Sabredenler Kulübü 2012 :)

canım ben gelen hamişler arasında sayılırım demi.:26::26:

ama şuna inanın sürekli dua ederken sizi de geçiriyorum aklımdan.Forumdaki tüm arkadaşlarıma nasip et diyorum.Bu bir yükümlülükse İSTEYEN HERKESE nasip eyle demek bile yeterli bence.Çünkü kalpten isteyenlerin ön sıralarındasınız.

"O nedenle aşağıdaki arkadaşları şimdilik çıkarsak iyi olur gibi..."

Aynen böyle yamışım mesajımda, ve egemnin de dediği gibi bu periyodik olarak da yaptığımız bir uygulama. hergün birilerine dua edilmesini sağlarken iyiyim, ama kimseye hak geçmesin diye uğraşırken birden kötü ben oluyorum! Topiğe girmeye tekrar başlarsınız, yine dua listesinde adınız yer alır. "şimdilik" kelimesinin bir anlamı vardır sizce de değil mi? Bir de nasıl tesadüfse, listeyi yeniden düzenleyeceğim gün girip yazacağınız gün oluyor... Size bir haksızlık yapıldığını düşündüğünüzde kılıçları kuşanıp gelmeyi yazmayı biliyorsunuz da, başka zaman neden okuyup geçiyorsunuz?

Benim ne sorumlarım oldu, bir sizmisiniz sıkıntı yaşayan, hala psikologlardayım eşimle, ben neden millete dua edilsin diye uğraşıyorum hergün acaba? friedmen neden uğraşıyor? Bu topikte sadece bebek sıkıntısını değil ki herşeyi paylaşıyoruz biz. İçinden dua ettiğinizi nasıl bilebiliriz biz? Bütün kkda bebek isteyenleri listeye ekleyelim öyleyse? Siz söyleyin nasıl bir düzenimiz olsun? 1 ay boyunca girmeyen birini silmem yanlış yani öyle mi? Üst sınır nedir peki 2 ay mı 3 ay mı?

Ama bu tepkiyi tahmin ediyordum ben, zaten mesajımda da yazmıştım, kesin gücenen olucak diye. çünkü insan dediğimiz varlık yapı olarak direk savunmaya geçiyor. Karşı tarafı haklı görmemek için suçlamaya geçiyor hemen. Evet günlerdir gelmiyorum, haksızlık olamasın, yine geldiğimde eklenirim diyen yok nedense!

Yapmıyorum hiçbir liste falan...egemn hariç, ses çıkaran da olmamış zaten. iyilik yapıp milleti düşünmem hata...

ya arkadaşım ben senin sıkıntını çözemedim sana ses çıkaran oldumu SİL BENİ LİSTEDEN dedim hemde kaç defa hak geçmesin dedim daha ne yapayım yok sileceğin gün girmişim nereden bileyim senin düzenleme yapacağın günün bugün olduğunu bir girdim okudum sanki bilerek yapıyorum. kaç yaşında insanlarız uzatmanın ne anlamı var alttan alıyorum alttan aldıkça üstüme geliyorsun. sen yap düzenlemeni ben dua istesem elbet okuyan olur.
ayrıca ben buraya gelsem ben vajinismus geçirdim doktor zarın yırtılmamış ne yapayım desem kim hangi konuda bana yardım edecekti? hanginiz yaşadı yaşadıklarımı. lütfen kendini benim yerime koy. SİL BENİ LİSTEDEN SDTİVE SİLLLLLLLLLLLLL BENİM İHTİYACIM YOK İÇİNİZ RAHAT EDECEKSE SİLİN BENİ YA NE LİSTEYMİŞ VALLA GİRDİM GİRECEĞİME PİŞMAN OLDUM

yazmadan geçemedim çok fazla okumasam da anladım sanırım..
bu topiğe girip yazmasak da hamile olalım veya olmayalım..
buraya uğrayalım veya uğramayalım..
biz kendimize müslüman değiliz..
her dualarımıza eminim burdaki herkes de dahil bolca dua ediyodur..
illa ki isim vermek zorunda değiliz kii..
isteyen dileyen herkese dua ediyoruz sonuçta.
bu kadar sorun yapmak neden anlamadım..
sürekli sorun çıkacaksa gerçekten beni de silin listeden..
günaha girmiş gibi hissettim kendimi şuan ve çok üzüldüm..

