sabahtan beridir ağlıyorum artık yeter yaşamamın anlamı kalmadı

Ya çoğunuz aynı şeyi yazmışsınız ama bşrde bu kızın çevresini düşünerek yorum yapın derim . O kadar kolay değil yani takma gez demk benim bulunduğum çevredede mesela 22 -23 den sınra başlıyo baskılar . İnş karşına hayırlı bir kısmet çıkar ve çok mutlu olursun ama eve kapanarak kısmetini bulamazsın çok dışarı kendine hezecek tızacak birilerini bul yada tek çık olmazsada demekki hayırlısı buymuş

Yalnizligi yasamayan baskasiyla bu konuda empati yapamiyor gibime geliyor,
yalnizlik kötüdür gercekten bunu anlamak icin yasamak gerekir, insani her türlü
psikolojiye sokabilir.
ben yalniz yasayan bir insanim ondan cok iyi anliyorum kendisini.
suan psikolojisi normal olmayabilir ama alayci yorumlarlada daha normal
olmucak bu kesin.

Bence evlilik kismettir, mesela bana üc senelik evli arkadasimin gelip ee evlilik ne
zaman demesi cok abes geliyor, ben nerden bilim karsima ne zaman biri cikacagini.
Ben mesela üc senedir evli olmasina ragmen bebek ne zaman demiyorum, cünkü bebek
konusuda kismettir, herkesin olmayabilir. Niye sorup üzim ki onu, belki olmuyordur?

Bizim toplum bu konularda cok anlayissiz. Bana iyi niyetli gelmiyor bu muhabbetler.
Evlilik konusunda toplum baskisi en kötüsü. Yabanci bir ülkede normal karsilanir
ama biz de hep konu buraya gelir. Evlilerde tek muhabbet cogu zaman koca ve cocuktur.
Kendini dislanmis hissetmesi cok normal.

35 sayfalık yorumu okuyacağına şurda konu açanların yorumlarını okusan daha iyi değilmi. çoğu ya kocasından ya kocasının ailesinden çekiyor. pişman olanların haddi hesabı yok. bu konular sana daha iyi gelir. yeni konu açma yani, mevcut açılmış konuları oku bence

benim çarem evlilik. kendi evimin ve eşimin olması. destan da yazsanız bu değişmez. ben sadece rahatlıyorum bazı güzel cevaplara. ama genelde sizin gibi olumsuz cevap verenle oluyor..
Evlilik diye şartlama kendini. Ben de sende bir kaç yaş küçüğüm. Evlenmeyi ben de isterim ama şu anki bahanem okul Aslında benim için engel değil okul. Karşıma biri çıkmadı. Çevre baskısını da önemsemiyorum. Allah'tan ki babam bir şey demiyor. O yüzden rahatım. İnşallah karşına iyi biri çıkar. Evliliğe şartlarsan kötüsü denk gelir. Evlenirsem belki pişman da olurum. Evlenenler bekarlık hallerini özler. Sen de hazır bekarken bu fırsatları değerlendir. Kurs, eğitim, arkadaşlarınla beraber takıl, gez. Arkadaşların evliyse de takma. Benimkiler de evli. İmrenirim bazen ama dünyanın sonu değil ya sonuçta.

1.5 yıl önce sizin yaşlarınızda bi abla evlendi binadan.hatta sizden de büyük olabilir çoluk çocuğa karışma derdi olmasa evlenmezdi. hiç te yadırgandığını sanmıyorum yani, 1-2 kendini bilmişin öyle şakayla karışık ithamda bulunması dısında

Boşuna dememiş eskiler evlilik bal kavanozu gibidir diye.disardaki arilar içeri ggirmeye icerdekilerde disari cikmaya calisirmis kavanozdan. Bende bazen diyorum 28 yasinda 7 yillik evli 5yasinda bir çocuk sahibi olaraktan ne vardi erkenden evlendim diye. O kavanozun içinde olunca da bir darlaniyorsun yani arada.

