Sabır sabır ya sabır...

Epilepsi için EEG çekilmesi de gerekli..
Nöroloji doktoruna gitmesi gerekir epilepsi tanısı konursa da türüne göre ilaca başlanır..tedavi edilemeyen epilepsi tipi nerdeyse yok artık..
Sizin ki geçici bir durum ama belli ki iyi niyetli bir ailesi var kayinvalidenizle bu durumu konuşun..
Ömür boyu bu çocuğun dengesizliği çekilmez..

Canım hep norolojiye goturuyorlar. Son 4 aydır bakırköye götürüyorlardı. Doktor bütün tetkikleri yapmış ve bize gelmenize gerek yok kullandıgı ilaca devam etsin ayda bir kendi doktoruna gitmeye devam etsin demiş.
Inan götürmediģimız yer kalmadı. Ankara istanbul bolu düzce...

Siz hic kriz gecirdigini gordunuz mu

Valla benim abim olucak beyinsizde yalancıydı kendi söylediğine kendini bile inanadırırdu halisülayon görürdü. Evleniceği kızq evlenme dememe. Açıklamama rağmen evlendi. Noldu karısı şeytanın ön bacağı çıktı. Dinsizin hakkımdan imansız gelir. Bak ne annemle ne babamla konuşuyorum nede onlarla. Kaynanan kayınpedirn iyi insanlar belliki. En azından kocan arkanda. Kayanananlaron hatrına çokta dikleşme. Boşu boşuna onlara düşman olma. Bak çocuğum olcak kimsem kalmadı anneanne dede dayı bilmiyecek. Nasıl olsa başka şehre taşıncan. En azından kayananla kayınpedirnle aran iyi kalsın iyi insanlar belliki. O heriflede görüşmezsin azcık sabret çocuğun için.eşinede anlatma demiyeceğim. Ama gelince anlatabilirsin.. 6 ay dayanmışın biraz daha sık kendini muhatap olma onla

Işte bu hastalıgı o yasıyor ama asıl derdini gercekten kaynanam yasiyor. Onada uzüluyorum.
Esime söyledim canım. Tam üzerine aradi bende sinirle anlattim. Oda senin soyledigin gibi bu kadar sabrettin biraz daha sabret hayatım bitti giderken kotü olmayalım kimseyle dedi.
Sinirden icim icimi yesede sabretmekten baska birsey yapamıyorum.

Ya numara gibi degil böyle ağzından falan beyaz biseyler geliyor hani numarayla yapılamayacak kadar fenalaşıyor.
Pembix canim bu yorum hic hosuma gidemedi, bir hasta hakkinda kusmuk emojisi yapmak hos degil bence, hem hemsire olmak istiyordun sen antranman olabilir boyle vakalarla cok karsilasacaksin sabirli olmalisin
Allah kolaylik versin
Keske imkan olsa ailene gitsen baska care yok

Merhaba, Allah kolaylık versin. Hastaymış aileside boyle kabul edip birsey demiyor siz derseniz son 18 gunde siz suçlu olursunuz. 4. Sabunu koymayin bence birakin oyle kalsin. Sizde ailesinin yaptigi gibi yapin suyuna gidin. 18 günü tamamlayin hoscakalin diyin ve gidin. Bırakın ailesi dusunsun bundan sonrasi icinde..

