- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.176
- 398
kızlar yeni bir tarifle karşınızdayımkendisini az önce yaptım ve yedim.nefis oldu
Yulaflı Çikolata:
4 yemek kaşıgı yulaf
3 tam ceviz
bir kaç tane (şekersiz)kurutulmuş portakal(siz istediginiz kuru meyveyi koyabilirsiniz)
1 paket bitter çikolata(ben %85 bitter seçtim ve paket büyük oldugu için hepsini degil,yarısından biraz fazlasını kullandım)
gelelim tarife:
çikolatayı benmari usulu eritiyoruz,iri parçalara ayırdıgımız ceviz ve minik parçalara ayırdıgımız kurutulmuş portakalı,4 yemek kaşıgı yulafı çikolatayla karıştırıyoruz.kaşıkla fırın kagıdına tek tek koyur 20dk buzdolabında bekletiyoruz..
işte bu kadar basit..sadece çikolata yemekten daha faydalı ve tok tutucu.ama 1-2 taneden fazla yememek kaydıyla,sonuçta hala çikolata..benim ki azıcık acı oldu ama ben böyle sevdim.siz bitter çikolata oranını kendinize göre ayarlarsınız
Eki Görüntüle 1493497
teşekkür ederim canımharika olmuş şekerim :)
portakalı nerden buldun? ben migrosa falan baktım ama bulamadım.
ben de havayı güzel görmüşken çıktım hem yarım saat kadar yürüdüm hem de dönüşte mutfak alışverişimi yaptım. şimdi de oturdum çilekli activia yiyorum :) ama içine üzerindeki kahvaltılık gevrekler yerine yulaf ezmesi koydum. inanılmz besleyici.
genelde meyveli yoğurdu kendim yapsam da güzel çilek bulamadım bu hafta ben de activia alıyorum çilek bulana kadar
bu sene de buzluğa çilek böğürtlen vişne falan atacağım.
siz nasıl donduruyorsunuz, var mı bir yöntemi yoksa yıkayıp ayıklayıp atıyor muyuz buzluğa?
ay ben de çok tembelim ya :/ hiç elim varmaz öyle, her sene annem gelir yapar banateşekkür ederim canımoh afiyet olsun ben de migrostan aldım bugün.yüzde 50 indirimdeydi bu markanın bütün kurutulmuş meyveleri..hem kurutulmuş portakal hem kurutulmuş şeftali aldım..
Eki Görüntüle 1493692
çilek dondurulmuyor diye biliyorum..ben kışlık hazırlıklarda çok tembelim.. süper fresh dondurulmuş meyvelerden alıyorum
ya yapsak yaparız da sanırım tembelizay ben de çok tembelim ya :/ hiç elim varmaz öyle, her sene annem gelir yapar banaben de normalde onlardan alıyorum da içlerine başka bir şey katıyorlar mı emin de olamıyorum ki.
çilek donduruluyor ama en fazla 1 yıl saklanabiliyor, annem yapıyor da ona sorsam azarlayacak yineher sene anlatıyor kadın ben her sene unutuyorum
portakalı anneme sordum nasıl kurutulur diye sen beceremezsin dedi bağanormalde yemekte falan yetenekliyimdir ama o kadar bu kışlık hazırlık işi benim boyumu aşıyor
eh iyi o zaman. bu activia iyi hoş ama içinde şeker var. ben şekersiz istiyorum o yüzden kendim yoğurt yulaf ve meyveyle yapıyorum , hadi şimdi mevsimi her tür meyve buluyoruz da kışın meyve sıkıntısı var. portakal greyfurt falan ancak, onlarla da meyveli yoğurt bence güzel olmuyor.ya yapsak yaparız da sanırım tembelizdondurulmuş meyvelerin içinde şeker dahil hiçbir şey yok.aynı anne eli degmiş gibi güvenle tüketebilirsin,ben çok kullandıgım için biliyorum
ben de çok duyuyorum yerfıstıgını..diyetlerde de çok kullanılıyor...bayılıyorum da tadınaaeh iyi o zaman. bu activia iyi hoş ama içinde şeker var. ben şekersiz istiyorum o yüzden kendim yoğurt yulaf ve meyveyle yapıyorum , hadi şimdi mevsimi her tür meyve buluyoruz da kışın meyve sıkıntısı var. portakal greyfurt falan ancak, onlarla da meyveli yoğurt bence güzel olmuyor.
bir de alakasız ama ufak bir tavsiye spordan yarım saat kadar önce ekmeğin üzerine süreceğiniz ince bir parça yerfıstığı ezmesi size sporda ihtiyacınız olan enerjiyi verecektir.
neyi deneyeceksin? yer fıstığı ezmesi mi? yulaflı meyveli yoğurt muben de çok duyuyorum yerfıstıgını..diyetlerde de çok kullanılıyor...bayılıyorum da tadınaakendim şekersiz veya çok az şekerle yapmayı deneyecegim bakalım
hehe yerfıstıgı ezmesi yapmayıneyi deneyeceksin? yer fıstığı ezmesi mi? yulaflı meyveli yoğurt mukafam karıştı
hmmm olabilir :) sen bir bak bize de verirsin tarifini :)hehe yerfıstıgı ezmesi yapmayıbadem ve fındık ezmesi tarifleri buldum.yerfıstıgı da aynıdır..
