Resimlerle sağlıklı beslenme :)

bugün tatil sonrası ilk iş günü çok yogun geçti..yemek yemege vaktim olmadı resmen.. mevsimlerden roma listesine bugün tekrar başladım.. ama dengesiz bir menü oldu..şu an kilomu bilmiyorum ama geçen hafta tam 69 kiloydum.. bakalım 3 hafta sonra ne olucak : )
bugün yediklerim:
sabah:2 etimek,2 dilim hellim peynir,salatalık
ara:yok
ögle:yok
ara:20 fındık
akşam:tonbalıklı peynirli sandiviç
ara:2 parça çikolata

Hadi bakalım kolay gelsin 69 kg ile başladın ben arayı baya açtım.

düzensiz yaşam, düzensiz beslenme demek…. maalesef iki gündür beslenmeme bir düzen oturtamadım..henüz mevsimlerden romayla pek alakam yok.sanırım öglen yemegi az geldi ve ara ögün akşam yemegi gibi oldu..halbuki ne güzel kabak yemegi yapmıştım.artık yarına..
.
sabah:1 dilim ekmek,kaşar,domates,salatalık,zeytin
ara:yok
ögle:1 küçük dilim peynirli 1 küçük dilim patatesli börek ve ayran
ara:1 küçük dilim peynirli 1 küçük dilim patatesli börek ve 1/2 dilim kek
ara:2 parça çikolata

benim için hayatta en önemli söz kendime verdigim söz..ve ne yazık ki en çok tutumadıgım söz yine kendime verdigin söz..
tabiki sözlerin hepsi çok önemli..kime söz verirsen ver ,hepsi degerli.. çünkü yapmayı tahattüt ediyorsun,yaparım diyorsun,kendine güveniyorsun ama hepimizin tutamadıgı sözleri vardır.her gün o kadar çok söz veriyorum ki kendime..şunu yapıcam bunu yapıcam şöyle yapıcam..mesela iki gündür tekrardan liste yapmaya başlayamadım kendime söz verdigim halde.. öyle oturup "söz veriyorum başlıyorum" demedim ama başlıyorum dedim ve burda da yazdım bir kere.. benim için yapamayı tahattüt ettigim herşey sözdür..tabi bazen "söz veriyorum şunu yapıcam eger yapamazsam şu olmasın bu olmasın vs" dedigimde oluyor ve ona ragmen sözümde durmayıp yapmadıgım da oluyor.. peki agızdan çıkan karar neden uygulanamıyor?neden tutulamıyor?insan agzından çıkan sözlere dikkat etmeli ve tutamıyacagı sözler vermemeli yoksa kendisine olan saygısını yitiriyor..
not:bu bahsettigim kendimize ve çevremize söyledigimiz ufak sözler kandırmalar diyelim..hani yapamıyacagımızı bilirizde gene de yaparım deriz.. hani yapabilecegimizi sanırız da zamanı gelince yapamayız vb.. yoksa sözümde durmayı iyi bilirim de en çok kendimi kandırırım.. : )

Son düzenleme:
Uff çok haklı bir konuya değinmissin. Ben de bu konudan muzdaribim. Başkalarına bi söz verdiğimde elimden geldiğince yerine getirmeye çalışıyorum. Ama konu kendim olunca yapmamak ertelemek yapacağını sanmak söz konusu. dediğin gibi insan kendisine olan saygısını yitiriyor. Ben sigara konusunda bunu çok yaşadım. Ve yeni yeni toparlaniyorum. Yeni yeni kendime inanmaya başladım. Verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz de kendimize olan güveni artırıyor. Sen bu yola gidince yola girdikten beri de gayet istikrarlısın yavaş ve emin adımlarla ilerliyorsun. Ve ilerlryeceksin

teşekkür ederim canım.. sen de kararlısın.. vazgeçmiyorsun ki burdasın.. sen de başarıcaksın : )

bugün yediklerim:
sabah:2 kızarmış ekmek,kaşar peyniri,domates,salatalık
ara:2 kurabiye,sütlü kahve
ögle:2 dilim zeytinli ekmek,peynir,domates
ara:2 mürdüm erigi,4 ceviz,2 ısırık kek
akşam:kabak yemegi,2 kaşık yogurt

merhaba sizi uzun zamandır takip ediyorum. hani olurya kapının ucundan bakıp gidiyordum. nihayet diyete daha doğrusu sağlıklı beslenmeye karar verdim. çünkü ben her zaman diyetteyim. işin aslı diyetteymiş gibi yapıp herşeyden yiyordum. tabi kilo vermek nerde dahada alıyordum. sizi takip ettim okudum. bana ilham verdiniz. şimdi bende başladım sıkmadan kasmadan devam ediyorum. inşallah sizin gibi güzel sonuçlar alırım.

