi dedi ve yarin hemen asiyi vurun 3 ay hamilelik yasak dedi zaten medformin kullniyorum kistler icin 2 ay icecektim sonra hamilelikti böylelikle biraz daha uzadi herseyin hayirlisi
evet cnm allahima sükürler olsun oglumda bi problem yasamadim daha dogrusu hamileleigim nasil gectigini bile anlamadim suan ise biri bitiyor digeri basliyor derlerin allahim beterinde korusun bende ilk defa duydum ama cokda gerekliymis allahim senide yavrusuz birakmasin annelik duygusunu taddiirisn ins cnmaaa canım benim geçmiş olsun. inan ilk kez duyuyorum böyle bir şeyi. ilk çocuğunda olmamış çok şükür bu durum. ben de doktoruma bir sorayım bakalım bunu ne diyecek. bende şimdi hpv aşısı vuruluyorum. nisanda son dozum bana da haziranda korunmayı bırak dedi. arada şuna da bir baktırayım gerekirse bana da yapsın bari şu aşıyı. zaten hazirana kadar çalışma yok aradan çıksın bari
evet cnm allahima sükürler olsun oglumda bi problem yasamadim daha dogrusu hamileleigim nasil gectigini bile anlamadim suan ise biri bitiyor digeri basliyor derlerin allahim beterinde korusun bende ilk defa duydum ama cokda gerekliymis allahim senide yavrusuz birakmasin annelik duygusunu taddiirisn ins cnm
htcvlkn,
yok zaten gıder mıyım bır daha..
kuzenım de memnun oldugu ıcın ben cok sasırdım boyle davranmasına.
zaten ben de tuylenmenın beklenıldıgı kadar fazla olmamasına (ege unıversıtesınde gıttıgım endokrınologum zaten her hastada aynı sekılde tuylenme beklemeyız, ayrıca sen esmer degılsın o yuzden tuylenmenın cok fazla olmaması normal demıstı) ve cıldımde de fazla sıvılce olmamasına taktı. (ben yaz aylarında sıvılce tedavısı gormustum ve ayrıca 1 aydır dıane 35 kullanıyorum o da etkı ettı cıldıme)
ultrason raporum var, bır dolu kıst saptandı.hormon testlerımı de gosterdım.yok adam yıne de kabul etmedı, tek yaptıgı gıttıgım dıger doktorları bır sey bılmemekle suclamak oldu..
bır de aklı sıra bu hastalık degıl sendrom, sendrom sudur dıye (bunu da bana degıl, hemsıreye bakarak anlatıyor) ders vermeye kalktı.
neyse daha anlatsam neler var.cok sinirlendım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?