Sabredenler Kulübü 2012 :)

Kocanın bile maaşına karışmaya hakkı olmadığı halde annesine ne oluyor ki ona neymiş senin maaşından gerçekten çok ayıp Hiç hoş şeyler değil bunlar.. Kayınvalide birşey dediğinde maaşınla ilgili ver cevabını esirgeme birlikte mi kazanıyorsunuz o parayı hayret birşey yaa :113:

valla ben çözüm bulamadım bi süre sustum belki ondan anlarlar dedim anlamadılar konuştum laf soktum ondanda almadılar..valla karnıma agrı girdi kimsenin benim canımı sıkmaya hakkı yok okdr şeyden gectim kim için (

her maaşımı aldıgımda eşimle kavga ediyoruz o çok savurgan bense tutumluyum tamam belki sıkışık anına denk geliyor benim maaş almam ama be adam okdr tepki gösteriyorum her seferinde bari biraz anlada uzak dur..
iyilikten kimse anlamıyor bu kocanda olsa ....ben artık bi aile olcam paramı düzenli kulanmak istiyorum ya çokmu şey istiyorum anlamadımmiletin karısı ayakkabı çanta kıyafet alır onuda yaptıgım yok tutumlu olmakta suç valla

merhaba bende sabredenlerdenim ilk defa yazıyorumm.. 99 gün önce kaybım oldu meleklerim ( ikizlerimn kalbi durdu karnımda 25 haftalıktılar ... şimdi bekleme sürecindeyim sabretme sürecinde doktorumun önerisi ocak ayı itibari ile tekrar düşünmem yönünde 3 ay hiç düşünme demişti toparlanmak adına bedenim toparlandı biraz göbeğim kaldı normal doğum yaptıgım halde ama bekliyorum şimdilik ocak ayına bi gelelim bakalım ondan sonra nasip olursa hayırlısı tabiii

cok gecmis olsun...iki melek annesisin demek...ama artik gecmisi unutman lazim, yeni beyaz bir sayfa acman lazim...bu bekleme surecinde kendini oyalayacak kafani dagitacak mesgaleler bulmanin imkani yok mu?

Canım yaa başın sağolsun ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum benim bebeğim 7 haftalık olduğu halde çok üzülmüştüm psikolojim çok bozulmuştu 25 haftalık ve ikiz daha da zordur üstelik ölü doğum yapmak kadar yıkıcı birşey yok bir kadın için rabbim sabır versin sana inşallah en kısa zamanda tekrar göbüşünü bebişle doldurur. Benim doktorum korunmaya gerek yok dedi ama eşim tutturdu spermiogram yaptıracağım diye ne alakaysa o yüzden 1-2 ay korunduk sonra da rabbime şükürler olsun ki hemen oldu. İnşallah senin de hemen olur canım dularımız seninle

cok gecmis olsun...iki melek annesisin demek...ama artik gecmisi unutman lazim, yeni beyaz bir sayfa acman lazim...bu bekleme surecinde kendini oyalayacak kafani dagitacak mesgaleler bulmanin imkani yok mu?

saol tşk ederim.. çalışıyorum zaten işle meşgul oldugumdan vakit buldukça takılıyorum bu siteye acılar paylaşıldıkça azalır okuyorum arkadşaların hikayelerini üzülüyorum halime şükrediyorum bi yandan beterin beteri var diye rabbim böyle istedi sonumuz böyle oldu malesef sabretmek kolay değil insan tekrar olsn istio ama 9 yalık sürede kısa değil ben o 25 haftalık dönemde neler yaşadıgımı düşününce aynı sıkıntılar tedirginlklr korkutuyo insanı bilemiyorum nasip herşey her şerde bi hayır var buna inanıyorum arada bi karamsar düşünceler kaplasada içimi sabretmeye çalışyorumm

kızlar ya hamiş halinizle bunları dert etmeyin lütfen. hamilelikle hormonlar falan sapıtıyor herşey iyice batıyor adama. ben de geçenlerde bir doldum taştım sonra amaan boşver dedim. yalnız kızlar yün yorgan olayında size katılmıyorum. yine en sağlıklısı ya yün ya pamuk. hazırlardan iyidir bence. miniğinizin sağlığı açısından düşünebilirsiniz. annem bana yaptırdı ben kullanırım inşallah diyorum. siz de benim gibi yapsanız. ben kayınvalidem eğer beğenmediğim şeyler falan yaparsa en fazla onun yanında bir iki giydirir sonra veririm diye karar aldım. zaten alınması gereken hemen herşeyi aldım. bebeler de çok çabuk büyüyor bir giydirsen ikinciye olmaz. oyalayın gitsin. ama tabi damara dokundurunca işte bunları böyle düşünemiyor insan. illa sinir oluyorsunuz. değmez ya kızlar iki çaput parçası için bebeklerinizi kucağınıza alacağınız anları hayal edin stresiniz geçsin. ben iki gündür rüyamda gördüğüm gibi sıcacık oğluşumu hayal ediyorum ay çok iyi geliyor valla. tüm ağrılarıma falan ilaç gibi :)

