Resimlerle sağlıklı beslenme :)

Kendini seven insanların kendini begenmiş,kibirli,şımarık hatta çok bencil oldugunu düşünürdüm hep.. halbuki hiç alakası yokmuş.. bunun bana böyle olmadıgını kimse söylememiş,ögretmemiş..yeni yeni keşfediyorum hayattaki her mutsuzugumun altında kendini sevmemek ve deger vermemek oldugunu.şimdi yollardayım ve bu bol vakitten istifade bol bol okuyorum.. az önce bir yazı okudum ve hala orda kala kaldım.. kafama daaaank!!! diye bir şey düştü sanki.. saksı olabilir :) özge çuhadaroglunun "hayatta en önemli ilişki kendimizle olan ilişkimiz" yazısı.. o saksı şu cümlelerle düştü kafama "size kırıcı şeyler söyleniyorsa belki de bu sözleri siz kendi kendinize söylüyorsunuz farkında bile olmadan.size yeteri kadar ilgi gösterilmiyorsa belki de siz kendinize yeteri kadar ilgi göstermiyorsunuzdur" diyordu yazıda.. ne kadar dogru çevremden sürekli ilgi bekliyor ve istiyorum ama ben kendimleyeteri kadar ilgilenmiyorum ki başkası benimle ilgilensin..(evet aylardır ben de çok gelişme var ama yeterli degil,şimdi uyanma zamanı) sanki hayatın şifresini bulmuş gibiyim şuan.. tek yapmam gereken kendimle bol bol ilgilenmem:115:

Son düzenleme:
Bugün öglenden geceye kadar süren yolculuk nihayet son buldu.evim evim güzel evim gündüz yolculuklarında çok yenir ama benim eve gelince iştahım açıldı..bütün yol internetle yolculuk edince eve geldigimde midem çok bulanıyordu.hadi bastırayım diye bir tost 2 anasonlu ekmek,1bisküvi,2 ince dut pekmezli sucuk.tam bir kriz olmasada hafif bir kriz oldu.üzüldüm mü?hayır.. ne patlayana kadar yedim ne paketlerin hepsini bitirdim.sadece, gerçekten canım ve midem aynı anda istedi,yedim battı balık demedim.. yarın düzeltirim demedim.bugünün özel bir durumu oldugunu bilip kendime anlayışlı davrandım.. ve sonrasında durmasını bildim..

sabah:1/2 dilim ekmek,2 dilim peynir,domates,salatalık,zeytin
ara:4 kayısı,4 ceviz
ögle:çupra,salata,1dilim ekmek,1 dilim kek
ara:1 orta boy muz
ara:1 ince cevizli sucuk
akşameynirli sandiviç
ara:kaşarlı tost,2 anasonlu minik ekmek,1 bisküvi,2 ince cevizli sucuk

not:"ya ben ne yaptım? bu kriz mi?" diye düşünürken yazmak ve anlayışlı davranmak beni çok rahatlattı.. oysa ilk başta herşeyi silip süpürmek istiyordum..

Bazen içinize hem hüzün, hem heyecan, hem mutluluk ,hem çoşku dolar.. nedensiz gibi gelse de vardır bir nedeni.. yaşadıklarınız ve yaşayacaklarınızdır bunları hissettiren.. ben de sabahtan beri böyle bir duygu içindeyim.. youtube'dan "under the sky of paris" dinliyorum dönüp dolaşıp ,bilmiyorum bu kaçıncı seferi :) bu hislerimin hepsine tercüman oluyor.. hem hüzün,hem heyecan,hem mutluluk,hem çoşku var içinde.. bugün bayram ve ben ugurladıklarımızla hüzünleniyor yanımda olanlarla mutlu oluyorum..şükrediyorum

Doğru...Ama dediğin gibi uygulamaya koyabilmek önemli...Ben de meditasyonla yapmayı planlıyorum bu ilgilenmeyi öncelikle, ruh düzelmeden beden asla düzelmiyor....Öptüm canım ve bu güzel duygu paylaşımına çok teşekkürler...

hepsi bir bütün canım.. insan kendini her yönüyle geliştirmeli,beslemeli,büyütmeli.. tek taraflı gelişim muhakkak aksar.. ben de istiyorum tekrar yoga ve meditasyona başlamayı.. belki seni gördükçe başlarım:112:

