Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Benım de aşırı derecede bi dökülmem vardı.Bi kaç hafta sabırla hint-badem yağı denedim.Çare bulamadım,arada bi iki tane bıtkisel şampuan denedim.

Bi de şunu anladım :sivilce gibi kafaya taktıkça daha da içinden çıkılmaz bi hal alıyor bu dökülme.İlk başlarda az ağlamadım banyodan sonra elime avuç avuç saç gelince.

Şİmdi 1 aydan fazla oldu.priorin hap ve şampuan kullanıyorum.Dökülme azaldı gibi,yeni saç çıkıyormu pek anlayamadım.Oluruna bıraktım.fazla takmıyorum.çünkü doktora da gittim zamanıında tahlillerim de yapılmıştı.herşey normal çıktı.

Hiçbişi canıımızı sıkmaya değmez,ne hastalıklar sorunlar var.

saçlarım seyrek de olsa ben çook mutluyummmmmmmmmm

Sevgili Dişperisi çok haklısın. Allah dermansız hastalık vermesin. Eğer saçların uzunca biraz kısaltabilirsin. İşe yarıyor az da olsa.
Bu arada "ORGANICUM" diye tamamen organik bi şampuan çıkmış. Kullanan var mı acep?

Evet maalesef , son çare olarak kestirdim upuzun saçlarımı.Tez zamanda çabucak uzar inş.

off arkadaşlar malesef bu sorunu bende yaşıyorum geçen sene yaz aylarında saçlarım felaket dökülmüştü. toka tutmayan saçlarım bi tutam kaldı nerdeyse onlarla idare etmeye çalışıyodumki şu dönem tekrar dökülme başladı her ne kadar takmamaya çalışsamda her dakika benden ayrılan saç telimi görünce umutsuzluğa kapılmamak elde değil eczaneden bi çok şampuan aldım denedim hiç biri kesin çözüm değil otlar çare olsa keşke... maya+su karışımını deneyeniniz varmı son zamanlarda basit bir yöntem olarak geldi ama iyi geliyormu bilmiyorum

burcin benim sacıma denemedigim sey kalmadı, maya, yilan yagi ne denediysem fayda etmedi cok feci dokuluyodu. ama simdi dokulmesi durdu. sana priorunu öneririm

kızlar saç dökülmesine ne yapılsa boş ben saç uzmanına gittim sakın pahalı şeyler kullanma dedi.ztn dökülücek saçlar önceden belli dinlenme dönemine giriyo uzamıyo dökülücek saç bunu saçı röfleli olanlar farketmiş olabilir.o yüzden yapılan hiçbişeyin dökülmeye etkisi yok.

Yıllardır saç dökülme problemi bendede vardı.Neyseki yerinden yenileri çıkıyordu da kel kalmadımsırnaşık şeyŞimdi ise tatamen dökülmesi durdu.Bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine eczaneden bioxsin şampuan aldım ve ilk yıkamadan itibaren dökülme kesildi.Üstelik saçlarımda yumuşacık oluyor.

peteknur peki saçlarınız işlem görmüş mü? yani boya ya da röfleli mi saçlarınız? bu şampuan işlem görmüş saçları bile yumuşacık yapıyor mu?

peteknur peki saçlarınız işlem görmüş mü? yani boya ya da röfleli mi saçlarınız? bu şampuan işlem görmüş saçları bile yumuşacık yapıyor mu?

evet saçlarımı yıllardır boyatıyorum en son da röfle yaptırmıştım.Zaten bu yüzden çok yıpranmıştı

burcin benim sacıma denemedigim sey kalmadı, maya, yilan yagi ne denediysem fayda etmedi cok feci dokuluyodu. ama simdi dokulmesi durdu. sana priorunu öneririm

daisy06, burdaki yorumları okuyunca dün priorin şampuan almaya gittim eczacı tek başına işe yararmı bilemiyorum dedi haplarla daha etkilidir tabi ki dedi. daha sonra bioxcin sordum onuda önerdi ikisinin arasında kaldım tablet kullanmak istemediğim için sadece şampuan alıcam sen ne şekilde kullanıyosun ve sadece şampuanın bir faydasını görürmüyümfisfisfis

esra_k ya katılıyorum.zeytinyağı ve ısırganotunun iyi geldiğini biliyorum

canım sampuan dokulmesini azaltmıstı biraz ama tamamen tablet durdurdu. bioxcin bende hic ise yaramadı

bende bu problem vardi acikcasi, cok kafama takiyordum hatta ama simdi bir sampuan ve destekleyici kurunu kullaniyorum sac dokulmesini durdurma ve yeniden gurlestirme amacli uretilmis .... inanin neredeyse tek tel goremiyorum bundan once cok feciydi dusta tarakta tutam tutamdi resmen ben bu urunu yves rocher den kesfettim ben denedim onayladim tavsiye ederim arkadaslar halada kullaniyorum yani....asagiya resimlerini koycam belki temin etmek isteyenlere daha yardimci olur, yves rocher sitesindende inceleyebilirsiniz arkadaslar

burada bu magazanin bu gunlerde %50 indirimi var sampuani 4 kuru 16 euro ya aldim Turkiye'de ki fiyatlarini bilmiyorum ama sana yakin magazasi varsa sor yada sitesinden bak istersen ....

