Ramazanda 5 Kilo Verme Günlüğü

Tabi ki katılabilirsin

..
herkese merhabalar

ramazan için bişiler yapan yok mu derken sizi buldum

tüm sayfaları okudum tek tek. hemen öykümü yazarak, aranıza katılmak isterim :)

an itibariyle tam beş aydır diyet modundayım. diyetisyen kontrolünde. sizinle de tecrübelerimi paylaşmak ve bu ay sizinle devam etmek istiyorum.
22 kilo verdim bu süreçte. kan değerlerim ve demirim çok düşüktü, aşama aşama yükselişe geçti, buna uygun listeler verdi doktorum. halsizlik, kan şekeri düşüklüğü, tansiyon düşüklüğü yaşamadım elhamd.

hala aynı modda devam ediyorum. şu an 73 kiloyum.

peki neler yapıyorum:
abur cubur yiyecekler, tatlılar, gazlı içecekler, pasta-börek-çörek, pilav-patates-bezelye-mısır yemiyorum.
yemeklerimi az yağlı yapıyorum.
yine sorularınız olursa cevaplarım inş.

ramazan içinde programım şöyle:

iftar 1:

1 hurma, 2 kuru kayısı, su
az yağlı bir kepçe çorba
yağsız salata
3-4 yk yarım yaglı yogurt

iftar 2: ( iftar 1'den 30-45 dk sonra )

az yaglı sebze yemeği / yagsız 4 adet ızgara köfte- tavuk vs / tavuk-et sote vs alternatiflerinizi çoğaltabilirsiniz.

Ara Öğün: bir fincan yeşil çay / rezene + MEYVE ( her gün aynı ) ( teravihten sonra )

Sahur 1:

genelde kahvaltı / omlet / menemen / sebze yemeği vs alternatifleri var.

Sahur 2 : ( sahur 1 den 30-45 dk sonra )

süt + fındık / fıstık / badem / ceviz / meyve / 3 hurma / 1 yk kuru üzüm vs ( sütün yanında biri tercih edilecek )

Kilo: 73
Boy: 162
Hedef : 69

Son düzenleme:

Verdiğin 22 kilo için çok tebrik ederim Paylaştığın bilgiler için teşekkürler devamını bekliyoruz :)

Ekmek gercekten diyet icin buyuk sikinti. Ekmegi birakir birakmaz bagirsaklarm calismaya basladi ve 5 kilo verdm sporsuz. Tabi tatlidan hic kisamiyorum bn de :-( kan sekerm dusuyor ve bayilacak gibi oluyorum. Ozellikle de ramazanda. Oglen icin beni tok tutacak sahurda yiyebilecegm neler var genelde yumurta yemeye calisiyorm ama ilave birseyler daha lazm arkadaslar

Verdiğin 22 kilo için çok tebrik ederim Paylaştığın bilgiler için teşekkürler devamını bekliyoruz :)

teşekkür ederim CimeliKedii, darısı başınıza

bugünki iftar menümüzü paylaşalım

- 1 hurma, 2 kayısı
- mercimek çorbası ( sıfır yağ )
- salata ( sıfır yağ, nar ekşisi ilaveli )
- cacık

2. iftarda;
-tavuk sote ( sıfır yağ )

herkese afiyet ola :)

İftar : 1 kase yeşil mercimek çorbası, 5 yk zeytinyağlı kabak , salata , 3 yk yoğurt

İftar menüm, 1 kase çorba, 3 ya da 4 yk et sote, yarım bardak light kola, salata şimdi 1 saat sonra sporumu yapıp spordan 1 saat sonra yeşil çayımı da içeceğim arada da kayısı yiyeceğim 2 3 tane tatlı niyetine bir daha sahura :)

madamsuslu, sizin için bir kaç sahur önerisi

-omlet ( bir tatlı kasıgı zeytinyag, 3 yk süt ve 1 yumurta ile )
-sebzeli omlet ( kabak ya da mantar ile olabilir + 1 t.k. z.yag + 1 yumurta )
-çorba + yogurt
-kepekli tost ( yağ kullanmadan )
-menemen ( 1 t.k. z.yag + 1 yumurta )
-sebze yemeği + yogurt + salata
-çökelekli yumurta ( 3 y.k. çökelek + 1 yumurta )

