Resimlerle sağlıklı beslenme :)

Bugün gün ortası çok moralim bozulup hafif bir atak geçirdim.. ve bununla ilgili bir yazı yazmıştım ki içime pek sinmedi.. sildim.. ihtiyacım olan sevgiyi tatlı şeylerde aradım o an.. annemle tartıştım..mesele annem olunca demekki atak olabiliyormuş onu gördüm..neyseki sonra tatlıya baglandı herşey.. bugün burda hava rüzgarlı ve deniz de çok dalgalıydı..bu ufak kaçamagı kendime affettirmek için dalgaları dinlemeden 1200 kulaç attım.. aynı denizle savaşır gibi bata çıka.

bugün yediklerim:
sabah:1 dilim ekmek,1/2 simit,1 dilim peynir,domates,salatalık,zeytin,1 kurabiye
ara:1 muz,5 badem
ögle:2 dilim peynirli fırın makarna
ara:1 kurabiye,10 petibör bisküvi,1 orta muz,5 minik lokum,2 tane after eight(kriz anı)
akşam:1 top dondurma ve ice latte

yazdıkça görüyorum ki sadece kriz degil önceside fazla olmuş.ama kriz yönetimim iyiydi yine de.. tabakta diger bisküvileri bıraktım.paketi sonuna kadar bitirirdim ve çikolatanın da yarısını yerdim eski ben olsam..

after eight ben de çok severim. naneli naneli. iki tane karar canım.
hayat bu inişler çıkışlar hep var. rejinden kopmayalım ki bedenimiz daha sağlıklı olsun. sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. sağlıklı bedenin daha doğru karar verdireceğini hissediyorum. büyükler de zamanla çocuklaşabiliyorlar. hep büyüğümüz olarak daha mantıklı olacaklarını düşünüyoruz ama öyle olmuyor bazen. kendine iyi bak.

çok teşekkür ederim canımmm sen de kendine iyi bak.. mesajın bana çok iyi geldi..

Son düzenleme:

Ben degilmiydim dün ufacık bir şeye üzülüp üzüntümden aglayan, ben degilmiydim annemle küçücük bir olay yüzünden tartışan.(dün ki büyük olay bugün oldu sana küçücük).bu sabah öyle bir olayla uyandım ki..(görünmez bir kaza diyelim)sabah 9dan 15 e kadar acil kapısındaydım..annem şimdi daha iyi Allahıma şükür ve daha da iyi olucak.. onu beklerken acile gelen onlarca hasta ve yakınları.. herkesin acısı, derdi farklı.. çıglıklar,bayılanlar,ümitler,ümitsizlikler.. hayatın acı gerçekleri tokat gibi geldi ve parmak izleri hala yüzümde..

Not:Bu aralar günlügümü aksatırsam ve cevap yazamazsam bilinki pek keyfim yok..

Geçmiş olsun canım. Unutma her şey bizim elimizde biz istersek vardır, biz istemezsek yoktur.

Ben de katılacağım bu topiğe... Bilseydim öğle yemeğimin resmini çekerdim. Diyetteyim :) Hem menü alışverişi de olur aramızda...

Ben de bir hevesle yazmıştım, neyse sağlık olsun herşeyin başı o. Size geçmiş olsun, ben de bir günlük açacağım, umarım kısa zamanda anneniz iyileşir ve siz de tekrar buraya dönersiniz.

Merhaba canim
Uzun zamandir okuyamamistim seni bugun bi cirpida okudum yine tum yazdiklarini..
Tatildede olsan kendini frenlemeyi basarmissin bazen basaramamissin ama sonrasinda telafi etmesini bilmissin.. tebrik ederim iyi gidiyorsun..
Annene cok gecmis olsun.. arada oluyor ufak seylerden anlasmamzliklar tartismalar.. ama onlari Allah basimizdan eksik etmesin varliklari bile yeter cogu seye.. bide sunu soylemek istiyorum bizler bazen hic tanimadigimiz insanlara bile gosterebildigimiz anlayisi hosgoruyu ailemize sevdiklerimize gosteremiyoruz.. oysa en cok anlayisi onlar hakediyor..
Umarim kisa zamanda kendini iyi hisseder burayi ıssız sessiz birakmasin..

Geçmiş olsun canım. Unutma her şey bizim elimizde biz istersek vardır, biz istemezsek yoktur.
teşekkür ederim

Ben de bir hevesle yazmıştım, neyse sağlık olsun herşeyin başı o. Size geçmiş olsun, ben de bir günlük açacağım, umarım kısa zamanda anneniz iyileşir ve siz de tekrar buraya dönersiniz.
teşekkür ederim.. size de başarılar dilerim..

teşekkür ederim canım.. amin canım..haklısın.. burdayım, geri geldim,sen de hoşgeldin..

