Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
  • #1.541
o şampuanı kullandım. aktarın dediğine göre saç gözeneklerini açıp temizliyormuş bu şampuan ve kullananlar tekrar alıyormuş. saçı güzel yumuşatıyor hacimlendiriyor. ama sanki saç dipleri temizlenmiyormuş hissine kapılıyorum saçımı kuruturken temiz kokmuyor sanki. dökülemeyi durdurmuyor ve 25 tl de çin malı için pahallı. 2. şişe sebamed dökülmeye karşı olanı kullanıyorum. alın tarafımda minik minik saçcıklar çıkmaya başladı. birsürü hemde. onlar saça dönüşse süper olur.
normalde saçım çok ince telli ama saçım dökülmezdi hiç ama 2 ay önce ağır bir ilaç kullandığımdan dolayı dökülüyor galiba. kanıma felan baktırdım kansızlık felan çıkmadı. piyasada çok saç ürünü var hangi biri işe yarıyor tam olarak deneye deneye kafada hiç saç kalmicak.

• #1.542
Kizlar benim de sacim asiri dokuluyor acaba mevsim degisikligi mi bilemiyorum.simdi zinco kullanmaya basladim bir de badem yagi , bephanten ampul ve bal karisimi suruyorum saclarima ins ise yarar.

• #1.543
Kizlar benim de sacim asiri dokuluyor acaba mevsim degisikligi mi bilemiyorum.simdi zinco kullanmaya basladim bir de badem yagi , bephanten ampul ve bal karisimi suruyorum saclarima ins ise yarar.

zinco kullanıyosun ama vücudunun ihtiyacı varmıki tahlillerde yani azmı çıktı bence tahlil yaptırmadan kullanma derim karışıma gelince bunu bende kullanıyorum ve çok şükür faydasını görüyorum 3 aydır kullanıyorum badem yağı+bepanten, evigen, bemiks başlığındaki yorumlara bakarsan çoğu faydasını görmüş ben doktorada sordum oda hastalar memnun bende yazıyorum dedi ama şu var ilk başta dökülmede artış olabilir saçını yıkayınca yıkanmamış gibi olabilir ama geçici bu fayda etmiyo diye düşünme ben bu yüzden bırakıcaktım ama baktım herkeste aynı etki olmuş devam ettim yaklaşık 2 hafta sonra yani 3. yada 4. uygulamadan sonra dökülmem bayağı bi azaldı bi arkadaşıma önerdim oda 3 haftadan sonra faydasını gördü bünyeden bünyeye değişebiliyo bide benim saçlarım hormonlarımdan kaynaklı maalesef az uzuyo uzamıyo desek yeri ama şimdi hızlı bi şekilde uzuyo ve parlak canlı olmasını sağlıyo çünkü badem yağının saçı besleyici onarıcı güçlendirici özelliği var ampullerde saçın ihtiyacı olanı vitaminleri karşılıyo ben herkeste olumlu etki ettiğine inanıyorum sende en az 1 ay kullan dediğim gibi pes etme

• #1.544
bir ara bakım yapıyodum 3 ay kadar duracak kadar azalmıştı sonra aynı hızla devam etmeye başladı. Benim saçlarım çok hızlı yağlanıyo Hergün yıkasam yinede baş edemiyorum. Evde olduğum zamanlar 3-4 gün dayandım şimdi 2 günde bir yıkıyorum ama az geciktirsem bi de yağlandığı için daha da çok dökülüyo. Doktora gittiğimde demir ilacı vermişti kullanmıştım o zaman ama hiçbir etkisi olmadı hala evin her yerinde saç topluyorum.. doktorsitesi.com diye bir yer var orda bi doktora danıştım Endokrin doktoruyla bi görüşün dedi. Saç dökülmesinin bi sebebi de guatr hastalığı olabilirmiş. yarın için randevu aldım tahlilleri falanda aynı günde yaptırırım herhalde. şu an saçlarım çok cansız bi avuç mısır püskülünü elimde tutuyorum sanki. Yarın sebebini öğrenirim inşallah hastalık falan değildir. Devamını yazarım..