şaşkınanne canım,kimse yaşamadı diyosun ben yaşadım senin yaşadıklarını üstelik daha fazlasını,ama yok burda beni kimse anlamaz falan diye de bişeyler yazmadım...biz burda sadece bebek konusunu değil güncel hayatımızdaki sıkıntılarıda paylaşıyoruz...
sen ters bi şekilde yok sıkıntım vardı kimse beni anlamzdı burda anlatsam falan yazmışsın,sdtivede haklı gelmeyenlerin silinmesini o değil buraya devamlı gelen bütün arkadaşlarımız istiyor...ama silinen arkadaşlarımız tekrar listeye girmek istediğindede kimse karşı çıkmıyor... lütfen burda tartışma yaşamaylım bizim topicimizde bugüne kadar böyle bişey yaşanmadı,bundan sonrada yaşanmasın...
herkes hertürlü derdini burda paylaşma hakkı vardır...kimse kendini dışlanmış hissetmesin lütfen...

selam millet topike nolmuşş böylee.... sdtive arkadaşım listeni güncellemek istemen doğal merak etme topiğe gelemesekte dua edilecek kişiye hergün bakıyorum kendi adıma konuşayım ama benim gibi yapan arkadaşlarda vardır mutlaka...sen canını sıkma

aynen bende üzüldüm ya kendime göre bir sıkıntım olamazmı mecburmuyum okadar derdimin içinde pc başına oturmaya belki nete girmek istemedim belki uzaklaşmak istedim. birde nerden bilelim dua edildiğini falan yazmış ben hiç beklemezdim böyle bir tepkiyi. ben kendim için dua etmiyorum sadece tanıdığım tanımadığım herkese dua ediyorum sanki abdestsiz namazsız gibi hissettim kendimi

canım bak anlatamıyorum Allah razı olsun sizlerden ne zaman ne anlatsam yardımcı oldunuz bana ama bu olay farklı iyi değildim paylaşmak istemedim anlatmadım herşeyi hallettim öyle yazdım. kendi kendime kalmak istemiş olabilirim. benim sanki 10 tane çocuğum var da birinin duasını çalıyor hakkını yiyor gibi hissettim kendimi ve ben bunu istemiyorum. bu topikte kimse yokken ben vardım hergün düzenli buradaydım ama kendimi çekmek istedim bir süre. eğer sorun yaratan bensem gitmeyi de bilirim. ama üzüldüm 1 ay girmemişim üst sınırı 2 yada 3 ay olmalımıymış falan.... ya hoşgeldin neredeydin ne oldun öldünmü kaldınmı diyen yok tam liste düzenleyeceğim gün geldin deniyor bana. herşeyin üstüne yemin ederim ne listeden haberim vardı ne bişeyden.
neyse uzatmanın anlamı yok. ben dua falan istemiyorum bugüne kadar dua edenlerden Allah razı olsun. ben dua almak için girmiyorum bu topiğe

canımmmm 25 haftamı oldunuz bakimm siz maşallahh tatlımm...üzülme şekerim niye günaha girecekmişsin dediğin gibi sonuçta dualarımızda kimseyi eksik bırakmıyoruz rabbim cümlemizden razı olsun.... ama herkesin psikolojisi farklı oluyor bu dönemde ben en ufak olumsuz bir olay yazı okusam kafamda kurup duruyorum sonra hastanelik oluyorum.. bu sorunu yaşamaktansa topiklerde yazılan hiçbir olumsuz yazıyı okumuyorum sonuçta sağlıkta önemli o yüzden gönüller bir olsun yeterki illa topikte buluşacağız diye birşey yok

Kızlar listeyi bizrbirimize olan güvenimiz sevgimiz dualarımız artsın diye yaptık eksilmeyelim çoğalalım diye yaptık emek verdik veriyoruz da burda bulunan herkesin sıkıntısı var hepimiz birbirimize yardımcı olmuyoruz elbette ama dertlerimiz paylaşarak içimizi döküküp biraz olsun rahatlıyoruz yani kimse benim derdim seninkinden üstün falan demesin ben ayşenin derdinden büyük dert görmem çünkü 6 7 aylık bebeğini doğurup toprağa vermek hiçde kolay değil o yüzden bir birimize dertlerimiz savunmak yerine destek olalım lütfen. Listeden isim çıkarmak bugün yaptığımız birşey değil 3 4 aydır yapıyoruz aleynayıda çıkartmıştık gelmiyo diye ama biz onu gelmiyo diye yargılamadık geldi derdini anlattı aramıza yeniden katıldı hiçbirşey olmamış gibi devam ediyoruz ama listeye adını yazdırıp gidenler var habersiz hiç gelmeyenler var o zamanda bir düzene koymaya karar verdik ve bu kararrı toplu halde aldık Sdtive haklı yani sırf tek sorumlu o gibi kimse yargılamasın zira burda alınan tüm kararlar toplu halde alınıyor.
Kimse kimseye kızmasında gücenmesin de sdtive de ben de listedeki herkesin profil bilgilerin hep inceliyoruz ve her ay güncellememizi yapıyoruz yapmayada devam edicez darılacak gücenecek birşey yok kuzular...