bu arada egemn ve diğer hamişler için söylüyorum. ben baştan bu yana çok az kilo aldım. doktorlar da bebeğin kilosu için aman çok zayıf bilmem ne demiyor kesinlikle normal gidiyoruz. hem tostoparlak bir bebeği doğurmak eziyet anneye. kendinizi şunu bunu bu kadar ölçüde yemeliyim diye sıkıntıya sokmayın. Allah bir şekilde onu besliyor. yeter ki siz zayıf düşmeyin. köylerde bayırlarda bizim gibi 5 badem 6 ceviz diye hesap mı yapıyor millet? o gün ne çorba piştiyse oh elhamdülillah :))
hoşgeldiniz. Allah sabırlar versin. bebekler baya büyükmüş kaybettiğinizde. sebebi belli mi? inşallah ikinci denemenizde sağ sağlim yavru/yavrularınız olur tamamına erdirir Allah :)

evet zor oldu gerçekten Allah sabrını verio galiba ki dayanabiliyorum inşş aminn tşk ederimm.. tebrik ederim bu arada olmuş çok beklemeden geçmiş olsn kaybınız için üzüldüm ama kucağınız boş kalmamış sevindm..

hoşgeldiniz. Allah sabırlar versin. bebekler baya büyükmüş kaybettiğinizde. sebebi belli mi? inşallah ikinci denemenizde sağ sağlim yavru/yavrularınız olur tamamına erdirir Allah :)

hoşbulduk aminn saolun. evet büyüktüler sebebi ikizden ikize kan tranfüzyonu sendromu tek eşliydi tek yumurta ikizi biri diğerine göre hafta olarak geriden geliyodu

inşşş amin sağlıkla sıhatle nasip olur tekrar hayırlı zamanda

burada insallah tekrar gebe kaldigini gorecegiz...yasadigin sey cok aci ama insallah tekrar yasamayacaksin...dunyada milyonlarca ilk gebeliginde normal dogurup kucagina alan kadin varsa, milyonlarca da ilk gebeligini dusurup ya da erken dogum olup daha sonraki gebeliklerini basariyla tamamlayanlar var...
gel buraya istedigin gibi yaz, icini dok, birilerine kiz, gel yaz buraya...dedigin gibi paylasildikca azalir...

şimdilik herkese iyi günler diliyorum ben. bugün yaptığım en büyük iş çamaşır asmak oldu ama o kadar yorgunum ki anlatamam :) ben de çok tembelmişim bunu anladım. bir de bel ağrısının insanın bütün vücudunu ne kadar etkilediğini... neyse kızlar hafta sonum çok yoğun geçecek büyük ihtimal dün yazdığım sebeplerden ötürü. artık bakalım ne zaman bir daha fırsat bulurum. belki de anca doğurunca gelirim hiç bilemiyorum.

neyse kızlar canım sıkıldı sizinde canınızı sıkmayayım

öyle deme tatlım yaaa, ben sıkıntılarımı buraya da yazmasam patlayacak gibi oluyorum... o yüzden bizim canımız sıkılmaz, sen anlat biz dinleriz. aklımız tecrübemiz elverdikçe de yardımcı olmaya çalışırız sana.

ne yazık ki k.valideler böyle şeyler yapabiliyor, anneler de yapıyor bazen ama onlarınki daha az batıyor. sen beyaz yelek seviyorum dediğin halde 9 tane renki ördüyse söyleyeceksin bunu. ben beyaz seviyorum, size de söylemiştim, kusura bakmayın ama giydirmeyeceğim diye. biz karşı tarafın gönlü kırılmasın diye çırpınacağız ama karşı taraf bizim gönlümüz olsun diye uğraşmayacak öyle mi?! peh...öyle adaletsizlik yok bir kere... dolabından et alması da hoş olmamış hakikaten, ama sanırım bu konularda biraz rahat br k.validen var. rahatça birşeyler isteyebiliyor sizden... onun da huyu bu demek, değişmez.

bir kadının kendi parasını kazanması, o parayı ailesi ve kendisi için harcamasından daha keyifli birşey yok. sen de keyfine harcamıyormuşsun ama eşinin senin paran üzerinde söz sahibi olması güzel değil, daha doğrusu üslubu güzel değil. tabi ki senin paran benim param olmaz ama, daha aldığın gün parayı nedenini çok da söylemeden elinden alması çirkin. müsait bir zamanda bu konuyu konuşabilirsiniz tatlım bence. aşılamayacak şey değil.

