- Konu Sahibi minikgelin
-
- #26.841
herkese selam bu aradafriedman bacım akşama karnıyarık yapcam ayy kızlar nası tutuyosunuz oruçları var mı bi taktiğiniz allah aşkına susuzluktan ölüyorum,zor tutuyorum inanınki
anneeemmm benim herife yeter ki hamur tatlısı yap ne yaparsan yap honi gırtlak homini gırtlak yir vallaver bakalım neymiş,merak ettim. valla bizde hiç bişey yenmiyo desem yeridir.eşim ezan okunur okunmaz çay içiyor ilk iş.yemekten sonra da bi demlik çay içiyor,bende öyle çok iştahlı biri olmadığım için tek başıma hiç bişey canım istemiyor.eşimin arası yoktur öyle tatlıyla,hamur işiyle filan.o yemediği için ben de yiyemiyorum:26:
herkese selam bu aradafriedman bacım akşama karnıyarık yapcam ayy kızlar nası tutuyosunuz oruçları var mı bi taktiğiniz allah aşkına susuzluktan ölüyorum,zor tutuyorum inanınki
hurmalı kurabiye
200 gr tereyağ (oda sıcaklığında olcek)
1 çay bardağından bir parmak eksik şeker , sıvı yağ ve yoğurt (hepsi aynı ölçü)
kabartma tozu
aldığı kadar un
(bir adaet yumurta akını üzerine sürmek için kullanın dilerseniz sarısını içine katabilirsiniz ben kattım araya gitmesin dimi)
içi için ; yumuşak hurma (robottan geçin hurmayı ben doğradım ama robot daha iyi olur diyorum krema gibi ) ölçü 300gr yazıyo ama ben göz kararı yaptım
üzerini süslemek için varsa fındık olur ceviz olur yoksa fırından çıktıktan sonra pudra şekeri de güzel olur diye düşünüyorum
170 derece de pişirin hafif kızarınca çıkartın çok kızarmasın sonra afiyetnen yiyin ooohhh
galiba dürtek patronları görmesin kuzumuzu öle
oohhh afiyet ossun kuzuma patates demişken bende kumpir mi yapsam acep :26: krem kremall tarif isterik şekeriimmm
temiz sonuçlar çıksın inşallah kuzuuummmmm
sdtiveeee..... gerçekten uyudu galiba bu kız
kuzulaarr bu arada akşama ne yemeği etceksiniz ben ne yapıcamı bilmiyorum belkim fikir edinirimkopya çekcem yani
bir de kuzular ramazan insan iftardan sonra şölee tatlı şeyler istiyo ben son denediğim iki tarifi sizlerle paylaşcem çok beğendim sizde kesiiinnn denemelisinizzz
Ohhhşşş karnıayrıgıda pek severım :) ı
hurmaları bı muddet suda bekletmek ıse yarar bence :) yumusarlar iyi olur :) sağol canım tarif için
ımmhh kumpiride pek severımcuma gunu ıns kromozom sonucum cıkarsa bakırköydekı yenı bı dr a
gidicez oraya gıtmısken kumpirimide yer öle gelrıım eheheh
canım arkadaşlar söylemiş zaten, fındık ceviz ya da baden ye birazcık. mutlaka süt ya da yoğurt tüket. ben özellikle sütü öneriyorum. bir de sadece sahurda değil, bir önceki günün iftarından sonra yatana kadar bol bol sıvı tüket. maden suyu da iç mutlaka..
sahurda, çok yağlı ya da tuzlu yeme. zeytini az ye mesela...
bu akşam egemn deyiz o vakitaç kapıları kuzu türkiyenin dört bir yanından misafirin geliyo bence daha önce hiiçç böle heyecanlı ve gözel bir iftar olmamıştır
sertse eğer hurmalar doğru diyon vallaa işte bak ne demişler akıl akıl gel tepeme takıl
kuzuuuu en gözel kumpir bakırköyde mi oluyoo eğer öyleyse bizde birgün gider orda yirik
bu akşam egemn deyiz o vakitaç kapıları kuzu türkiyenin dört bir yanından misafirin geliyo bence daha önce hiiçç böle heyecanlı ve gözel bir iftar olmamıştır
sertse eğer hurmalar doğru diyon vallaa işte bak ne demişler akıl akıl gel tepeme takıl
kuzuuuu en gözel kumpir bakırköyde mi oluyoo eğer öyleyse bizde birgün gider orda yirik
geldim geldim...bir işim çıktı da...