Son düzenleme:
  • #1.545

ben de şuanda 2 aydır maltofer kullanıyorum. bundan önceki iki yıl 4,5 aylık süreçlerle kullandım. benim sürekli tekrar eden bir demir eksikliğim var son yıllarda. buna bağlı olarak mı bilmiyorum ama yoğun bir saç dökülmem de vardı. ilacı kullandıktan sonra sanırım beş altı ayda dökülme azalmıştı. ama sonra yine tekrarladı. ve mayıstan beridir de çok yoğun dökülüyor. ağustos başında yeniden demire başladım. saçım şuan çok fazla dökülüyor. ben artık başka nedenden olduğunu düşünmeye başladım. psikolojik olabilir mi diyorum. çünkü bir süre önce çok üzüldüğüm bir ayrılık yaşadım. şuanda da henüz atlatamadım.

bugün yeni birşey denedim, ceviz yapraklarını kaynatıp durulama suyuna ekledim, saçımı onunla duruladım. gazetede dökülmeyi azalttığı yazıyordu. bakalım buna bir süre devam edicem.

• #1.546
Kızlar biz eşimle çözümü Humic saç yenileyici şampuanda bulduk, İçinde Procapil ve humic asit varmış,
Saçın uyuyan hücfrelerini uyandırıp sac folıkulu cıkarıyormus ve mevcut sac folıkullerını de sac derısıne sabıtıyormus, ayrıca ılk kullanımda kepek ve yağlanmayada ınanılmaz bır etkısı oldugunu gorduk deneyın derım 300ml 28 tl sadece eczanelerde satılıyormus yenı bır urun ama ınanılmaz etkılı deneyın derım...

• #1.547
minoxili denemediyseniz onu da deneyin çok iyi bi ilaç bi de biotin 5 mg

Evet biotin miktarı cok önemli, ama bızım esımle kullandığımız şampuanda bıotınıl ust formulu olan bıotınıl trıpeptıt 1 formunda sac hucrelerı peptıt formunu cok severmıs , denedıkte gercekten ılk yıkamada ınanılmaz etkısını gorduk , cok sıkıntı yasadık dokulmeyle ılgılı ama cok sukur gozle gorulur bır sonuc elde ettık... bu arada sampuanımız Humic yenileyici günlük şampuan , ayrıca kepek ve yaglanmadada ınanılmaz etkılı deneyın derım gönül rahatlıgıyla... fıyatı 28 tl , sadece eczanelerde satılıyormuş. eczacım öyle söyledi...

• #1.548

bu şampuanı mutlaka deneyeceğim

• #1.549
Arkadaşlar Merhaba,

Saçlarım çok gür ve kıvırcıktı,her geçen yıl biraz daha azaldı. Ben de bunu normal karşılıyordum. Sonuçta 20 yaşımdaki gibi saçlarımın olmaması normal diye düşünüyordum.Yaklaşık 4 aydır çok yoğun bir saç dökülmesi yaşıyorum. Bu süreçte oldukça moralim bozuldu,uyku uyuyamaz oldum,aklım hep saçlarımdaydı. Bu konuda çok okuduğum için bir takım şeyleri paylaşmak istedim.
-Öncelikle saç dökülmesi bir- iki ay devam eden herkesin bir hekime başvurmasını tavsiye ederim. Tiroid hormonlarında bozulmalar, çinko, folik asit, biotin, demir eksikliği saç dökülmesine neden olabiliyor. Bende demir eksilkiği çıktı. 1,5 aydır demir hapı kullanıyorum. Yalnız demir fazlalığı da çok zararlı sonuçlara neden olduğu için mutlaka hekim tavsiyesi ile kullanılmalı. Ferritin seviyesinin 30'un altında olmaması gerekiyormuş. Bazı kişilerde ferritin çok çabuk boşaldığından, kan tahlilleri ile arada kontrol etmek gerekiyormuş.
-Isırgan otu, çörek otu yağı gibi bitkisel desteklerin saç dökülmesine faydalı olduğu söyleniyor ama bu da tıbben kanıtlanmış bir yöntem değil. Onun dışında şampuan,losyon vs. hepsi sadece saçın dış görüşü ile ilgili katkı yapabiliyor (daha kabarık, parlak gözükmesi gibi). Dökülme içten bir sebepten kaynaklanıyorsa maalesef hiçbiri saç dökülmesini durdurmuyor. Ancak yoğun saç dökülmesi yaşayan herkesin eczanede satılan iyi bir şampuan kullanmasını tavsiye ederim, Nitekim markette satılanlar kimyasal maddeler içeriyor.
-Bir de erkek tipi dökülmesi olan bayanların mutlaka her daim ilaç kullanması gerekiyor. Bu konudaki en etkili ilaç minoxidil. Erkekler için üretilmiş bir hap da var saç dökülmesi için ama bu hap kadınlarda ne yazık ki kullanılmıyor.
-Bana gelince ben demir, biotin ve folik asit hapları ve minoxidil kullanıyorum. Saçlarımı da yıllarca kestirmediği kadar kısa kestirdim. Kalan saçlarımı korumaya çalışıyorum.
Herkese sağlıklı günler dilerim!