Ailesi çok şımartmış, o yüzden bu kadar tepenize çıkıyor . Çalışma konusunda da aynı şey söz konusu. Ekmek elden su gölden ,niye kendimi sıkıntıya sokayım ki diyordur ...yalnız bu yaştaki çocuğa ailesinin bu derece sabır göstermesine çok şaşırdım .hiç mi "dur oğlum ,yapma oğlum ,sus oğlum "demezler ?terbiyesiz çocuk !!!hastalığı sebebiyle terbiye edilmemiş bir çocuk ! Şimdi ailesi de pisman dır bu tutumlarından ötürü lakin artık şekil vermek de pek mümkün görünmüyor .neden kendi evine gitmedin ? Yada biraz kendi evinde biraz orda kalmadın (maddi problemse aralıklarla kalman daha uygun olurdu hem sinirlerin de yipranmazdı )? Esin gelince biraz mesafe koy ailesiyle arana .sürekli senden iş bekleme durumları nedir ayrıca ?kayinvaliden yardım etmiyor her işi sana bırakıyorsa yarısını yap yarısını da ona bırak ..ilgiye muhtaç 9 aylık bir bebeğin var sonuçta .o kadarı da fazla ..psikolojini düşünemiyorum o evde .ne söylesen haklisin .kayınpederin de alınacağına oğluna akıl ,edep öğretsin azıcık ..bir baba oğluna nasıl söz geciremiyor? Yeri geldi mi elin kızı olursun , madem öyle ortak yaşam alanını sadece kendine göre daraltarak kalanları en önemlisi de seni dışarda bırakmak umursamamak nedir ?sen abisinin emanetisin, hıyanete ne gerek ? Ay boğasım geldi o çocuğu ...cinnet sebebi !

Canım haklısın böyle olaylarla çok karsılacagım.
Ama bir an dusununce öyle kusulası geldi. Tabiki dalga gecmek niyetiyle yapmadım dalga gecilir mi hic hastalıkla. Bilincli olarak yapmıyor zaten.

Söylememkte kötü iyi yapmışsın bana sorarsan bilsin. Benim annem şımarttı abimi üstüne birde beni dışladılar. Ben kötü oldum. Sen iyilik yapcam diye uğraşma. Gün gelir atar kendini yerden yere kıymetli tohumlukları haklı olur. O duruma gelmeden anlayamazsın. Ki inşallah o duruma gelmezsin. 18 gün sonra elvada işte. O günü düşün sürekli sevinirsin. Anne babanın hatası buda aslında onlarada üzülme hiç.. 18 gün için ömür boyu beynine kakarlar. Sen belliki zaten kendini ezdirmiyorsun. Böyle devam et bari. Baktın konuşuyormu uyuz etmektimi istiyorsun. Cevap verme. Eminim sinir olur. Ne sorsa cevap verme.sorarsada yaptığın şeyden sonra senle konuşcağımımı düşünüyordun de geç.bırak kudursun sinirinden. Bir şey dedimi bak mala bakar gibi suratına sonrada dön arkanı git. odada gül bol bol :) . o ona yeter takmayınca kudurur o

Canım daha önce de söyledim esyalarımız depoda o yüzden kendi evime gidemiyorum.
Bu ortak alanı ortak kullanma adabı yok bu çocukta. Mesela televizyonun sesini sonuna kadar açıyor. Kıs bak çocuk ağlarsa duyamayız diyorum. Bana söylediģi "kimse senin çocuguna göre yaşamak zorunda değil ağlamasından korkuyorsan yanında beklersin"
Şimdi bu cümleden sonra gelde gırtlaklama.
Gerçekten kimse ses cıkarmıyor benide çıldırtan bu. Siz yapıyorsunuz si yüz veriyorsunuz diyorum. Ama bu sefer napalım çocugumuz atsan atılmaz satsan satılmaz diyorlar.

L
Zaten söylemiyorum gun icinde yasadiklarımi. Buna benzer bir suru kucuk kucuk olay içimde birike birike cogaldı. En son bu olayda tamda esim arayınca patladım. Sonrada bu basit birşey hayatim sıkma canını diyor. Evet basit birsey ama üst üste gelince sabır edilmez oluyor. Esimede aynen boyle söyledim.
Zaten onlarin yanında oturan birisi degilim. Kitap okuyorum ders calisiyorum vs. Sadece yemek yemeye gidiyorum yanlarına.

Bu arada temizlik konusuna gelince. Kayınvalidemle birlikte yapıyoruz. Hatta sınav dönemlerimde ben hiç birşey yapmıyorum sadece ders calısıyorum. Kızım uyuyunca ancak ders calışcak vaktim kalıyor. Simdi bahar donemi derslerine başlayana kadar yapiyorum canım.
Oda bi evi supurup bulasıkları falan yıkıyorum. Ama öyle herseyi benden bekleme durumu yok. Kv yapıyor benden herseyi yapsın diye bir beklenti icinde degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…