- Konu Sahibi minikgelin
-
- #31.481
canım benim... haftasonuna göre daha iyiyim...sabah gittim o arkadaşa sarıldım sıkıca, onun adına çok sevindim çünkü. kimse beklemesin, sağlıklı bebek sahibi olsun. kendi adıma üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor. cuma günü için randevu aldım eski doktorumdan, bayan olandan. gidip artık birşeyler yapmak istediğimi söyleyeceğim. rahim filmi çektiriyim artık. ya da yumurta takibi falan. ama bir yola başlayayım... eşim de terapi için gittiğim tüp bebk kliniğine aşılama fiyatlarını sormuş, ilki için 750 ikincisi için 650 üçüncüsü için 550 demişler,ilaçlar hariç. tüp bebek de 3500müş. ama tabi içinde dondurma falan var mı bilmiyoruz. nedense o kliniğe gitmek istemedim şuan. evime yakın yere gitmek kolayıma geldi. cuma günü doktorla konuşucam, aralıkta rahim filmi için. ne zaman çekiliyor, ne kadara çekiliyor, acı veriyor mu detaylarını anlatsın.
aralık ayında eşim şehir dışında olacak, zaten bebiş çalışmalarını yapamayacağız, bari film aradan çıksın diyorum. yavaş yavaş tedaviye geçerim, kendimi alıştıra alıştıra...
bugün dua günümmüş... Rabbim eden edemeyen herkesten razı olsun. hamile olanlara sağlıklı evlatlar, olmayanlara hayırlı zamanda bebekler nasip etsin inşallah
ve bütün bu zor süreçlerde bizlere sabır, dayanma gücü ve ferahlık versin
İnşallah hayırlısı olur kuzum sizin için ne güzel kararını verdin iyi şeylerle sonuçlanır inşallah. Her adımda heep yanındayız yavru ceylan dualarımızhep seninle ve tabiki kalanlarımızla
duana da kocaman amin diyorum
günaydın/tünaydın kızlar,
biraz daha moraller iyidir inşallah.
bende durum aynı. henüz belirgin bir sancım yok. hafta sonu biraz yoruldum o yüzden belim ağrıyor. erkek çocuklarında sancı belden girer diye söyleyenler oldu. o yüzden biraz endişelendim ama bel ağrım hep vardı ya herhalde değildir diyorum. sadece hafif hafif adet ağrısı gibi hissediyorum ki zaten esas doğum sancısı adet ağrısının kuvvetlisi oluyormuş. ama dua edin de şöyle 15 kasımı en azından geçireyim. eşim bu aralar olmayacak maalesef. şehir dışına gitmesi gerekiyor. ben de annemlere geçerim yine. o yanımdayken doğuma gitmek istiyorum. şöyle 20 kasımı falan bulsam süper olur. hem de bebek 39. haftayı görmüş olur. ne kadar dursa kardır sonuçta gelişim için.
Doğum korkusu içimi sardı dünden beri. Allah'ım diyorum ne yapacağım ben? Hiç doğum videosu izlemedim. hiç yakın arkadaşlarımdan falan bilgi almadım. kafamda kötü şeyler oluşmasın diye. hastaneye gideceğim, bebeğimi kucağıma alıp döneceğim inşallah. böyle düşünüyorum hep. o doğum kısmı yok yaniAllah'a çok dua ediyorum ve güveniyorum zor olmayacak inşallah. ters getirmesin Rabbim hiçbirşeyi.
bu arada çatlaklar konusunda bilgisi olan var mı? bunları doğumdan sonra düzeltebilecek bir yöntem krem vs.?
korkuların yersiz, dünyanın en kolay şeyi değil belki ama doğa kanunu doğum, ve bedenimiz buna uygun. bunları düşün devamlı, inşallah kolay bir doğum olacak. bence fırsat buldukça yürüyüş yapmaya devam et, iyi gelecektir.
inşallah bebk eşin yanındayken gelir, onun manevi desteği hakikaten önemli. bebişinin o missler gibi kokusunu duymana az kaldı, bundan büyük mutluluk olur mu... sen ankaradaydın sanki doğru mu hatırlıyorum tatlım?
yürüyüş yapmak istiyorum ama yapamıyorum ki. hafta sonu işte biraz dışarı çıktım, bebek odasına halı baktım pazara gittim oralardaki hafif yürümeler bile beni zorluyor. eşim de işten geldikten sonra ben de o da yorgun oluyor böylelikle yürüyüşe çıkmaya hevesim hiç yok. evde turluyorum bazen :)
evet ankara'dayım
nerede doğum yapacaksın kuzum sen? belli mi
eğer bir değişiklik olmazsa lokman hekim'de yapıyorum. doktorum orayla anlaşmalı. özel hastane fiyatı olarak oldukça uygun. yengemde orada yaptı.
