Psikolojim bozuldu

Şimdi aradı aşkım naber işim bitti geliyorum diyo

ne üzerine git nede yelkenleri suya indir
ikisinin arasında doğal davran(senin doğalın soru sormak gerçi sorma bişey)
biraz da geri çek kendini
yapamıyorum dersen ya ömür boyu böyle huzursuz yaşayacaksınız
yada gerçekten boşanacaksınız
seviyosun madem bişeyler yap

ayyy buna çok güldüm yaaa senin doğalın soru sormak tamam şimdi gelecek ve deneyeceğim teşekkür ederim yorumların için

sanırım evliliği bazıları çok toz pembe görüyor
evlendiniz diye esir almadınız karşınızdakini
ortada birşey yokken bi varsayım üzerine eşinle kavga edersen ağlarsan küsersen olmaz bu iş
hele arabada baban varken seni arabadan ne yüzle indirir
onu aklım hiç almadı sana saygısı yoksa en azından babana saygı göstermek zorunda
her yaşı 36 olan olgun olmuyor
yaşla hiç alakası yok bu durumun
sevgiliyken ki sorunlar evlendikten sonra yok olmuyor üstüne daha çok ekleniyor
çok fazla kocanıza anlamlar yüklemeyin bence
eşiniz o yapıda bi insan değil çünkü
öğretmenine şikayet eden öğrenci gibi de en ufak birşeyde babanızı araması şaka gibi
ikinizde çeki düzen vermeniz gerekir yoksa pek sağlıklı devam edeceğine benzemiyor

katılıyorum

evlilige alisamamamissiniz daha
biraz rahat olmayi dene
adama rahat vermiyorum diyorsun
daha ilimli olmayi dene
erkek yasca büyük olsalarda genelde bizim kadar olgun degiller
birazda güven
bence evliligin ilk zamanlari insanlar birbirine hem alisiyor hem güveniyorlar
gücen zamanla olacak birsey
bence aranizda bosanmayi gerektirecek bir durum yok
sadece her sorununuzu anne babaya tasimayin derim
ve esinin baban arabadayken in demesi ciddi hödüklük yani
ben olsam bunun icin esimin altinda girer üstünden cikar özür manyagi yapardim

Bu sorunları sizinle konuşmak yerine babaya şikayet etmek de ne oluyor?
Yarın bir gün boşanınca "Her şeyden haberiniz vardı , ben haklıyım." deyip
kendisini aklamak için mi tüm bunlar?
Çok garip gerçekten.
36 yaşında bir insan nasıl sırf eşi yanıt vermedi diye ailesinin yanında
"İn arabadan!" der ve eşi arabadan iner sonra baba arayıp geri biner arabaya.
Olacak şeyler mi bunlar?
Acaba size arabadan in deyince sizin gerçekten ineceğinizi
tahmin edemeyip blöf mü yaptı diyeceğim ama o da yok sanırım.
Öyle olsa bile babanızın yanında böyle bir şey söylememesi gerekir.

Bence önce eşinizle aranızdaki sorunları
iyice konuşun ,aranızda iletişim yoksa , aynı frekansta değilseniz olmaz zaten.
Her tartışma giderek başka büyük boyutlara taşınır.
Konuşurken sen dili yerine ben dilini kullanın.
Suçlayıcı olmayın asla.

Bir de babanız alsın karşısına eşinizi
şöyle erkek- erkeğe , baba-oğul gibi konuşsun.
Evliliğin gereklerinden bahsetsin.
Ve mutlaka her tartışmada bizi müdahil etmek zorunda değilsiniz desin.

Son düzenleme:
benim de eşim 36 yaşında bende 26 bizde de bazen kıskançlıklar,benım eşimi sıkmalarım olur ama eşim hep yaşıma verır.hosuna gider kıskanmalarım.cunku genç olan benımdır onun benı kıskanması lazım gibi..ayrıca biz tartışmış olsak bıle ailelere hiçbişey yansıtmıyoruz babanın yanında arabadan ındırmesı falan uzucu bır olay.

arkadaşlar her şeyi yazmış ama ben de bi şey eklemeden geçemeyeceğim

babanız çok sabırlıymış...

Annenin babanın yanında sana" in arabadan" diye emrediyor, sen bindikten sonra babana "ne yapıcaz biz bunun sonu kötüye gidio boşanırız" falan diyor, çok saygılı bir damat profili çizmiş. Tatiliniz zehir olmuş, annen baban kavganız yüzünden ne kadar kötü hissetmiştir...

Ve kaçıncı konu da okudum bunu. Erkekler en ufak tartışmada eşlerini boşanmakla tehdit ediyor. Adam olana yakışmıyor böyle şeyler...

Aslında anlattıklarınız pek büyütülecek şeyler değil,
hele boşanma lafı ağıza alınacak birşey hiç değil.
Eşiniz sizin onu boğduğunuzu, kardeşleriyle konuşmasını filan
kısıtladığınızı düşünüyorsa bile, tepkileri çok abartılı.
Babanızın yanında yaptığı hareketler çok saçma.
3 aylık evlilikte ne kadar da dolmuş eşiniz maşallah.
Her sıkıntınızda da babanızı arayıp, biz anlaşamıyoruz diye dert yanması,
36 yaşında ki bir erkeğe hiç yakışmıyor.
3 aylık evlilikte daha canım cicim ayları olur aslında, bazen de böyle zor zamanlar olur,
adapte olmak zor olabilir ama sizin ki çok başka sanki, eşiniz çok acayip ve saygısız bence.
Eşinizle oturup konuşun, her sıkıntıda ailenizi aramamasının yanlış olduğunu
ve duygularınızı anlatın, anlamıyorsa da tersini, yani çekin resti, burnu sürtsün biraz.

