Resimlerle sağlıklı beslenme :)

Ayyy aynı psikoloji bende de vardı, yaşlarımız yakın bu arada, çok iyi....:)) Yani geç kalma biliyorsun sebeplerini,yumurtalar tükeniyor,spermler zayıflıyor birsürü iş...Ben bu ay bir hormon kullandım yumurtlama için ölüyordum desem yeridir hala göğüslerim birer bomba misali,karnımda ağrılarla ve tuhaf ödemlerimle dolaşıyorum... Ya hayat standardı nedir ki, boşver...Çocuk evet seni yani özellikle anneyi bağımlı yapıyor ama bu çok tatlı bir bağımlılık. Sen ne yersen ondan yer, okul desen illa paralı mı okutuyor insanlar...Seninle birlikte sana yoldaş yaşarsınız..Bak annelerimizin yaşı da geliyor Allah gecinden versin, ben o kadar özlem içindeyim ki artık kediler falan avutmuyor bebeğimi sarmak istiyorum...annemle torununu sevmek istiyorum...Sırtlanırım gezerim, önüme asarım gezerim...Yine gezersin yine gezersin...

Çalışmak dersen ben çocuk için bu sene bıraktım aktif çalışmayı benim meslek çok stresli bir de o stresle bebek olacağı varsa da olmaz, telefon kullanmıyorum, birini sinirden parçalamış insanım...İstanbul zaten başlıbaşına bir keşmekeş,trafiğinden çıkılmıyor araba kullanmak bir eziyet...O kadar asgari standartlarda yaşıyorum ki ben de söylediğin gibi annelik duygumdan vb. çok eminim...Yani inanki bizim gibi anneler olmalı, kültürlü, çocuğuna yaşadıklarını aktarabilecek, bilgi aktarımını sonraki kuşağa geçirebilecek...İnsanların yaşam amacı şu bence bilgiyi ve genleri aktarabilmek ...Bundan başka birşey için doğduğumuzu düşünmüyorum ve en özel içgüdümüzün de bu olduğunu düşünüyorum...

Şimdi sen yapmazsan, ben yapmazsam nereden bulacak bu memleket kültürlü insanları...Yani diyeceğim o ki ne insanlar var insan diyemeyeceğin kaçar kaçar çocuk yapıyorlar biz zatyen bir yaparız pir yaparız bilemedin en fazla iki....Çocukla daha da güzelleşeceğimi gerçekten bir kadın olacağımı daha doğrusu kadın olarak doğmanın gerçek amacını gerçekleştireceğimi düşünüyorum ayrıca...Olmazsa evet üzülürüm dünyanın sonu değilse de bir süre üzülür sonra kendimi başka şeylere adarım..Çok adorable bir insanımdır maalesef... Yeğenim bıktı sürekli mıncırıyorum diye çocuk kaçıyor artık yanaklarını sıkıyorum falan, haşin seviyorum çocuk özlemimden herhalde:))) ve kediler kediler kediler de bıktııı hem beni çok seviyorlar dibimden ayrılmazlar hem de mıncıracağımı anlayınca hemen tırıs tırıs yandan yandan kaçıyorlar EL MAYRA BEN BÖYLE BİR SARILMA, SIKI SARILMA HASTALIĞI GELDİ BANA SANIRIM YAKINLARIMI ÇOK ERKEN KAYBETMEKTEN VE DE KAYBETME KORKUSUNDAN...İş hayatından fırsat bulamadım ki onlarla beraber yaşamaya...ANNEM BIRAK BU SICAKTA LÜTFEN DOKUNMA BANA DİYOR ARTIK İLLALLAH DEDİLER YANİ BEN D E ONLARA AFERİN MEZARDA SEVERLER KUCAKLARLAR SİZİ , UNTOUCHABLES AİLESİ DİYORUM YAAA..ALEMİZ BİZ...CURCUNA...Bir tek babam ben izin veriyorum kızım diyor da babamı seviyorum

ne güzel söylüyorsun.. bunların çogu bende var ama bir tek ne yok biliyor musun?ben öyle sokaktaki çocugu ,eşimin dostumun çocugunu öyle sevemiyorum.hatta ve hatta yigenimi tabiki seviyorum ama seninki gibi degil.ben biraz mesafeliyim bu konuda.herkes kendi çocugun olunca geçer diyor ama bu sene biraz daha istekliyim çocuk konusunda.. çevremde evli kadar bekar arkadaşlarım ,çocuklu kadar çocuksuz arkadaşlarım var.yani işler eskisi gibi degil.. anneme geç evlenmişsin derdim 26 yaşında evlenmiş.şimdi herşey daha farkli.. bir de ben çocukla kadın oldugumu düşünmüyorum.evet insan içgüdüsü genlerini aktarmak ama kadınlık doguştan bence.. şunlara da inanmıyorum.çocuksuz aile olmaz.. çocuk aileyi kurtarır.. çocuk şart vs.. çok kafam karışık çok … bu arada gördügün tedavi ve sonrasındaki yan etkiler için üzüldüm.. umarım en kısa zamanda geçer.. zor zamanlar geçirmişsin.. tüp bebek düşün müyor musunuz?senin gördügün tedavi nasıl bir şey?ben tüp düşünüyorum ama sadece düşünüyorum