sem kime gidiyordun ki? doktorun normalde o hastanede değil öyleyse.. demetevlerde falan mıydı senin doktorun?
benim doktorum fatma bolkan. önceden lokman hekim'de çalışıyordu. şimdi muayenehane açmış. ama doğumları orada yapıyor yine. çok iyi bir kadın valla. insanı rahatlatıyor. öyle gereksiz kasmıyor hiçbirşey için.
amin amin...ama sanırım eşime söylemeyeceğim. ona biraz bu bebek fikrinden ve tedavilerden uzaklaşmak istediğimi söyleyeceğim
bende durum aynı. henüz belirgin bir sancım yok. hafta sonu biraz yoruldum o yüzden belim ağrıyor. erkek çocuklarında sancı belden girer diye söyleyenler oldu. o yüzden biraz endişelendim ama bel ağrım hep vardı ya herhalde değildir diyorum. sadece hafif hafif adet ağrısı gibi hissediyorum ki zaten esas doğum sancısı adet ağrısının kuvvetlisi oluyormuş. ama dua edin de şöyle 15 kasımı en azından geçireyim. eşim bu aralar olmayacak maalesef. şehir dışına gitmesi gerekiyor. ben de annemlere geçerim yine. o yanımdayken doğuma gitmek istiyorum. şöyle 20 kasımı falan bulsam süper olur. hem de bebek 39. haftayı görmüş olur. ne kadar dursa kardır sonuçta gelişim için.
Doğum korkusu içimi sardı dünden beri. Allah'ım diyorum ne yapacağım ben? Hiç doğum videosu izlemedim. hiç yakın arkadaşlarımdan falan bilgi almadım. kafamda kötü şeyler oluşmasın diye. hastaneye gideceğim, bebeğimi kucağıma alıp döneceğim inşallah. böyle düşünüyorum hep. o doğum kısmı yok yaniAllah'a çok dua ediyorum ve güveniyorum zor olmayacak inşallah. ters getirmesin Rabbim hiçbirşeyi.
bu arada çatlaklar konusunda bilgisi olan var mı? bunları doğumdan sonra düzeltebilecek bir yöntem krem vs.?
aman iyi, rahat olması, dahası seni rahatlatması çok önemli. ben de bundan sonrası için iki doktor arasında kaldım. biri 1-2 senedir gittiğim, evime yakın olan bayan doktor. sema yıldırım, linada... muayene ücretleri uygun ve kadının sen tonu yaklaşımı falan çok şeker. diğeri ise prof. hakan şatıroğlu. deneyimli bir doktor. onun kliniği ise bir tüp bebek kliniği. biz orda cinsel terapiye gidiyorduk anlatmıştım. orası eve çok uzak. diyorum ki umurta takibi çatlatma iğnesi işlerine girersem ve eşimden de saklayacaksam (ki öyle düşünüyorum, stres yapmasın diye) evime yakın olması daha iyi. lina benim evime yürüme mesafesinde çünkü. atıyorum sabah kontrole gidip ordan işe geçebilirim. ama belki hakan bey daha iyi bir doktordur. kafam o yüzden karışık
Belki öylesi daha doğrudur kuzu eşin tedavi sürecini duyarsa belki tepkileri farklılaşabilir sonuçta oda sıkıntılıbir süreç geçirdi inşallah ikiniziçin de olumlu olur kendini sakın yalnız hissetme biz hep dualarımızla yanındyız kuzu
ayyyy kuzuuu ne kadar az kalmış yaaa birden çok heyecanlandım duygulandım gözlerim doldu(kendimi üzgün hissetmemden değil mutluluktan ol ) inşallah eşinin yanında olduğu güne denk gelir artık dayanamıyorum dediğin sancılar gelmeden yani sancılar sıklaşmadan gitme mümkünse doktora sancı sıklaşıp gidersin hopp kucağına alır çıkarsın sonra ayyyyyyyyy topiğimize yeni birrr supa geliyoooooooooooooo
sema hanıma arkadaşlarım da gidiyordu. onlar da iyi anlattılar. hatta bir ara ben de gitmeyi düşündüm ama sonra bu doktorda karar kıldım. şimdi madem eşine haber vermeden bir kısım işleri yapacaksın, yakın olan daha mantıklı gibi. nihayetinde seni de yormaz. zaten doktorların iyiliği kötülüğü de izafi bence. sadece biraz tecrübe belki etkili oluyordur. ben bakanlık hastanesindeki doktordan biliyorum. yılların tecrübesi ile anlattıklarımdan da birşeyler çıkardı sanırım, benim gebeliğin olduğu zaman işte smear aldıktan sonra antibiyotik tedavisi verdi. sanırım ondan sonra yumurtlama geç de olsa oldu. yoksa o ay yumurtlama olmamıştı. emin ol ben hamile kalışımı yumurtlama olmadı nasıl olsa, artık bu ay keyfimize bakalım zihniyeti ile rahat hareket etmeme bağlıyorum. çünkü ondan sonra aman bu ay da geçti belli ki dedim. hiç burada bahsettiğimiz gibi işte yastıklar vs. öyle yöntemlerle de uğraşmadım :) Allah da nasip edecekmiş, haberim bile olmadı işte. inşallah sen de böyle sürpriz bir şekilde bebiş sahibi olursun :)