canım anlatamıyorum ben bişey söylemedim ama duyduklarım;

-tam da liste güncelleyeceğimde topiğe yazılıyor
- nerden bilelim dua edildiğini
- başkalarının hakkı yeniliyor...vs

kaç aydır buradayım beni bilen bilir kimseyle hiç tartışmaya girmedim bişeyde demedim beni çıkarın madem dedim. ama olay büyüdü neyse yapacak bişey yok kim ne isterse onu düşünsün. bu kadar tartışmanın üstüne bu kadar suçlandığım için artık burada olmamın bir anlamı yok.

30 yaşında bir kadınım bu yaşta tartışamam tartışacak bir konu da yok zaten. sdtive kusura bakma kırdıysam özür dilerim.
liste meselesine gelince silin beni listede olmak istemiyorum yok yere gururum incindi. kimsenin derdi kimseden üstün değil elbette ama benim kendimce sebeplerim vardı. ben vajinismusu yaşadım psikolojim bozuldu sizlerin hepiniz eşinizle rahat beraber olurken ben acı çekiyordum. sırtımda yüküm vardı onunla yaşıyordum. nasıl deseydim utanmam normal değilmi? neyse ben böyleyim kusura bakmayın tekrar

kimse kendine müslüman değil, öyle olsak birlikte dua edelim, ettikçe güçlenelim demezdik değil mi? sürekli sorun çıkacağını da nereden çıkardın oflucum? aylardır ilk defa yaşanıyor bu ne yazıkki...
dönem dönem insanlar bu listeye giriyor çıkıyor. bugüne kadar da herkes bu durumu anlayışla karşılıyordu. ama nedense bugün herkes bana tavırlı.." silmek istiyorsan sil, bana dua eden çok" gibi çirkin tavırlar.
Kimse içinden gelmeden, gerçekten istemeden dua etmez. İstiyoruz ki yapılıyor. İşyerimde onca işimin arasında liste güncellenmezse gören olmaz, duası eksik kalmasın diye sorumluluk bilip giriyorum iki arada. önce buna biraz saygı gösterilmeli

hepimizin ne dertleri var, saskınanne kendi ilişkiye giremiyor, benim de eşim öyleydi. ne farkı var?! biz hala psikolojik destek alıyoruz... ne var bunda...topikte hiç olmayan şeyler oluyor hakikaten

canım bu topiğe gelip, aa ne güzel toplu dua ediyorsunuz diyip isim ekletmek istiyorlar, karşı çıkamıyoruz tabi ki olur mu hiç, ekliyoruz. ama bakıyoruz 1 hafta 2 hafta gelen giden yok. o nedenle ayda 1 güncellemeye karar verdik. Elbette dışarıdan dua ediliyordur, liste olmasa da ediliyor. Ama madem bir liste vardı, düzenli gitmesi lazımdı...

birkere yaşadığını evliliğimin başlarında ben de yaşadım, 2-3 hafta gibi bir süreçti ama ilişkiye girememek nedir bilirim. sonrasında, bebek isteyince de eşimde başladı sorun, kaç ay yumurtlama günümde ağlamaktan sabah etmişimdir. tek dert sende değil ki... ayrıca bunun listeyle ilgisi de yok...

dua ediyorum yazıyorsun, elbet ediyorsundur, hepimiz ediyoruz, Allah kabul etsin. ama bu liste düzenine uymuyor, neden bunu anlatamıyorum bilmiyorum?! Bu liste düzenli herkese dua edilebilsin diye var. Ha dersin ki, hergün girip kimin dua günü diye bakıyorum amenna. Ya da dersin ki, kızlar bir süre gelemicem ama billin dualarımızdasınız, biz de derizki bu kız gelicek bir süre sonra. ses seda vermeden 3-4 hafta uzaklaşıp dönünce tavır yapıyorsunuz, hak bunun neresinde acaba?

ben de ilk günden beri varım bu topik de friedmen de var, hayalimduam da...isimlerini hatırlayamadığım başkaları da... o zamanlar dua falan yoktu. hiç kimse dua için bu topikte değil yani...