çeşitlerini kullanıyorum ben sahur için. tavsiye ederim, aç bırakmıyor, rahat oluyor

bi de kan şekerin için, sütün içine tarçın koyup içersen çok faydasını görürsün, dengeliyor kan şekerini

Son düzenleme:
Çok güzel kilo vermişsiniz maşallah size daha da verirsiniz ve hepimiz veririz inşallah
İftar ve sahur menülerinizi çok beğendim.Rezene çayı içiyorsunuz sanırım,işe yarıyor mu?

Bi de bi şey daha soracağım(sayfadaki herkese) benim iftardan sonra canım acayip derecede çikolata çekiyor ve dayanamayıp yiyorum maalesef.Ramazanın başından beri her akşam çikolata yiyorum nerdeyse normalde de severim ama her gün yemem.Kan şekerim düşüyor ondan sanırım.Sizce bu çikolata isteğini bastırmak için ne yapmalıyım?

çok tesekkür ederim, hep beraber verelim inş dln5 ::)
bir çok bitki çayı içtiğim için hangisi işe yarıyor tam bilmiyorum doğrusu :)

-uzun süre aç kaldığımız için, şekeri dengelemek adına orucumuzu hemen hurma ile açarsak çok faideli olur, vücudun beyin ve sinir hücreleri için gerekli olan glikozun en kolay şekilde karşılanmasını sağlıyormuş hurma.
-hala çikolata kriziniz varsa hemen bir sade maden suyu için, içine limon sıkabilirsiniz. hem ferahlık veriyor sıcakta hem de minarellerle vucudun dengesi saglanıyor.
-tarcını kullanabilirsiniz sütle, yogurtla, kan sekerini dengeliyor yine.
-ikisi de olmadıysa çok tatlı olmayan bir meyve yerseniz isteğiniz geçecektir.

bir de şunu düşünmek lazım, tüm gün uğraşıyorsun, emek sarfediyorsun ama belki bi dakikalık bir gafletle tüm emeğini elinin tersiyle itiyorsun. millet olarak alışkanlığımız bizim tatlı yeme arzusu sadece. başka şeylerden de karşılanabilir sonuçta bu istek. bunu yapmamak lazım diye düşünüyorum

insanın bir şey yerken aldığı zevk sadece 9 saniyeymiş. yutunca hepsi bitiyor zaten :)
9 saniye için ne kadar uzun vakitler harcıyoruz kiloları vermeye, beyinde bitirmek lazım

Son düzenleme:
Cok tesekkr ederim
Cok tesekkr ederm bir de ozellikle yogurdun gobek bolgesini eritmede cok etkili oldugunu biliyorum. Hem sahurda hem iftarda yogurda devam

Cok tesekkr ederim

Cok tesekkr ederm bir de ozellikle yogurdun gobek bolgesini eritmede cok etkili oldugunu biliyorum. Hem sahurda hem iftarda yogurda devam

tabi yogurda da dikkat etmek gerek.
yagsız olmalı.

ben kendim mayaladığım zaman, sütün basında bekleyip sürekli kaymagını alıyorum. o kadar çok çıkıyor ki. demek ki normal yogurt yıyınce bir sürü yag da yemiş oluyoruz.

dışardan almam gerektiğinde de, ya light alıyorum ya da kaymaksız.

tavsiye ederim acizane

Son düzenleme:

çubuk tarçın tatlı ihtiyacını bastırıyormuş içtiğin bitki çaylarının içine atabilirsin :)

Sahur : 1 dilim peynir,domates,salatalık,biber,4 yeşil zeytin,1 dilim çok tahıllı ekmek,2 dilim şeftali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…