rezil olduk komşulara

Severim böyle çatlak ve çok söylenen yaşlıları.Bana hep komik gelirler.Rahmetli babaannem de böyleydi cadıydı da ama pamuk pamuk saçları beyaz teni ve çakır gözleri onu öyle sevimli gösterirdi ki güler geçerdik o hallerine.Yaşlı insan ya.Uğraşmayın.Her şeyleri değerli oluyor.Atamıyorlar ki.

Canımı çok sıkan bi durum oldu. 1 haftaligina yazlığa geldik İzmire babaannemin. Abim var ben, çocuğum var babaannem gorumcesi bide oğlu var neyse babaannem.sabahin koru uyanır hep laf söyler yok soğanı köfteye rendele öyle kupkup yapılmaz, çok çocuğa bişey giydir hasta olcak, yok çingene gibi giydirme çocuğu, yok fakir gibi giydirme, yok onun yeri değişmesin, yok bu olmasın, yok şu olsun herşeye karışıyor herseyeee. İki gün önce balkonda akşam oturuyor hepsi karpuz kestim istedi diye bi de üzüm koydum getirdim "Bu ne yapiyo ya?" Diyor. Dedim ne ne napiyor dolapta saklamayi düşünmüyorsun herhalde dedim. Genel profili öyle içi kara kötü biri değil tam tersine tontik bi babaanne beyaz tenli mavi gözlü ama beni delirtiyor herşeye karışıyor

En son mevzuya geliyorum. Konu 20 dk once gerçekleşti evin içini değiştirmeyi düşünüyorduk büyük halam babaannem falan konuşuyoruz şöyle yaparız şunu atarız falan dedim ki evinde çok fazla şey tutma babaanne bak mesela şu sebili kullanıyo musun dedim küçük bitane vardı ve 5 senedir nerdeyse dolabın üstüne koymuş tozlanmış rengi solmuş duruyo öyle. Yok dedi oo böyle şu akıtıyor tamam o.zaman dedim önce onu atalım hayır mayir yarın yaparız dedi yarın yapmam ben şimdi yapalm elimize yapışmaz dedim. Yok X bırak ben onu kapiciya veririm o tamir edip kullanıyor dedi bende dedim onda daha güzeli vardır fakir bi adam değil senelerdir burda görevli dedim. Aldım görüyorum abim halamın oğlu balkonda oturuyo ev müstakil sağda solda balkonda insanlar var neyse bağırıyo arkamdan götürme o kenara koy sonra bakarız falan gittim çöpün yanına koydum geldim komşular. Diyo neyi vardı X çalışmıyor mu yok dedim teyze çalışmıyor su akitiyomus altından icerden bagiriyo ne akitiyomus uydurma diye ama nasıl kopurmuş neyse emzirmeye çıktım yukarı abime yazdım ne diyo diye " nerdeyse sinir krizi geciriyodu şok olduk sesi mesic kısıldı inatlasma "diyo

Bütün iştahım tadım tuzum kaçtı yani ha o adama vermişiz ha çöpün kenarında durmuş babaanne ne farkı var dedim şuan 20 dk geçti hala hakkımda konusuyo aşağıdan yaptığım herşey batiyo
Hiç hakkınız olmayan bir şey yapmışsınız. Başkasının evi orası.

Ev sizin değil eşyalar da sizin değil. Kadın o kadar yapma demiş siz inat etmişsiniz sonra tadım tuzum kaçtı diyorsunuz hem suçlusunuz hem güçlü. Başkasına vermek istese kendi verir zaten belki de sizi geçiştirmek için öyle söylemiştir. O da sizin çocuğunuza karışıyormuş siz de cevabını verin o zaman o size aynı şeyi yapıyor diye siz de bu hakka sahip değilsiniz güzelce cevap verin eve de müdahil olmayin

Aynı anneannem. Fiziksel tasvir de aynı.
5 yıldır kullanmaya devam ettiği bulaşık süngerini attırmaz. Elinden tuttup, renkli renkli olanlardan aldım ,geldik. Hala yok ayakkabılar silinir bunla, yok wc lavabosu ovarım. Biraz ısrar etsem o maviş gözleri doluyor. Başlarım süngerini atmaya dedim. Bir öpücük kondurup, iyi atma sen bilirsin dedim. Sevindi. Yaşlı insanlar duygusal bağ kuruyor eşyalarıyla. Yaptığınız yanlış, gönlü yok atmaya. Yapacak birşey yok. Akarı kokarı olan, gıda çöpleri biriktirmediği sürece müdahale etmeyin. Ona bişey olsa ,aklınıza ilk sebep olduğunuz bu üzüntüler gelir.