ısırgan otunun suyu kesınlıkle bırebır ılk gunde farkı gorursun ..

arkadaslar suna dumankayanın sitesinde ona ulaşabileceğiniz tel nosu var.ben aradım ve derdimi anlattım bana sirke+sarımsak+mayadan oluşan karısımı ve sığır iliğini önerdi.şimdi kişilere göre dökülme ciddileşir ama benim artık kafa derisi görünmeye basladı işin özü aynalara bakamıyorum banyo yapmaktan korkar olmuştum.bu arada tahlillerim iyi çıktı mutlaka önceden bir dermotoloğa görünün derim.(gerçi benim dökülme hormonal)2 hafta önce basladığım bu iki kür inanılmaz etkili oldu bende hergün buna ek 2 fincan sekersiz ısırgan otu cayı tüketiyorum hazır poşet değilde aktardan kurutulmuş olarak alıp bizzat demliyerek...moralim çok düzeldi kendimi şimdi çok iyi hissediyorum ve hergün dua ediyorum suna hanıma...:)
sizede yazayım yapmak isterseniz
DÖKÜLME İÇİN:1 baş sarımsağı iyice ezin,bulabilirseniz bira mayası yoksa bildiğimiz kuru maya 1 yemek kaşığı,yarım litre elma yada üzüm sirkesi...bir kavanoza sirkeyi aktarın,içine mayayı ve sarımsağı ekleyin (ben tül içine koyup ağzını bağlayıp öyle kullandım banyoda sarımsak taneleri saçımda kalmaması için).karanlık bir yerde 2 gün boyunca bırakın ve saçınıza haftada 1 yada 2 kez dökülme oranına göre friksiyon yapıp 2-3 saat bekletin...inanın hiç sarımsak kokusu kalmıyor saçta
SAÇLARIN CIKMASI İÇİN:150 gr sığır iliği,hindistan cevizi yağı...iliği teflon tavada eritip,eriyen yağ kadar hindistan cevizi yağını ekleyin (4 küçük şişeye denk geliyor).ılık halde sacınıza boya sürer gibi diplerine yedirin.streç filim sarıp 2 saat bekletin ve bitkisel sampuanla sacı yıkayın.(şampuan içine çam terebenti eklerseniz dahada faydası olur)buda haftada 1 yada 2 kez dökülmenin şiddetine bağlı..
bunlar tamamen suna hanımın bana dedikleri arkadaslar diliyorum sizlerde faydasını görürsünüz

verdiğin bilgiler için teşekkürler canım.ama bişey sorcam bu sığır iliğini kasap mı verecek bize ?kendimiz kemikten mi çıkarmaya çalışacağız sen nasıl yaptın anlatırmısın?fisfisfis

Kızlar, bende bu hafta dr'a gittim saç dökülmem için,dr bana hergün saç dökülmesinin normal bi durum olduğunu telaşlanmamam gerektiğini söyledi,kan tahliline gönderdi beni,hem demir eksikliğim hem de guatrım var mı diye iki küçük tüp kan aldılar kolumdan,tahlil sonuçlarıma dr baktı ve herşeyin gayet normal olduğunu söyledi,çok sevindim,çinko önerdi bana 40 tabletlik,eczaneden aldım hergün bir tane içiyorum,sanırım eskisinden daha az dökülüyor ya da bu durum birazda psikolojik,çünkü saç dökülmesine kafayı taktığım zamanlar daha çok dökülme oluyo ve de çok önemli bişiy daha var ki o da mevsim geçişlerinde özellikle baharda mutlaka saçlarda bi dökülme olabiliyor,doğadan yararlanmakta fayda var ama mutlaka bir doktora görünmek gerekiyor,bu arada dr'a sordum hepimiz için yani saçları dökülen bütün arkadaşlarım için; tavsiye ettiği herhangi bir şampuan var mı diye,yokmuş çünkü şampuanın saçta pekte bi fonsiyonu yokmuş,kepeklenme ve tahriş yapmadığı sürece şampuanda pek bişiy yok,işte böylee,hepinize sağlıklı günler dilerim arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…