Canim orda sadece tarifleri paylas bence sohbet, yine paylasim,ne yedin,neler yaptin burdan devam etsinhmm peki açayım o zaman yeni bir topik :)))
öyle olur zaten,burası benim evimmm :))Canim orda sadece tarifleri paylas bence sohbet, yine paylasim,ne yedin,neler yaptin burdan devam etsin
teşekkür ederim canımtopikin hayırlı olsun canım, bi takipçinin de ben olacağım kesin
yok canım açmadım henüz.. istek aldım sadece :)) düşünüyorum ama, tariflerin oldugu bir topik neden olmasınYeni topic actin mi
Bence de harika olur vaktin varsa yapmalısınyok canım açmadım henüz.. istek aldım sadece :)) düşünüyorum ama, tariflerin oldugu bir topik neden olmasın
teşekkür ederimmmBence de harika olur vaktin varsa yapmalısın
Eki Görüntüle 1086566
az önce kahvaltımı yaparken bir yanda sky fm dinliyor bir yandan da mevsimlerden roma'da yorumları okuyordum.. Gözüme sagda kenarda bir yazı çarpıyor.Mevlananın bir sözü; "Güzel şeyler sana gelmez,sen onlara gidiceksin" yazıyor.Kahvaltıyı bi kenara bırakıp düşünüyorum bu sözü.. nasıl dogru..Hep bekliyoruz bi şeyler olsun diye..dilekler diliyoruz.. istiyoruz.. ama hiçbir şey yapmıyoruz.. hepimiz mutlu olmak istiyoruz ama mutlu olmak için hiçbir şey yapmıyoruz.istiyelim,emek verelim,zaman verelim,yolumuzu belirleyelim.. ister engebeli ,ister yokuş yukariı ister çakıl taşlı olsun..bu yolda güzel şeylere güzel günlere gidelim..
Eki Görüntüle 1093672
Hayatta en nefret ettigin ve aynı zamanda en vazgeçemedigin özelligin ne deseler "ertelemek" derim.. Çoğu şeyi ertelerim çünkü.. Zamanında keyif çatar,son ana kadar bekler ve son anda kılı kılına yetişir herşey..(aynı agustos böcegi hikayesi gibi)Veya görmezden gelirim hiç yüzüne bile bakmam o öyle yıllarca durablir.. veya işleri yetiştiremem..
Zaman su gibi akıp gidiyor avuçlarımdan ve ne yazık ki ben zaman durmuş gibi davranıyorum..mesela şimdi oturup bir liste yapsam tüm erteledigim şeyleri yazsam.sırayla başlasam yapmaya ve her yaptıgımın üstünü çizsem..Hayal etmesi bile iyi geldi,gerçegi nasıl iyi gelirdi kimbilir..Ben artık bu huyumdan vazgeçiyorum.(en kısa zamanda bu listeyi yapıcam dersem ertelemiş olmam di mi?hem vakit yok hem zaten çok geç di mi? ) Şu 6 haftada ben çok değiştim.Bu değişime bir yenisini ekliyorum ve erteleme huyumu zamanında işlerini yapmayla değiştiriyorum.Hayat benim degil mi?birazda işlerimi zamanında yapmayı deneyimliyorum:82:
Eki Görüntüle 1176484
Dün arkadaşlarımla beraberdim.. biri benim eski kilomda(yani bir zamanlar aynı kilodaydık) biri benim eski kilomdan hayli fazla.. bir an onları incelerken buldum kendimi "ne kadar kilolular.. kolları ne kadar kalın" dedim içimden.. sonra fark ettim onları eleştirdigimi.. ben onlardan biraz daha zayıftım artık ve onlar gibi görmüyordum kendimi..onlar gibiyken de hiç fark etmiyordum kilolarımı.. insan kendinden kiloluya (bir an için bile olsa) ne kadar acımasız oluyordu.. kıyaslıyordu..halbuki ben de ne çok rahatsızım beni süzen eleştirel bakan o bakışlardan...zaman zaman benden zayıfların beni süzdüklerine şahit oluyorum.. kollarıma ve göbegime bakarlarken yakalıyorum onları(veya bana öyle geliyor:)veya sözleriyle eleştiriyorlar.. ne kadar acımasızız bizden farklıya ve ne kadar körüz kendi dış görüntümüze,vücudumuza.. bazen kiloları kıyafetlerinden taşmış birilerini görünce "eminim böyle gözüktügünü görseydi o kiloları verirdi" diyorum.. çünkü kendimden de biliyorum, görmüyordum kendimi.. evden çıkmadan kilolarımı sakladıgımı sanarak aynaya bakıyor,kendimi begeniyor ve sonra bütün gün dışarda oluyordum.aynada kendime çeki düzen vermekle dışardaki koşuşturmaca aynı degildi tabiki..oturunca göbek katlarım çıkıyor,egilince koca popom gözüküyor, yürüdükçe göbek ve gögüsüm sallanıyor, arkadan bakılınca da sütyen altında sırtımda katlarım çıkıyordu ve ben bunları görmüyordum.kendimi 3 boyutlu görmüyordum yani.aynada 2 boyutlu halimi görüp hatalarımı örtüp çıktıgımı sanıyordum dışarı.. o yüzden ne zaman foto veya video çekilse begenmiyor,hepsini sildiriyordum..çünkü aynadaki görüntüm bu degildi..ben bu olamazdım..ben daha yeni yeni fotolara gülümsüyorum ve fotograflarımı begeniyorum..