• #1.550

aynen benımde ole ya cok uzuluorum aktarda sarımsak sampuanı varmıs ıyı gelıomus denemek lazım

• #1.551
aynen benımde ole ya cok uzuluorum aktarda sarımsak sampuanı varmıs ıyı gelıomus denemek lazım

Hemen yukarıda bildiğim birçok şeyi yazdım. Kafana göre ilaç sakın kullanma ve saç dökülmen iki ayı geçtiyse mutlaka ertelemeden doktora git. Başka şeyler denerken zaman kaybediyoruz.4 aydır mücadele ediyorum saç dökülmesi ile. Geçmiş olsun.

• #1.552

kızlar size şunu söyleyim ben de yıllardır kansızlık tedavisi görüyorum o ilaçlar sadece kısa süreliğine çözüm oluyor. bi kere demir eksikliği çıktıysa bunun nedeninin araştırılıp bulunması ve ona dönük bi edavi yapılması gerekiyor. demir eksikliğinin sebebi de çoğunlukla sindirim sistemi oluyor malesef ki. midenizde gastrit vb rahatsızlık varsa ve/veya bağırsaklarda sindirim/emilim problemi varsa o sorunun çözülmesi, ardından demir eksikliğinin giderilmesi ve ardından da saç dökülmesinin tedavi edilmesi gerekiyor. ayrıca saç dökülmesine sadece demir eksikliği değil bi çok vitamin ve/veya mineral eksikliği de sebep olabiliyor. ama memleketimde tam manasıyla böyle kapsamlı bi tedaviye ulaşacağıma malesef ki inanmıyorum ben. hangi hastayneye giderseniz gidin doktorlar tam manasıyla sizinle ilgilenmiyor. hele devlet hastanelerinde sürekli aynı doktora gidemiyosunuz bile, hadi eskaza gittiniz, doktor sizi hatırlamıyor, hatırlasa o zmn neler düşünmüştü, neler demişti, nasıl bir tedavi yöntemi seçmişti onu hatırlamıyor.... vs vs vs. kısacası ufacık saç dökülmesi probleminin bin türlü sebebi olabilir ve çok kapsamlı bi tedavi gerekir. böyle bi tedaviyi yaptırabilirseniz lütfen benimle de paylaşın çünkü ben çözüm bulamadım

