teşekkürler canım,ekmegin her çeşidi seviyorum, günaydınnn :)günaydın canım, gayet güzel menülerin, bu arada lavaşı seviyorsun anladığım kadarıyla, afiyet olsun :)
sagol canım, aynen katılıyorumafiyet olsun tatlım zaten önemli olan yediklerini dengelemek
yaa sorma ben de öyleyimmm zor tutuyorum kendimi…bugün ne yemeyi planlıyorsun??merhaba simsims ocağına düştüm. bana moral motivasyon lazım, iştahım inanılmaz açık iki gündür, kendimi nasıl zor zaptediyorum anlatamamona rağmen dün yine kaçamak yaptım, tatlı yedim
sabah kahvaltımı yaptım. iki dilim ekmek, peynir domates yeşillikle.yaa sorma ben de öyleyimmm zor tutuyorum kendimi…bugün ne yemeyi planlıyorsun??
o zaman sana avakadolu pudingi oneririrm.çig puding diye paylaşmıştım görmüşmüydün? veya elma cipssabah kahvaltımı yaptım. iki dilim ekmek, peynir domates yeşillikle.
öğle aramda bir sade nescafe yarım su bardağı leblebi
öğle yemeğinde kereviz olacak
sonra pilates var.
gelince yarım saat kadar sonra ızgara köfte yanında yoğurt ve salata
akşam arasında da süt ve 5 adet fındık, 5 adet fıstık, yarım elma (gece geç yattığım için çok acıkıyorum böyle yiyince kesiyor iştahımı)
tabii aralarda yeşil çay vs olacaktır yine.
işte az da yemiyorum ama acayip bir tatlı isteği periyodum yaklaşıyor sanırım ondan
ay görmem mi hatta yaptım ve bayıldım. inanılmaz nefis, sonra arkadaşlarıma yaptım, aynen senin dediğin gibi puding dedim ve inandılaro zaman sana avakadolu pudingi oneririrm.çig puding diye paylaşmıştım görmüşmüydün? veya elma cips
Canım ben tatlı krizlerinden elmayı soyup üzerine boool tarçın döküp fırına atıyorum 15 dk sonra enfeees bi tatlı dene çok beğeniceksinay görmem mi hatta yarıyorum ve bayıldım. inanılmaz nefis, sonra arkadaşlarıma yaptım, aynen senin dediğin gibi puding dedim ve inandılar
elma cipsi bilmiyorum ama.
ben canım çok tatlı istediğinde muzu blendıra atıp üzerine azıcık süt ve bir çay kaşığı kakao döküp pudingimsi bir şey yapıyorum, bastırıyor tatlı isteğimi.
hehe ooh afiyet olsunay görmem mi hatta yaptım ve bayıldım. inanılmaz nefis, sonra arkadaşlarıma yaptım, aynen senin dediğin gibi puding dedim ve inandılar
ben canım çok tatlı istediğinde muzu blendıra atıp üzerine azıcık süt ve bir çay kaşığı kakao döküp pudingimsi bir şey yapıyorum, bastırıyor tatlı isteğimi.
ben de yemek yapmayı çok sevdiğim için arada sırada takip ediyorum ama bu tarifi es geçmişim, bu akşam atıştırmalık olarak kesinlikle yapacağım. çok sevdim. genel olarak tarçın sevmem ama elma-tarçın ikilisini seviyorum. hem ailemde şeker hastalığı da var o yüzden tarçını kullanmaya çalışıyorum, kan şekerini dengeleyip yükselmesini önlüyor.hehe ooh afiyet olsunbak bunu da bir dene istersen,ben arada yapıyorum.ev missss gibi kokuyor..sanırsın elmalı pie yaptım
nefis yemek tariflerine de bakabilrsinbaya iştah kesiyor tavsiye ederimm
benim baba tarafı da maalesef hep şeker hastasıben de yemek yapmayı çok sevdiğim için arada sırada takip ediyorum ama bu tarifi es geçmişim, bu akşam atıştırmalık olarak kesinlikle yapacağım. çok sevdim. genel olarak tarçın sevmem ama elma-tarçın ikilisini seviyorum. hem ailemde şeker hastalığı da var o yüzden tarçını kullanmaya çalışıyorum, kan şekerini dengeleyip yükselmesini önlüyor.
tarçınlı sütü de tavsiye ederim.
bir de aklında bulunsun yoğurt, pul biber maydanoz karışımı hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de tok tutuyor.
hehe ooh afiyet olsunbak bunu da bir dene istersen,ben arada yapıyorum.ev missss gibi kokuyor..sanırsın elmalı pie yaptım
- 2 adet elma
- Yarım limon
- Tarçın
Elmaları incecik dilimleyin. Üzerlerine 1-2 damla limon suyu damlatarak parmağınızla yüzeyine yayın. Limon elmaların kararmasını önleyecektir. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerine tarçın serpin. 100 derece fırında 1 saat tutun.
