- Konu Sahibi minikgelin
-
- #31.221
cnm ne güzel anlatmışsın aynı sıkıntıları inan ki ben de yaşıyorum..ben eve hiç kadın sokmadım annemle eşim yaptılar büyük temizliği ama eşim sanki ev bir kere temizlendikten sonra hep öyle kalacak sanıyodu galiba şimdi yine dağıldı ama anlatamıyorum adama bir de misafir de geldi bayramda nevresimler tekrar yıkanacak ütülenecek ev toplanacak ve ben bunların hiçbirini yapamıyorum..tezgahım biraz alçak o yüzden inan ki bulaşıkları bile toplayamıyorum eğilmem gerekiyor biraz o da çok ağrı yapıyor ki zaten ağırım :) ve bu durum beni çok mutsuz ediyor evin bu halini gördükçe çıldırıyorum eşime sorsan ev tertemiz hiçbişey yok kendi yapacak ya..kadın tut dediğimde ben yaparım diyodu şimdi yapıyo az çok ama söyleniyor da..o söylendikçe ben sinirleniyorum kalkıp ben yapmaya uğraşıyorum sonuç sancıdan ölüyorum..
son aya girdik hayırlısıyla nedense benim içime en başından beri kasımın ortasıyla sonu arasında bi tarihte gelecek gibi doğuyodu zaten o kadar stres yaptım ki şu erken doğum olayına her sancımda acaba geliyo mu diyorum..gerçi bebişler iyi olsun da gerisi hiç önemli değil biz çekeriz her sıkıntıyı..
şimdi merakla kontrolü bekliyorum gelişimi nasıl sağlıklı mı diye :) sen ne güzel görmüşsün bıdığını benim daha var kontrole..ama bugün rapor almak için hastaneye gidicem kendi doktorum değil ama belki orda da bi görürüm miniğimi fırsat olursa :)
vallahi maşallah sanasabrın anlayışın çok güzel.
hazırlıkların da bitmiş, kalan ufak tefek eksiklerin de kolayca hallolacak şeyler zaten.
temizlik konusunda şanssızmışsınız, aslında eve gelecek bir kadın işini iyi yapsa sizi çok rahatlatır. ben de 2 buçuk seneden sonra artık kadın almaya karar verdim. temizliğini ilk gelişinde beğendim, inşallah Rabbim utandırmaz. bence sen yine eşini ikna etmeye ve işini iyi yapan bir kadın bulmaya çalış. eşinin temizlik çabasıyla olmazmış gibi geliyor bana.
doğum zamanı eşin burda olsa da olmasa da kendi evinde kal bence, annenler sende kalsın, evinde olmaya alış, bebiş de o ortama alışsın. sonra eve gitmek daha zor olurmuş gibi geldi bana öbür türlü.
inşallah gönlüne göre olur da bebişin zamanını beklerkendine iyi bak, yine gel
hoşgeldin...
doktordan korkup da daha ortada hiçbir şey yokken kendini sıkıntıya sokma. eminim kolayca geçecektir muayene.
ben de aralık ayının sonunda bitiriyorum 28 yaşımı ve 29dan gün almaya başlayacağım. ben kendi planlarıma göre 2012 içinde doğurmuş olacaktım ama vermedi Rabbim. inşallah 30 yaşımı doldurmadan önce bir bebeğim olursenin de yeni yaşın inşallah sana bebiş getirir
eşim gelene kadar buraya bir bakayım dedim. azıcık yazılanları okudum, tek tek selam vermiyorum diye gücenmeyin hepiniz aklımdasınız!
