Resimlerle sağlıklı beslenme :)

bugün kafaya koydum ögleden sonra kek yiyecegim diye.. ama evde elektrikler kesik oldugu için fırını kullanamadık..annem "dur ben sana ocakta yaparım" diye bir kek yaptı ki… ooof ben 1 dilim degil 1,5 dilim yedim resmen (akşama ekmek yok bana ) 1 ,5 çay bardagı olan şekeri 1 çay bardagı ölçüsünde yaptı.. elektirik olmayınca mikser yerine el çırpıcıyla yaptık.. bir de tarifte olan puding vs olan sosu ve üstüne pudra şekeri de yoktu tabi bizimkinde..biz üstüne hindistan cevizi serptik.. gayet hafif ve nefis oldu.. tavsiye ederim.işte yapılışı bu linkte..hani olur ya ocagınız tüple çalışıyorsa ve elektrik giderse veya fırın bozulursa vs aklınızda olsun

http://www.nefisyemektarifleri.com/tavada-sipsak-pasta-tarifi/

Ay bayıldım buna ben ya mmm enfes görünüyor. Gerçekten öyle içi yumuşacık oldu mu ? 49.9 olunca kokoreç yiyecektim, 49.5 olunca da bunu yapayım bari hihihi sonra geri 50 olurum zaten aman napalım
Ellerinize sağlık. Sizin tabağınız daha hafif ve hoş bence. Afiyet olsun :)

gerçekten denemelisiniz.. ben böyle güzel olucagını beklemiyordum.. yumuşacık hafif harika bir kek oldu..neredeyse kendimi tutamayıp hepsini yiyecektim o kadar hafif teşekkür ederim

bugün de güzel geçti kek günün bombası oldu.. fazladan yedigim yarım dilim için normalde 1000 kulaç yüzerken bugün 1250 kulaç yüzdüm yarın sabahı bekliyorum kahvaltıda kekten 1 dilim daha yemek için bu arada bu hafta öglenleri yogurt yedim ama özellikle degil tamamen tembellikten..yanına domates salatalık dogramaya bile üşendigimden.. yoksa sebze ve yanına yogurt yemem daha saglıklı olurdu..bir de buranın yogurtları o kadar güzel ki.. tekrardan yogurt yemeye başladım yumurtası ,peyniri, sebzesi, meyvesi.. havası ve tabi en başta insanı herşeyi güzel İzmirim

bugün yediklerim:
sabah:yarım tam bugday lavaş arası 1 kb peynir maydonozlu tost,domates,salatalık, az sütlü kahve
ara:1 orta boy muz,10 badem
ögle:1 kase yogurt, 5 altınbaşak
ara: 1,5 dilim kek
akşam: tahinli köz patlıcan,domates,salatalık,1,5 kb peynir

simsim nerdesin gözlerim seni arıyor tava kekini bende yaptım harika oldu gerçekten pamuk gibi oluyor

simsim nerdesin gözlerim seni arıyor tava kekini bende yaptım harika oldu gerçekten pamuk gibi oluyor
merhaba canım dün gece geç geldim yazamadım o yüzden günlüge..
keki begenmene çok sevindim afiyet olsun sen nerelerdesin esas neler yapıyorsun??

merhaba canım dün gece geç geldim yazamadım o yüzden günlüge..
keki begenmene çok sevindim afiyet olsun sen nerelerdesin esas neler yapıyorsun??
ben yerimde saymaya devam ediyorum
hala 68 kilodayım ama bende yeniden başlıyorum bugün yeni günlük açtım beklerim

ben iki haftadır keki yanlış zamanda yiyormuşum dün fark ettim sabah kahvaltıda yemem gerekiyormuş..neyse bu hafta öyle yaparım.. dün akşam yemege çıktık tabi önce mezeler geldi.. balıklar o kadar gecikti ki zaten karnımız doymuştu ama kaçar mı onu da bir güzel yedim tabi

