Resimlerle sağlıklı beslenme :)

harika olmuş şekerim :)
portakalı nerden buldun? ben migrosa falan baktım ama bulamadım.
ben de havayı güzel görmüşken çıktım hem yarım saat kadar yürüdüm hem de dönüşte mutfak alışverişimi yaptım. şimdi de oturdum çilekli activia yiyorum :) ama içine üzerindeki kahvaltılık gevrekler yerine yulaf ezmesi koydum. inanılmz besleyici.
genelde meyveli yoğurdu kendim yapsam da güzel çilek bulamadım bu hafta ben de activia alıyorum çilek bulana kadar
bu sene de buzluğa çilek böğürtlen vişne falan atacağım.
siz nasıl donduruyorsunuz, var mı bir yöntemi yoksa yıkayıp ayıklayıp atıyor muyuz buzluğa?

teşekkür ederim canım oh afiyet olsun ben de migrostan aldım bugün.yüzde 50 indirimdeydi bu markanın bütün kurutulmuş meyveleri..hem kurutulmuş portakal hem kurutulmuş şeftali aldım..

çilek dondurulmuyor diye biliyorum..ben kışlık hazırlıklarda çok tembelim.. süper fresh dondurulmuş meyvelerden alıyorum

ay ben de çok tembelim ya :/ hiç elim varmaz öyle, her sene annem gelir yapar bana ben de normalde onlardan alıyorum da içlerine başka bir şey katıyorlar mı emin de olamıyorum ki.
çilek donduruluyor ama en fazla 1 yıl saklanabiliyor, annem yapıyor da ona sorsam azarlayacak yine her sene anlatıyor kadın ben her sene unutuyorum
portakalı anneme sordum nasıl kurutulur diye sen beceremezsin dedi bağa normalde yemekte falan yetenekliyimdir ama o kadar bu kışlık hazırlık işi benim boyumu aşıyor

ya yapsak yaparız da sanırım tembeliz dondurulmuş meyvelerin içinde şeker dahil hiçbir şey yok.aynı anne eli degmiş gibi güvenle tüketebilirsin,ben çok kullandıgım için biliyorum

ya yapsak yaparız da sanırım tembeliz dondurulmuş meyvelerin içinde şeker dahil hiçbir şey yok.aynı anne eli degmiş gibi güvenle tüketebilirsin,ben çok kullandıgım için biliyorum
eh iyi o zaman. bu activia iyi hoş ama içinde şeker var. ben şekersiz istiyorum o yüzden kendim yoğurt yulaf ve meyveyle yapıyorum , hadi şimdi mevsimi her tür meyve buluyoruz da kışın meyve sıkıntısı var. portakal greyfurt falan ancak, onlarla da meyveli yoğurt bence güzel olmuyor.
bir de alakasız ama ufak bir tavsiye spordan yarım saat kadar önce ekmeğin üzerine süreceğiniz ince bir parça yerfıstığı ezmesi size sporda ihtiyacınız olan enerjiyi verecektir.

ben de çok duyuyorum yerfıstıgını..diyetlerde de çok kullanılıyor...bayılıyorum da tadınaa kendim şekersiz veya çok az şekerle yapmayı deneyecegim bakalım

hmmm olabilir :) sen bir bak bize de verirsin tarifini :)
ben de şimdi fırında mücver yaptım spor öncesi yemeğimi yiyorum, eğer denemediysen tavsiye ederim
aaah bugün arkadaşıma diyordum "hiç fırında mücver yaptın mı" diyee.. mücver e bayılırım.hiç yapmadım..ben de en kısa zamanda fırında mücver yapıcammmm… ohh ev mis gibi kokmuştur.. afiyet olsun

• Fıstıkların kabuklarını soyun.
  • Soyduğunuz fıstıkları bir tavaya koyun ve 5-6 dakika kavurun.
  • Isınan fıstıkları robota koyun (Sıcaklığın etkisiyle püre kıvamına gelecekler).
  • Püre kıvamına gelen fıstıkların için diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız fıstık ezmesini temiz bir kavanoza koyup oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
böyle bir tarif buldum (kaynak: http://www.hurriyetaile.com/yemek-t...fler/ev-yapimi-fistik-ezmesi-tarifi_2977.html )
seninki de benzer mi?
çoook güzel oluyor, ben aynı mücver kıvamında tutuyorum, yağlı kağıdın üzerine döküyorum, istersen yine pankek gibi yuvarlak yuvarlak dökebilirsin, istersen de kek gibi tepsiye yayabilirsin.

aaaaa harika oldu bu tarif çok teşekkürler mücver tarifi de alalım o zaman.. pankek kalıbında pişirmek süper fikirmiş.ooofff olsa da yesekkkk

aaaaa harika oldu bu tarif çok teşekkürler mücver tarifi de alalım o zaman.. pankek kalıbında pişirmek süper fikirmiş.ooofff olsa da yesekkkk
ben pankek kalıbında seviyorum güzel oluyor :)

4 adet kabağı rendeliyoruz, içine 2 yumurta kırıyoruz, 1 çay bardağı çiçek yağı, 2 bardaktan 2 parmak eksik süt, tuz, karabiber, nane, arzuya göre peynir rendesi karıştıştırıyoruz. karışımın içine kek kıvamından biraz katı olacak kadar un ve 1 çay kaşığı karbonat. (karbonatı doğrudan eklemek yerine unun içine karıştırın). karışım güzelce bütün malzemeler birbirine karışacak kadar çırpıyoruz.
arzu ettiğiniz bir kabın içine yağ sürerek ya da yağlı kağıt sererek karışımı paylaştırın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. yaklaşık pişme süresi 40-45 dakika

Vaoovvv tam kahve yanlik

deneyince paylaşırım canım harika bi tarif
Vaoovvv tam kahve yanlik
gerçekten kahvenin yanına harika oldu,denemelisin canım

sabah gene çok erken yollarda oldugum için evde kahvaltı yapamadım.artık dışarda ayaküstü yemekten gına geldi

bugün yediklerim:
sabah: 1/2 peynirli sandiviç(2 dilim ekmege denktir),sütlü kahve
ara: sandiviçin diger yarısı :)
ögle:1 kase domates çorba,1 dilim peynir,salatalık
ara:3 yulaflı çikolata
akşam:dil peynirli ıspanak,domates,salatalık

dil peynirli ıspanak tam bir börek gibi oldu..tabiki sadece dil peynir ve ıspanak var içinde,bu tarifi de paylaşırım :)

Son düzenleme:
sanki beni anlatmışsın

bugün yediklerim:
sabah:3 kaşık yulafı az su ile pişirdim(hem sütün kalorisinden kurtuldum hem de bu ara canım süt istemiyor arada sütlü kahve dışında :) üstüne 1/2 orta boy muz,bir kaç tane kuru üzüm,hindistancevizi ve tarçın koydum.harika oldu
ara:3 parça yulaflı çikolata 1/2 orta boy muz
ögle:1 dilim kızarmış ekmek,1 kase yıldız şehriyeli domates çorba,bir küçük tabak ıspanak sote üzeri 50gr peynir
ara:1 elma
ara:sütlü kahve ve 3 kurabiye
akşam:somon ızgara(patates püresini yemedim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…