aaah bugün arkadaşıma diyordum "hiç fırında mücver yaptın mı" diyee.. mücver e bayılırım.hiç yapmadım..ben de en kısa zamanda fırında mücver yapıcammmm… ohh ev mis gibi kokmuştur.. afiyet olsunhmmm olabilir :) sen bir bak bize de verirsin tarifini :)
ben de şimdi fırında mücver yaptım spor öncesi yemeğimi yiyorum, eğer denemediysen tavsiye ederim
çoook güzel oluyor, ben aynı mücver kıvamında tutuyorum, yağlı kağıdın üzerine döküyorum, istersen yine pankek gibi yuvarlak yuvarlak dökebilirsin, istersen de kek gibi tepsiye yayabilirsin.aaah bugün arkadaşıma diyordum "hiç fırında mücver yaptın mı" diyee.. mücver e bayılırım.hiç yapmadım..ben de en kısa zamanda fırında mücver yapıcammmm… ohh ev mis gibi kokmuştur.. afiyet olsun
aaaaa harika oldu bu tarif çok teşekkürlerböyle bir tarif buldum (kaynak: http://www.hurriyetaile.com/yemek-t...fler/ev-yapimi-fistik-ezmesi-tarifi_2977.html )
- Fıstıkların kabuklarını soyun.
- Soyduğunuz fıstıkları bir tavaya koyun ve 5-6 dakika kavurun.
- Isınan fıstıkları robota koyun (Sıcaklığın etkisiyle püre kıvamına gelecekler).
- Püre kıvamına gelen fıstıkların için diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Hazırladığınız fıstık ezmesini temiz bir kavanoza koyup oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
seninki de benzer mi?
çoook güzel oluyor, ben aynı mücver kıvamında tutuyorum, yağlı kağıdın üzerine döküyorum, istersen yine pankek gibi yuvarlak yuvarlak dökebilirsin, istersen de kek gibi tepsiye yayabilirsin.
ben pankek kalıbında seviyorum güzel oluyor :)aaaaa harika oldu bu tarif çok teşekkürlermücver tarifi de alalım o zaman.. pankek kalıbında pişirmek süper fikirmiş.ooofff olsa da yesekkkk
Vaoovvv tam kahve yanlikkızlar yeni bir tarifle karşınızdayımkendisini az önce yaptım ve yedim.nefis oldu
Yulaflı Çikolata:
4 yemek kaşıgı yulaf
3 tam ceviz
bir kaç tane (şekersiz)kurutulmuş portakal(siz istediginiz kuru meyveyi koyabilirsiniz)
1 paket bitter çikolata(ben %85 bitter seçtim ve paket büyük oldugu için hepsini degil,yarısından biraz fazlasını kullandım)
gelelim tarife:
çikolatayı benmari usulu eritiyoruz,iri parçalara ayırdıgımız ceviz ve minik parçalara ayırdıgımız kurutulmuş portakalı,4 yemek kaşıgı yulafı çikolatayla karıştırıyoruz.kaşıkla fırın kagıdına tek tek koyur 20dk buzdolabında bekletiyoruz..
işte bu kadar basit..sadece çikolata yemekten daha faydalı ve tok tutucu.ama 1-2 taneden fazla yememek kaydıyla,sonuçta hala çikolata..benim ki azıcık acı oldu ama ben böyle sevdim.siz bitter çikolata oranını kendinize göre ayarlarsınız
Eki Görüntüle 1493497
deneyince paylaşırım canım harika bi tarifben pankek kalıbında seviyorum güzel oluyor :)
4 adet kabağı rendeliyoruz, içine 2 yumurta kırıyoruz, 1 çay bardağı çiçek yağı, 2 bardaktan 2 parmak eksik süt, tuz, karabiber, nane, arzuya göre peynir rendesi karıştıştırıyoruz. karışımın içine kek kıvamından biraz katı olacak kadar un ve 1 çay kaşığı karbonat. (karbonatı doğrudan eklemek yerine unun içine karıştırın). karışım güzelce bütün malzemeler birbirine karışacak kadar çırpıyoruz.
arzu ettiğiniz bir kabın içine yağ sürerek ya da yağlı kağıt sererek karışımı paylaştırın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. yaklaşık pişme süresi 40-45 dakika
gerçekten kahvenin yanına harika oldu,denemelisin canımVaoovvv tam kahve yanlik
ben çok seviyorum, çok da sağlıklı bir besin. ben beyaz un yerine kepekli un ya da yulaf unu kullanıyorum, senin de aklında olsun :)deneyince paylaşırım canım harika bi tarif
sanki beni anlatmışsınBu forum zayıflama konusunu aradıgımda çogu bu kez son!kesin olucak bu sefer!yaza şu kadar kiloyla giricem vs vs yazılarla dolu.Peki ne oluyorda zayıflamak bu kadar isteyip zayıflayamıyoruz.sonra tekrar tekrar deneyip kendimize olan saygımızı yitiriyoruz.kafamda hep bu sorular.neden kilo veremiyorum derken insülin direnci çıkıyor. diyetisyene gidiyorum ve ilacımı kullanıyorum 3 ay boyunca 1 kilo bile veremiyorum.NEDEN? ne ilaç iyi gelir ne diyetisyen ben istemedikten sonra.aslında istemiyor muyum? istiyorum ama sözde.sadece lafta istiyorum.çocuk gibi mızmızlanıyorum.kilo vericem deyip sonra ya boşver ye diyorum.sadece kilo mu?hayır herşey birbiriyle baglantılı.hayatım akıp gidiyor.zaman çok çabuk geçiyor ve benim hayatım pazartesi diyete giriyorum.kendime şöyle bakıcam.spor yapıcam.evim hep tertemiz derli toplu olucak vs vs vs. diye diye geçiyo günlerim.ben bir şey demiyorum artık.sadece uygulamaya geçiyorum.harekete geçiyorum ve size bunları günlük olarak yazıyorum.MERHABA :)
hepimiz birbirimize benziyoruz aslındasanki beni anlatmışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?