sabahtan beridir ağlıyorum artık yeter yaşamamın anlamı kalmadı

30 yaşında ve bekar olsam 20 li yaşlarda arkadaşım olmazdı zaten ,kendi emsalim kişilerle takılırdım,hayatın tadını çıkartırdım ,yaşamak için sebebim yok demişsin ya ,yaşamak için sebep sensin aslında sen ve bekarlık, farkında değilsin,bak benimde psikolojimi bozdun ,yerinde olmak isterdim şu an ..

Dediğiniz gibi insanlar sürekli soruyorsa kendi kendine bunu problem hatta kompleks yapmış olabilir, bu konuda hak veriyorum size.
Ancak "kocaci" denmesinin tek sebebi kendi ifadelerinden kaynaklanıyor. Ha üstüne gidiliyor mu evet, ben de yaptım yapmadım diyemem. Ama özellikle dışarıda da insanlara kendini böyle gösteriyorsa buradakinden çok daha fazlasını diyordur insanlar.

Kendinizi nasıl gösterirseniz insanlar öyle görür. Siz kendinizi değersiz, ezik, evlenmeyi hayatının amacı yapmış, belirttiğiniz tabirle "kocaci" olarak gösterir bunları bizzat kendiniz ifade ederseniz kendinizi tanıtırken, insanlar size öyle davranır.

Burada insanın elinde olmayan bir durum yok.
Daha önce de belirttim, size mantıklı geliyor mu kocam yok o zaman öleyim tripleri? Tavsiye edilmesi gerken nasıl koca bulunacağı değil psikolojisini nasıl düzelteceğidir. Bu insan kocada umduğunu bulamayınca da hayatım karardı moduna girebilir, evlilikte sıkılınca da. Aşırı bir bel bağlama durumu olmuş çünkü ve anormal boyutta bence.
Evet kimsede dalga geçme hakkı yok orası ayrı boyut ama kimse de insanlarla dalga geçmesin. İnsanlar da cddiye alıp yorum yapıyor, tavsiyelerde bulunuyor ve vatandaş aynı konudan tekrar açıp "siz boşa konuşuyorsunuz benim çarem kocada" diyebiliyor.

Ya kiz evlenmek istiyorum diyor adam oldurmek istiyorum demiyor bu ne tepkiler boyle benim sevgilimin oldugu zamanda bile uzakta oldugu icin ne kadar uzulurdum bu yasta birinin boyle hissetmesi cok normaldir bu yaslar insani tam sevilip sevilme yasi ne delerse desinler gunesli bir hafta sonunda bugun ne yapsam diye dusnmek nedir ben o zamanlar cok iyi anlamistim hadi bir hafta arkadadinla ciktin iki hafta ciktin ama 3. hafta kesin evdesindir evli olunca bu cok koymaz ev temizlersin isin gucun vardir her hafta sonu cikmazsindir ama bekar olunca oyle olmuyor iste yataktsn bile kalkmak istemiyorsun zannediyorsun disarda ailesiyle mutlu mesut ben seni cok iyi anliyorum arkadadim ve senin iin ozel dua edecegim ins en kisa zamanda cok mutlu olacagin biriyle karsilasirsin..

O kadar haklı bir yorumki bu .. Baksana burdakiler bile yok şunu ayarlasakmı yok al sana koca adayı bulduk tarzı iğrenç yorumlar yazabiliyorken birde reelde düşünün bu kızcağızı ..
sasirdim gercekten, empatiden bu kadar uzak oldugumuzu bilmiyordum.
Burda konu acmak daha cok derde sokar insani.

benim çarem evlilik. kendi evimin ve eşimin olması. destan da yazsanız bu değişmez. ben sadece rahatlıyorum bazı güzel cevaplara. ama genelde sizin gibi olumsuz cevap verenle oluyor..
Şu yazdığınızı okuduktan sonra yorum yaptığıma pişman oldum.
Arkadaşlar ne yazarsa yazsın fikriniz değişmeyecekse neden konu açıyorsunuz?
Neyse..

Senin yaşın artıyorda onlar yerindemi sayıyor. Sen nasıl tahammülmediyorsun ki, böyle ergen muhabbetleri yapan insanlara, ben olsam oturup muhabbet edemezdim, birşey paylaşamazdım.
Birde izdivaç programına katılsan ya madem, sonuçta bizim sana eş bulma ihtimalimiz yok

Senin sorunun evlenememek degil. Hayatta bir basari yakalayamamis olmak ise yaradigini hissedememek. E bari evleniyim onu beceriyim demissin. En basit sey evlilik sonucta. Ama hayatta hic mutlu olmaya calismadigin bunu hep erteledigin evlilige sakladigin icin zaten bu konuda da basarisizsin. Her seyini tum umitlerini buna birakmissin.

2 tane sapsal ergenin lafiyla bu kadar aglamana gerek yok. 30 yasindaki kadinin cocugnun okula gitmesi bu devirde zor ayrica.

O laflari ben de duysaydim cok uzulurdum ama o kizlara ofkelenirdim kendimi kotu hissetmekten ziyade. Asiri ofke beslerdim.