Üstündeki stresi azaltmaya çalış fıstığım, negatif düşünce biriktirme içinde. herşey iyi olacak de bol bol...

hoşgeldin... zor bir sınava tutmuş sizi Rabbim. ama şükür iyisiniz... inşallah korunma sürecinden sonra çok beklemeden hamile kalıp, bebeğinizi/bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız bu defa. ben de 10 aydır korunmadan devam ediyorum ama henüz bebiş yok bir iki ufak sorun yaşadık bu süreçte ama atlatmaya çalışıyoruz. Herkesin bir imtihanı oluyor illa ki...

canım tembellik değil ki....hamileyken iş yapmak kolay mı... bek ağrısı zaten bitirir insanı. fırsatın buldukça iyiyim bekliyorum yazsan bile yeter bize, seni merak ederiz çünkü... kendine iyi bak, hayırlı bayramlar eğer görüşemezsek

maddi konuda cok haklisin birsey demiyorum ama ne sanslisin ki sevmesen de emanet edebilecegin bir kayinvaliden var...ben dogursam ne benim ne esimin ailesinden bakabilcek kimse var cocuga...bakmayi birak, elle orulmus yelek, hirka bile bulamayacagim...
simdi sen kendini boyle ufak seylerle uzup bebegi de strese sokma...bosver, birak giysin o cirkin dedigin yeleklerden, yeterki sagligi yerinde olsun...
insanlar yaslandikca pintilesir, gelecek korkusu sarar, tek kurusun hesabini yaparlar...ama elbette torun icin cimrilik olmamali...hele ki sizin maddi olarak sikintida oldugunuzu bildigi halde...
yalniz anlamadigim senin ona, bayramlik alin dediginde, durumumuzu bilmiyor musun anne deme gibi bir luksun yok mu?

hamişlerimiz sohbet etmişler ne güzel... sdtivecim de demiş en güzel paylaşım yerindeyiz, ve iyiki sizler varsınız yani minikgelinim iyiki de paylaşıyorsun canım...
inş bu durum bir düzene girer kuzum...

raraavis kuzum şimdiden heyecanlandım inş doğum gününden haberimiz olur bir de o heyecanını paylaşırız.. bebişini kucağına alınca yoğun bir tempo içine giriverirsin inş tekrar görüşebiliriz

bendeniz de çok şükür iyi.. koşturmaca bildiğiniz gibi. nöbetçiydim bugün, iyice bitkin düştüm. yarın dinleniriz artık bayram alışverişine çıkarız muhtemelen

temizliğimi yapmıştım ama şöyle bir üzerinden geçerim artık.. işte malum ev halleri

hepinizi öpüyorum özledimm

inşallah canım,duların için,samimiyetin için çok teşekkür ederim iyiki tanımışım,sende dikkatimi çeken ilk avatarındı çok hoşuma gitti güldüm hatta:))
neler yenilmesi gerektiğini bilmiyodum canım söylemen iyi oldu.
çok kötü bi durum ya,eşinin tepkisi çoknormal daha önce yazmıştın ya bi odaya geçip boşalmak zor diyodun,aynı duyguyu buğün bende yaşadım canım,eşim sperm odasına giderken çok kastı kendini,nasıl kötü oldum bide sabahın sekizi,eşim odadayken gözlerim doldu iyice dudaklarımı ısırdım artık ağlamamak için,eşim çıktıktan sonra hemen çıktı o bölümden sonra beni tekrar gönderdi yeterlimi diye:))) kendini kasmaktan çok az gelmiş:)))

sonuç olarak canım saat 12.10 da aşılamam yapıldı,çokta ağrısız bi işlem değilmiş,2 defa katateri denedi gerçi bende çok kastım kendimi hatta kanama da oldu,eve geldğimde rahim ve etrafı çok kötü acıdı sancı gibi ama garip bi sancı.evde uyudum geçer diye,uyandım daha çok ağrı oldu,dr u aradım ağrı normal dedi ve ağrı kesici kullanma dedi,ilişkinin serbest olduğunu söyledi,şuan hem oralar hemde başım çatlıcak gibi ağrıyo.

