- Konu Sahibi minikgelin
-
- #31.461
evet rabbimizin takdiri,imtihanı yapıcak hiç bişey yok,daha "ol" dicek zaman gelmemiş demekki,sabretmeye devam canım,yalnız değilsin hep seninleyiz unutma
üzülmem dediysemde çok üzüldüm.. meğer ne çok umut bağlamışım anlatamam... telefonda öğrendim sonucum 0.6 çıktıduramadım kötü oldum kocişe beni hemen eve götür dedim anladı
şimdi evdeyim eşim kızdı üzüldüğüm için zaten tüp bebek öncesi rapor için yapmıştık biz bu aşılamayı dedi neden bu kadar üzüldün dedi ama eşlmde değil gözyaşlarıma hakim olamıyorum sanırım 2.5 yılın acısını çıkarıyor gözyaşlarım
üzülmem dediysemde çok üzüldüm.. meğer ne çok umut bağlamışım anlatamam... telefonda öğrendim sonucum 0.6 çıktıduramadım kötü oldum kocişe beni hemen eve götür dedim anladı
şimdi evdeyim eşim kızdı üzüldüğüm için zaten tüp bebek öncesi rapor için yapmıştık biz bu aşılamayı dedi neden bu kadar üzüldün dedi ama eşlmde değil gözyaşlarıma hakim olamıyorum sanırım 2.5 yılın acısını çıkarıyor gözyaşlarım
ilk kez bağıra çağıra ağlamak isytedim ... telefonum susmuyor... açamıyorum konuşamıyorum ki kimseyle...
insanın geleceği dair planları olur ya a planı tutmaz ise b planı işte ben yaptığımız planlar azaldıkça üzülüyorum şimdi tüp bebek denemekten başka çare kalmadı yada bilemiyorum
allahtan ümidimi kesmiyorum ama yinede hiç ummadığım kadar umut bağlamışım içten içe gizli gizli bütün heyecanım bir anda yok oldu yılıp kalacaktım depo da
neyse sizinde canınızı daha fazla sıkmayayım nasipde yokmuş ne yapalım olduğu kadar olmadığı kader...
hadi ben kaçıyorum kızlar bi sigara yakim bi kahve yapim efkarımı dağıtayım sonrada işlerimi halledim evim berbat hamileyim hevesine kapıldım ne çamaşır ne ütü ne ev süpürmesi hepsini yapimde hırsımı sinirimi temizlikle atayım.... hepinizi öpüyorum hepinizden tektek rabbim razı olsun.... destek olduğunuz paylaştığınız ve dua ettiğiniz için .... rabbim hepinizin gönlüne göre versin hayırlıyla tez zamanda...
kaderin cilvesi bu olsa gerek ki annaannem pco hastasıymış ikiz ikiz doğurmuş bende pco hastasıyım daha bi tane bile olmadı... rabbimin imtihanı işte.....
çok üzüldümiki saat önce ofiste beraber çalıştığım arkadaşım hamile olduğunu öğrendim. henüz 3-4 ay olmuştu korunmayı bırakalı. üstelik kiloluydu biraz, ve yumurtlama dönemini bilmiyordu, hissetmiyordu da...korkuyordu ya olmazsa diye ama oldu. bense tam 1 yıldır nelerle mücadele veriyorum, eşimin dertleri ayrı benimkiler ayrı...ürologlar kadın doğumcular hatta psikologlar... bu son hamile haberiyle yıkıldım tam anlmıyla, iki saattir bağıra çağıra ağlıyorum. pazartesi işe gitmek istemiyorum. buraya da o kadar umutlu girdim ki eloşumun tutmuştur, güzel haberini alırım, benim gibi hatta benden fazla bekleyen biri daha kurtulmuştur diye ama olmadı
bizlerinki nasıl imtihan bilmiyorum kuzum, minikgelin yazmış ya, ben şimdi odalara sığmıyorum, yaşamak ağır geliyor, kimseyi görmek istemiyorum. Rabbim güç versin diye dua ediyorum. ve görüyorum ki aslında bebek tedavisine de gücüm yok. tümüyle herşeyden çeksem kendimi, buradan bile uzaklaşsam diyorum...
sen eminim hızlıca toparlayacaksın, benden çok daha güçlüsün, tedaviye başla hemen, bir daha aşılama da olabilir, direk tüp bebek de. İnşallah bu sabrının ve üzüntülerinin mükafatını kısa zamanda alırsın
O hamile haberlerini almak nsl üzücü bılırım aslında kıskanmak gıbı anlar belkı ınsanlar ama ınan kıskanmak deıl o duygunun teşrifi sadece karsındakı ınsanın taddıgı duyguyu yaşayamamak korkusu
Benim tüm arkadaşlarım benle aynı anda evlenip ikinci cocuğa hamıle olan bıle bılmıyorum ınsan kendını eksık hısedıyor onların karısında ...
