Resimlerle sağlıklı beslenme :)

kesinlikle, tek istediğim bu, kaliteli bir hayatımın olmasını istiyorum. yemeyip yemeyip sonra gözüm dönmüş gibi, kıtlıktan çıkmış gibi yemek yerine doğru bir şekilde yiyebileceğim adam gibi bir beslenme şeklim olsun istiyorum.
ve kendimi doğru yolda görüyorum.
spor yapmaya başladım ve eskiden iki atsa üfleyip püfleyen ben artık spor yapmaktan keyif alıyorum çünkü düşünme şeklim değişti, belki de kendime değer vermeyi öğrendim ya da henüz yeni yeni öğreniyorum.
ama başladık ya gerisi gelir nasılsa.
o kilolar gidecek ama tamamen. bir daha gelmemek üzere. emin adımlarla ve keyif alarak

aynayla konuşuyor gibiyim… o kadar ben ki anlattıkların… nasıl yerdim aynı aneroksia nevrozaların kendini jiletlemesi gibi benim de jilet izlerim deli gibi yemem ve sonrası aldıgım kilolar yaglar olurdu.. ne kadar korkunççç.. aynı jilet gibi… benim için ikisi de aynı.. birinin yaraları dışarda birinin içerde ama ikisi de kendine acıyor,acı çektiriyor.. şükür ki çooook uzun zamandır mevsimlerden romaya başladıgım günden beri hiç yeme atagı yaşamadım,çok nadir hafif geçirdim,çünkü gerek yok.. eger kendini seviyorsan kendine bakarsın,kendine saygı duyarsın,kendine özen gösterirsin.. kendimi sevmeyi ögrendim ben, hatasıyla güzellikleriyle seviyorum kendimi.. aynen öyle canım esas olan karar vermek ve adım atmak.. bizim yolumuz yavaş, emin ve güzel bir yol

Bende bir düzene giremesemde frenliyorum artik
Hem burdakileri okuyunca hemde verilen kiloları görunce acayip motive oluyorum
Biraz kalori hesabı,biraz porsiyon azaltma ve biraz spor/hareketle aslında ufak ufak negüzel gider yaglar
Ben spora giderken kilo veremesemde surekli cm olarak inceliyordum sıkı bir vücut sart.

aynen katılıyorum herşeyden biraz biraz spor a yazılmıştın, başladın di mi?

Son düzenleme:
bugün yediklerim:
sabah:6 minik anasonlu gevrek,1 dilim peynir,sütlü kahve
ara:1 parça çikolata
ögle:4 kaşık yogurt,2 kaşık mısır tanesi,1 havuç
ara:1 mercimekli börek
akşam:1/2 porsiyon istavrit,salata,2 mercimekli börek,3 kaşık patates salatası,1/2 dilim pasta
bugün dogum günü kutlaması vardı.. belli oluyor sanırım

aynen katılıyorum herşeyden biraz biraz spor a yazılmıştın, başladın di mi?
1defa gittim somestr oldugu icin tatil etmisler bu sali baslicam
Zaten sali ve persembe gunleri sadece ama gitmem icinde 20dk yurucem gidis-donus 40dk öyle
Kultur merkezinin kurslarindan ucretsiz yani yeni acildi bizim semte cabuk da sira geldi
Degisiklik olur umarim

ne güzel :) yeni açıldıysa spor aletleri de yenidir ne güzel fırsat çıkmış,hem de bedeva.. degişiklik ne ki.. süper olur süper

ne güzel :) yeni açıldıysa spor aletleri de yenidir ne güzel fırsat çıkmış,hem de bedeva.. degişiklik ne ki.. süper olur süper
Aynen son ses muzik cistak cistak
Yepyeni hersey
Daha oncede spor salonuna ve pilatese gittim
1yildir spor yapmiyordum
Tek kotu yani ne biliyomusun gelenlerin br cogu kilolu olunca (ben onlara gore baya zayifim) cok tuhaf bakiyolar, laf sokuyolar buna sinir oluyorum
Ne yani homili girtlak yemedim hep dikkat ettim ben bi 3 kilo vermek icin spor yapamazmiyim? Ya da sagligim icin, psikolojim icin
Her gittigim saloda bu oluyo
Burda da olcak eminim
Gittigim tek gun benim gibi tatil oldugunu bilmeyen biri daha geldi
Spor oncesi hoca tartti bizi kadin bana donup cok da kiloluymussun yahu dedi gulerek
Spor hocasida aramizda 1kilo var dedi
Kadin saka mayette soyledi anladim cunku spor aletlerinde baya yardimci oldu boyle yaparsan bi yerini agritmazsin soyle yaparsan daha iyi olur gibi

Bakalim diger 8kisiyi henuz gormedim
(Benle beraber 10kisi olucakmis) gruplar 10ar kisiymis

türkiyede maalesef böyle canım..zayıflamak için spor yapılır sanıldıgı için kilolular bu kadar çok :) spor saglık için yapılır,zayıflamakta onun ödülü olur.. sen de öyle dersin kıskançlıgın da bu kadarına pes dedim vallaaha.. boşver onları.. vücudumuzun hareket etmeye ihtiyacı var,aynı su gibi.. :)

Cok haklisin
Ben hayatimda hic 3tabak yemegi pes pese yedigimi hatirlamam
Disarda yemek yesem tabagimdakini esime yediririm hep kalir
Aylardir gelip de hic kilo veremeyenler gordum
Cunku spor yapip ne bulurlarsa yiyolar
Metabolizmayi hizlandirmak sart
Bakalim neler gorucem burda

sen keyfine bak, ooh mis gibi sporunu yap daha ne olsun…

Merhabalar!