Anlasamadiginizi bilip neden gidiyorsunuz?
Kimi insan istifcidir. Bu kadar laf edecekseniz gitmeyiverin

Haksızsınız. Yaşlılar öyle malları kıymetli oluyor ve düzenleri bozulsun istemiyorlar öyle olmasa bile üsteleyen taraf siz olmuşsunuz. Rezil olunmanın sorumlusu sizsiniz yani/ Sizi ilgilendirmeyen bir durum bu siz orda misafirsiniz. Çocuğunuza karışıyor olması size de kadının evine karışma hakkı vermez. Çocuğunuza karışılmasından rahatsızsanız gitmezsiniz evine olur biter

Sonuç olarak babaanne izin torunuymussunuz.
Siz sanıyorsunuz ki sadece bozuk bir sebili attım ne harikulade bir iş yaptım, onun o eşyayla kurduğu bağı, anılarını attınız ondan çıldırdı.

Canımı çok sıkan bi durum oldu. 1 haftaligina yazlığa geldik İzmire babaannemin. Abim var ben, çocuğum var babaannem gorumcesi bide oğlu var neyse babaannem.sabahin koru uyanır hep laf söyler yok soğanı köfteye rendele öyle kupkup yapılmaz, çok çocuğa bişey giydir hasta olcak, yok çingene gibi giydirme çocuğu, yok fakir gibi giydirme, yok onun yeri değişmesin, yok bu olmasın, yok şu olsun herşeye karışıyor herseyeee. İki gün önce balkonda akşam oturuyor hepsi karpuz kestim istedi diye bi de üzüm koydum getirdim "Bu ne yapiyo ya?" Diyor. Dedim ne ne napiyor dolapta saklamayi düşünmüyorsun herhalde dedim. Genel profili öyle içi kara kötü biri değil tam tersine tontik bi babaanne beyaz tenli mavi gözlü ama beni delirtiyor herşeye karışıyor

En son mevzuya geliyorum. Konu 20 dk once gerçekleşti evin içini değiştirmeyi düşünüyorduk büyük halam babaannem falan konuşuyoruz şöyle yaparız şunu atarız falan dedim ki evinde çok fazla şey tutma babaanne bak mesela şu sebili kullanıyo musun dedim küçük bitane vardı ve 5 senedir nerdeyse dolabın üstüne koymuş tozlanmış rengi solmuş duruyo öyle. Yok dedi oo böyle şu akıtıyor tamam o.zaman dedim önce onu atalım hayır mayir yarın yaparız dedi yarın yapmam ben şimdi yapalm elimize yapışmaz dedim. Yok X bırak ben onu kapiciya veririm o tamir edip kullanıyor dedi bende dedim onda daha güzeli vardır fakir bi adam değil senelerdir burda görevli dedim. Aldım görüyorum abim halamın oğlu balkonda oturuyo ev müstakil sağda solda balkonda insanlar var neyse bağırıyo arkamdan götürme o kenara koy sonra bakarız falan gittim çöpün yanına koydum geldim komşular. Diyo neyi vardı X çalışmıyor mu yok dedim teyze çalışmıyor su akitiyomus altından icerden bagiriyo ne akitiyomus uydurma diye ama nasıl kopurmuş neyse emzirmeye çıktım yukarı abime yazdım ne diyo diye " nerdeyse sinir krizi geciriyodu şok olduk sesi mesic kısıldı inatlasma "diyo

Bütün iştahım tadım tuzum kaçtı yani ha o adama vermişiz ha çöpün kenarında durmuş babaanne ne farkı var dedim şuan 20 dk geçti hala hakkımda konusuyo aşağıdan yaptığım herşey batiyo
Lütfen insanların şahsi eşyalarına karışmayın. Çok sinir bozucu. İnsanlar yaşlandıkça daha sahiplenir eşyalarına.

Haksizsiniz . Kadın atma demesine rağmen inat edip atmışsiniz yani bana yapilsa aynisi ben de sinirlenirm

Çocukta benim çocuğum konu buysa mesela. Bence konu bu değil çünkü evi değiştirmek için yardıma ihtiyacı olcak hem fikir olarak hem güç olarak

Yaşlı insanların evinde bir çöpün bile yerini degistirmemelisiniz.
Öyle yaşamış öyle alışmış.
Sizden yardım isterse yardım edin yoksa müdahalede bulunmayın,aranız da bozulmasın

Arkadaşın derdi yok fazla rahatlıktan sorun çıkarmaya çalışıyor galiba insanlar ne hale sorun vapur gibi bide yapziyor

Kadının evine doluşup bi de kafanıza göre iş yapmayın allahaşkına. Eski insanlar böyle bunu bile bile size ne kadının sebilinden. Siz rezil olmuşsunuz ayrıca ben komşunuz olsam sizi ayıplarım.

Back
X