Aa eminimki rabbım bukdr ısteyen kımsenın kucağını boş bırakmaz
Bır senedır aile olduk hepimiz sevindik üzüldük .. Hayat böyle deılmı zaten ben şimdi diyorum belki istedıgım anda hamıle kalsaydım bukdr kkymetlı olmuycaktı bebegım
Aaa özetle su sözü hep umutsuz olduğumda aklıma getiririm
Allah 3 şeklide cevap verır
1-evet der ıstedıgını verır
2-hayır der daha ıyısını verır
3-bekleeee der ve daha iyisini verır...
İşte aramızda kimimiz 1. De ,kimimiz2. De kimimizde3 de ulaştık yada ulaşacağız gönlümüzden gecene
Allah razı olsun yazdıkların için. ama öyle kötü oldum ki bu sefer, sanki bardağı taşıran son damla oldu bu haber. o arkadaşla devamlı birlikteyiz, nasıl dayanıcam bilemiyorum. üstelik ondan daha uzun zamandır bebek istediğimi o da biliyor. bana aylardır sıkıntı çektirdiği için eşimi de görmek istemiyor gözüm. onu da sorumlu tutuyorum anne olamamktan. aylarca uzaklara gitsem, görmesem kimseyi
reglim yeni bitiyor, inan namaza başlamak gelmiyor içimden. Allahım aklıma mukayet ol diye dua ediyorum
senin canin sagolsun, uzuldugun seye bak...bak kendin de diyorsun iste, rapor icindi diye...asilamanin normal yoldan cok farki yokki, birinde ihtimal %20 ise, digerinde %30...simdi bugunku sonucu unutuyorsun ve yeni asilama icin hazirlaniyorsunüzülmem dediysemde çok üzüldüm.. meğer ne çok umut bağlamışım anlatamam... telefonda öğrendim sonucum 0.6 çıktıduramadım kötü oldum kocişe beni hemen eve götür dedim anladı
Allah razı olsun yazdıkların için. ama öyle kötü oldum ki bu sefer, sanki bardağı taşıran son damla oldu bu haber. o arkadaşla devamlı birlikteyiz, nasıl dayanıcam bilemiyorum. üstelik ondan daha uzun zamandır bebek istediğimi o da biliyor. bana aylardır sıkıntı çektirdiği için eşimi de görmek istemiyor gözüm. onu da sorumlu tutuyorum anne olamamktan. aylarca uzaklara gitsem, görmesem kimseyi
reglim yeni bitiyor, inan namaza başlamak gelmiyor içimden. Allahım aklıma mukayet ol diye dua ediyorum
dün gelip bakamamıştım, eloserceyi çok merak ediyordum bugün ilk fırsatta geldim.
ben de üzüldüm valla eloserce, ama bak tüp bebek için deneme gibiymiş bu iş, inşallah tüp bebekle olur ümidini sakın yitirme! Minikgelin de çok ümitsizdi ama şimdi bebişini bekliyor hepimize en güzel örnek :)
sdtive senin yazılarını da okudum, valla moralim bozuluyor, keşke elimden birşeyler gelse rahatlatabilsem diyorum. Ama dua ediyorum işte yapabileceğim yegane şey bu. Ben bu çocuk işinde diyorum ki Allah kimisine hemen veriyor veya üst üste veriyor onunla imtihan oluyor, kimisine uzun zaman vermiyor, bekletiyor onunla imtihan veriyor. kimisinin zorla olmuyor ama çocuğun sağlığı problemli oluyor onunla imtihan ediyor. Sonuçta hepimizin bir sınav yönü oluyor. İnşallah senin de bu bekleme süresini geçirmen gerekecek, sonra öyle güzel yavruların olacak ki hepsini unutacaksın!
Bayramda birine ziyarete gittim, akraba evliliği yapmışlar, ilk çocukları genetik hastaymış ama çok geç farketmişler, beyin gelişimi gerilemiş. Şimdi kadın pişmanlık içinde bazı noktalardan. üstelik o çoçuğun hemen üstüne bir daha hamile kalmış. şimdi üç çocuğu var, hepsi için ayrı sıkıntıları var. ilkinin gelişim problemi ikinciyi ilki yüzinden ihmal ediyorum düşüncesi vs. Al işte hemen hamile kalabilmek de bir şey değil. Rabbim sağlıkla vs. sıkıntıya sokmasın yeter ki.