Benim halam 35inde evlendi. Biz tum kuzenler onu idol bellemistik. Hepimiz ben de evlenmicem halam gibi ise gidip arkadaslarimla gezicem diye hayal kurardik. Cunku halam mutluydu. Annemden daha mutluydu. Evlendi bosandi. Hayatimdaki en kotu yillarim evli oldugum yillar diyor.

Herşeyden önce hayırlısını istemek lazım.. Allah korusun evlenip kötü bir insana da düşebilirsiniz. isyan etmemek gerekiyor.ayrıca 30 yaş nedir ya.. ben de 30 yaşındayım erken evlendim.şimdiki aklım olsa asla 30 dan önce evlenmezdim.

canım bence insanların sana acıyarak bakmalarının sebebi senin onlara hak vermen halbuki ne varki 30 yaşında evlenmediysen. bu sitede evlenipte yaşadığı sorunları paylaşıp iyiki evlenmemişim diyeceğin o kadar çok örnek varki nerden biliyorsun evlendiğinde şimdikinden daha mutlu olacağını. bende martta 30 olucam. elbette bende istiyorum evlenmeyi ama sırf evlenmek içinde evlenilmezki. bence evlenme fikrini kafandan at ve kendine başka bir amaç belirle ona odaklan bu şekilde sen ne kadar istesende olmaz erkeklerde evlenmek için can atan kızlardan pek haz etmiyorlar.

O kadar haklı bir yorumki bu .. Baksana burdakiler bile yok şunu ayarlasakmı yok al sana koca adayı bulduk tarzı iğrenç yorumlar yazabiliyorken birde reelde düşünün bu kızcağızı ..
sasirdim gercekten, empatiden bu kadar uzak oldugumuzu bilmiyordum.
Burda konu acmak daha cok derde sokar insani.

Bu arada insanların düzgün düzgün yorum yazarken, konu sahibinin aşağıdaki mesajından sonra işlerin değiştiğini hatırlatmak isterim.
Burada konu açıp, insanlar iyi kötü yardımcı olmaya, en azından teselli etmeye çalışırken insanlara yazdıklarını kaale almadığınzı hissettirirseniz tepki alırsınız. Bence.
benim çarem evlilik. kendi evimin ve eşimin olması. destan da yazsanız bu değişmez. ben sadece rahatlıyorum bazı güzel cevaplara. ama genelde sizin gibi olumsuz cevap verenle oluyor..

onlar cahil daha cnm ya coluk cocuk ne bakiyorsun sen onlara hic s1kma canini sende evlinceksin yavrularin olucak elinden tutupta gezdirdigin Rabbim yolunu acik etsin en kisa zamanda hayirli birini cikarsin karsina insallah hic uzulme tamam mi 30 yas onlarin dedigi gibi oyle buyuk bi yas degil kismet bu bi bakmisin evlenmisin ve hemen hamile kalmisin tam vakti bence oyle dusunupte kenini uzme Rabbim gonlune gore versin

bu arada kuzenlerinde 5 para etmez insanlarmış. resmen senin zayıf noktanı bilip üzülmen için yapıyorlar. bana pek iyi niyetli gelmediler ama amaçlarına ulaşmışlar ağlamaya devam onları sevindir böyle

Kendi basina mutlu olamayan elin adamiyla hic olamaz.

35 yaşında bir ablam var üniversiteden tanıyorum. Kadın hayatını öyle bir yaşıyorki kendi kendine yetmek deyiminin canlı örneği. Onu tanısan şu haline gülersin. Her şey evlilik değil. Bırak kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün. Sen bir daha sen olmayacaksın. Her gün bir önceki günden yaşlıdır insan. Kimsenin karaktersizce ettiği lafa, bencilliğine bakarak anını mahvetme..

konu sahibesinin evlenmek istemesi çok normal geldi bana
ülkemizin durumu bu 30 yaşında bekar arkadaş bulmak çok zor , çoğu evlenmiş çoluk çocuğa karışmış oluyor
evli arkadaşlarınla da bekar arkadaşlarınla takıldığın gibi takılamıyorsun
mesela kız kıza bir konsere bara vs gidemiyorsun , bu da evlenmen gerektiğini hissetiriyor insana
ben evliyim ama çocuğum yok çocuğu olan arkadaşlarla samimiyet kuramıyorum , çünkü onlar çocuğun uyku durumuna göre hareket ediyorlar ben daha özgür , bu durumda bile sıkılıyorum

Yazilanlarin hepsini okuyamadim. Ama anladigim kadariyla sadece evlilige odaklanmissin. Tek carem kurtulusum evlilik diyorsun. Insallah bir gün evlendiginde pismanlik duymazsin, bu günlerini aramazsin...

Öncelikle haline sükür etmeyi ögrenmelisin. Hersey nasip kismet elbet bir yuva kurarsin. Ama bu böyle depresyona girerek, yasama anlamim kalmadi diyerek olmaz. Arkadaslarinla cik gez hayatin tadini cikar. Birdaha bu zamanlar geri gelmeyecek, hayati kendine zehir etmenin bir anlami var mi?

Ben erken evlendimde ne olduuu.madalyami taktilar.arkadasim daha gecen ay evlendi.benim iki cocugum var.o ise yeni gelinnn...bende halime agliyorummm...o kuzenlerinin edepsizligi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…