Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

merhaba bende malesef 6 aydır adet görmüyorum hep kendiliğinden olsun diye bekledim ama baya uzun sürdü artık dayanamıcam doktoru erteledim başarısız tüp bebek deneyimimden sonra ama artık gitmem gerek sanırım 1 ay daha beklemek istemiyorum aslında ben ilk gittiğimde tüp bebek için yine adetim gecikmişti doktorum forlubal diye ilaç verdi onumu alsam şimdi eczaneden düşünüyorum aslında bilmiyorumkismile

6 aydır adet göremiyorsun ve hala doktora gitmedin mi yuhh yanıklava: bence hemen bi doktora görün derim.bilgi içinde çok sagol yaa hemen kısır döngü yazmıssın.niye pko hastası olupda hamıle kalan çok insan var canım.darısı bizim başımıza:Saruboceq:

bundan 2 ay önce adetim 15 gün gecikince doktora gittim ve bana bir su kisti olduğunu söyledi
ilaç verdi adet oldum
daha sonra test istedi
testten sonra bana hormonlarımda dengezislik olduğunu ve gynelle adında bir ilacı 21 gün kullanmamı söyledi
çok da kiloluyum kilo vermemi istedi
21 gün ilacı kullandım adet oldum doktora gittim
bana değerlerin düşmüş ama daha da düşmesi gerek dedi ve aynı ilacı yine verdi
kist durumunu sordum
bunlar mercimek boyunda kister ve ömür boyu bunlarla yaşayacaksın sadece biz ilaçlarla bunların etkisi düşürmeye çalışacağız dedi
arada ağzında da bi polikistik over olduğumu söyledi

en son değerlerim:
LSH 9.87
LH 10.89
Testesteron 0.47

biraz karmaşık anlattım ama beni yönlendirebilir misiniz acaba neler yapmam gerek
hormon ilaçları yüzünden kilo vermeye açlışsam da olmuyor çok zorlanıyorum
nasıl bir yol izlemem lazım ve çocuk sahibi olmamda bu hastalığın ne gibi handikapları olabilir

bir de adam bana polikistik over olduğumu 3. testten sonra söylüyor o da sorunca...
deliricem
doğuda çalışıyorum ve doğru düzgün bi doktor bulmak çok zor

ben de bir şey sorabilir miyim? 8 aydır çocuk istiyoruz ama olmuyor. doktora gitttim yumurta takibi yapıldı. adetimden 7 gün sonra gittim her iki tarafta da 6-7 yumurta vardı hatta bir tanesi 10 mm dedi ama 11. gün gittim yumurtalar aynen öyyyyle duruyor. sen,n yumurtalar tembel dedi doktor. bugün de araştırrken pko yu duydum acaba ben de mi pkoluyum çok merak ediyorum ve çok korkuyorum. adet düzensizliğim var ama her ay 4-5 gün atıyor. kıllanma falan da yok.acaba bana noluuyoorr

mrb.canım geçniş olsun pko olsaydın doktorun sana zaten muayne ettıkden sonra hemen söylerdi bence başka bi hastalıgın olabılır peşini bırakma derim geçmiş olsun zemuszemus

sızınkı farklı bır durum mu bılmıyorum ama polıkıstık over sendromunun halk arasında bılınen adı yumurta tembellıgıdır ıkısı aynı sey yanı....

merhaba cnm gecmis olsun ben senelerdir hic bir belirti tasimadim sadece hamileliklerimin ilerlememesi sonucu üniversite hastanesine gittigimde kan verdim testler sonucu pco oldugum ortaya cikti bende sadece bebeklerimin kalbinin durmasina(5tane ) engel olan bi problem olarak ortaya cikti ultrasonda ilk baktiklarinda bundan önceki iki doktorumda kesinlikle fark edemediler kistleri sende iyi bir doktor bulup arastir cnm allah yardimcin olsun

ya hep ayni vakalar bende aynisi benimksisi bes ay doktor bana her iki tarafta 8 mm dedi birde kist yazisina bakipta korkma dedi bi dahaki ay adetim olunca tekrar gidecem benimkide gecikmeli oluyordu bende cok merak ediyorum pko lumuyum doktor bana netten bakipta sakin evhamlanma dedi ama
eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

canım düşük nedenin olarak pko yu mu gösterdiler sana?