evet az kaldı di mi?:18: :18: :18: neyse az kaldı, oğluşum gelecek inşallah diye düşüneyip doğumu hiç düşünmeyeyim bensancı konusunda haklısın. doktorla da konuştum, o da beni rahatlattı zaten. ben hastanın gidişatına göre yönlendiriyorum dedi. bazısı 2 gün sonra doğum yapıyormuş sancılar başlas bile. o yüzden hemen hastaneye gitmeyeceğim. tek acil hastanelik durum böyle ciddi bir kanama olması, adet kanaması gibi. çok şükür şu anda öyle bir şey yok. bence ben hafif bir belirti görürüm şu nişan diyorlarmış ya ondan işte. ondan sonra da sancıydı falan derken doğar gider diyorum. epidural bile istemiyorum. ne diyorlardı. çatır çatır doğurucam inşallah tabi bu velet de sabırsızlanıyor artık belli ki. bir hareket halinde oluyor ki bazen anlatamam. şimdi de dürtüyor karnımı. yalnız hanımlar aklınızda bulunsun gaz yapan yiyeceklere karşı dikkatli olun. ben mesela bulgur pilavı falan yersem o zamanlar çok rahatsız oluyorum. bebek de belli ki gazdan rahatsız oluyor. o da hiç durmuyor. ne uyutuyor ne birşey :) demek ki içeride hem bebek hem gaza yer yok
neyse artık ben kalksam iyi olacak pc başından namaz kılayım, biraz hevesim gelince ıspanak yemeği yapayım, yıkadım ıspanakları ocağa koyulacak. ama ona da üşeniyorum şu an. ayakta durmaktan hiç haz etmiyorum çünkü. bebişin bavuluna fot. makinesi ile hurmasını koymadım onları da eklesem artık olur sanırım. başka da aklımda bir eksiklik kalmadı. zaten her yer çarşı pazar en kötü ihtimal alınır diyorum.
herkese şimdilik iyi günler! arada yine uğrarım :)
sağol tatlım yazdıkların için. rahat olabilmeyi ben de istiyorum hakikaten, son 1-2 aydır da iyiydim bayağa ama bu yeni hamile haberleri yıktı beni. yine de ctesi gününe göre bugün iyiyim. cuma doktoruma bir gideyim de yolumu çizeyim bakalım...
kızlar ben geldim doktora gittim tanıştık sorular falan inanın korkudan tlefon numarasını unuttum eşim söyledi sesim çıkmadı boyle catallaşa çatallaşa konuştum nys odaya gectim Allahım öluyorum korkudan şimdi önce smear testi aldı hop oturdum hop kalktım sonra el ondada şaha kalktım resmen tamam artık dayanamıyorum dedim en son vajınal alet orda bıraz bekledi hazır olunca hbr ver dedi nys o anlık bir acı fazla acımadı ama diğerlerinin korkusundan ilk başta kastım onu sonra biraz daha rahatladım nys gelelim sonuca pko kist vs. bişey cıkmadı rahim temiz hormon testiyle hsg istediadetlerin düzenli buyuk ihtimal hormonunda temiz çıkar o zaman yumurtlama takibi yaparım dedi kendisi yapcakmış eşimin sperm testide normal ona bişeye gerek duymadı şimdi aneztesili hsg arastır sen burda dayanamazsın dedi iyi biyer bul donanımlı orda yaotır dedi içim biraz rahatladı kızlar ama halen seyim acıo cok korktum ama şükür atlattım
şimdi smear testinde iltihap falan mı çıkıyor bebeğe yönelik bişey mi
bide hormonlarımda ve hsg de bişey cıkmazsa yumurta takibi nasıl oluyor o süreç nasıl anlatırmısınız
geçmiş olsun cnm bu macerayı da atlattın.kendini kastığın için fazla acı çektin heralde bitanem.yumurta takibinde bişi yok tatlım.yumurtlama günlerinde doktor çağırıyo.ultrasyonla bakıyo.yumurtanın büyüklüğü tahmini çatlama zamanı ne zaman ilişkiye gireceğinizi filan söylüyo o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?