Son düzenleme:

Hayatım kadın olmak elbette sadece çocuk doğurmakla olmuyor...Ancak biz x kromozomsak eğer bunun bir gereği var ve hücreler aslında düşünceleri de yönlendiriyor...Eğer bir çocuk doğurmazsak bu insani tekamülün milyon yılların getirdiği genlerin yerini bulmayacağını düşünüyorum... Bunu Madonna dahil birçok ünlü ve inançlarla, insan ruhuyla ilgilenen kişi de çoğu röportajında belirtmiştir...Yoksa elbette onlarca çocuk doğurmuş birçok kadından daha dişil olabilirsin...Bak örneğin ben iki senedir korunmuyorum doktorumuz 1 sene korunmayın sonra gelin tetkiklere başlarız dedi... Sonra 1 sene sonunda olmayınca ben şüphelendim bizde birşeyler az veya fazla diye..Yani hormonlar vs... İşte o zaman kendimden o kadar eminken ben sapasağlamım iki senede birer çocuktan iki çocuk yaparım daha yaşım 40 bile olmadı derken aldı beni düşünceler...Yaaa işte öyle oluyorsun ki o kendinden emin halin bir anda endişelere doğru sürüklüyor bu sonuçlarla..Tüp bebek öyle hemen yapmıyorlar...aşamalı bir tedavi ve tüp bebeğin tutacağı da garantili değil çok zor bir prosedür...Önce yumurtalar büyütülüyor...İşte ben bu tüp bebeğin ilk aşamasındayım doktor bu sene hamileliğe destek tedavi uygulayacağız diyor, çünkü değerlerimizi normale getirdik bende tiroid vardı düzelttim...Neyse bu aşamada bir yumurta büyütücü hormon ilacı verdi adı KLOMEN...bu ilaç beni mahvetti, sordum doğal yan etkiler dedi doktor ve hamilelikle çok karıştırılan belirtileri var..Göğüslerimin uçları bomba dokunulmuyor sanki sütüm gelecek, ateş içindeyim yanıyorum, reklama çizgi filme ağlıyorum falan filan işte...

Yani ne zaman ki o bebeği belki de doğuramam düşüncesi sardı o zaman ben de sendeki psikolojiden ve daha çok gencim en fazla 28 gösteriyorum psikolojisinden çıktım bu bebek olmazsa çok geç olabilire döndüm..İstek orada başladı..Yoksa ben kulüp, gezme, gece hayatı, gündüz gezmesi herşeyin içinde olan bir kadınım...Ama çocuğun olması bunları etkilemez bence ... Bence sen de en azından hamileliğe engel rahatsızlıkların var mı onu araştır, çok yayagın bebek olmaması veya geç olması..Tüp bebek öyle hemen yapılmıyor, parayı bastırırım döllemeyi yaptırırım demekle olmuyor maalesef, sistemli gidiyor doktorlar ve tüp bebekte tutma olasılığı % 30 gibi düşük seviyelerde.O kadar aşılam+ tüp yaptırıyorlar folikül gelişmiyor, yumurtalar istenen boyta gelmiyor insanı hem maddi hem manevi yıpratıyor. Doğru düzgün b ir tek tüp bebek uygulaması 10 bin tl'den başlıyor bu arada...Bir uygulamada 2-3 aşılama falan var... Bunun tutma garantisini size doktorlar vermiyor ve bu bir rant kapısı gibi...Senelerce aşılamalardan tüplere koşanlar var..Biz daha ilk aşamasındayız bir tek bu hormon bile beni ne hale getirdi kendimi tanıyamıyorum,sütyen bile takamıyorum göğüs sancımdan...

Yani canım kısaca kolay değil tetkiklerini yaptır engelin yoksa da korunmayı derhal bırak, bizim yaşlarımız tüp bebek için bile çok geç bulunuyor. Çünkü yumurtayı hele 40'lı yaşlarda çok yaşlı buluyor doktorlar ve bebeğin sakat doğma olasılığı nedeniyle bu kez sağlıklı yumurtan olması için hormon vermeye başlıyorlar...

