- 16 Şubat 2013
- 8.646
- 3.016
- 178
Budur.Kendi basina mutlu olamayan elin adamiyla hic olamaz.
evet öyle, ben de ondan kimseye bu derdini acmamasini tavsiye ettim, cünkü ayni dediginiz gibi insanlarDediğiniz gibi insanlar sürekli soruyorsa kendi kendine bunu problem hatta kompleks yapmış olabilir, bu konuda hak veriyorum size.
Ancak "kocaci" denmesinin tek sebebi kendi ifadelerinden kaynaklanıyor. Ha üstüne gidiliyor mu evet, ben de yaptım yapmadım diyemem. Ama özellikle dışarıda da insanlara kendini böyle gösteriyorsa buradakinden çok daha fazlasını diyordur insanlar.
Kendinizi nasıl gösterirseniz insanlar öyle görür. Siz kendinizi değersiz, ezik, evlenmeyi hayatının amacı yapmış, belirttiğiniz tabirle "kocaci" olarak gösterir bunları bizzat kendiniz ifade ederseniz kendinizi tanıtırken, insanlar size öyle davranır.
tabiki mantikli degil sadece bu konuda endekslenmek. takinti haline gelmis böyle devam ederse yardima ihtiyaciBurada insanın elinde olmayan bir durum yok.
Daha önce de belirttim, size mantıklı geliyor mu kocam yok o zaman öleyim tripleri? Tavsiye edilmesi gerken nasıl koca bulunacağı değil psikolojisini nasıl düzelteceğidir. Bu insan kocada umduğunu bulamayınca da hayatım karardı moduna girebilir, evlilikte sıkılınca da. Aşırı bir bel bağlama durumu olmuş çünkü ve anormal boyutta bence.
Evet kimsede dalga geçme hakkı yok orası ayrı boyut ama kimse de insanlarla dalga geçmesin. İnsanlar da cddiye alıp yorum yapıyor, tavsiyelerde bulunuyor ve vatandaş aynı konudan tekrar açıp "siz boşa konuşuyorsunuz benim çarem kocada" diyebiliyor.
evet bencede ama şu da varki sonuçta elinde olmayan birşey için ağlanıp sızlanmanın mutsuzluktan başka bir getirisi olmadığı gibi götürüsü oluyorkonu sahibesinin evlenmek istemesi çok normal geldi bana
ülkemizin durumu bu 30 yaşında bekar arkadaş bulmak çok zor , çoğu evlenmiş çoluk çocuğa karışmış oluyor
evli arkadaşlarınla da bekar arkadaşlarınla takıldığın gibi takılamıyorsun
mesela kız kıza bir konsere bara vs gidemiyorsun , bu da evlenmen gerektiğini hissetiriyor insana
ben evliyim ama çocuğum yok çocuğu olan arkadaşlarla samimiyet kuramıyorum , çünkü onlar çocuğun uyku durumuna göre hareket ediyorlar ben daha özgür , bu durumda bile sıkılıyorum
insanız canım hepimiz anlamsız da olsa saçma da olsa elimiz de olmayan nedenlerle ağlayıp üzülmüyormuyuz ?evet bencede ama şu da varki sonuçta elinde olmayan birşey için ağlanıp sızlanmanın mutsuzluktan başka bir getirisi olmadığı gibi götürüsü oluyor
Sakin olmalısın önce herkes evlenmek zorunda değil ama sen isteklisin ve bir gün karşına sağlam biri çıkacak bak 2 gündür açılan konulara 19-20 yaşındaki kızlar hiç düşünmeden evlenip ne kadar zor hayatlar yaşıyor. Git bir kursa, spor salonuna olmadı turlara katıl hem kafanı dağıt hem de kısmet bu işler bakarsın karşına çıkıverir daha gençsin at bu düşünceyi kafandan ........sabahtan beri ağlamaktan gözlerim şiş. bugün başıma çok kötü bir olay geldi. ben zaten bunların olacağını biliyordum ama yaşayınca daha ağır geldi30 yaşında bekarım daha önce yeter artık evlenmek istiyorum diye konu açmıştım. 35 sayfa cevap gelmişti belki oradan hatırlayanlarınız olacaktır. 30 yaşında bekar olmak iğrenç bir şey... kendimi çok değersiz hissediyordum hele bugün başıma gelen olaydan sonra yaşamamın hiçbir anlamı olmadığını düşünmeye başladım.
