Resimlerle sağlıklı beslenme :)

1bugün yediklerim:
sabah:2 dilim kızatmış ekmek,40gr beyaz peynir,domates,nane
ara:1 elma,2 kaşık yogurt üzeri tarçın
ögle:latte,1/2 peynirli sandiviç
ara:latte,2 mandalina
akşam:şehriyeli domates çorba,3 kaşık yogurt ile brokoli

bugün uzun zamandır geçirmedigim kadar güzel bir gün geçirdim.hem bakımlı ve güzeldim,hem de saglıklı beslendim içimdeki süslü hatun yeniden ortaya çıkıyor

2bugün yediklerim:
sabah: peynirli tost,domates,salatalık
ara:2 bisküvi
ögle:1 kase domates çorba,1 dilim ekmek,2 dilim peynir,5 zeytin,domates
ara:1 dilim ekmek,1 dilim peynir
akşam:1 tabak yeşil çorba, 1/2 kase domatesli bulgur pilavı

az önce eşimle konuşurken "yaa ben hala açım doymadım" dedim o da hemen telefonu eline alıp pideciyi aramasın mı? şaka yapıyor dedim inanmadım.. ta kii telefonda adamın sesini duyana kadar ve ben şuan 1/2 mantarlı kaşarlı pide 1/2 tabak patates kızartması yaklaşık 10 tane de bisküvi yemiş durumdayım.. "hayır" diyemedim.çünkü yemek istedim.. hayır diyemedim.. üzgünüm.. eşimle de konuştum "bi daha ben desemde sen inanma bana.. ben bununla baş edebilirim ama bu şekilde kendimi kontrol edemiyorum" dedim.. neyse olan oldu.. bu da bana ders oldu..

dün o kadar üzüldüm ki yaptıgım kaçamaga.. hani kötü bir olay yaşarsınız.. gece kalktıgınızda ilk o an gelir aklınıza.. hani rüya mıydı?gerçek miydi? uyku sersemi karıştırırsınız.. işte ben gece uyanınca ilk aklıma gelen şey bu oldu(Allah dert vermesin tabii ben daha önce ne kötü anlarda bunu yaşamıştım).. neyse bugün ki planım peki ne? bugün sabah dışarda simitçide kahvaltı yaptım minik yuvarlak bir simitle.. birazdan 1 saat yürüyüşümü yapıcam.. sonra ögle yemegi yeşil çorba,akşam da dışarı yemege gidiyoruz balık ve salata yemeyi planlıyorum.. evet ben bir hata yaptım ama bunun telafisi var.ertesi gün dikkat ederek bunu telafi edebiliriz.. diyet istikrar ister, diyet plan ister, diyet sözünde durmayı ister.. ama bazen öyle bir an gelir ki.. o an gerçekten en zayıf ve iradesiz oldugun anda bir an gözün kararır ve hata yaparsın ikilemde kala kala.. burda hemen hemen bütün konuları takip etmeye çalışıyorum.. zaman zaman yazılanlara şaşırıyor; sert diyetisyen rolleri, şok diyet listelerini gördükçe insanların beklentilerinin birbirinden nasıl farklı olabilecegini, herkesin ihtiyaç ve beklentilerinin nasıl farklı oldugunu bir kez daha anlıyorum.ama genelde herkeste kendimden bir parça buluyorum.. sonuç olarak hepimiz insanınız.. hatalarımızdan ders çıkarabiliyorsak, arkaya bakmadan yola devam etmeli,kararlı,anlayışlı ve en önemlisi kendimizle mutlu olabilmeliyiz.. ne şart ve durumda,ne yaparsak yapalım, kilomuz ve boyumuz fark etmez, bence ilk iş kendimizi anlamak ikincisi anladıktan sonra sevmek.. belki sen de benim gibi dün fazla yedin..belki bir an kendini kaybettin..haydi kalk yerinden, bırak söylenmeyi, kendine kızma.. anla.. affet ve sev.. ben yürüyüşe gidiyorum. ya sen?

Seni tanımadan çok sevdim canım benim. O kadar güzel yaziyosun ki her bir cümlede bana hitap ediyosun sanki.

Zayiflama ile ilgili konulara bakarken yaziniz denk geldi. Bence tam konsantre devam. Bizede iyi geldi yaziniz.
Bende gunluk yazmayi dusunuyorum. Insallah hepimiz amacimiza ulasiriz.

Seni tanımadan çok sevdim canım benim. O kadar güzel yaziyosun ki her bir cümlede bana hitap ediyosun sanki.
canım benim aynı şekilde ben de seni çok seviyorum.. aslında hemen hemen her kilolu insanın yaşadıgı şeyleri yazıyorum.. hepimizin derdi de aynı, hedefi de.. yolumuz çetin.. önemli olan, bu yolda düşsekte tekrar ayaga kalkıp yola devam edebilmek..

