- Konu Sahibi minikgelin
-
- #30.121
ben pek konuşmazdım,aykırı düşüncemi söylemezdim ama yavaş yavaş ben de başladım,onların cümlelerinde yanlış bulduklarımı söylüyorum.dün mesela,sürekli isim hakkında eleştiri veya tavsiye de bulunuyorlar.ben isim söylüyorum,güzel değl,o ismi koyacağına mete koy,o isim güzel değil onun yerine kerem koy,o da olmadı iki isim koymayın fln.....
benim ailemse siz ne koyarsanız çocuğun ismi o olur,iki isim koyarsanız,iki isimle seslenin ki çocuk ismine yabancı olmasın,etrafınızdakiler de iki isimle seslenir,olur biter dedi.
bak mesela benim ailem,onlara göre daha cahildir,ama bunu söyleme üstünlüğüne sahipler.
ya tatlım herkesin yerini bilmesi lazım. k.validen bizim yerimize bayram ziyaretini planlıyor, yok akşamdan gelirsiniz, çok 1 gün otelde kalırsınız yok şöyle yok böyle. ben de saçımı tarıyorum banyoda. seslendim bizim yerimize plan yapmayın, biz biliriz ne yapacağımızı diye. hiç de sevmem yapı olarak işime karışılmasını. zamanla daha da iyi tanıyacağız birbirimizi artık.
ailene bravo hakikaten, güzel söylemişler
aynı benim durum seninki demek ki. benim kayınpeder kayınvalide çok iyiler ban akarşı Allah razı olsun. ama benim de konuşacak hiç ortak noktam olmuyor. çok sıkılıyorum hep aynı mevzular. o yüzden hep elimde bir elişi veya kitap falan oluyor oraya giderken. ben pek laf da söyleyemem öyle düşüncemi vs. işte idare ediyoruz. ayrı şehirde olmak bana yarıyor şu an doğrusu. torun olunca dayanamaz gelirler mi işte onu bilemem Allah hayırlısını versin.
bu arada kızlar eşim gelmeyecekti güya bugün eve. benim de midem bulanıyor hiç canım bir şey istemiyor diye yemek yok evde. peynir ekmek dolapta ne varsa geçiştiririm dedim. ayy şimdi geliyor. gerçi ben yemeyeceğim dedi ama yine de birşeyler mi yapsam. off bir bulgur pilavı düşüncem var ona bile üşeniyorum şu an feci şekilde. midem de bulanmakla meşgul hiç uğraşasım gelmiyor valla. dur bakalım gelsin de belki yaparız birşeyler...
biz ister istemez isimlerde kararsız kaldık,öyle olunca annemler bile neyde karar kıldık,ne düşünüyoruz kaçırıyorlar,dün kerem diyorduk,bugün mert ali,yarın belki de başka bir isim...Çünkü isim gerçekten zor seçiliyor.annemlere ne desek kabul,onlara gelince,BANA KALSA O İSMİ KOYMAYIN diyolar.
ara ara nasıl bir üşüme geliyor anlatamam...
öğlen parol içmiştim biraz toparladı beni, bir de taze sıkıılmış nar-portakal suyu içtim, gözüm açıldı ama şimdi yine üşüyorum. akşam annemde yemek yiycem neyse ki, evda uğraşmıcam. gece de erken yatabilirsem toparlarım belki..
yarından itibaren 3 gün eğitimim var, bu hafra da yoğun geçecek yani kızçeler.
bu arada h.sonu kvalideme gitmiştim ya, yine moralsiz döndüm oradan. içlerinde en ufak kötülük yok, iyilerddir, beni de çok severler ama resmen ayrı dünyaların insanıyız yaa. içim sıkıldı yine, eşim de sıkılıyor, çok kızıyor annesinin babasının tutumuna bazen ama sonuçta değiştiremiyor. burada anlatamayacağım kadar uzun mevzular. beni direk ilgilendirmiyor ama sonuçta ben de giriyorum o ortamlara. bu eski kafalı tutumları, saçma sapan adetleri falan çocuk olunca beni iyice boğarsa diye de korkuyorum. Amaaan işte içimi size döküyüm dedim Neyse Allah'tan eşim de herşeyin farkında.
işte o noktayı anlamıyorlar "onlara kalan birşey yok". onlara zamanında kalmış, kendi çocuklarının adını koymuşlar bitmiş. En fazzla söylenebilecek şey " şu isim de kulağa hoş geliyor, bir düşünün değerlendirin aklınızda bulunsun" vari şeyler olabilir.
iyisini yapıyorsun tatlım, ben de gönüllerini kırmamaya özen gösteriyorum. Çok şükür bir tartışmamız olmamıştır pek. Onlar da zaten farklı olduğumuzun farkındalar. Eşinin elinden gelmez mi birşeyler o hazırlasa kendine, ya da dışardan söylese. Senin yapamaman normal artık.
işte o noktayı anlamıyorlar "onlara kalan birşey yok". onlara zamanında kalmış, kendi çocuklarının adını koymuşlar bitmiş. En fazzla söylenebilecek şey " şu isim de kulağa hoş geliyor, bir düşünün değerlendirin aklınızda bulunsun" vari şeyler olabilir.