Uzun bir konu anca bu kadar kısa yazabildim..Sen bekleme bence son treni kaçırmayı kimse istemez...Buna emin olabilrsin, bizim yoga hocalarımız var Cihangirde çokaktif insanlar hepsi ve ikişer çocukları var...Bence doğurmak her insana değil özel insanlara çok güzel şeyler katıyor...Bunun bilinci çok güzel...Doğum da sezeryan değil normal doğum olmalı bunun için de 40'a varmayı bekleme.Yoga hocalarımız bu kesilmenin yani sezeryanın insanın vücut yani maddi bütünlüğünü bozduğunu,oradaki sinir ağları koptuğu için bir yaştan sonra alt tarafta tutmazlıkların oluştuğunu vs. vs. söyleyip dururlar..

Geç kalma kardeşim...Bu iş sadece çocuğu mıncırma isteğiyle olmuyor,dedikleri gibi.Örnek benim yeğenin annesi aynı senin gibiydi çocuk sevmiyorum galiba derdi, ben ömür boyu kitaplarımla kalacağım sanırım derdi ne zaman ki yeğenim doğdu bizim gelin farklı bir kişi oldu, gerçekten hem daha yumoş, hem daha hayata bağlı çocuğunu kucaklayan çocuğu onu sevdikçe ona sevgisi kat be kat artan ......

Bunlar benim deneyimlerim kendinde ölçüp tartarsın canım artık...Ama biyolojik saat durmuyor o çok büyük bir engel, belki bu aylarda bile son yumurtaların oluşuyor olabilir..35 sonrasını defectli olarak algılıyor tüp bebek merkezleri bilgin olsun....

Şu an çoğu şeyi ilk senden duyduğumu söylemeliyim.tedavinin zor bir süreç olduğunu biliyor ama bu kadarını bilmiyordum😳 ben prolaktin hastasıyım ve 3 aylık bir tedavi sonunda tüp bebek işlemlerine doktorumun önerisiyle başlıyorum.ailemde kadın dogum Dr.u var ve onun gözetimindeyim aynı zamanda.yaş ilerleyinceki riskleri hem bebek için hem anne için en aza indiren yöntem tüp bebek.çünkü senin de değin gibi artık zamanımız yok beklemeye😔 ben de isterdim normal dogumu ama 35 sonrası için bana söylenen normal çok riskli.canım yaaa umarım herşey yolunda gider ve bebegine kavuşursun😌🙏👶 sen benden bir adım öndesin.. Bakma bana ben de 3 ayın sonunda Dr. la görüştügümde tedavim biterse ben de başlıyorum tüp bebek tedavisine..

iPhone 'dan Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gunaydin pko hastaligi ve prolaktin bendede var benim yasim 28 ama 7-8 yil tedavi gordum nerdeyse.. 4 aydir cocuk deniyoruz henuz bisey yok.umudum hep var ama...korkuyorum

Gunaydin pko hastaligi ve prolaktin bendede var benim yasim 28 ama 7-8 yil tedavi gordum nerdeyse.. 4 aydir cocuk deniyoruz henuz bisey yok.umudum hep var ama...korkuyorum

Günaydın canım, zaman zaman çocuğun olmayacağını mı düşünüyorsun? Açık söylemek gerekirse zaman zaman ben de korkuyorum..ama umut hep var olmalı.. bebek için tedavi görüyor musun?

Son düzenleme:
Henuz bebek icin doktora gitmedik.kendimiz deniyoruz.doktorlar 6 aya kadar deneyin diyorlar ya. 6 aydan sonra hala olmazsa gitmeyi dusunuyoruz

Henuz bebek icin doktora gitmedik.kendimiz deniyoruz.doktorlar 6 aya kadar deneyin diyorlar ya. 6 aydan sonra hala olmazsa gitmeyi dusunuyoruz

Anladım canım.. Inşallah bebegine kavuşursun..

bugün öglen uyandım.. dün gece o kadar yorgunluga gece hava da bir o kadar sıcak olunca uyuyamadım.. ev için market alışverişi henüz yapmadıgımız için evde hiç bir şey yoktu.. yolda yemek için yanımıza aldıgımız elmalardan ve leblebiden yedim.. bir kaç saat sonra ani bir kararla 3,5 saat daha yol yaparak kayınvalidelerin yazlıgına geldik..çünkü malum bizim evde su yok şuan.. 2 gün burda kalıcaz ve bu sürede biz yokkken mutfak borusu tamir edilecek.. geçen haftadan beri yollardayım ve fark ettim ki yolda veya sonrasında çok yemek yeniyor..düzenimi özlüyorum halbuki ne planlarım vardı.deniz kenarı yürüyüşleri ve hafif ve düzenli yemek menüleriyle ilgili.neyse buna da şükür :)

bugün yediklerim:
sabah:yok
ara:yok
ögle:2 küçük elma,1 su bardagı leblebi
ara:4 kayısı,1 su bardagı leblebi,1 kola
ara:1 kurabiye
akşam:balık,salata,1 kaşık patates salatası,1/2 dilim ekmek,1 dilim kavun