bugün 4 kuzenim 20-23 yaş arası hepsi...bowling oynamaya gideceklerdi. her seferinde beni de çağırırlardı beraber giderdik. bugün 21 yaşındaki kuzenim serencik ablam da bizimle gelecek mi çağıracak mıyız dedi. ( ben onları kapının önündeki dolaptan bir şey alırken duydum. kuzenlerimden biri yok yaa onun ne işi var bizimle kaç yaşına geldi.onun yaşındakilerin çoluğu çocuğu var okula giden. gelmesin bizimle dedi. ben de hıçkıra hıçkıra odama gittim akşama kadar ağladım kapımı kitleyip. soranlara da başım ağrıyor uyucam dedim. neler çektiğimi kimse anlayamaz. artık evlenip bu berbat hayattan kurtulmak istiyorum değersiz bir mal gibi hissediyorum kendimi. özgüvenim 0 bugün anladım ki herkes bana acıyarak bakıyor...ne yapacağım ben
Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.konu sahibi arkadaş içinde hakkında hayırlısını dilerim.insanız canım hepimiz anlamsız da olsa saçma da olsa elimiz de olmayan nedenlerle ağlayıp üzülmüyormuyuz ?
şükretmek bir kaç gün sürüyor sonra yine aynı , keşke ufak tefek sorunları büyütmesek ama bazen olmuyo işte
amin yürekten amin , herkes içinAllah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.konu sahibi arkadaş içinde hakkında hayırlısını dilerim.
Anacım bu neyin kafası beya?
18-20 yaşlarındaki saftiriklerin lafına mı alınıyorsun?
Bişey diyim mi, bu kafadan acil çık sen. Bu kafayla takılırsan önüne gelen ilk adamla evlenip daha beter pişman olcan.
Bu arada üslup biraz garip geldiği için konunun feyk olduğunu da düşünüyorum hafiften. Sezgi işte.
Büyük risk diyorsun :)Ekşi sözlükten olduğuna da evi satar parayı basarım.
Senin kuzenlerinde sorun var bence.ben 19 yasindayim kuzenim 32 yasinda evlenmedi oda.bizde toplanip kizlarla giderken mutlaka onuda cagirirz yani eglenceli oluyo hem yolgosteroco oluyo bi deridmiz sikintimiz oldumu danisiriz falan.ayrica evlenememe olayina cok takma ben burda bi yazi okumustum bi kadin 35 yasindaydi sanirim evde kaldim diye 2 ay icinde biriyle tanisip evleniyo bide ustune bebek yapiyo .ama okadar pisman oluyoki ailesindende destek alamiyo bosanmak icin e karninda da bebek var pismanligini apacik belli ediyomayrica.simdi diceksin davulun sesi uzaktan hosgelir ama evlencegin adaminiyi secmelisin evde kaldim diye birini bulup evleniyik dersen buyuk hata edersin.birqz uzun oldu ama soylemedende edemicegim erkek milletinin hepsi ayni.evlendigin zaman hizmetiydi pisligiydi pasagiydi hep bunlarla ugrascaksin cok buyuk sevgi olmadigi surece zor geliyo inaana cevremdekilerden gozlemlediklerim bunlar.allah bahtini acik etsin helal sut emmis birine rastlarsin inşallahsabahtan beri ağlamaktan gözlerim şiş. bugün başıma çok kötü bir olay geldi. ben zaten bunların olacağını biliyordum ama yaşayınca daha ağır geldi30 yaşında bekarım daha önce yeter artık evlenmek istiyorum diye konu açmıştım. 35 sayfa cevap gelmişti belki oradan hatırlayanlarınız olacaktır. 30 yaşında bekar olmak iğrenç bir şey... kendimi çok değersiz hissediyordum hele bugün başıma gelen olaydan sonra yaşamamın hiçbir anlamı olmadığını düşünmeye başladım.
bugün 4 kuzenim 20-23 yaş arası hepsi...bowling oynamaya gideceklerdi. her seferinde beni de çağırırlardı beraber giderdik. bugün 21 yaşındaki kuzenim serencik ablam da bizimle gelecek mi çağıracak mıyız dedi. ( ben onları kapının önündeki dolaptan bir şey alırken duydum. kuzenlerimden biri yok yaa onun ne işi var bizimle kaç yaşına geldi.onun yaşındakilerin çoluğu çocuğu var okula giden. gelmesin bizimle dedi. ben de hıçkıra hıçkıra odama gittim akşama kadar ağladım kapımı kitleyip. soranlara da başım ağrıyor uyucam dedim. neler çektiğimi kimse anlayamaz. artık evlenip bu berbat hayattan kurtulmak istiyorum değersiz bir mal gibi hissediyorum kendimi. özgüvenim 0 bugün anladım ki herkes bana acıyarak bakıyor...ne yapacağım ben
Ben de başta öyle düşündüm ama erkek olursa bir kere yapar damgasını geçer gider konu sahibinde bir süreklilik varEkşi sözlükten olduğuna da evi satar parayı basarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?