kızlar doktora gittim ultrason istedi ufacık iyi huylu nurtopu gibi kistim çıktı fiber kist die bişey ama hiç önemli değil dedi ilaça gerek yok emzirdikçe gececek dedi inşallah o zamanlarda gelir ultrasoncu kadında dediki vucut gebelik istiyor gögüs emzirmek istiyor sinyallerini veriyor dedi yaşında gelmiş dedi bende zaten düşünüyoruz ama düşünmekle olmuyor dedimyani içim rahatladı her kadının senede bir kontrole gelmesi gerek zaten dedi sende gel dedi ultrasoncu kadındı cok şükür utanıyorum ya kadında sğlsun 20 dk falan baktı gözden bişey kaçırmim dıe arada huylandıkça gülmeye başladım eşim kapıda tabi kapıyıı vur eşim nasıl nie geç kaldı bişey mi çıktı diye kadın dedi yenimi evlisiniz yok dedim korkmuştur ayyy adam rezil etti beni nysm sonuç iyi çıktı ohh çok şükür aman aman sürekli kontrol edin kızlar hatta vaktiniz olduğunuz zaman birde gösterin ben bayağı tırsmıştım
şimcik herkese tek tek unutmadan okuyabilğimi yazılarınıza cvp yazmaya calışacağım
recsn bebişini görememişsin cnm valla bende merak ediyorum ama içimden kız gibi geçti sağlıklı hayırlı olsunda önemli değil gerçi ilk bebişin nasılsa
60 gelsinim kuzum iyi dileklerini aldım tşk ederim dediğin çıktı ve bişey cıkmadı
sdtive gecmiş olsun cnmm bol bol c vitamını al bu seneki grip ağır geçıo valla aman dikkat
raravis cnm bebişin Allah öyle içgüdüsel bişey verir ki bak tutmuş altını bile alıyor olursun bende korkuyordum gecen bebek bakmaya gittim 3 gunluk ve 2kilo80 gramdı kucağıma aldım uyudu kucağımda yatağına yatırdım annesı emzırmek istiyince aldım verdim ki hiç ellemem kucuk bebekleri valla şimdi olsa bende yaparım diorum
egemn cnm çarşambayı beklıyon ya bak p.tesi bitti bilem kaldi 1 guncuk inşallah guzel hbrler vercen bize buarada yarın olmana üzüldüm merak etmenede sevindim
hayalimduam kısss sizde hastanede cart die isim bu die söyleyın ne her seferınde soruyon muhabbet ettiriyon daha düşünmedik de gec git çarşamba inşallah senınde sonuçların guzel gecer uzun zamandır da denk gelemedik senınle
eloserceyı okudum telden ama anladım hamiş olabılırmı dıe inşallah inşallah bebişin vardır cnm test yapcakmış ama ne testi anlaamdım gebelik testimi
betselim evını temızlemiş onu gördum güle güle huzurla kirlet cnm
friedman suların gelmiştir inşallah yoksammmmm kibarını sölim mahfoldunnn
aleyna ve ahselnakasasa slmlar unuttum mu kimseyi düşünüyom bulamıyorum unuttuğum varsa affola kendinize iyi bakın hatunlarr yarın geleceğummm
ara ara nasıl bir üşüme geliyor anlatamam...
öğlen parol içmiştim biraz toparladı beni, bir de taze sıkıılmış nar-portakal suyu içtim, gözüm açıldı ama şimdi yine üşüyorum. akşam annemde yemek yiycem neyse ki, evda uğraşmıcam. gece de erken yatabilirsem toparlarım belki..
yarından itibaren 3 gün eğitimim var, bu hafra da yoğun geçecek yani kızçeler.
bu arada h.sonu kvalideme gitmiştim ya, yine moralsiz döndüm oradan. içlerinde en ufak kötülük yok, iyilerddir, beni de çok severler ama resmen ayrı dünyaların insanıyız yaa. içim sıkıldı yine, eşim de sıkılıyor, çok kızıyor annesinin babasının tutumuna bazen ama sonuçta değiştiremiyor. burada anlatamayacağım kadar uzun mevzular. beni direk ilgilendirmiyor ama sonuçta ben de giriyorum o ortamlara. bu eski kafalı tutumları, saçma sapan adetleri falan çocuk olunca beni iyice boğarsa diye de korkuyorum. Amaaan işte içimi size döküyüm dedim Neyse Allah'tan eşim de herşeyin farkında.
ay inşallah cnm yaa,hatırlıyorum seni resmen isyanlardaydın çok zormuş:26:Umarım bulanmaz ya da hafif atlatırsın canım öpüyorum seni iyi akşamlar.
inşallah cnm,bayağı da sürmüş senin de bakalım,inş.olmazcanım benim de 8.haftada başladı ve 15.haftaya kadar sürdü.Hala da tiksintili olduğum şeyleri yediğimde anında çıkarıyorum...İnşallah sen hafif atlatırsın.
s.a. bu ay ikinci aşılamamı oldum. inşaAllah perşembe günü test yaptıracağım. ne olur dua edin arkadaşlar. inşaAllah pozitif çıkar. Rabbim bu kulunu da güldürür(amin) benim dualarım da tüm dileyenler için. Rabbim hayallerimizi gerçek eylesin hayırlarla inşaAllah.. SİZİ ÇOOOK SEVİYORUM!!....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?