• #1.553
ben de echomara gittim ordaki doktoru araştırmıştım baya. defalarca devlet hastanelerinde kontroller testler yapıldığını ancak bi çözüm bulunamadığını anlattım ona. Saçlarımın günden güne daha da azaldığını ve çok üzüldüğümü söyledim. Ayrıca 27 yaşında olmama rağmen hala tek tük de olsa sivilcelerimin çıktığını bunun canımı çok sıktığını anlattım. Şöyle bir baktı benim de çıkıyor sivilcelerim dedi :) Bana sivilce için tetradoks diye bir hap verdi, antibiyotikmiş sanırım. 1 ay bunu kullan dedi. ayrıca Isotrex diye bi jel yazdı gün aşırı kullanmamı istedi. Bunu da 2 ay kullanacakmışım. Nilera mavi sabun verdi, günde 2 kere yüzümü yıkamamı istedi. Bi de nemlendirici önerdi; C-Exfoliating Day Lotion diye bi losyon. sabun ve nemlendiriciye bittim diyebilirim ama hapı kullanmayı hep unutuyorum. sanırım düzenli kullanmayınca faydasını da göremicem. o jel de cildimi geriyo kurutuyo hoşlanmadım kullanamıyorum.
Neyse gelelim saç olayına. saçlarım için benden istediklerini yazıyorum size.
kan sayımı
b-12 vitamini
folikasit
ferritin
demir
demir bağlama
freet3
freet4
tsh
biotin
çinko
bunların hepsini her hastanede yaptıramayacağımı söyledi, şu an çalışıyorum yarıyıl tatilinde bu testleri yaptırıp tekrar gitmeyi düşünüyorum. Acaba endokrine mi giriyor şu hormon testleri
hangi hastanede hangilerini yaptırabilirim bilemedim. :) hmm ayrıca bana bir de minoksil kullan dedi en az 4 ay her gün 2 defa kullanacakmışım. Ki aldım da, kullanmaya başladım da. Ama üzerinde dökülmenin olduğu yere 5 kez yazıyo. benim belli bi bölgemde yok ki açılma. genel olarak var dökülme neresine ne kadar kullanabileyim, sinir oldm. 1 ay kullanmam gereken ilaç bi haftada bitti. :))) inanın nefret ettim nefret. nolcak bizim bu halimiz.
ama en azından yok şun sür, şnunla bunu karıştır sar beklet vs bunları yapmıyorum bunlarla zaman kaybetmiyorum, siz de kaybetmeyin derim. peşine düşün, sorun neyse bulun. ben henüz bulamadım ama genetiktir diye düşünüyorum yüksek ihtimalle. hmm ayrıca şu prp ve mezoterapi olayını da sordum doktoruma, onlar mevcut saçları güçlendirmek için dedi, yeni saç çıkarmaz dedi, moralim bozuldu. çok da pahalı tedaviye devam edemezsen dökülme devam edermiş. üzücü..
paylaşayım dedim sizlerle...

• #1.554
penelopem sana bişi soucam peki bu prp yada mezoterapiyi uzun süreli yaptrdıgımız sürece işe yarıyormuymuss??

• #1.555
evet ama sadece mevcut saçlarının ömrünü uzatıyormuş, dökülmelerini engelliyormuş. prp daha pahalıydı hatırladığım kadarıyla seansı 600 liraydı mezoterapinin seansı 250 idi. :/

• #1.556
arkdsm ben bir seans mezoterapi yaptrdm ama tabiki bi sonuc alamadım hala cok dökülüyolar( sen nerde oturuosun ben istte uygun biyer buldum prp ve mezoterapi için..

ayrıca saclarının durumu suan nasıl yani derin gözüküyormu??

• #1.557
uygun diyorsun ama insan korkuyor ya emin ellerde yapılması gerekiyormuş.
saçlarım çok kötü değil ama çok kötü olacak
şu an minoksil kullanıyorum daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum.
düzenli kullanamıyorum dokto tekrar saç çıkarabilecek tek ilaç şimdilik bu dedi. 4 ay süre verdi. deniyorum ben de napiymm :)

• #1.558
arkadaslar ervamatin diye bi sac losyonu kullandınız mı?reklamlarda mucize gibi bi seyden bahsediyorlar ama ben karar vermedim alsam mı faydalımıdır sizce?

• #1.559

slm.. peki bu humic şampuan saçın hızlı uzamasını da sağlar mı.bugün aldım eczaneden üzerinde hızlı büyür saç yazıyor diye ama kullanıp gerçekten hızlı uzattığına şahit oldunuz mu onu merak ettim.

• #1.560
kızlar,sebamed,saçdökülmesine,karşi,şampuan,kullandım,3,şişe,bitti.dökülme,neredeyse,durdu,ve,mink,minik,saçlar,çıktı,ve,uzadı.en,etkili,şampuan,şimdiye,kadar,denediklerimin,arasında.
bir,kaç,sene,önce,bitki,derman,kullanmıştım,set,olarak,oda,çok,iyi,gelmişti.bitki,dermandan,önce,saç,diplerimin,saç,gözenekleri,kapalıydı.bitki,dermandan,sonra,gözenekler,açık,ve,temizdi,ve,o,zamandan,beri,saç,diplerim,temiz,arada,eczanede,baktırıyorumda.işte,sabamed,kullanırkende,eczacı,baktı,ne,kullanıyorsanız,yeni,saç,çıkarmış,dedi.---bebek_saçı_gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…