Zayiflama ile ilgili konulara bakarken yaziniz denk geldi. Bence tam konsantre devam. Bizede iyi geldi yaziniz.
Bende gunluk yazmayi dusunuyorum. Insallah hepimiz amacimiza ulasiriz.
merhaba : ) madem günlük açmayı düşünüyorsunuz ben de tavsiye ederim..tabiki yola devam.. bana da sizin yazınız iyi geldi, teşekkürler

bugün yediklerim:
sabah:latte,3 zeytin,minik simit,1 krem peynir,1 dilim peynir,domates,salatalık
ara:1 elma,3 ceviz
ögle:yeşil çorba(görüntüsü fena ama şifa niyetine : )
ara:1/2 nar
akşam:8 minik tekir kızartma,salata,1 kaşık barbunya,1/2 dilim ekmek
ara:sütlü kahve,3 tane dag çilegi

akşam yemekteydim ve ikram edilen cheesecake tabiki de reddettim.. herkes yerken ben sütlü kahve içtim.. belki dün ki olay olmasaydı bugün birazda olsa tadına bakardım.ne demişler "her işte bir hayır vardır" : )

bugün 60dk tempolu yürüyüşümü de yaptım.hatta kaloriyi arttırmak adına arada hafif tempolu koştum ve hedefime ulaştım

bugün ne kadar sıkıcı bir pazar geçirdigimi anlatamam.. eşim çalıştıgı için yalnız geçen sıkıcı işlerle dolu bir pazar günü.. ve işler hala duruyor.. şuan yatagımın üstü kaldırmam gereken yazlıklarla dolu.. offf offf.. tabi bu sıkıntıdan yediklerimde nasibini aldı ve ben şuan itibariyle günü bitirmiş bulunuyorum.. gelelim yediklerime..

bugün yediklerim:
sabah:1 dilim ekmek,40gr peynir,domates,salatalık,5 zeytin
ara:dağ çileği ve 3 kaşık yogurt
ögle:4 kaşık barbunya ve maydonoz
ara:1/2 simit,2 bisküvi,1 kase dag çilegi
ara:1 tabak yagsız tuzsuz patlamış mısır

neyseki sıkıntım geçti

şifa olsun arada böyle yapılmalı ki kilo verdiğinde hiç mi kaçırmayacaz
elbetteki bazen fazla yediğimiz olacak sonra toparlamak şartıyla
bence yediklerin çok değil ayrıca
hem ne diyorduk yediklerimizden pişman olmak yok

sagol canım benimm.. klasik pazar sendromu işte;can sıkıntısı,ev işleri,yalnızlık vs vs.. neyseki frene basıp durdurabildim kendimi..

sagol canım benimm.. klasik pazar sendromu işte;can sıkıntısı,ev işleri,yalnızlık vs vs.. neyseki frene basıp durdurabildim kendimi..
ben cuma diyetisyenden sonra eve geldim tabiiki çok hastaydım
benim düşünceli ! kocam hastayım diye pide istedi eve
neyse bugün diyetin ilk günü dedim yedim
bugün arkadaşa gittim
sağlıklı olarak yediğim tek şey karnabahar ve brokoli salatasıydı
bir tane börek en paçangasından bir çiğköfte ve sadram lokumu tatlısı
yedim hiç pişman değilim ama artık yemeye dur demem lazım
diyetisyenden korkmaya başladım en son gittiğimde
az vermişsiniz aslı hanım dedi gözleri çakmak çakmaktı
neyseki akşam yemeği yemedim sadece ara öğünleri yedim

aman bercestecim çok güzel düzenini oturttun,bu kadar emek verdin.. bir anda eskiye dönülebiliyor,dikkat..sen de son anda basmışsın frene : ) benim de eşimle bir pide maceram olmuştu yaa : ) ben eşimle konuştum hatta burda yazdıklarımı okuttum."bak ben yedim ama bunlar oldu,sonra çok pişman oldum " diye.. artık "bi daha yapmam" diyor.. mesela dün akşam geldiginde balık,karides falan almış..onları akşam yeriz hayaliyle gelmiş.. "yok" dedim "ben yemem,çünkü bunları bunları yedim" o da "yaa hay allah ne hayallerle gelmştim" dedi.. neyse sonra, yarın yaparız diye anlaştık.. daha önce olsa "hadi ya boşver taze taze yiyelim" der ben de birşey diyemezdim :)

dikkat etmezmiyim hiç ama çok hastaydım ve çok acıkmıştım
çok cezbedici bir fikirdi neyseki şuan iyiyim
bugün bamya yaptım çok iyi hissediyorum kendimi kendimi gördüğümde aynada mutlu oluyorum

dikkat etmezmiyim hiç ama çok hastaydım ve çok acıkmıştım
çok cezbedici bir fikirdi neyseki şuan iyiyim
bugün bamya yaptım çok iyi hissediyorum kendimi kendimi gördüğümde aynada mutlu oluyorum
harikasın.. kendini daha da iyi hissedicek, daha da güzel bulucaksın… bu arada bamya hem düşük kalorili hem de bagırsaklar için iyi bir seçim.. bak bu ara ben de yapayım bamya yemegi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…