Hepimizin dönem dönem kaldıramadığı yüklerimiz oluyor. İnsanların hiç faydası olmadığını anlıyorsun o zamanlarda. ben de hamileliğim boyunca bunu çok sık yaşadım mesela. Allah'a sığınmak en güzeli, ona bırakmak en kolayı. Ne olur nasıl biter diye düşününce çözemediğin şeyleri tamamen O'na havale edebildiğin anda bir bakmışsın hoop çözülmüş bütün sıkıntılar.
Sakın kendini bırakma, biz hep sana ve tüm arkadaşlara duacıyız. Eşine de kızma yine sana en çok fayda ondan olacaktır hayat boyu unutma.
Neyse çok yazdım yine. Bir de beni çok duygulandırdınız. Sinhus, sağolasın çok ince düşünmüşsün dua günü diye. Valla bir hoş oldum. internetten birbirimizi tanımıyoruz ama samimiyetle dua ediyoruz ya ne güzel :) İnşallah bütün hamişlere dua günleri yaparız böyle. Haftaya yine doktor randevum var bakalım değişiklik olmazsa kasım ortasından itibaren beklemedeyiz biz. Ben de fırsat bulursami panik yapmazsam buraya doğuma gittiğimi bildirmek istiyorum. Ama sadece buraya. buradaki insanların samimiyetine inanıyorum çünkü. Bazıları facede falan da yazıyor ama ne bileyim gereksiz o kadarı diyorum. Allah hepinizden razı olsun! Hayırlı pazarlar!
cnm seni o kadar iyi anlıyorum ki..neler hissettiğini neler yaşadığını. bunların hepsi normal hisler bizim elimizde değil böyle düşünmemek.
şimdi sana hamile arkadaşınla birlikte olmak zor gelecek bu çok ama çok normal..
her defasında hayırlısı diyoruz vardır rabbimin bi bildiği..
ama şunu unutma sakın olup ta kaybetmek çok daha dayanılmaz bişey..allah sana kucağına alabileceğin sağlıklı bir evlat versin cnm geç olsun ama başka türlü bi acı yaşatmasın..
ama bence artık daha fazla erteleme doktor işini çektiğin sıkıntıya yazık o vardı şu vardı fln deme git çektir filmini sonrası da nasıl olması gerekiyosa öyle olsun..
ocak diyosun bak ocağa kadar 2 ay var bu 2 kere regl olmak 2 kere üzülmek demek..
canımm arkadaşlarımm herbirinizi ayrı ayrı okudum...
eloşumla başlayayım kuzum benim üzülmedim dersem yalan olur ama biz biliyoruz ve çook dua ediyoruz birbirimizecanım benim hepimiz duacınız...
çook istiyoruz bu duyguyu yaşamayı Rabbim nasip etsin inş. kelimelerim kifayetsiz...
sonra sdtivecim seni okudum hüzünle, lütfen böyle yazma, olur mu... biz birçok şeyi önce kendimizde bitirmeliyiz aslında, aklımızda olumsuzlukları getirdiğimizde daha çok gömülüyoruz, bunu ben de yapıyorum canım, itiraf edeyim...
ama bu mutsuzluk sana yakışmıyor, içime dokundu yazdıkların. herbirimiz bu mutlu haberi paylaşacağız ben inanıyorum...benim de aklım beynim öyle dolu ki, ne yazacağımı dahi kestiremiyorum, birden öyle mutsuz hissetmeye başladım ki kendimi... Rabbim ferahlık versin hepimize...
sinhusum da kararını vermiş, hayırlısı neyse o olsun inş. kuzum... hiç bir sorun çıkmayacak inş.
hamişlerimiz sizleri de öpüyoruummm
sanırım biraz dinlensem iyi olacak, mutfağımı da öylece bırakıp size geldim malum misafirlerim gitti ve ortalığımı toplamadım henüz,
senin canin sagolsun, uzuldugun seye bak...bak kendin de diyorsun iste, rapor icindi diye...asilamanin normal yoldan cok farki yokki, birinde ihtimal %20 ise, digerinde %30...simdi bugunku sonucu unutuyorsun ve yeni asilama icin hazirlaniyorsun
esine kizma, o ister mi boyle olmasini, emin ol onun cani senden daha cok yaniyordur...senin simdi boyle kendi kendini yiyip bitirecegine en kisa surede gidip rahim filmi cektirmek ve asilama-tp bebek prosedurunu izlemek...
hayat maalesef herkse adeletli davranmiyor...ama guclu olacaksin, ayakta kalacaksin ki herseyi duzene sokabilesin...
dün gelip bakamamıştım, eloserceyi çok merak ediyordum bugün ilk fırsatta geldim.