canım dün eşim istedi diye karnıyorık yapmıştım, yanına nohutlu pirinç pilavı ve cacık...
bugün için de köfte yoğurdum şekil verdim dolaba koydum. akşam işten dönünce onları kızartıcam, yanına da patates falan. biraz pilavım ve taze fasülyem var ilaveten
canım arkadaşlar söylemiş zaten, fındık ceviz ya da baden ye birazcık. mutlaka süt ya da yoğurt tüket. ben özellikle sütü öneriyorum. bir de sadece sahurda değil, bir önceki günün iftarından sonra yatana kadar bol bol sıvı tüket. maden suyu da iç mutlaka..
sahurda, çok yağlı ya da tuzlu yeme. zeytini az ye mesela...
kuzuuum sende hurmallıyı yap oda çok lezzetlifriedmanciğim, tariflerin pek hoş... ama benim hindistan ceviziyle hiç aram yok ne yazık ki...
aaaa bakırköyü bilmem ama benim bildiğim en güzel kumpir ortaköyde.sonuçta ortaköy kumpiriyle ünlü,istanbullu gacılar dimi,yanılıyormuyum???
oooohhh ellerin dert görmesin göbeğinde bebek görsün emibacım enn güzel kumpir ortaköyde olur ama bakırköydekilerin de hakkını yememek lazımahh canlarım beniiiiimmmm buyrun gelin hepinizi beklerim,hepinize yaparım missss gibi karnıyarık,ne isterseniz yaparımmm canlarım benimmm
aaaa bakırköyü bilmem ama benim bildiğim en güzel kumpir ortaköyde.sonuçta ortaköy kumpiriyle ünlü,istanbullu gacılar dimi,yanılıyormuyum???
Valla egemn karnıyarıkları bol tut ben en az 3 dene yerımen az yalnız
yok canım en güzeli ortaköyde oluyo :)
ama benım bakırköyde güzel yapan bıyer var oranınkını sevıyorum :) yıllardır da orda yerim :)
evet canım doğru ortaköy :) ama ortaköy bıze uzak bakırköy daha yakın
oooohhh ellerin dert görmesin göbeğinde bebek görsün emi
ayyyy kuzular öle istanbulu çok biliyorum diyemem açıkcası dahi iki yıl oldu geleliammaa siz diyincik hatırladım ortaköy olduğunu kociş bahsetmiştii ayyyy orada yakın en iyisi orda yiyem kumpir yaz sıcakları biraz azalınca akşam üzerine denize karşıı allaaaaaaaaahhhhhhhhhh süper
ben iki dene yerim fazla yiyemem pilavda olursa yanında anca iki deneyavaş yavaş sayıda veriyok
ben iki dene yerim fazla yiyemem pilavda olursa yanında anca iki deneyavaş yavaş sayıda veriyok
aminn inşallah bacımmmmmyiyin tabi çok güzel olur afiyet şeker olsun bacımmm
pikiiiiii ortaköyde en güzel yapan nire kim hangisi yoksam hepsimi gözel yapar :26:oh ohhh ne güzel ne güzel,yakınsa gidin valla.bizim buralarda öyle çok kumpir yapan yer yok,ki kaldı iyi yapanını arayalım
oooohhh ellerin dert görmesin göbeğinde bebek görsün emi
ayyyy kuzular öle istanbulu çok biliyorum diyemem açıkcası dahi iki yıl oldu geleliammaa siz diyincik hatırladım ortaköy olduğunu kociş bahsetmiştii ayyyy orada yakın en iyisi orda yiyem kumpir yaz sıcakları biraz azalınca akşam üzerine denize karşıı allaaaaaaaaahhhhhhhhhh süper
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?