canım düşük nedenin olarak pko yu mu gösterdiler sana?
evet cnm ilk 2 den sonra testler yapildi kromozon ,genetik, onlardan bisey cikmadi sonra tekrar denemeler 4. derken oda düstü 5.de kan pihitlasmasi var denildi protein s degeri düsüktü aspirin kullandim ama malesef yine düstü 24 ekimde,ondan sonraki degerlerim tekrar arastirildi ve kan pihtilasmasi yokmus normale cikmis deger sonunda kan sekerime bakilarak kistleri buldular rabbime sükürler olsun bulundu diyorum ins tedavide sonuc verecek allahin izniyle zaten bende arastirdim netten ve doktorumunda dedigi bu tekrarlayan düsüklerin nedenlerinden biride bu bende belirti olarak sadece bebeklerimin kalbi durmasi bu nedenlede anlasilamadi uzun yillardan sonra sonuc bu bitanem 2 ay sonra deniycem ins medformin kullaniyorum kusura bakma bayabi yazmisim bilmiyorumkismile

mrb arkadaşlar.ilk kez yazıyorum..bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim.1.5.yıldır korunmuyoruz 2.çocuk için ama olmuyordu.bugün doktora gittim..ultrasonla baktı rahim içine..yaklaşık 3 cm civarı sağ yumurtalıkta kist var dedi..adetime 10 gün falan var..adet yakın olduğu için çatlamamış bir yumurta da olabilir dedi..adetin 2.günü tekrak bakacak acaba adetle atılmış mı diye.atılmışsa 3 aylık ilaç tedavisi var hamilelik şansını artırması için dedi..atılmamış ise ilaç tedavisine başlanmayacakmış ee o zaman yani kist kalıcıysa nasıl yok oluyor bunun hakkında bilgi vermedi..bir bakalım sonra dedi..kafamda bir sürü soru işareti var şimdi bu kist pko mu anlamadım..yoksa başka bir kist mi..bir de bu kist le de hamile kalabilirsin dedi...:uhm: adetlerim düzenli ama kilo almaya çok meyilliyim..o kadar dikkat edip hergün yarımm saat spor yapmama rağmen ancak formumu zor koruyorum .bundan mı acaba..bi de hafif kıllanmalar var...

ben sana söyleyim. bende de sağ yumurtalıkta 3,5 mm lik kist vardı ve eylül ayında ortaya çıkmıştı doktor çocuk istiyorum diye doğum kntrl hapı vermedi genelde kadınlarda olur ama ya ağrıyla farkederler doktora gelirler yada herangi bi jinekolok muayenesi sonucu öğrenilir dedi. kalıcı değil korkma. bende 3 ay kaybolmadı ama sol yumurtalıklada hamile kalabilirsin. zamanla kayboluyor emin ol. benden sana tavsiye soğan suyu iç sakın doğm kntrl hapı kullanma

sağol cnm cevap verdiğin için..opuyorumnanaktansoğan suyuna başlayacağım tam zamanıymış adetime 10 gün var..bişey daha soracam zahmet olmazsa 3 ay kaybolmadı sonra kayboldu dediniz her ay kontrole mi çağırdı doktor kaybolup kaybolmadığına bakmak için..bir de doğum kontrol hapı kullanma dediniz ya ,kaybolmadığı halde tek çare ilaç olarak doğum kontrol hapı mı...

bende de vardi bekarken sol yumurtaligimda 5cmkist ama uc ay ilac kullandim gecti doktor cok onemli degil demisti dogum kontrol haplariyla tedavi oldum simdi evliyim ama simdi ikisindede var yumurtaliklarimin bu kez 8 mm ayni kistmi yoksa baska tur bi kistmi tam anlayamadim cunku dr bana yine onemli degil dedi ama cocuk istedigimiz icin tekrar kan alacak ona gore tedaviye baslayacaz dedi

bendede polikstik over var uzun zamandır yazmıyordum glukofen şeker hapı kullanıyordum 9 aydır yaz tatilindede aşılama yaptırmıştım ama olmamıştı fakat allaha şükür mucizeme kavuştum allahım bana miniğimi bağışladı 7hafta 4 günlük hamileyim allahım inşallah kucağıma almayıda nasip eder isteyen herkesede allah bu duyguyu tattırır inşallah.

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım .bende polikistik over hastasıyım daha yenı ögrendım.tahlıl yaptrıdım sonuçlarını bekliyorum umarım kötü bişeyler çıkmaa.bilmiyorumkismile

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım .bende polikistik over hastasıyım daha yenı ögrendım.tahlıl yaptrıdım sonuçlarını bekliyorum umarım kötü bişeyler çıkmaa.bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile şimdi bebiş düşünüyoz bakalım ne olcak hayırlısı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…