Resimlerle sağlıklı beslenme :)

esneye esneye yazayım hemen bugün ki yediklerimi

bugün yediklerim:
sabah:1 dilim peynir,1 minik salatalık,sade kahve
ara:yok
ögle:1 kase yayla çorba,4 kaşık bulgur pilavı,1 kaşık yogurt,6 kaşık semizotu yemegi
ara:3 parça çikolata,1 elma
akşam:3 kaşık bulgur pilavı,2 kaşık yogurt

Canım, ben de sağlıklı beslenmeye başladım:) Dün akşam semizotu yemeği yapmıştım hatta semizotu ve dereotu bol tüketiyorum canım bu ara, hipotiridi olanlara iyi geliyormuş. Stresten alt üst olmuş değerlerim, 100mg lık kullanıyordum ilacı, 200 mg'a çıkardı doktor. Bu bişey değil yine, Allah dermansız dert vermesin kimseye inşallah. Ben senin kadar iradeli ve sabırlı değilim sanırım, hemen zayıflamak ve gün içinde çikolata bisküvi kek vs yemek istiyorum. kahveye çikolatalı kurabiye bandırmak favorim

harikasın canım tebrik ederim aynen canım..Allah çareli hastalık versin..ilaçlarını düzenli kullanıp moralini yüksek tut arkadaşım..saglıklı günler olsun sana özelden mesaj attım

kızlar yeni bir tarif ile karşınızdayım bu ara canım çok şekerli şey istiyor..her gün 3 çikolata yemek fiks oldu mesela bugün ki hakkımı bitirdim bile,meselaaaa neyseee , az önce yapıp yedigim hem her evde bulunan malzemelerle çok kolay hem de sekersiz ve çok hafif olan "elmalı tatlı" tarifini paylaşıyorum sizinle..tatlı krizim geçti mi?evet geçtii ,hatta ocakta pişerken o buram buram tarçın ve karanfil kokusuyla daha yemeden tatlı krizim geçmişti

ELMALI TATLI(şekersiz)

malzemeler:
1 elma(en tatlısınından,hani şu pamuk prensesin elması gibi olsun ki çok tatsız olmasın tatlımız:)
4-5 karanfil
1-2 kabuk tarçın
yogurt
1-2 ceviz

yapılışı:
elmayı soyup içini çıkarıp iki bölüyoruz. üstünü geçicek kadar su koyup karanfil ve tarçınla beraber tencerede kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz..pişince sogumaya bırakıyoruz(itiraf edeyim ben bekleyemedim sogumasını ama siz bekleyin derim yogurt ısınmasın ) üzerine bir tatlı kaşıgı yogurt(veya daha çok),tarçın ve ceviz koyup afiyetle yiyoruz

not:şu an evin nasıl güzel koktugunu anlatamam..gelen olsa "tarçınlı elmalı kurabiye" yaptım sanır

Son düzenleme:
canım Harikasın sen bu tarifleri nerden buluyorsun...

Afiyet olsun canım ben de deniycem bunu.
Ama elma cipsi tarifi süperdi yaaa onu yarın yapiim en iyisi. Bunu da bi ara yaparım.

canım Harikasın sen bu tarifleri nerden buluyorsun...
canım teşekkür ederim :)) degişik tarifler araştırıp bulmayı seviyorum.tek bir yerden degil, her yerden bu tarifler..bazen tvden, bazen eş dost arkadaşdan ama çogunlukla netten :)