Son düzenleme:

Bugünden itibaren 3 gün sebzeyle besleniyorum.. maksat biraz dinlenmek.. tatilden hem beslenmem hem sporum hem kişisel gelişimimle ilgili iyice hırslanmış olarak döndüm.1 günlük ev özleminden sonra yarın tekrar yollardayım.en azından bu sefer açık büfe yok

bugün yediklerim:
sabah:38gr ekmek,zeytin ezmesi,domates
ögle:35 gr ekmek ile pesto soslu,domatesli,dilim zeytinli tost(tortilla ekmeginin yarısı)
ara:4 günkurusu 4 ceviz
ara:1/2 çay bardagı leblebi,1 tane bayram çikolatası (bayramın 1. gününü 1 çikolatayla atlattım:)
akşam:6 kaşık taze fasülye,1 küçük patates

Son düzenleme:

merhaba..öncelikle iyi bayramlar..bu tarz müzikleri bende çok severim..senin dinlediğinede bayıldım..bende bitane tavsiye etmek isterim..seversen dinlersin..benim ruhumu dinlendiren müziklerden bitanesi..sevgiyle kal..

Çok beğendim, bana da fikir oluyor canım sağol...

Pestoyu peynirsiz yapacağım artık evde biliyorsun benim durumları :)) Bu arada ben de çikolata yedim yeğenimle maaalesefff:))Beni o çıkardı yoldan dayanamadım :))) O kadar olur ama ...

Tortilla ekmeğinin tam diet olanını bulamadım bulsam alacağım ama içinde şeker ve koruyucular var...Evde mi yapıp kurutsam diyorum tam buğday ve kepekle falan o da zahmetli geliyor ya bir de tutmazsa uğraş dur...Biraz Carrefour gurme veya Macro center bakmam lazım belki vardır daha dietetif olanı..Sen ölçülü yiyorsun zaten..Ben pek ölçülü yiyemediğim için herşeyine dikkat ediyorum böyle malzemelerin....
Tortilla çok kurtarıcı ve güzel bir çeşit oluşturuyor senin yaptığına da bayıldım zeytinin her şekli favorimdir...

Öptüm babe...

teşekkür ederim canım benim bende senden harika fikirler alıyorum 3M migroslarda da var kepekli olanı ve haklısın katkı maddesi ve şeker var içinde.. geçen eşim pizza hamuru yerine lavaştan pizza yapmışstı.lavaşta iyi bir seçenek aslında.ince ve dogal oldugu için :) bende seni öptü babe

Bugün sabah tekrardan yola çıktık 8,5 saatlik yoldan sonra yazlıga gelip duş almak hayal oldu maalesef.. su patladı ve alt katı su bastı.Bu kadar kısa zamanda bu kadar su nasıl oldu anlamadım bile.. her taraf, halılar sapur şupur su. oldu.toplamda yerleri silip silip 10 kova su döktük ve şuan yorgunluktan bayılabilirim.. yarın malzemeler alınıp usta bulunmaya çalışılacak bayram bayram neyse sag salim geldik yaa :) annemle sinir bozuklugundan espriler yapıp güldük bu sayede.. "komik bir anı oldu" dedi annem.. böyle can sıkıcı bir şeyde bile birbirimizi germeden,eglenerek çalıştık.ama ben pes etmeyi çok denedim yapamayız,yetişemez sabaha bırakalım imkansiz diye ama annem" imkansız diye bir şey yoktur" diyip noktayı koydu:) bu arada gün içi yolculuk malüm.. biraz dengesiz bir beslenme oldu..

bugün yediklerim:
sabah:30 gr tortilla ve zeytin ezmeli tost,salatalık,kahve
ara:wasa
ögle:1 sade pogaça
ara:1 salkım üzüm,2 avuç leblebi,1 vanilyalı şekerli kutu nescafe
akşam:1 tabak taze fasülye,1 normal kola
ara:2 küçük lokum (gün kötü bitmesin,tatlı bitsin diye annemle yedik :)

böyle bir gün oldu işte bugün de...