itiraf:
iyi ki bu kk var.. burası bana ne çok şey ögretti.. hayata karşı uygulamakta zorlandıgım şeyler burda tek tek karşıma çıktı.. hayır demekte zorlanmak..fazla iyi niyetli olup kendini yormak(herşeyin fazlası zarar),sürekli şikayet etmek(burda gördügüm ve benim hayatım boyunca yaptıgım şeydi) neyseki burda o kadar çok şikayet eden insan var ki sayelerinde bu davranışın dışardan nasıl göründügünü gördüm.. sadece şikayet, sadece istemek ama başarmak için kılını kıpırdatmamak.. burda insanlara karşı sabırlı olmayı da ögrendim.. öyle sorular, öyle mesajlar geldiki zaman zaman, belli işi ,gücü yok sana laf sokuyo aklınca.. "ee peki ben sana sordum mu a güzel kardeşim, sana ne?" demek geldi çogu zaman..teşekkür ettim geçtim.. haa bir de kıskançlar var.. onlarsız olmazz.. yazdıklarıma benzer şeyler yazanlar.. gerçek hayatta ne varsa burda daha fazlasını gördüm ben.. çünkü herkes gerçek hayatta olmadıgı kadar GERÇEK !

bugün yediklerim:
sabah:1 dilim etimek,peynir,domates,salatalık
ara:1 mürdüm erigi
ögle: 1/2 tam bugdaylı lavaş,peynir,domates,salatalık
ara: 1 mürdüm erigi,1 çay bardagı leblebi
akşam:fasulye haşlama,3 kaşık yogurt
ara: 20 tane üzüm, 1 parmak kadar cevizli sucuk

Simsims ben cumaya başlıyorum tekrar yine yeniden. Ayy son dediğin çok isteyip de killarını kipirdatmiyorlar kısmına alındım biraz. Bu kaçıncı başlayiş dimi

Simsims ben cumaya başlıyorum tekrar yine yeniden. Ayy son dediğin çok isteyip de killarını kipirdatmiyorlar kısmına alındım biraz. Bu kaçıncı başlayiş dimi
sadece senin degil, dedigim gibi zaman zaman hepimizin derdi canım..başarılar ..

bugün yediklerim:
sabah: 1 dilim ekmek,kaşar peyniri, domates, salatalık, zeytin
ara: 1 tane cevizli sucuk
ögle:bezelyeli tonbalıgı,salatalık
ara:1 çay bardagı leblebi,15 üzüm
akşam:yarım porsiyon kaşarlı pide,15 tane patates kızartma

yarın sabah kahvaltısı dışında ekmek yok

bugün yediklerim:
sabah:2 etimek,peynir,15 üzüm,salatalık
ara:yok
ögle:1 şeftali,2 kaşık yogurt,3 tane üzüm
ara:1 cevizli sucuk
akşam:tekir kızartma,patlıcan salata,sogan salata, 1/2 dilim ekmek

bugün regl oldum.geçen ay olamamıştım ilaçlarımı düzenli kullanmadıgım için.şu son bir kaç hafta kullanınca hemen normale döndüm.yalnız ben de bu regl dönemlerinde karbonhidrat ve çikolata ihtiyacı çok olmaya başladı..bugün menü paylaşımı yapmicam bu yüzden ; sabah ögle normal,ögleden sonra çikolata ve şimdi de bir dolu tabak kısır yedim.. ya uzun zaman olmanın stresini atıyorum yiyerek "hah herşey normale döndü" diyerek, ya da gerçekten ihtiyaç duyuyorum.. ama bence ilk seçenek daha dogru.. galiba olunca kendimde bunu hak görüyorum.. ilk gün olur diye.. neyse işte böyle.. bugün biraz kaçamaklı geçti.. yakında listeye tekrar başlıyorum ve o zamana kadar kilomu koruyorum

yeni evlendigimde bir kaç kat altımızda oturan komşularımızın perdelerini çok begenip onların ki gibi yaptırmak için evlerine ziyarete gitmiştim..evlerini de çok zevkli döşemişlerdi. evin hanımı 68 yaş civari, eşi ise 70lerindeydi .. hayran kalmıştım kadına.. bu yaşında hem bu kadar bakımlı,hem bu kadar fitti.. sporunu yapar,yüzünde hafifte olsa makyaj hep vardır,hep güzel giyinir ve arkasından güzel bir parfüm kokusu gelir.. hatta bazen karşılaştıgımızda utanırdım kendimden "onun yanında ne kadar bakımsız oldum" diye.. özenirdim onlara ne kadar mutlu ne kadar düzgün bir aile diye..hep gülümser,mutlu gözükürlerdi.. AMA ŞOK ŞOK ŞOK meger yanılmışım.. kimbilir o evde ne fırtınalar, ne mutsuzluklar yaşanmış..kimbilir hayran oldugum o güzel kadın ne acılar çekmişti o evde.. ögreniyorum ki 70 küsür yaşındaki adam, karısını başka bir kadın için terk etmişti.. şimdi her dışardan eve gelişimde gözüm hep o eve takılıyor.. ev şimdi hayalet gibi.. hiç ışık yok..hiçbir yaşam belirtisi yok.. tekrar gelirler mi? veya yine de kadın o evde yaşar mı bilmiyorum ama gördükçe bana huzur veren,mutlu eden o ev artık bana hüzün veriyor..hiç bir şey göründügü gibi değilmiş, o evi güzel yapan benim hayallerimmiş meger..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…