Afiyet olsun canım ben de deniycem bunu.
Ama elma cipsi tarifi süperdi yaaa onu yarın yapiim en iyisi. Bunu da bi ara yaparım.
sagol canım :)

bugün yediklerim:
sabah:kepekli sandiviç,sütlü kahve
ara:3 parça çikolata
ögle:semizotu yemegi,5 kaşık bulgur
ara:1 elma,1 tatlı kaşıgı yogurt
akşam:yogurtlu brokoli salata,kurutulmuş domates,1 dilim ekmek

degişmek sanırım bu dünyadaki en zor şeylerden biri..alışkanlıklar,korkular ve tembellik değişmemem için her türlü oyunu oynuyor bana.. cidden çok zor bi 2 hafta geçirdim.. çok düzensiz beslendim.. çok düzensiz uyudum..hatta çogu zaman uyumadım iş temposunun yanı sıra bu kadar yorulmamın diger nedeni eskiden kalma alışkanlıgım olan herşeyi son ana bırakma hastalıgım.. şükür ki bu sefer de atlattım.ama gelecek sefer böyle geçmez.. böyle hayatta geçmez.. şuan bitik durumda huzurlu ve mutlu olsam da rehavete kapılmayıp bugünden planlarımı uyguluyorum.. çok zor degişmek.. ve sadece istemek kesinlikle yetmiyor.. hayat plan seviyor ama tek planla da olmuyor.. a- planı b- planı c- planı hatta d- planı gerekiyor..yoksa ben ne planlar yapmıştım,ne planlar yazmış buzdolabımın kapagına asmıştım,hala buzdolabının kapagında öylece duruyorlarbiliyorum ders almadıysam gene çıkıcak karşıma bu ve vb. şeyler.. ve hayat öylece akıp gidicek.. benim şu iki haftalık stresim bana yeter..öncekileride eklersem bana bir ömür boyu yeter.. hayat, ben dersimi aldım.. bunu sana ispata varım..

not:
1-ilk iş avatarımı degiştirdim.çıtı pıtı ve havalı bu hatunu seçtim:) ilk üye oldugumdan beri benimle olan audreyden vazgeçtim.içim acıdı , garip bi şekilde baglanmışım o resme ama alıştım bile yenisine..degişmek acıtır ilk başta sonra alışılır degişime..

Ya bu konu çok güzel, sağolun böyle bir konu açtığınız için. Yemeklerinizden kopya çekip kendime uygulayacağım. Takipteyim. :)

bugün yediklerim:
sabah:60gr ekmek, 40gr peynir,domates,nane,zeytin,sade kahve
ara:4 kuru erik,2 ceviz
ögle:1 kase yıldız şehriyeli domates çorba,kerevizli bakla,2 kaşık kısır
ara:2 keçiboynuzu,sade kahve
ara:1 dilim ekmek,1 dilim peynir,3 zeytin,1/2 domates
akşam:balık,salata

Evet degisim guzeldir
bazen bazi seyleri saplanti haline getiriyoruz ve bi turlu vazgecip değiştiremiyoruz ne yazikki
halbuki hersey elimizde
istemek ve gayretimize bağlı
not yeni avatar resmin cok tatli ve degisikligi ve farkliligi yansitiyo

aynen canım teşekkür ederim,ilk önce bi burukluk oldu eski avatarımla vedalaşırken ama şimdi çok mutluyum bu avatarımla..beni daha iyi yansıtıyor

kızlar yeni bir tarifle karşınızdayım kendisini az önce yaptım ve yedim.nefis oldu

Yulaflı Çikolata:
4 yemek kaşıgı yulaf
3 tam ceviz
bir kaç tane (şekersiz)kurutulmuş portakal(siz istediginiz kuru meyveyi koyabilirsiniz)
1 paket bitter çikolata(ben %85 bitter seçtim ve paket büyük oldugu için hepsini degil,yarısından biraz fazlasını kullandım)

gelelim tarife:
çikolatayı benmari usulu eritiyoruz,iri parçalara ayırdıgımız ceviz ve minik parçalara ayırdıgımız kurutulmuş portakalı,4 yemek kaşıgı yulafı çikolatayla karıştırıyoruz.kaşıkla fırın kagıdına tek tek koyur 20dk buzdolabında bekletiyoruz..

işte bu kadar basit..sadece çikolata yemekten daha faydalı ve tok tutucu.ama 1-2 taneden fazla yememek kaydıyla,sonuçta hala çikolata..benim ki azıcık acı oldu ama ben böyle sevdim.siz bitter çikolata oranını kendinize göre ayarlarsınız

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…