Kusura bakmayın ama eşiniz çok terbiyesizmiş.
Benim eşim babamın yanında, üzüleceğini bile bile saçma sapan hareketler yaparsa onu bir kaşık suda boğardım.
Bir de sizin eşiniz bununla yetinmemiş 2 defa üst üste babanıza boşanmaktan bahsetmiş.
Resmen ailenize saygısızlık yapıyor, onları üzüyor.
Buna dur demelisiniz.

bence sizin bir hobiye ihtiyacınız var sanırım sıkıntıdan birbirinize sarmışsınız büyütecek birşey yok aileler anladığım kadarıyla sorun yaratmıyor kendinize bir uğraş bulun inşllh herşey düzelir

benim anneannemin bi lafı vardır sakın kocanıza sürekli hastayım diyip durmayın erkeğin en nefret ettiği şeydir derdi nitekimde öyle.
daha çok yeni evlisiniz birbirinize alışma aşamasındasınız.1 senede herşey rayına oturur inşallah

ikinizin birbirinize yaptığından cok daha önmli bi problemınız var bence: eşinizin babanızın yanında size yaptığı konuşmalar ve tavrı. bu konuda bi önlem almazsanız ve bu tür hadiseler tekrar ederse ya babanız öfkelnip eşinizn kalbını kırar, ya da sizi alıp götürür. bnce eşiniz ailenizn yanında daha saygılı olmalı. kol kırılur yen içnde kalır... bunu ona hatrlatmanızı öneririm...

Şimdi aramızda iki yaş var arkadaşım. Ben bekarım ama okuyunca ilişkimden de yola çıkarak yorum yapmak istedim.

Sen yeni evli olarak tüm ilginin içten içe sende olmasını istiyorsun. Belki sen bile farkında olmadan yapıyorsun bunu :) Ama erkekler bizler gibi değil hele ki aranızda bu kadar yaş farkı varken, senin gibi sadece duygusal düşünmesi zor biraz.

Erkekler evlilikten neden korkar hep özgürlükleri ellerinden gidecek diye ve ya büyük bir çoğunlukla böyle diyelim. Sen tam olarak bu korktuğu şeyi yapıyorsun ona. Kardeşiyle bi'şey konuşması senden gizlemek olmaz. Çünkü belki de kardeşinin özeli sen onun sadece yengesisin, senin bilmeni istemezse kırılma. Çünkü yıpranan sen olursun.

Erkekler dırdırdan çok, düzenli bir hayat, tatlı dil ve düzenli bir cinsel hayat için evleniyorlar çevremde gördüğüm kadarıyla tabii. Kaldı ki 36 yaşında bir adam her şeyden doymuş durumda olduğu için artık huzur istiyordur yaş itibariyle, sen onu kısıtladıkça (o kim, bu kim) diye istem dışı seni teper, uzaklaşır, kendine nefes almalık yer açar.

Eşin artık doldu mu bilmiyorum ama fevri davranıyor en azından hemen ailelerinize yansıtıp, onları üzmemeniz gerekir. Eminim ki seni arabadan indirmesi babanın çok ağrına gitmiştir. Ama baban o an tepki koymadığına göre o da sanırım sende de hata olduğunun farkında. Anlattığın kadarıyla yorum yapıyorum yanlış anlamış da olabilirim, üzmek istemem. Lütfen yanlış anlama.

Bence bundan sonrasında biraz serbest bırak eşini, sürekli ilgiyi kendine çekmeye çalışma kendine vakit ayır biraz o isteyerek gelsin sana, sen kırılıp, bozulacaksın diye göstermelik değil

Bırak işine gitsin, kardeşiyle de buluşsun. Sen gitme zaten görüşmeleri bitince geleceği yer senin yanın. Sen kapıyı gülümseyerek aç ki sana daha çok hayran olsun, oflayak eve gelmesindense. Tez zamanda yoluna girer umarım.

Sizin aileniz, siz de dahil eşinize çok yüz vermişsiniz.

Sizi ailenizin yanında arabadan indiriyor,
sonra babanız arıyor, geri dönüp arabaya biniyorsunuz...

Peki babanız ya da anneniz hiç mi demiyor oglum sen ne yapıyorsun kendine gel diye!!!

Suç eşinizde degil, suç ailenizde ve siz de...

Bu adam daha 3 aylık evlilikte size bunları yapıyor,
kimse de ses çıkarmıyor.

Yazık

Yaşlarınızı okumadan önce eşini 20'li yaşlarının başında olduğunu düşünmüştüm. Baban çok sabırlı bir adammış, kocan da bunu iyi kullanıyor. Benim babama böyle damat denk gelse, bir de üstüne böyle giderse boşanacağız dese, babam onun boşanmasını beklemeden beni boşatırdı herhalde. Allah tan baban sinirli bir insan değil, daha kötü şeyler yaşanabilirdi.
Peki baban ve annen eşine tepki vermemiş mi? Eğer tamamen tepkisiz kaldılarsa o da yanlış olmuş, ekmeğine yağ sürmüşler eşinin. Eşin az da olsa ailenden çekinseydi zaten böyle bir terbiyesizlik yapamazdı.

Ayrıca sen çok üstüne gitmişsin kesinlikle doğru ama bu hareket tam bir terbiyesizlik, ailenin yanında küçük düşürerek intikamını almış aklınca.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…