ben de üzüldüm valla eloserce, ama bak tüp bebek için deneme gibiymiş bu iş, inşallah tüp bebekle olur ümidini sakın yitirme! Minikgelin de çok ümitsizdi ama şimdi bebişini bekliyor hepimize en güzel örnek :)
sdtive senin yazılarını da okudum, valla moralim bozuluyor, keşke elimden birşeyler gelse rahatlatabilsem diyorum. Ama dua ediyorum işte yapabileceğim yegane şey bu. Ben bu çocuk işinde diyorum ki Allah kimisine hemen veriyor veya üst üste veriyor onunla imtihan oluyor, kimisine uzun zaman vermiyor, bekletiyor onunla imtihan veriyor. kimisinin zorla olmuyor ama çocuğun sağlığı problemli oluyor onunla imtihan ediyor. Sonuçta hepimizin bir sınav yönü oluyor. İnşallah senin de bu bekleme süresini geçirmen gerekecek, sonra öyle güzel yavruların olacak ki hepsini unutacaksın!
Bayramda birine ziyarete gittim, akraba evliliği yapmışlar, ilk çocukları genetik hastaymış ama çok geç farketmişler, beyin gelişimi gerilemiş. Şimdi kadın pişmanlık içinde bazı noktalardan. üstelik o çoçuğun hemen üstüne bir daha hamile kalmış. şimdi üç çocuğu var, hepsi için ayrı sıkıntıları var. ilkinin gelişim problemi ikinciyi ilki yüzinden ihmal ediyorum düşüncesi vs. Al işte hemen hamile kalabilmek de bir şey değil. Rabbim sağlıkla vs. sıkıntıya sokmasın yeter ki.
Hepimizin dönem dönem kaldıramadığı yüklerimiz oluyor. İnsanların hiç faydası olmadığını anlıyorsun o zamanlarda. ben de hamileliğim boyunca bunu çok sık yaşadım mesela. Allah'a sığınmak en güzeli, ona bırakmak en kolayı. Ne olur nasıl biter diye düşününce çözemediğin şeyleri tamamen O'na havale edebildiğin anda bir bakmışsın hoop çözülmüş bütün sıkıntılar.
Sakın kendini bırakma, biz hep sana ve tüm arkadaşlara duacıyız. Eşine de kızma yine sana en çok fayda ondan olacaktır hayat boyu unutma.
Neyse çok yazdım yine. Bir de beni çok duygulandırdınız. Sinhus, sağolasın çok ince düşünmüşsün dua günü diye. Valla bir hoş oldum. internetten birbirimizi tanımıyoruz ama samimiyetle dua ediyoruz ya ne güzel :) İnşallah bütün hamişlere dua günleri yaparız böyle. Haftaya yine doktor randevum var bakalım değişiklik olmazsa kasım ortasından itibaren beklemedeyiz biz. Ben de fırsat bulursami panik yapmazsam buraya doğuma gittiğimi bildirmek istiyorum. Ama sadece buraya. buradaki insanların samimiyetine inanıyorum çünkü. Bazıları facede falan da yazıyor ama ne bileyim gereksiz o kadarı diyorum. Allah hepinizden razı olsun! Hayırlı pazarlar!
Günaydın kuzularım güzel ve umutların yeniden içimize dolduğu bir hafta bizlerin olsun inşallah yüreğimiz sıkıntısız yüzümüz gülen bir hafta geçirsin inşallah
cumartesi yoduumm ben neler neler konuşulmuş herkes hüzünlenmiş canım bacılarım yaaaa birinin hüznüyle hüzünle sevinciyle sevinen ne güzel yürekleriniz var Rabbim o yüreklerin dertlerini dermansız bırakmasın inşallah
sdtive kuzum yazdığını yeni okudum üzüldüm ama hep diyorum ya içine atmayıp ağlaman en iyisi inşallah sen de ve kalanlarımız da birgün ben de hamileyiim diycez burda üzülme bugün dua günün Rabbim kimseye dahi diyemediğin seni üzen sıkıntınlarını gidersin kucağına sağlıklı hayırlı bir evlat versin yüzünü her daim güldürsün
veee okurken egemn ve hayalimduam çok kızdım ikinize aaaaane biçim düşünceler onlar öyle siz hamiş değilken aynı şeyleri konuşmuyomuyduk hamişler gelmiyo bize heyecanlarını anlatmıyo diye bizler hamile değiliz ama o kadar sıkıntı atlattık birlikte sevinci de birlikte yaşasak ne güzel olur demiyomuyduk ne çabuk unuttunuz aaaa o yüzden bir daha duymayalım bu dediklerinizi ok yavru ceylanlar sizler bizim datlu hamişlerimizsiniz hem belki de sizin dualarınızla hamiş kalcez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?