Psikolojim çok bozuldu

ben de hiç covid olmadım 2 doz aşı oldum ikisinde de kol ağrısı dışında hiçbir yan etki yapmadı. ateşi çıkan hasta olan çok gördüm ama bana hiçbir etkisi olmadı

Hangisini oldunuz
Sanirim sinovac ve biontech arasinda kaliyosun, ben de biontech tarzi asilardan korktugum icin 2 doz sinovac oldum, cok pisman oldum sonra da, cunku okudugum butun makalelerde biontechin omicronda dahil olmak uzere butun varyantlara karsi etkisi hme daha yuksek hem daha uzun sureli, 3.yu biontech yaptiricam, hatta 4. de biontech olucam, bugun ki aklim olsaydi bastan biontechi yaptirip kendimi daha fazla korumaya alirdim.

Aldım randevuyu yarına aile hekiminden ben sinovaca aldım. Ama yarın yakın zamanda yapılmış kan tahlilimi gösterip doktora biontechi de sorucam. Bakalım. O şekilde yapıyorlarmış diye duydum. Şimdilik yarın saat 3 te sinovac oluyorum. Hadi bakalım hayırlısı

2 doz biontech olup covit olanların 14 günde negatif test sonucu oldumu korkuyorum pozitif çıkack diye işe dönmem gerek
2 doz sinovac olduğum halde 14. Gün negatif çıktım
Ama 14 gün dolduktan sonra test yaptırmak şart değil
Her türlü karantina bitiyor

Siz 2 dozunuzu ne zaman olmuştunuz ? Hiç covid oldunuz mu ?

Biontech üzerine çalışmalar yapılıp, bilimsel incelemeleri paylaşılan bir aşı. Dünyanın pek çok ülkesinde uygulandı. Milyonları burak milyarlar vuruldu.
Sinovac yalnızca türkiyede uygulansn, çalışması paylaşılmayan bir aşı. Birkaç milyon kişi vuruldu.
Kimi özel grup hastalarda dr sinovac tavsiye ediyor, biliyorum. Bunun dışında kesinlikle biontechçiyim.

Hayır sinovac sadece türkiyede uygulanmıyor. Bir çok ülkede uygulanıyor. Halihazırda dayım yurtdışında sinovac oldu. İsrailde olan tanıdığjm var . dsö onayı var ayrıca italya ispanya avusturya gibi avrupa ülkeleri de sinovacı tanımaya başladı. O kadar da boş olduğunu düşünmüyorum.

Otrera benim de 2 doz sinovagim var, aralikta 3. yu biontech yaptiricam, 4. yu ne zaman yaptirmaliyim? Canim doktorum
Canım normalde 3. Doz aşı için 2. Dozdan itibaren 6 ay geçmesi gerekiyor.

4. Doz aşı için şu an kabul edilen bir prosedür yok. Ama yurtdışına gidecek olan kişiler 4. Doza başvurabiliyor, yani gitmesen bile gideceğim diye başvurup 4. Dozu olabiliyorsun.

Şöyle toparlayayım, 3. Dozdan sonra şu kadar geçince 4. Doz olunur gibi bir karar çıkmadı diye biliyorum.

Bir yerde okumuştum talep dden sağlık çalışanlarına yapılabiliyor 4. Doz. 3-4 arasında da 21 gün olması gerekiyor ama şart değil denilmişti

Yani sen 3. Dozu kesin ol. 4 için henüz endişelenme

Ben iki doz sinovac oldm babam kalp hastasi doktorumuz ilk asilanma basladgnda bize bilip bilmedigin herhangi br kronik hastalogon varsa tetikleyebilir biontech olma demisti kalp sorunu vardi babamın 2.doz snovak ucuncu biontek yapiyorlar burda kibrista babam asidan hemen sonra kalp krizi gecirdi 3stend takildi cok şükür hayatda ama amcam hic ama hc br hastalogi olmamasina ragmen asidan 1hafta snra kan pihtilsdmasi sonucu hayatni kaybetti ani ölümler cok sıklaştı korkuyorum ama asla aşıdan demiyorum belkide rastlantidir aşı karşıtı asla değilim ben de aşılandm sadece tecrübe mizi aktardim 3.biontekden 1ay snra 4.asi biontek zorunllugu var burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…