üstüne geldiğim falan yok, aksine beni suçlayan tavır yapan sizsiniz. Ben kötü niyetliymişim, size garezim varmış da ondan listeye eklemiyormuşum gibi bir hava yaratıldı?! Gelse desen ki, sdtive böyle böyle oldu ben o yüzden yokum, bundan sonra olucam, sen beni ekle, ben yine yazardım seni

Ama tavrın " derdimiz var diye gelemedik diye, silersein demek, sen bilirsin sil tabi vs vs"

Bu suçlamanı kabul etmiyorum saskınanne, ben üzerime düşeni ve topikçe karar verileni yaptım. kendimi haksız ya da suçlu görmüyorum. Yerimde kim olsa, friedmen, egemn ya da eloserce,recsn aynı şeyi yapacaktı.

Tatsızlık olmasın, ben hakkımı helal ediyorum, uzatmak da istemiyorum...
Dua listesini de iptal ediyorum.
Siz sağ ben selamet

neyse olan oldu olayın üzerine geldin vs (ki olay olan bir durum yok ) önemli olan bundan sonrası seni de sdtiveyide yanlış anlamadım ben sdtiveyi iyi anladım çünkü nasıl emek verdiğini biliyorum seni de anladım çünkü tam liste güncelleneceğinde olayın üzerine geldin yoksa kelam arkadaşımızıda çıkarttık başkalarınıda çıkarttık geri listeye eklermisin dediler ekledik ekliyoruzda sadece sen laf direk sanaymış gibi algıladın öyle birşey yok kuzum ben uzun zaman bu topiğe takıldığınıda biliyorum fakat yanlış anlaşılma oldu bir birimizi üzmeyelim üzmeninde anlamı yok zaten ama silin beni silin beni demende doğru değil açıkcası bizleri aydınlatırsın durumum buydu bundan sonra burdayım dersin bizde elbetteki anlayışla karşılarız.

Bir de şunu demeden geçemicem bizler de allah rızası için dua ediyoruz ama liste yapalım dedik çünkü böyle düzenli olur hem hergün bir kişinin adını topluca anarsak belki birimizin dua kapısı açıktır dualar kabul olur dedik isim olarak edilen dua daha makbuldur dedik ve liste yaptık bu listede de olan herkesinde insan elbetteki topikde görmek istiyo eğer listeyle başkası uğraşsaydı ne demek istediğimizi neyin çabasını verdiğimizi daha iyi anlardı.

Yıkmak kolaydır kızlar önemli olan yapıcı olmak neyse de olan oldu bundan sonrasına bakıp her zaman ki gibi cıvıl cıvıl topiğimizde yazmaya devam edelim

kızlar 2 taraf da haklı kendince..insanın bazen öyle anları olabiliyor ki kimseyle konuşmak istemiyor.şaşkınanne de böyle bir durumdan geçmiş toparlanmış aramıza dönmüş tekrar hoşgeldin cnm..
sdtive cnm sen de haklısın biz bu kararı hep birlikte verdik topiğe girmeyenleri dua listesinden çıkarma kararı sırf senin değil hepimizin ortak kararıydı ki kendimizce haklı sebeplerimiz vardı..
sadece bu konuda kırıcı olmayalım..hepimizin birbirimize ihtiyacı var zaman oldu neler paylaştık burda hala da devam ediyoruz paylaşmaya o yüzden kırmayalım birbirimizi..
şaşkınanne ve sdtive ikinizde olgun insanlarsınız.bırakalım bu konuyu artık..

canım seni seviyorum gerçekten çok şey paylaştık burada. ama yazdığını ilk okuduğumda listeden çıkarmanın ortak karar olduğunu bilmiyordum ondan yazmıştım inan öyle olduğunu bilseydim yazmazdım bile. özür dilerim seni suçlamadım asla affedildimmi?????

ben üzerime düşeni, sorumluluğumu yerine getirdim tatlım. friedmen yukarıda yazmış ya "eğer listeyle siz uğraşsaydınız daha iyi anlardınız" diye. durum tam olarak bu...

tabi ki bu topikte herkes olgun, anne olmaya karar verildiyse aynı zamanda sabırlı ve anlayışlı da olmalıyız. anlayışı hep karşıdan bekliyoruz hatamız bu. empati diye birşey yok. neyse sağlık olsun diyelim.
sen nasılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…