dün yediklerim:
sabah:yarım tam bugdaylı lavaş üstüne bir tatlı kaşıgı labne,6 zeytin,domates,salatalık
ara:yarım muz,10 badem
ögle:yarım lavaş içine bir haşlanmış yumurta,1 çay kaşıgı labne,yarım kb peynir, domates,salatalık
ara: 5 tane altın başak, yarım kase yogurt
akşam:levrek,salata,1 kaşık deniz börülcesi,2 kaşık acılı ezme,1 kaşık şakşuka,1 kaşık patlıcan salata,1 kaşık yogurtlu meze,2 dilim ekmek (akşam yemegini fazla yedim..hep balıgı geç getiren garson yüzünden )

bu sabah uyandıgımda dün gece yemegi geç yedigim için hiç aç degildim.. sabahı atladım.. ögleden sonra iki ara ögün ve akşam yemeginde de balık kokoreç yaptım.. vejeteryan olunca et yiyemiyorsunuz ama benim gibi eti çok severek bıraktıysanız zaman zaman etin yerine geçicek benzer tatlar arıyorsunuz..bu da onlardan biri.. az yagda önce biberi sonra domatesi pişirip pişmiş balıgı veya konserve ton balıgını tava atıyoruz..kimyon,pul biber ve tuz ekleyip biraz pişirip lavaşla afiyetle yiyoruz bir gün önceden kalan balıklar için güzel bir alternatif

sabah:yok
ara:1 yemek kaşıgı süt ile nescafe
ögle:1 dilim ekmek, 1,5 dilim peynir,domates salatalık biber,yaseminli yeşil çay
ara:2 eti çifte kavrulmuş bisküvi, 1/2 küçük boy şeftali,6 yeşil üzüm,6 siyah üzüm
ara:4 kaşık yogurt, 5 tane altınbaşak
akşam: 1/2 lavaş, 1/2 levrek ile balık kokoreç,salatalık

Son düzenleme:
cnm harika gözüküyor afiyet olsun

cnm kaç kilosun tartıldınmı ilk sayfaya baktım göremedim merak ediyorum ne zaman tartılacaksın

cnm kaç kilosun tartıldınmı ilk sayfaya baktım göremedim merak ediyorum ne zaman tartılacaksın
sagol canım yazlıga gelmeden 67 ydim.. sonra biraz abarttım ve kaç ile başladıgımı bilemiyorum yazlıkta tartı olmadıgı için..pazar günü dönüyorum.. 1 hafta sonra tartılıyorum canım..

Nefisssss görünüyor menün

iki gündür misafirlerimiz var..hem onları agırlayıp hemde yarın için evi toparlayıp eşyalarımı hazırlıyorum.. bu arada azıcık kaçamaklarım oldu iki akşamdır.. dün kalamar yedim gene,bugün de patates kızartmesı yedim yarım meyve tabagı kadar.. yarın yola çıkıyoruz.. yarını atlatırsam benden iyisin yok… yarın ugramaya çalışırım

sonunda geldim işte burdayımpazar günü maceralı 10 saatlik bir araba yolculugundan sonra eve ulaşmak gibisi yoktu..tabi yol boyunca ufak tefek kaçamaklarım oldu.. ama eve gelince esas süpriz eşimin grip olmasıydı.. pazartesi günü eşim yatak döşek grip ben de hafif girp oldum..bol bol çorba vs içtik.. bugün en baştan başlamam gerekti "mevsimlerden roma" ya.. o kadar emek bir kaç gün bozmamla boşa gitti neyse işin olumlu yanı eger dikkat etmesem tatilden kesin kilo almış şekilde dönücektim.. yarın sabah kaç kilo oldugumu yazarım.. bugün eylülün biri sonbaharın ilk günü ugur getirsin bayrama kadar güzelce geçsin..

1 gün
bugün yediklerim:
sabah:30gr ekmek,35 gr peynir,5 zeytin,domates,biber
ara:1 elma
ögle:30 gr ekmek ve 50 gr peynir ile tost,domates,biber
ara:sütlü nescafe,2 bisküvi
akşam:30 gr ekmek,1,5 kepçe mercimek çorba, 150gr tonbalık ile balık kokoreç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…