- Konu Sahibi minikgelin
-
- #19.921
merhabalar...
kızlar geldim şimdi smaer testi yaptırdı doktor,rahim çok kırmızıymış,enfeksiyon geçiriyo olabilirsin dedi.
internette baktım smaer kanser teşhisinde de kullanılıyormuş.kanserden mi şüphelendi acaba?normalde 1,5 senelik bebek olmadığında yaptırıyordum,sende şimdi yaptıralım dedi.
korktum kızlar ya.
merhabalar canım geçmiş olsun kötü şey düşünme smaer testi normalde de bayanların yılda bir kez yaptırması gereken bi testtir kontrol için istemiştir dokdorun inşallah korkulacak bişey çıkmaz..
ne zamandır girmiyordum foruma ara sıra takip edip yazmadan çıkıyordum sırf bebek düşüncesinden kurtulmak için ama ne yapsam bi türlü düşünmekten alı koyamıyorum kendimi.
canım benim ya,yüreğime su serptin,çok kırmızılık var dedi doktor.
canım hemen panik yapma..onu her doktor yaptırıyo,bana da yapılmıştı.ilk gittiğinde yapıyolar,hatta senede en az 1 kez her kadının yaptırması gerekiyomuş,sakin ol
enfeksiyon falan olabilir demis yaa merak etme kotu bisey degildir.
korkma bebişim ben her yıl yaptırıyom smear testini rahim ağzı kanserinde erken önlem almak için evli olan her kadına 1, yılı doldurduktan sonra her yıl yaptırmaları isteniyor veririken spekulüm takıyor acıyor diye ben pek sevmiyorum ama n eyapalım mecbur bende devlet hast her gidişimde muhakkak alıyolar yaptırdım bu yıl desemde alıyolar sgk dan nasıl para alacaklar demi korkma yani... ayrıca rahim ağzı kanser öyle abarttıkları gibi değilmiş ben konuştum dokdtolrla dediki kocan haftada 2 veya 3 değişik kadınla direk ilişkiye girse senlede girse ve o kadınlardan aldığı virüsle önce kendi cinsel organı rahatsız olur ve hstalığı düzenli ilişki yaşadığı kadına bulaştırırı dedi yani karısına.... banada yara var dondurmak lazım dedi kendi dr amerikadna geldğinde kızdım bende yara varmış neden sölemiyon dedim dediki o kadar küçük ki fitille iyileşir neden devlet hastaneleri bu kadar abartıyor olayı anlamıyorum dedi abarttığı gibi olsa sen eşinle birliktye olamazsın çok ağrı hissedersin dediçok şükür sıkıntım yok .. neyse sen muayene olmuşsunda ben olamadım maalesef... numune hastanesi grev yapmış bu gün artık p.tesiye kaldı yarına kadın doğumcuma gitmem lazım çünki adetin 3, günü bakalım bana ne diyecek...
kızlar ölüyom karın ağrısından yaaaa sanki bıçaklar saplıyolar adana çook rüzgarlı zaten üşüdümde azcıkeve gidip kekik çağımı yapıp battaniye altına girip laptopu kucağıma alıp sizinle laklak yapmak istiyorum yattığım yerden...
cnm geçmş olsun yaa...sen çalışıyo muydun?izin alma imkanın varsa,yaaat gitsinnn!
benim reglim yine yaklaştı ve ben her ay olduğu gibi aynı pskolojik duruma düştüm var mı yok mu, var mı yok mu offff yaa offf inşallah regli olmam hem hafta sonu ankara ve istanbula gezimiz var olursam yolda da mahvolacağım... inşallah gelmez bu kırmızılar her ay bekliyorum bebiş haberi almayı verebilmeyi ama olmadı bu sefer olsun yaaa
canım benim,ne bilem diğer doktor hiç böyle ilgilenmeyince bu doktora gider gitmez bu testi yapıp,bana endişeli gibi bakınca korktum.zaten bikaç aydır ilişki sırasında acı hissediyordum,yanma fln.:18::18: demek bundanmış.Rabbi'm inşallah kötü bişeyler göstermez bu konuda bize.
canım inşallah hamişsindirrrr
merhabalar...
kızlar geldim şimdi smaer testi yaptırdı doktor,rahim çok kırmızıymış,enfeksiyon geçiriyo olabilirsin dedi.
internette baktım smaer kanser teşhisinde de kullanılıyormuş.kanserden mi şüphelendi acaba?normalde 1,5 senelik bebek olmadığında yaptırıyordum,sende şimdi yaptıralım dedi.
korktum kızlar ya.
canım benim ya,yüreğime su serptin,çok kırmızılık var dedi doktor.
ahhhh cancağızım korktum yaaa...bi de bakar bakmaz çok kızarık fln deyince,bilemiyorum 15 gün naasıl beklenir şimdi?enfeksiyon geçiriyosun,geçirmişsin fln dedi.:18::18::18:
canım benim,ne bilem diğer doktor hiç böyle ilgilenmeyince bu doktora gider gitmez bu testi yapıp,bana endişeli gibi bakınca korktum.zaten bikaç aydır ilişki sırasında acı hissediyordum,yanma fln.:18::18: demek bundanmış.Rabbi'm inşallah kötü bişeyler göstermez bu konuda bize.
canımmmm yaaaaaaaaaaaaaaaaacanım şimdi sakin ol öncelikle, ben smear testini 6 ayda 1 veriyorum. enfeksiyon var mı, hpv virüsü var mı falan kontrol amaçlı yapılıyor. yani çok iyi yapmışsın smear vermekle.
kızaıklık dediği, rahim ağzındadır. bende de var. ben çok sık enfeksiyon geçiriyorum. zaten haifif sarı-yeşil tonlara dönen akıntımdan anlıyorum. bu enfeksiyon ilişkide yanma da yapıyor. bir iki fitil ve kreme bakar tatlım hiç üzülme. eğer enfeksiyon varsa veya sık tekrarlıyorsa bendeki gibi, rahim ağzında kızarıklık oluyor, zamanla yaraya dönebiliyor. ama yara da önemli değil, bebeğe de engel değil. benim çok bir şikayetim olmaamsına rağmen, doktorum ufak bir kızarıklık var ama mühim değil. bir doğur bakalım gidişatına göre birşeyler yaparız demişti.
Şimdi smeardeki enfeksiyon tipine, hangi bakteri sebep olduysa ona göre tedavi verecek. Bazı tip bakterilerde eşine de ilaç veriyor mesela, karşılıklı bulaşma olmasın diye.
Yani canım hiç sıkıntıya sokma kendini, normal, bir çok baynın karşılaştığı gibi bir muayene olmuş seninki de. 15 sonuç için uzun olmuş, devlet hastanesi diye öyle sanırım.
Anladığım kadarıyla çok şükür ki kist falan yok. Eh gözün aydın diyelim
inşallah canım inşallah rabbim hepimize nasip etsin.. bugün yengemin hamile olduğunu ögrendim 4 aylık evli çok sevindim ama bir yanımda kıskandı :2::2: ben 7 ayı geride bıraktım inşallah bu ay bende hamileyimdir..
2 cm yumurta ile hala şansım var mı,son günleri de denesek mi acep??:26:
kızlar yaa şimdi benim kahverengi akıntım var ya genesizce ben namaz kılabilir miyim? akıntının neden olduğunu bilmiyorum ve adete daha 4gün var:44: nolur cevap verin kafam karıştı:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?