- Konu Sahibi EU1
-
bende de çıkmaya başladı;kızlar beyazlamaya yeni başlamış saçlar için sanırım gelen saçların rengini koyulaştıran bir formul daha :
2 yemek kaşığı koyu çay
2 yemek kaşığı kurutulmuş adaçayı
2 fincan su
Çay ve adaçayı suda 25-30 dakika kaynatılır. Birkaç saat bekletilip süzülür ve saç diplerine sürülür. Bitkilerden yapılan boyaların saca renk vermesi için
uzun süre her gün uygulanmaları gerekir. Daha sonra haftada 1 veya 2 uygulama yeterli olabilir, istenilen renk elde edildikten sonra daha da seyrek sürülebilir.
bir de sarımsağı denemek lazım,çünkü sarımsağı çok tüketenlerde genellikle saçlar daha koyulaşıor,her sabah aç karnına ben yutamıorm ama a.s
bir de şimdi okudum saçın erken beyazlamasına neden olan geni bulmuşlar,beyaz saçta renk pigmentleri tamamen ölmüş deilmiş o yuzden pigmentler tekrar canlandırılırsa saçlar koyulaşabilir bir de gene burda bir arkadaş da yazmıştım amla yani bektaşi üzümünü de sık tüketin diolar onun bi reçetesini arkadaş yazmıştı amla da saçı koyulaştırıor ,bir de eczanelerden alınan saç için temel bileşimlerden olan keratin ve çinko da saçın rengini korumaya yardımcı olabilirmiş,yani hepsini uygularsak daha aza indirgeriz inşallaha.s
gözdey canım bu formülü denedinmi sen işe yarıyormu? ne kadar süre kullanılması gerekiyor. cvp verirsen sevinirim. a.s.
bayzalmıs sacın geri dönüşü olmaz...ama beyazlamanın artması giderilebilir.. düşünün... tırnaklarınız cok kırıldıgı zaman dısardan müdahale etmek mi işe yarar yoksa içten.. yani beslenmenize dikkat edip vitaminlerinizi almak gibi... kırılan tırnakları istediğiniz kadar yaglayın paklayın anlık çözüm olacaktır.. eger saclarınızın beyazlamasını istemiyorsanız saclarınızı güçlendirecek beseleyecek ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karsılayacak besinler tüketin... dısarıdan yapacagınız yaglar masajlar işin ekstrası... yani yüzüm kırıstı ama ben vüzudumu cildimi gergin tutacak yicekjler yemeliyim artı bikaç kremin zararı olmaz gibi... bende 22 yasındayım saclarımda 20 ye yakın beyaz tel var.. onları koparıyorum cünkü onu siyahlastırmam mümkün degil cıktıkca koparıcam kesin.. ama onun yanında beslenmeme dikkat ediyorum... ve annemin zamanında benim yasımda bembeyazken sacları benimkinde daha 20 ye yakın cıktı.. ve kopardıktan sonra coğu cılızlastı ve uzamıyor beyaz beyaz...
bitkisel tarifi denedinmi canım işa yarıyomu gerçektenÇok üzgünüm çoook
canım okudumda şu yağ karışımlarını mı denesem acaba bilemedim ya kafam karıştı biraz fisfisfis
gmzdmr canım sorumu yanıtlarsan çok sevinirim. Gözdey'de bi soru sormuş hayatım.
Kestane kebap acele cevap
ben bu tarifi denemek istiyorum, ceviz hem yağ gibi uğraştırıcı değil cevizin saç beyazlaması üzerinde iyi bir etkisi varmış bazı uzmanlar beyazlamayı tersine bile çevirebilir diyormuş o kadar beklemiyorum ama saçı koyulaştırdığı belli çünkü ceviz doğal bir saç boyası aynı zamanda:
Ceviz kabuklarını iyice dövüp püre haline getirin. Diğer taraftan bir tutam ceviz yaprağını yarım litre suda kaynatın, 20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sonra süzüp içine ezdiğiniz ceviz kabuklarından bir çorba kaşığı katın. Karışımı şaçlarınıza sürüp bir saat bekletin. Bunu haftada bir gün uygularsanız saç
renginiz değişir, koyulaşır.
inşAllah cnm sonuçlar etkili olur gelişmeleri bize bildirmeyi unutmaa,görevinde başarılar dilerimm
arkadaşlar saçına hiçbir kimyasal işlem yaptırmayıp da saçı birden beyazlamaya başlayan var mı?bir teorim var da bu konuda:)şöyle sorayım ya da önceden bir kaç tel beyaz saçı olup da 20 li yaşlarında birden saçı daha fazla beyazlayan var mı?Benim eskiden bir kaç tel iken şu an daha fazla ve şakaklarımda aralara bakınca görülüyor çok şükür ama ben röflenin yani saç açma işlemlerinin ve boyaların bazı kişilerde bu süreci hızlandırdığını düşünüyorum ve saçına benim gibi erken yaşta röfle boya gibi işlemleri bir kaç kez yaptıran arkadaşların bazılarında da erken beyazlama sorunu olduğunu gördüm.Merak ettiğim konu herkeste bir kaç tel beyaz vardır bu normal ama önceden biraz daha fazla beyaz saç teline sahip olan kişiler işlem yaptırmamalı mı?Çünkü melanin eksikliği var demektir acaba yangına körük ile mi gidiliyor ? Hiçbir işlem yaptırmadığı halde saçındaki beyaz sayısı artan var mı?herkese teşekkürler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?