Ah hayatimmm buna da şükür et ben bi tatil yaptim uc günlük valla hormonlarım dahi bozuldu galiba gayet hos kacamak da olsun arada aynen devam izindeyiz :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

teşekkür ederim canımmmm seneye öyle bir kiloda olalım ki tatilde kilo alsak dahi zayıf olalım eskiden gittigim bir diyetisyen (çöp gibi oldugunu söylememe gerek yok sanırım:) tatile gidicek diye diyet yapmış 4 kilo vermişti.."nasıl olsa tatil de yeniyor kilo alınıyor, rahat rahat yerim" diye.. bunu hiç unutmam.. seneye yaz tatiline bizde öyle yaparız:112:

Once hedef kiloda olalim da seneye tatilde söz senin kilolari da ben alicam

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bugün yediklerim
sabah:1 dilim ekmek,1 dilim peynir,domates,salatalık
ara:1/2 simit
ögle:4 kaşık barbunya,1 küçük zeytinyaglı dolma,1küçük mücver,2 kaşık zeytinyaglı börülce,1 kaşık patates salatası
ara:1 kurabiye
ara:1/2 ıspanaklı 1/2 haşhaşlı börek
akşam:3 kaşık taze fasülye,2 kaşık patlıcan salata,peynir(ortam loştu.foto karanlık çıktı..flaşlı çekmek istemedim..)
ara:1 lokum

sabah ögünlerimi %100 ögrendim ama digerleri tam oturmadı.çeşit çok olunca ne kadar dengelemeye de çalışsam çok oluyor gibime geliyor.yarın 1 veya 2 çeşit yemek olucak tabagımda.. yarın gene yollardayım.. yazlıga dönüyoruz.. sonunda kendi düzenim olucak..:124::122:

Son düzenleme:
simsims nerelerdesin nasıl gidiyor sağlıklı beslenme tatil birkaç gündür ortalarda yoksun:44:

simsims nerelerdesin nasıl gidiyor sağlıklı beslenme tatil birkaç gündür ortalarda yoksun:44:
canımm merhaba ben buralardayım, sadece dün yazmamıştım :112: dün kayınvalidemlerden ayrıldık yazlıga geri döndük ama maalesef hala su problemi vardı..canım çok sıkkındı bu yüzden hiç bir şey yazmak gelmedi içimden.bu sabah halloldu şükür.. şimdi köşe bucak ev temizligi arasında yazılyorum bu satırları :) yolculuklarda biraz dengem bozuluyor ama onun dışında iyi gidiyor canım.. :)tatil yazlıkta geç başlıyormuş(arızalar,temizlik vs yüzünden) bunu hatırladım :) senin nasıl gidiyor?geçen yazı yazdıgın topikten sana mesaj atmıştım ama görmedin sanırım.tebrik ederim 68 olmuşssun:81: ben de 10nunda tartılabilicem umarım o zaman 68 i görebilirim

Son düzenleme:

Dün yediklerim:
sabah:2 küçük dilim(1 dilime denk) ekmek,peynir,domates
ara:2 küçük incir
ögle:1 tabak taze fasulye,1 dilim ekmek
ara:1 küçük incir,1 su bardagı leblebi
akşam:4 kaşık barbunya,2 kaşık börülce salatası,1 dilim ekmek
ara:1 muz,10 badem,1/2 bardak kola

Son düzenleme:

kolay gelsin sana o zaman iyi kalori yakarsın bak temizlik yaparken yeni farkettim canım mesajı gözümden kaçmış çok teşekkür ederim umarım vermeye devam ederim ve umarım sende vermişsindir ayın 10 unu heyecanla bekleyelim o zaman iyi tatiller sana moralini hiç bozma tatilin keyfini çıkar çünkü kısa sürüyor her güzel şey gibi

teşekkür ederim canım harika spor oluyor haklısın(olumlu bakmak lazım tabii :) mis gibi evimde yarından itibaren tatilin keyfini çıkarıcam anlaştık:112:

Dün yediklerim:
sabah:2 wasa,2 krem peynir,domates,salatalık
ara:1 şeftali,10 badem
ögle:4 kaşık barbunya,2 kaşık börülce salatası,1 dilim ekmek
ara:1 orta boy muz,10 üzüm,1 dilim şeftali,3 bisküvi
ara:2 wasa 2 dilim peynir
akşam:1 sütlü kahve

Bugün yediklerim:
sabah:1 dilim ekmek,peynir,domates
ara:1 şeftali 10 badem
ögle:2 wasa,peynir,domates
ara:2 bisküvi,sütlü kahve,1 minik lokum
akşam:1 kase yogurt,2 wasa

peynir ekmekli bir gün… :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…