Geçen yıl bu zamanlar 67 kiloya çıkıp max. kilomu görmemle zayıflama kararı vermem bir oldu. Kendime, yaşantıma uygun öğün sayısı ve saatleri ile belirlenmiş bir beslenme planı oluşturdum ve yaz başı gibi 50 kiloya kadar indim. Verdiğim kiloyu geçen zamana oranlayınca hayli hızlı kilo kaybettiğim aşikardı ancak durumdan şüphelenmiyordum, vücudumda anormallikler başlayana dek. Kilomu korumaya çalışıyordum ve buna göre bir beslenme planı oluşturmuştum ama hızla kilo vermeye devam ediyordum, vücudumdaki kemikler dışarıdan görülür hale gelmişti ve dolgunluğuyla meşhur yüzüm çökmüşlüğüyle dikkat çekiyordu. Son olarak regl olmamaya başlayınca hastane yolu gözüktü ve uzun araştırmalar sonucu endokrin (hormon) sistemimin tamamen alt üst olduğunu öğrendim ve hormon tedavisine başladım. Hormon tedavisi metabolizmayı oldukça olumsuz etkiliyor, ben de nasibimi aldım ve 6 aylık tedavinin 4. ayında 57 kiloya kadar yükseldim. 2 ayda 1 kilo verdim ancak tedavimin sürüyor olması nedeniyle bu kadarı bile hayli zor oldu. 1 hafta önce tedavim bitti, süreci 56 kg. ile kapattım. Şimdi hedefim sağlıklı ve kalıcı olarak kilo vermek ve 52 kiloya inmek. Yaklaşık bir yıldır sağlıklı beslenmeye ve bunu yaşam tarzı haline getirmeye gayret ediyorum ve bu konuyu elimden geldiğince araştırıyorum. Ancak tedavimin son ayları hem fiziksel hem de psikolojik olarak beni hayli zorladı ve yeme atakları yaşadım sık sık. Tedavim sonlanınca 'Tamam' dedim, 'gerçek ben olma zamanı!' ve bu sayfaya rastladım. Sessizce takip ediyorum bir süredir ve sevgili simsims bir süredir ilham kaynağım oluyor adeta :) Beslenme konusunda süper adımlarla ilerliyor olması zaten bir yana, yorumlarından anladığım kadarıyla zihni, zevkleri de bir o kadar güzel biri :) Şimdi, sayesinde yavaş yavaş eski ben oluyorken, teşekkür etmek istedim ve bu amaçla yazdım tüm bunları. Ve elbette bir de konuya dahil olup paylaşmak istiyorum yanlışıyla doğrusuyla yaptıklarımı ve motive olmak, güçlendikçe belki de bir başkasına katkıda bulunmak :) O yüzden, tekrardan, herkese merhaba!

Merhabalar açıkcası bende 2 ayda 12 kilo verdim ve 1 aydır regli olmadm snce bndede bi problemmi var

Merhabalar açıkcası bende 2 ayda 12 kilo verdim ve 1 aydır regli olmadm snce bndede bi problemmi var

Ayda verebileceğimiz kilo miktarı ağırlığımız, yaşımız, boyumuz, genetik faktörler, ... gibi birçok şeye bağlı olarak değişiyor, sizin kilonuzu, boyunuzu, yaşınızı vs. bilmediğimden 2 ayda 12 kg. vermenizle ilgili yorum yapamıyorum, belki verdiğiniz kilo sizin için normaldir fakat regl olmadığınız için mutlaka doktora başvurun derim, stres kadar basit bir sebebi de olabilir, hormonal bir problem de veya üreme sistemiyle de ilgili olabilir, aksatmamakta fayda var :)

Canım ben de geçen senelerde dukan diyeti yaptığımda adet olamamistim ve araştırdigimda karbonhidrattan fakir beslenmelerde rahim kötü etkileniyormus. Yani rahimin iyi çalışması için şeker yada karbonhidrata ihtiyaç var. Ben du sebeple dukan diyetini bıraktım ve reglim düzene girdi.

merhaba canım hepimiz istiyoruz zayıf ve zarif olmak ama bazen bunu bedeli çok agır olabiliyor… şok diyetlerle ve protein diyetleri vb ile metabolizmamız şaşırıyor,bozuluyor,saçlarımız dökülüyor,adet düzenimiz bozuluyor ve senin de bahsettigin gibi bazen regl bile olmuyoruz sırf yaptıgımız beslenmeden dolayı.. ani verilen kilolarla çatlakları yüz çökmesi ve yüz sarkması, vücut sarkması da olabiliyor..nasıl bir anda almadıysak o kiloları bir anda vermeye çalışmak yerine yavaş yavaş vermek en güzeli teşekkür ederim mesajına ve güzel yorumlarına burda hemen kilolar verip ne olursa olsun hemen zayıf olmak isteyen o kadar çok kadın var ki.. paylaşımın onlara çok faydalı olucaktır bence de.. teşekkürler paylaşımın için.. hep beklerim canım

Hangi bölüme gitmem gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…