Resimlerle sağlıklı beslenme :)

bu sabah eşime güzel bir kahvaltı hazırladım..bu tatil beraber son kahvaltımızdı.az önce de vedalaştık,yolcu ettim.. bu tarifi daha önce burda anlatmıştım sanırım ama bu sefer tarifi yaparken fotografını da çektim sizinle paylaşayım diye..ben 3 tam tahıllı lavaş ile yaptım.dörde böldüm.her dilim 1,5 dilim ekmege denk oldu.siz isterseniz 2 lavaşla da yapabilirsiniz 1 lavaş=2 dilim ekmek
pazar sabah kahvaltısı için lezzetli bir tarif

tarif:
soganları küçük küçük dogruyoruz ve teflon tavada kavuruyoruz,soganlar eriyince küçük küçük dogradıgımız domatesleri,tuzu,biberi ekliyoruz ve iyice pişiriyoruz.. malzemeleri bir tabaga boşaltıp tavaya ilk lavaşı koyuyoruz,üzerini kaplayacak şekilde yaptıgımız sosu ve sosun üzerine rendelenmiş kaşar koyuyoruz.üstüne 2. lavaşı koyup aynı işlemi tekrarlıyor ve 3. lavaşı koyup kısık ateşte pişiriyoruz.lavaşın altı pişince bir tabak yardımı ile ters çevirip diger tarafını da pişiriyoruz..ta taaaa kahvaltımız hazır.afiyet olsun..

Süper görünüyor denemeye değer :)

birşeyler yazmıştım ama vaz caydım annemle aram hala limoni kısaca..tek bi farkla sakin kalıyorum..

neyse gelelim bugün neler yedigime:
sabah:1,5 dilime denk tortilla 3 dilim peynir domatesli fotodaki yemek(ismini bilmiyorum :) 5 zeytin
ara:3 minik incir
ögle:köz domates,biber,sogan,2 kaşık tahinli köz patlıcan,4 kaşık yogurt,1 dilim ekmek
ara:1 orta boy elma
akşam:1 dilim peynir,1/2 dilim ekmek,çeyrek simit

Son düzenleme:
Harikasın

karnım acıktı ama yarına ne kaldı şunun şurasında iyisimi ben bir bardak su içeyim..

Son düzenleme:

güneşin doğuşunu denizde karşıladımmm ve 1000 kulaç yüzdüm güzel bir gün güzel bir haftaya güzel bir başlangıç yaptım

Son düzenleme:
hergün ufakta olsa kaçamagım oluyor..ya ekmek 1 dilim veya yarım dilim fazla oluyor ya fazladan leblebi vs yiyorum..bugün de biraz öyle oldu.. ama yüzmeyle bu ufak kaçamakları telafi ettigimi düşünüyorum.sabah 1000 kulaç yüzdüm.birazdan tekrar 1000 kulaç yapmayı hedefliyorum.herhalde ondan sonrada bayılır uyurum kaçamaksız günlere inşallah
yarın eşim süpriz yapıp geliyor 2 gün daha beraber tatil yapabilicezz..
bu arada annemle aram iyi..

5. gün
bugün yediklerim:
sabah:1 dilim kızarmış ekmek üzeri patlıcan ezme,1 dilim peynir,acur,5 zeytin
ara:dalından kopardıgım üç orta boy incir
ögle:1/2 paket altınbaşak,3 dilim peynir,biber
ara:1 orta boy muz,bi ısırık wasa,1 avuçtan az karışık kuruyemiş
akşam:4 kaşık taze fasülye,4 kaşık yogurtlu semizotu(semizotunun yarısı kaldı,zaten zayıflatan saglıklı şeyler nedense fazla yenmez ) 1/2 paket altınbaşak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…