Miss gibi bir koku eve saracak, nefis elma kuruları yapmış olacaksınız. Yemesi keyifli, atıştırmalıklar. Özellikle diyetteyseniz bu elmaları ara öğünler için yapabilirsiniz. Ofiste evde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
nefis yemek tariflerine de bakabilrsinbaya iştah kesiyor tavsiye ederimm
o zaman sana avakadolu pudingi oneririrm.çig puding diye paylaşmıştım görmüşmüydün? veya elma cips
ay görmem mi hatta yaptım ve bayıldım. inanılmaz nefis, sonra arkadaşlarıma yaptım, aynen senin dediğin gibi puding dedim ve inandılar
anammmm ölürüm ki ben bu tarifeCanım muz deyince aklıma geldi; küçük bir muzu halka dilimleyip kürdanlara geçirerek dondurucuya koyuyorum, 1-2 saat bekletiyorum. 3 parça %70 kakaolu bitter çikolatayı benmari şeklinde eritip donmuş muzları erimiş çikolatayla kaplıyorum, muz donmuş olduğu için çikolata etrafına hemen kaplanıyor ve kıtırlaşıyor, çok da leziz oluyor, tavsiye ederim
anammmm ölürüm ki ben bu tarifeçikolata ve muz en sevdiğim ama maalesef bir süre çikolatan uzak durmam lazım haftada bir küçük bir kare yemeye çalışıyorum bu aralar çünkü ciddi ciddi çikolata bağımlısı olabileceğimi düşünmeye başladım. uykumdan çikolata diye uyanıyordum bir süre önce
Belli yiyecekleri aşırı istemek vücutta belli maddelerin eksikliğinden kaynaklanabilir, aşırı çikolata isteği de magnezyum eksikliği belirtisi olabilir mesela, yerine mg içeren muz, ceviz, çiğ badem, ... atıştırmak gerçekten de bende işe yarıyor.
Bir de, seratonin ve melatonin tokluk hissinin oluşmasına yardımcı hormonlar ve aktifleşmeleri için göze güneş ışığı girmesi gerekiyor. Seratonin ve melatonin gibi D vitamini de tokluk hissi için mutlaka gerekli, hatta Dr. Soram Khasla -'D Vitamini Devrimi' adlı kitabın yazarı- D vitamini eksikliğinin depresyona; hipotiroidizm, hipoglisemi, enfeksiyonlar gibi hastalıklara ve aşırı yeme bozukluğuna sebep olduğunu söylüyor. Ama besinlerden alınan D vitamininin de aktifleşmesi için güneş ışığı gerekiyor. İşte bu yüzden kışın bu 'aşerme modu'na geçiyoruz
canım benimmmm ben de seni çok seviyorum,daha sık ugra olur mu?Güzel arkadaşım çok güzel gidiyorsun... Bir sürü destekçi de bulmuşsun kendineseni çok seviyorum...
141. sayfada var canımBen de elmaları fırınlayıp cips, birkaç kaşık yoğurdun içine biraz tarçın ekleyip dip sos yapıyorum, o şekliyle de nefis oluyor :) Avokadolu pudingin tarifini rica edebilir miyim?
Canım muz deyince aklıma geldi; küçük bir muzu halka dilimleyip kürdanlara geçirerek dondurucuya koyuyorum, 1-2 saat bekletiyorum. 3 parça %70 kakaolu bitter çikolatayı benmari şeklinde eritip donmuş muzları erimiş çikolatayla kaplıyorum, muz donmuş olduğu için çikolata etrafına hemen kaplanıyor ve kıtırlaşıyor, çok da leziz oluyor, tavsiye ederim
gerçekten güzel bir açıklama olmuş.. mesela kuzey avrupada depresyonun büyük bir nedeni güneşin az olması ve depresyonu tedavi etmek için ışık tedavisi yaptıklarını duymuştum.o kadar güneşe hasretler ki orada.. ben de güneşten kaçanlardanım ama daha dikkatli olucam bu yazıdan sonra, teşekkürlerBelli yiyecekleri aşırı istemek vücutta belli maddelerin eksikliğinden kaynaklanabilir, aşırı çikolata isteği de magnezyum eksikliği belirtisi olabilir mesela, yerine mg içeren muz, ceviz, çiğ badem, ... atıştırmak gerçekten de bende işe yarıyor.
Bir de, seratonin ve melatonin tokluk hissinin oluşmasına yardımcı hormonlar ve aktifleşmeleri için göze güneş ışığı girmesi gerekiyor. Seratonin ve melatonin gibi D vitamini de tokluk hissi için mutlaka gerekli, hatta Dr. Soram Khasla -'D Vitamini Devrimi' adlı kitabın yazarı- D vitamini eksikliğinin depresyona; hipotiroidizm, hipoglisemi, enfeksiyonlar gibi hastalıklara ve aşırı yeme bozukluğuna sebep olduğunu söylüyor. Ama besinlerden alınan D vitamininin de aktifleşmesi için güneş ışığı gerekiyor. İşte bu yüzden kışın bu 'aşerme modu'na geçiyoruz
aman Allah'ım ne kadar detaylı ve açıklayıcı olmuş hiç bilmiyordum, teşekkür ederim.
D vitamiyle sorunum var maalesef yani ölçümlerim normal çıkıyor ama genelde güneşlenmem azıcık gösteririm kendimi kaçarım, sevmiyorum güneş
ama muz, ceviz falan yerim, günlük beslenmemin içinde mutlaka olur.
141. sayfada var canımben de senin muzlu tarifi en kısa zamanda deneyecegim
gerçekten güzel bir açıklama olmuş.. mesela kuzey avrupada depresyonun büyük bir nedeni güneşin az olması ve depresyonu tedavi etmek için ışık tedavisi yaptıklarını duymuştum.o kadar güneşe hasretler ki orada.. ben de güneşten kaçanlardanım ama daha dikkatli olucam bu yazıdan sonra, teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?