sabahtan beridir ağlıyorum artık yeter yaşamamın anlamı kalmadı

Kızlar güldürdünüz beni he...
Ama haklısınız yai

arkadaşlar öncelikle hepinizin yorumlarını tek tek okuyorum. daha interneti evimize 3 gün önce taktırdım. önceki konuda zaten yapmıştım evimde internet olmadığını.. hoşuma giden yorumlara beğen tuşunu basarak beğendim zaten. hepinize zaman ayırdığı için tek tek teşekkür ediyorum. biraz uzun olacak ama bazı şeyleri daha detaylı ve doğru açıklamaya karar verdim. en önemlisi yaşama amacım kalmadı lafı.
cümle belki ilk görünüşte yanlış anlaşılıyor ben bu lafı derken yani yarına uyanırken benim çocuğum var, ya da okulum var,işim var yani kısaca bir telaşım yok manasında söyledim. bazılarınız yorumlarında ısrarla dalga geçmiş hatta sanırım yazdıklarımı sahte görenler olmuş. konuyu biraz daha açıyorum.

öncelikle ben bilinçli biriyim. önüme ilk çıkan erkekle evlenecek değilim elbet. zaten bugüne dek 3-4 kısmetim de oldu. ama içime sinmeyen şeylerden ötürü evliliğe dönüştürmedim. yani anlayacağınız önüme çıkan ilk adamla evlenecek değilim. ama kriterlerimde değişmeler var. artık yaş farkı önemini yitiriyor. 8-10 yaş üstüne kesin olarak reddediyorum demiyorum.

iş konusunda açıklama yapayım. lise mezunuyum daha önce bir kaç kez çalıştım. en son marketten emeğim sömürüldüğü için ayrıldım. sonradan bir iş buldum ama babam o kişiyle kavgalı olduğum için beni orada çalıştırmadı. ama yılbaşından sonra kesinlikle iş hayatına gireceğim.

bazıları bekarlığın tadını çıkar,gez,iç,sarhoş ol falan diyorlar. herkesin ortamı farklı. ben türbanlı bile olmama rağmen üzerinde çokça akraba,aile,çevre baskısı olan biriyim. bu konuda kapalı kadınları düşünüyorum ben bile böyle baskı görüyorsam acaba onların gördüğü baskı nasıldır diye. elbette ayda 1-2 de olsa çıkıp,gezdiğim gülüp eğlendiğim günler oluyor. tüm hafta yorganın altında ağlıyor değilim yani :) ama ben artık kadın olmanın esaslığını yaşamak istiyorum. bir evim,çeyizlerimi kullanabileceğim sıcak bir yuvam ve bana anne diyen bir yavrum olsun istiyorum.

her gün onlarca laf sokma,sıkıştırma,içten içe imrendirme durumlarıyla karşılaşıyorum. ondan diyorum ki erken evlenenler bu durumu bilemezler. her lafında size laf geçiren akraba ve dostlarınız olur. evde kaldın lafını sana dolandırarak söylerler. ben 3-4 yıldır bunlarla her gün savaş veriyorum. benim gibi bir çok yazar var burada biliyorum.

tekrar hepinize teşekkür ediyorum. moralim biraz daha iyi. en azından kısa vadede beni mutlu ettiğinizi mutlu etmek isterim :) sağ olun, var olun... hepinize iyi geceler.

İnternet mi taktırdın? Ben de banyo oldum demin.

Evlenek mi?
Aşk şarkımız olarak sana stratovarius'tan forever'ı armağan ediyorum.

Sizin aileniz ve çevrenizini baskıcı olması ile türbanlılar aradında nasıl bir bağ kurdunuz? Gerçekten anlayamadığım için sorma ihtiyacı duydum

Sizin aileniz ve çevrenizini baskıcı olması ile türbanlılar aradında nasıl bir bağ kurdunuz? Gerçekten anlayamadığım için sorma ihtiyacı duydum
ben türbanlı olmadığım halde çok baskı görüyorum. türbanlı olanların benden daha çok baskı gördüğünü düşündüğüm için dedim. bunda anlamayacak ne var ki ? gayet açık. genel kanı bu yönde bu benim görüşüm değil. hepsi öyledir demiyorum,yanlış anlaşılmasın.