ben eşimin bu temizlik konusunda ikna olacağına inanıyorum. şimdi biraz bol keseden konuşuyor gibi. benim daha önce bahsetmiştim bir de ms hastalığım var. çok şükür hamilelikte bir sıkıntım olmadı, inşallah sonrasında da olmaz ama gebeliğin son 3 ayı ve doğum vs. de ms atağını tetikleyebilecek şeyler. ms için yorulmayacaksın, stres yapmayacaksın gibi neredeyse imkansız olan tedbirler alman lazım. e ben şu anda zaten hemen yoruluyorum, stres yapmamak elimden gelmiyor Allah hepinize nasip etsin, hamileliğini öğrendiğin andan itibaren endişelenmeye başlıyorsun, artık bencillik bir kenara gidiyor emanet bir yavrunun iyiliği için sürekli diken üstündesin. Eşim kendisi de zaten bazen değil kadın almamak, her hafta, ya d agündelik gelecek birini alsak mı acaba der dururdu. Sanırım bu aralar tamirciler vs. gibi çalışanlardan yana şansımız yaver gitmediğinden, bir de benim de kadın ayarlamak için çok uğraşıp bir türlü denk gelmemesinden falan o da sinir oldu. Ben şimdi çok kafaya takmıyorum işte biraz daha doğuma yakın zamanda kendisi ile konuşurum, hastalığımı da hatırlatırsam o da kesin hak verir bana. kendim yaparım dese bile iştnen yorgun gelecek, ne kadar yapabilir. kendisini de yormasını istemiyorum bunu da söylerim pek tabi. anlayışsız biri değil sonuçta hak vereceğinden eminim. ama tabi erkek milleti sürpriz yaparsa bilemem
evet ruhsar dediğin gibi bir nevresim değiştirmek bile o kadar zor bir iş oluyormuş ki anlatamam. kendim yapıyorum yavaş yavaş aman Allah'ım yarım saate falan anca :)))
erken doğum riskin mi var? benim daha belirgin hiç sancım bile olmadı. bebişim akıllı akıllı bekliyor. çok şükür kanama vs gibi bir sıkıntım da yok. inşallah biz tamamlarız bu 40 hafta ya da 39 haftayı diyorum. Sen de mümkün mertebe tedirgin olmamaya çalış. korktukça tersine gidiyor. ben çok dikkat edeyim dediğim zamanlar iyice sıkıntı yaşıyorum hemen. inşallah doktor randevunuz da güzel geçer. bu sefer benimki yüzünü göstermedi. zaten çok merak içindeyim. rüyamdakinin aynısı gibi bir bebeğim olacak mı acaba? :)
sdtive, sabır göstermeyince kendimi yıpratıyorum sadece. bazen annemle konuşuyorum, sonra pişman oluyorum. çünkü anlık hislerimle söylediklerimden ben etkilenmiyorum ama annem belki de damadına kızıyor. bugün bu konuda da dua etmeye başladım. çenemi tutmalıyım diye. çünkü eşimle bir süre sonra anlaşamadığımız noktaları çözebiliyoruz, ikimiz de sakinleşiyoruz ya da karşıdakinin haklı olduğu noktaları görebiliyoruz vs. ama anneler babalar unutmuyor. bak evladıma zamanında şunu yapmıştı diye kafalarında tutuyorlar... ben de 2 sene oldu evleneli bunu bir türlü oturtamadım. eşimin bu konuda bana kızdığından eminim. adamın baştan beri benden en büyük isteği sorunlarımızı kendi içimizde halletmek idi. ama ben her seferinde bunu yapmıyorum. bugün şöyle bir düşündüm de anneme yansıttığım çoğu problem hiç yansıtmasaydım da çözülmüş. gereksiz yere konuşup sinirleniyorum elime bir o kar oluyor. gerçi annem yaş olgunluğu ile tavsiyelerde bulunuyor tabi ama yine de sonradan vicdanım huzursuz oluyor. sanırım evlilikte yavaş yavaş olgunlaşıyor, ben de tabii.
kendi evimde kalma konusunda ben de senin gibi düşünüyorum bebeğin alışması açısından ama konuştuğum arkadaşlar da şimdiki aklım olsa annemde kalırdım diyor :) durumlar ne gösterir bilemiyorum şimdiden. bakalım ne olacak?
herkese iyi akşamlar!