bir de bunun tam tersi var.. ben 50 kilolarda 48 olmak için çırpınırken bu sefer kendimi kilolu buluyor ve aynadaki halimi begenmiyordum..oldugumdan şişman görüyordum kendimi.. ama Allah büyük.. ne zaman ki ben kilo aldım.. hem de çok kilo.. o zaman anladım kilolu olmak neymiş.. sen misin kilolarından şikayet eden ,kendini begenmeyen.. al sana..bir yerde okumuştum insanoglu kendini begenmeye odaklı oldugu için kilolu da olsa bunu görmek istemez, begenirmiş kendini..ya peki zayıf olunca kendini kilolu görmek?? sanırım o da biraz şımarıklıga giriyor.. ben her ikisi de oldum..yani kısaca geçici kör oldum ben.. şimdi zayıflarken aynada ki gerçek görüntümü görüp, kilo verdikçe mutlu oluyorum,kendimi oldugum gibi görüyorum. :108:
Eki Görüntüle 1176529
dün günlüğünü tekrar okudum çift dikiş olduEki Görüntüle 1220235 Eki Görüntüle 1220235
Biz nasıl böyle olduk?yoksa hep mi böyleydik bilmiyorum?begendigini göstermeyen, sevdigini belli etmeyen, herşeyi kendine saklayan, paylaşmayan, herşeyde eleştiricek bir şey bulan, kıskanç,bencil insanlar.. kas katı taş gibi olmuş kalbimizin taaa derinliklerinde zaman zaman içimizi ısıtan, minnacık kalmış o sıcaklık varya..hani bir bebegi sevdiginde,o güldükçe güldügünde olan o sıcaklık.. işte odur saf sevgi.. orda, içimizde hala.. herkeste azıcık da olsa var ve onu beslemenin, büyütmenin tek yolu ise paylaşmak.. oysa o kadar çok yapmacıklıga alıştık ki.. asansörde karşılaştıgımız komşumuza bile yüzümüze kondurdugumuz yapmacıklıkla zoraki tebessüm ediyoruz,(istemeye istemeye) öyle degil mi? yarın tanıdıgın(veya tanımadıgında olabilir,gülümsemek için tanımak mı gerekbirini gördügünde "seni gördügüme çok sevindim" der gibi içten gülümse.. bak nasıl içten gülümsüyor o da sana..aynı ayna gibi gör yolladıgın sevgiyi..böylece yayılır sevgin etrafa..hadi ver elini.. korkma bitmeeeeez, dedim ya; paylaştıkça daha da büyür aslında..
not:somurtgan insanların bile size nasıl içten gülümsedigine şaşıracaksınız
ay canım benim yaaaa çok sevindim,ben de özellikle somurtgan buldugum kişlerde hala deniyorum bunu..her zaman işe yarıyordün günlüğünü tekrar okudum çift dikiş oldu
Bu yazılarını çok beğendim canım.
...hele ki son yazı mükemmel.Bu yazıyi ilk okuduğumda yazın her gün geçtiğimiz yolda bakkal ve kuaför vardı. Kuafördeki kadınlar tam benim geçtiğim vakit sigara içerlerdi. Karşılaşır ama hiç selamlasmazdik. Sonra bu yazının da etkisiyle o gün selam verdim. O gün bugündür ne zaman karşılaşsak selamlasiyoruz. Senden böyle hayata dair yazılar da bekliyoruz ara ara..