bu arada aşılamadan sonra arkadaşı aradım dua için seninde adını verdim inşallah en kısa zamanda hamile kalırız canım,bu arada sen ne yapıcaksın sanada aşılama önerir heralde,bu arada haberin olsun 150 tl yıkama,210 tl de aşılamaya ücret ödedik korktuğum bi ücret olmadı çok şükür,rapor olayını sordum tüp bebekte geçerliymiş.

canım inşaat mühendisiyim bende,o kadar binalara temel attık ama eşimle bi çocuğa temel atamadık:))

Allahım senin herşeye gücün yeter,cemreye,bana isteyen bütün müslüman kardeşlerime nasip et.amin amin amin :))

Son düzenleme:
canım arkadaşım bu kadar ortak yön olurmu yaaaa:))) valla pes dedim benim kayınvaldemde antebe yerleşti hatta aramız 5 dak,elimden geleni yapıyorum canım ama yaşlı insanlarla yaşamak,anlamak,isteklerini yerine getirmek çok zor.bütün masraflarını biz karşılıyoruz canım,düşün bizim kiramız 550tl,k.valdemin 700 tl,biz 2 kişiyiz bütün market alışverişim 200tl yi buluyo buna sebze meyvede dahil,geçen hafta sadece 187 tl temizlik malzemesi aldık((( şimdide kurbanlığını alıyoruz canım 700 bizim 700 de k.valdemin.geçen hafta bana telefon açmış kızım halıları kaldırdım gelde çırp diye bende eşimi aradım tatlı dille uyardım,bi tane kadın ayarladık.ama o gün ısrar edince sinirden gittim mecburen bide düşün oturduğu bina 16 katlı ve 12.katta oturuyo:))) balkondan aşağıya çırpamıyosun zaten düşün balkon içinde çırptım yedim bütün tozu yani:))

ayyyyy ne kadar anlatsak boş bacım,sineye çekicez susucaz,tabi sınırları aşmayana kadar..

Son düzenleme:
cemre ya senin k.valden sorunlu zannettim yanlış okumuşum,aman o yönden şanslısın valla,bence yanında olmayışının kıymetini bil sana şu kadarını söylim,şimdiye kadar hiçbir sorunum yoktu k.valdemle o maraşta ben antepteydim,taki yanımıza geldi aynı şehire o zaman bende sıkıntı başladım.demek oki canım bakacak birisi çıkar çocuğuna,ama en iyi kaynana kötü kaynana:)))

cok sukur atlattiniz, en azindan neyin ne oldugunu gordunuz...hani bi sanssizlik olur da ilkinde tutmazsa ki insallah tutsun, bir dahakinde daha rahat olacaksiniz emin ol...
ben bir de vajinusmusdum ilk evkendigim gunler...kendimi cok kasarim, hala daha iliski esnasinda kasarim. hadi ben kendimi kasarim, aci cekerim hic muhim degil, ama esin bos bir odada o islemi yapmasi nasil zordur tahmin edebiliyorum.
burada bir klinikten fiyat aldim, ilacsiz ignesis 400 dolar...ilac ve igneleri de katarsak 800-1000 dolara cikiyor. Turkiye'de yaptirmamisin imkani yok cunku esimin onumuzdeki iki sene surekli isinin basinda olmasi lazim...ve sanirim bu sperm verme islemi onu tedirgin etti...konudan bahsettigimde ''tesin bitsin bi hele'' demez mi o kadar cocuk isteyen adam...ne diyim, baski yapmak istemedim...
Allah'im insalah rahminde o mucize gerceklesiyordur simdi...

biz kurban bayramlarinda kurban kesmiyoruz artik canim...parasini dagitiyoruz. mesela bu seneki kurban parasini kalp nakli olacak fakir bi cocugun ailesine verecegiz...zaten bulundugumuz yerde kurban kestirecek yer bulmak cok zor oluyo...kestirsek de dagitacak fakir aileler yok cevremizde...

benim kayinvalide zaten yasi epey ileri, agzi var dili yok, 70 kusur yasinda...tabi uzaktan gazel okumasi kolay belki yasli kayinvalideler daha hasin oluyordur ama sunu biliyorum ki cocuklarinin evine cok mecbur kalmadikca gitmez, kendi halinde yasar...gunun buyuk cogunlugu Kur'an dinler, ibadet eder....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…