teşekkür ederimm bu güzel yoruma.. dogru bir karar vermişsiniz.yavaş kilo verseniz de kararlı olursanız güzel sonuçlar alacagınızı görüceksiniz..

Yazilanlarin hepsini olmasa da bir çoğunu okudum.. tesekkur ederim beni cesaretlendirdiniz! Artik ben de başlıyorum pazartesi yarın ya da hafta sonu değil, hemen bu akşam :) gnc yaşımda fazlalklarim yüzünden daha olgun gosteriyorum.. gecen zaman geri gelmeyecek ki..hem eşime güzel bir hanim olmak varken.. ben de sizinleyim :)

teşekkür ederim yorumunuza : ) maalesef kilo insanı daha yaşlı gösteriyor haklısınız.. başlamak için güzel bir gün bence de

Bana önerilerde bulunur musunuz genel anlamda :) bol su içmek gibi mesela faydasini gördüğünüz şeyler :) ben ılık suyun faydasını görmüştüm bir ara :) sabahları ac karna içiyordum

Bana önerilerde bulunur musunuz genel anlamda :) bol su içmek gibi mesela faydasini gördüğünüz şeyler :) ben ılık suyun faydasını görmüştüm bir ara :) sabahları ac karna içiyordum
size önerim her gün farklı şeyler yemege çalışın.mesela kahvaltıda bi sabah çavdar ekmek beyaz peynir siyah zeytin,bir sabah kepek ekmek krem peynir yeşil zeytin gibi çeşitlendirin ki metabolizmanızı yediklerinize alışmasın...ara ögünleri hep aynı saatlerde yapmaya çalışın.bir de akşam yemeginden sonra bir şey yemeyin.ben bunlara dikkat ediyorum.

bugün yediklerim:
sabah:60gr tam tahıllı ekmek,kaşar,zeytin,domates
ara:3 grisini
ögle:somon ızgara,sebze bugulama,2 dilim ekmek
ara:2 incir,2 ceviz,1 minik lokum
akşam:bamya sote,yogurt,salça sos

Kızlar bu arada canınız cerez abur cubur çekerse yağsiz ve tuzsuz patlamış mısir yiyebilirsiniz. Ceyda duvenci nin diyetisyeni söylemişti kilo yapmiyormuş :)) en azindan ağzı bos durmayı sevmeyenler icin ideal :)))

bugün yediklerim:
sabah:2 dilim kızarmış ekmek,2 krem peynir,domates,zeytin
ara:2 bisküvi ,sütlü kahve
ögle:4/3 starbucks peynirli simit ve buzlu sütlü kahve
ara:1/2 elma 4/1 simit (simidin geri kalanı: )
akşam:kakaolu soya sütü (şekerli)
akşam hiç yiyesim yoktu,ben de pas geçmemek için soya sütü içtim...

hani bazen söylemek isteyip söyleyemediklerimizin hayalini kurarız geçmişte yaşadıgımız bir olay için.. "ah şöyle şöyleseydim, ah böyle yapsaydım, içimde kaldı keşke şöyle davransaydım" diye hep aklımızın bir köşesinde vardır o. hiç unutulmaz,hiç affedilmez.. işte be bugün çooook uzun zamandır yapmak istedigim, hep hayalini kurdugum bir şeyi cesaretimi topladım ve yaptım… bende kalanı iade ettimm ve affettim.. ne büyük hafiflik ne büyük mutlulukmuş meger.. bugün ben kendim için bir şey yaptım. beni engelleyen bir taşı attım..

.

Son düzenleme:
ankara buraya çok uzak. Inşallah diyim yolum duserse seni yakından tanımayı isterim. Bi Yazarla buluşuyor gibi oooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…