Son düzenleme:
Öncelikle çook geçmiş olsun ama annenle güzel tutumunuz günü kurtarmış...Benim wasa diyince kardeşimin lafları geliyor aklıma...çay içerken çıkarmıştım çayın yanına da erkekler hiç anlamıyor bunların tadından:))) Biz bayan olarak diet bilinciyle alıyoruz da, ekmek niyetine yiyoruz da oysa...Abla bu neee, mukavvaaa mı deseeem karton muuuu, ayaklkabı köselesi miii diye ağzında tadını tanımlamaya çalışıp durdu...Sade çavdarlı falan olanlarındandı:)))Açıkçası ben de her türünü sevmiyorum, domatesli var fesleğenli onu severim bir de zeytinli gibi vardı ...Diğerleri hakikaten bana da mukavva geliyor... Ancak üzerine birşeyler sürülürse çok güzel alt malzemesi oluyor belki de asıl kullanım amaçları odur diyorum...

Yaa bugün gittik Carrefour'a ben de zeytin ezmesi alayım dedim hepsinde katkı maddeleri dolu, ezmeyi de mi evde yapıcaz diyorum anneme...E-220 - E330 gibi şeyler...Zeytin ezmesi gibi çok saf olması gerken birşeyde bile katkı maddeleri doluydu..Artık yeni düzendeyim ya etiket ve içindekiler kısımlarını doktora tezim gibi okuyorum... Raflarda hemen hemen herşeyde katkı maddesi var , çok nadir birşeyler buldum saf gibi olan...Beyaz leblebi, kavrulmamış çekirdek,ceviz, kabuklu,kepekli ince bulgur, yeşil mercimek, kara buğday(aslında çok sevmem de eşim istedi, mısır, saf tam buğday unlarından(çavdar-buğday-yulaf) aldım pizza hamuru yapacağım çok arada veya tepsi ekmeği...Bu arada ben çocuk yapmaya da çalıştığım için saf beslenmeye taktım bu aralar Simmycim...

Senin menü de ufakmış, hafifmiş...Bravo doğrusu o kadar çalışmaya....Harikasın...

Aaa sen Cereal bar yemişsin tamam....o biraz daha lezzet barındırıyor tatlı niyetine:))) Tortilla pizza biz de yapıyoruz özellikle yeğenim kalın hamur asla yemediği için ona özel yapıyoruz dediğin gibi kalori oranı azalıyor...Haklısın canım...Öptüm...

teşekkür ederim canım ben de hiç geçmiyecek sanmıştım ama geçti :) wasayı her türlü seviyorum ben,mukavvası krem peynirsiz olmuyor ama.. hele bunun çikolatalısı bi harika haklısın maalesef herşey katkı maddeli oldu artık.saf ürün bulmak zor maksat rafta uzun kalabilisin.. ben de yeni yeni bebek düşünüyorum,geç kalanlardanım..(yaşım 37) hala da düşünme aşamasındayım.zaten 3 aylık prolaktin tedavim bitmeden imkansız.. kararsızım ama karar verene kadarda 40 olmak istemiyorum.. anneligime güveniyorum ama hayatımdaki değişiklikler ve sorumluluklar beni korkutuyor.. umarım her isteyen bebek sahibi olur.. inşalah bebegine kavuştugun günleri de görürürüz canım ben de öptüm

Merhaba..konuya hop diye atladim biraz ama mazur gorun..bizde cocuk planliyoruz ve bende sizin gibi saglikli beslenmek istiyorum..acikcasi 13 kilo verdikten sonra tekrar geri almadim ama eski aburcuburlara geri basladim resmen..ipin ucunu birakmamam lazim..simsims gercekten insan kendini saldigi biranda seni okumali:))

canım benim teşekkür ederimmm :))) harikasın geri almamışsın..ama dikkat! kilo veriyoruz,sonra onu korumaya başlıyoruz,sonra yavaş yavaş bozmaya başlıyorzz… aaaa bi de bakıyoruz tartıda bir degişiklik yok.. o zaman daha da artıyoruz yemegi ve böylece bir bakmışız verilen kilolar geri alınmış.bu olay benim başıma birebir geldi.60 kilodan 50ye düştüm 2 yıl meyveden aldım sadece şekerimi.hep dikkat ettim.sonra ufak kaçamaklar.. baktım bir şey olmuyor.. ben artık kilo almıyorum bile dedim.. sonrasını hatırlamıyorum bilmem anlatabildim mi? umarım sen de saglıkla hamile kalır saglıkla büyütürsün bebegini canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…