Bence siz kendinizle çelişiyosunuz.. Hem daha çok baskı gördüğünü düşündüğünüzü söyleyip hemde benm görüşüm değil diyorsunuz. Ayrıca yanlış anlamadım, sadece meraktan sordum; çünkü gereksiz bulduğum bi ayrıntıydı yorumunuzda. Ama saygı duyarım sizin düşünceniz sonuçta. Bence insanların dışıNda değil baskı içinden gelen bişey. Buda benm görüşüm sonuçta

Gülhane'de takılan türbanlılar filan var diyollağ.
Ne sen bunun farkındasın, ne de polis farkında.
Yani allahtan ki, neyse ki, hepsi öyledir demiyorum diyerek ucu açık bi kapı bıraktın, yoksa baskıcı zihniyetle türbanı direkt olarak ilişkilendirip son derece sığ ve hiçbir temellendirmesi olmayan 'kıçımdan istatistikler' cümlesinin altına imza atar ve bu güzel ki leri, de leri filan hep doğru ayıran eğitimli üslubuna zıt bi düşünce tarzı ortaya koyarak sonraki yorumlarında 'üye yerine yazar' deyişine takılanların 'bu karakter olmamış hacı' taşlamalarıyla uğraşmak zorunda kalırdın. İyi ki bıraktın o kapıyı.

Bu niye bu kadar olay oluyo anlamıyorum. Mesela bizim ailemizde 30 yasında bekar olmak gayet dogal. Tabi bu durum kültür farkıyla ilgili heralde sizin ailede erken evlilik yaygınsa ondan yadırgıyorlardır seni.
Ama sana tavsiyem böyle negatif oldukca daha cok kötü şans cekersin bu bir gercek. Yerinde olsam pozitif olup gulup.eglenip bir is bulurdum ve her gün giyinip suslenip giderdim. Evin icinde ayda bikac kez.dışarı cıkarak koca bulunmuyor ne yazık ki.

çok büyük beklentilerin olusmus evlilikle ilgili.. evlendiğinde çok kırılcaksın... ama ben yine de anladım seni.. çalışıyor musun, çalışmıyorsan çalışmaya basla.. yasıtlarınla takıl.. kulüplere gir, fotografçılık gibi.. kurslara gidebilirsin.. tiyatro, sinema.. biraz aktif ol..

Sen evlenince degerinin artacaginimi düsunüyorsun .... Evliligin insanin degerini yükseltigini ilk defa duydum.... Sen böyle kafanda sabit birseye takarsan kimdi neydi birsey dusunmeden evlenirsin...Evlilik evlilik diye cok takilip kalmissin.

sende kendi yaş grubundan çevre edin canım ..fazla takmışssın evlilik konusuna ...evlenince başka zorluklar başlıyor

Ne var yasinizda yapmayin.lutfen... Onlarda 30 yasinda olacak bir gun... Evliligi bu kadar takmayin.. Evlilik hic kolay degil...

Babamın uzak akrabasının kızı 30 yaşlarında bekar geçen sene annem biriyle tanıştırdı. Kız beğenmedi adamı hiç öyle atlamadı yani önemli olan duzgun biri olması bak canım sende benim gibisin bende yalnızlığı sevmem annalik için yaratılmışım yok içki yok konser gez toz kopkop hayat tarzım değil bebeğime bakmak ev işi yapmak mutlu eder beni yapım bu kısmetmiş evlendim ama seçiciydim öyle yeterki evleneyim demedim seni anlıyorum ama sakın ha ani karar verme

Lutfen aglama yalniz degilsin..benimde yasim sana yakin....evlilik yok ufukta..sevgilimle ayrildik iyice koptuk.tuttum baskasiyla bulustum o gavat aramadi bile beni....surekli olumsuzluklar yasiyorum..seviyorum deger veriyorum olmuyor....gudip aldatanlari ömür boyu unutmuyorlar.ne ilginc..sevmek bile icimden gelmiyor artik..sanirim yalniz olucem...

Ayrica burda takmayin vs diyen bir takim insanlar bir tartisma ciktiginda zit birsey soylersen koca bulamadin vs diyirlar.insanlar iki yuzlu...bence ara birilerini evlenmeye bak..yalniz yasanmaz....cik gez dolas bakimli ol...mutlaka birisi cikar.bol bol dua et....

Yalnız üye kelimesi yerine yazar kelimesi kullanılmış ya. Acaba dedim ben de

evet evet benim gibi burda yazarlar var demiş...yazarlar sözlüklerde olur demi ama...

serencik birde kuzenleriniz bizle gelmesin onun yaşındakilerin colugu cocugu var demiş ya size...akşamdan beri aklıma geldikçe gülüyorum

yine sayfalarca yazı yazılmış sen yine kendini odaya kapayıp ağlayacaksın.. inan şu ağladığın zamana yazık ediyorsun, çık dolaş gez toz Allah aşkına bu nedir koca derdin...

kız arkadaşım 40 yaşında evlendi, diğeri 45 halen bekar 30'lu grubu saymıyorum bile...

kızlar yokmu çevrenizde kör topal biri ya yapıverin aralarını
kız evlenmek istiyor işte belki iyi de olur hayır duası alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…