merhaba çok sevindim mesajınaöncelikle merhaba;
forumda yeniyim ve bu, foruma ilk mesajım. hayatım boyunca hep "güzelsin ama biraz kilo versen süper olursun" laflarını duyardım ki bir süre önce evde otur ders çalış vs derken inanılmaz kilo alıp zeplinden az hallice oldum, elbette bir süre sonra önümde bir yol açıldı ya şu meşhur diyetlerden birini yapacaktım ya da beslenme şeklimi kökten değiştirecektim, ben "güzel ama zayıflasa daha güzel" kadın değil gerçekten güzel kadın olmaya karar verdim ve bunu bir yaşam şekli haline getirme yoluna girdim.
neyse uzattım, bu yolculukta nette ne yapabilirim diye araştırırken senin bu mini bloguna denk geldim simsims ve haberin bile olmasa da bu yolda hem ufkumu açtın hem de bana inanılmaz moral ve motivasyon kaynağı oldun.
teşekkür ederim.
hoş buldum,merhaba çok sevindim mesajınaaynı şeyler hep bana da söylendi ne tesadüf.. :) ne mutlu bana böyle güzel sözler duyuyorum,böyle güzel mesaj alıyorum.. çok teşekkür ederim.. kk'ya hoşgeldin,hep beklerim
ooo ,bu şimdiye kadar ki en güzel anlatım oldu.. "alışkanlıkların yerine yenisini koymanın ne kadar zor ama başardığında ne kadar tatmin edici olduğunu biliyorum " :)) gerçekten hiç kolay degil zaman alıyor ama sonrası çok keyifli dedigin gibi.. aynı çok ugraştıgın bir başarıyı kazanmak gibizaten takipteyim, menülerinin o güzel resimleri gerçekten iştahımı açıyor ama sağlıklı bir şekilde.
bakıyorum simsims güzel bir menü resmi eklemiş, ben de diyorum ki aaaa ben ara öğünümü unuttum bir bardak süt yarım muz yiyeyim.
gerçekten çok emin adımlarla ve çok sağlıklı gidiyorsuntebrik ediyorum. benzer bir şeyi uygulamaya çalıştığımdan alışkanlıkların yerine yenisini koymanın ne kadar zor ama başardığında ne kadar tatmin edici olduğunu biliyorum
rica ederim. karşılıklı. pes ettiğim, eski alışkanlıklarıma dönmek istediğim anlarda sen de bana inanılmaz bir moral oldun, yol gösterici oldun. her gün açtım blogunu okudum. sayende "mevsimlerden roma"yla tanıştım.ooo ,bu şimdiye kadar ki en güzel anlatım oldu.. "alışkanlıkların yerine yenisini koymanın ne kadar zor ama başardığında ne kadar tatmin edici olduğunu biliyorum " :)) gerçekten hiç kolay degil zaman alıyor ama sonrası çok keyifli dedigin gibi.. aynı çok ugraştıgın bir başarıyı kazanmak gibiödül gibi :) diger yolları çok denedim çok kilolar verdim ama misli misli geri aldım.. şimdi sadece vücudumu degil zihnimi de yeniliyorum bugün bana öyle bir mesaj attın ki, öyle bir zaman da attın ki, teşekkür ederim hemde ilk iki mesaj :))
çok dogru.. işte bu.. gerçekten işin özü sadece bu.. "ne yedigin degil, ne kadar yedigin önemli" ve en önemlisi bence "hayatın boyunca beslenebilcegin şekilde zayıflamak".. hiç bir şeye özlem,açlık duymana gerek yok,çünkü herşeyi yiyorsun.. en önemlisi hem azla mutlu olmayı hem azla doymayı hem de azla durmayı ögreniyorsun.. mevsimlerden romayla tanışmana da çok sevindim,dedigim gibi insanın ufkunu açıyor orası..rica ederim. karşılıklı. pes ettiğim, eski alışkanlıklarıma dönmek istediğim anlarda sen de bana inanılmaz bir moral oldun, yol gösterici oldun. her gün açtım blogunu okudum. sayende "mevsimlerden roma"yla tanıştım.
aynen...
ben de çok denedim. yok sabah 3 elma ama neredeyse çapına kadar ölçeceksin, aman ekmek yeme boğazında kalır karbonhidrat al ama çok da alma falan... bir sürü.
oysaki asıl sorun beynimizde ne yediğimizde değil de ne kadar yediğimizde. ben çikolatadan hamur işine kadar her şeyi yiyorum ama sadece az miktarda. zaten bir süre sonra kendi ölçün oturuyor.
aksi yöntemi çok denedim ama yemediğimde hep daha misliyle yemek istiyordum.
belki o şok ya da ünlü diyetler gibi acayip kısa sürelerde acayip kilolar gitmiyor ama emin adımlarla gidiyor kilolar.
ve daha da önemlisi beslenmeyi öğreniyoruz. bu çok önemli bir başarı bana göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?