Ben ailemle yaşamama rağmen yalnız büyümüş ve uzun dönem yalnızlığı tatmış biriyim. Herkes de yaşamıştır eminim. İnsan elbette ki bir hayat arkadaşı ister ama bu konu sahibinin durumu istekten öte, ölüm kalım meselesi haline gelmş. Hiç bir durumda normal kabul edilemez bu durum. 30 sayfa geçmiş konusunda gayet ciddi yorumlar yapıldı. Kaçını önemsedi? Şimdi yine bir konu açtı kaçını önemseyecek? Koca bul yorumlarının dışındaki hangi işe yarar telkinlere kulağını açtı?

allah aşkına gören de 23 ile 30 arasında 20 yaş fark var sanır.. hepi- topu 7 sene amma yaşlısınız gerçekten.. o 23 yaşındaki çıtır kuzeniniz evlenip 2 çocuk doğursa belki de sizden 10 yaş büyük duracak..

kaldı ki yaş ile arkadaşlık arasında hiç bağlantı kuramamışımdır ben.. bu yüzdendir ki 30 yaşında bir kadın olarak arkadaşlarımın bir kısmı 30-40 arası, geri kalan kısmı da 19-25 arasıdır önemli olan kafanın uyuşması, yaş ile alakası ne allah aşkına.. kuzeninizin kafası sizinle uyuşmadığı için konuyu yaşa bağlamış, alakası yok inanın..

sanırım size yazmıştım cevap, yine yazayım.. hiç bir isteğiniz siz bu kadar ısrar ederken gerçekleşmez.. kafanızı meşgul edecek bir şeyler yapın, bu konuyu unutun ki gerçekleşsin..

İnsanların birlikte takılacağı insanları yaşlarına göre değerlendirmesini ben de anlamlandıramıyorum.
Ben 25 yaşındayım, en yakın arkadaşım 36. Etrafımdaki çoğu arkadaşım benden en az 5 yaş büyük, 40 yaşında arkadaşlarım bile var. Kafalar uyduktan sonra iki rakama bu kadar önem vermemek lazım.

Kuzenleriyle ilgili konuda ben yaştan ziyade kuzenlerine devamlı evlilik, evlenememek, koca bulamamaktan dert yanıyorsa artık onları da o psikolojite sokmuştur diye düşünüyorum.

Kimsenin acısını küçümsemem haddim değil.
Lakin, şu var ki canım dert ettiğin şeyler aslında dert değil herşey senin elinde.
Özgüvenim sıfır demişsin sen öncelikle bunu kazanmaya çalışmalısın.
Evlenmek için evlenmek başında pişmanlık getirir.
Zaten ataerkil bir toplumda kadınız ve sen buna heves ediyorsun.
Öncelikle sosyalleşmeye çalışman lazım.
Kendini mutlu hissettiğin sürece başkalarını da mutlu edebilirsin.

bulundugu durum normal olmayabilir ama normal olmamasi tamda burdaki gördügümüz
sebeplerden dolayi normal degildir. disardaki insanlarda sürekli soruyorlarsa 23 yasindan beri 7
senede bu hale gelmistir.
burda bile alay ediyor insanlar kocaci diye. disarda kim bilir neler diyorlardir yüzüne olmasa bile.

Insanlarin elinde olmayan seylerin konu yapilmasini sevmem. 30 sayfa yazildi diye
40. sayfadan sonra alay hakki dogmaz insanlara.

O kadar haklı bir yorumki bu .. Baksana burdakiler bile yok şunu ayarlasakmı yok al sana koca adayı bulduk tarzı iğrenç yorumlar yazabiliyorken birde reelde düşünün bu kızcağızı ..

31 yaşımda evlendim..
Çok şükür güzel giden bir evliliğim var ama hala ara sıra "acaba biraz daha beklesemiydim?" diye sorduğum zamanlar olabiliyor.
Üzülme vardır bir zamanı..
Sırf 30 yaşında bekarsın diye hayata küsüp isyan etmekte neyin nesi?
Çok güzel bir yaştasın kıymetini bil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…