Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
  • #1.561
saçlarını güçlendirmek için bitkisel saç bakım yağlarından kullanabilirsin ben faydasını gördüm ablamda photon adlı bi markanın bitkisel şampuanını kullanıyo ve çok memnun saçlarını gürleştirdiğini ve artık dökülmediğini söyledi ancak diğer şampuanlara göre biraz pahalı ben saç dökülmemi elseve arginine ile durdurdum düzenli kullanımda sonuç veriyo saçlarını kuru kuru tarama bu da saçı yıpratır ve ısıtıcı uygulama saçına bi süre

• #1.562
benim kızımın ortak sorunu sac dökülmesi
biz çözümü sarımsaklı şampuanda bulduk evde kendimiz yaprık bir kocaman baş sarımsagı dövüp sampuana karıstırdık bir iki gün beklettik sarımsak samouana iyice karıstı ve hergüm bu karısımla yıkadık saclarımızı birde bioksin sapmuanla yıkadık arkasından ve su anda yok denecek kadar az dökülüyor saclarımız. saclarımın rengini acıyım derken orialden yandı saçlarım sarımsaklı sampuan kurtardı saclarımı cok kötü kokuyor ama kuruyunca kalmıyor koku felan :)

• #1.563
Kızlar ben de saç dökülmesinden dolayı çok büyük problemler yaşadım.
Benim şöyle oldu. İlk zamanlar çok yoğun olmamakla beraber saçım dökülmeye başladı pek fazla dikkate almadım tabi. Gittikçe daha da artmaya başladı. Artık
öyle bir dereceye gelmişti ki duşta elime gelen bütün saçlar direk kopuyodu. Nasıl bir psikoloji anlatamam. Neler yapmadım ki.Yağlar, saç dökülmelerini 'güya' durduran şampuanlar
en pahalı serumlar vs. vs.... Ki bu serumu ilk gittiğim cildiye hekimi önermişti. Kan tahlili yapmasına rağmen bir sorun olmadığını bunu kullanmam gerektiğini söyledi.Fakat ben ne kullandıysam
bu dökülmenin önüne geçemedim.Saçımın hiç abartısız %60ı döküldü. Allahtan saçım çok fazlaydı yoksa kel kalırdım sanırım Sonra bir kez daha başka bir doktora gidip yine kan tahlili yaptırdım.Meğer kanımdaki demir oranı çooook düşükmüş hatta yok gibi birşey. Tüm sebebi buymuş. Nerdeyse bütün saçımın döküldüğüne üzüleyim, ilk gittiğim doktora mı kızayım, sorunun kaynağını bulduğuma mı sevineyim.
Böyle saçma bir durum.Normalde her insanı belki bu kadar etkileyen bir durum olmayabilir tabiki ama saçlarınızın çoğu gidince ve ön kısımlar giderek kelleşmeye başlayınca
çok üzücü bir durum oluyor.Neyse ki demir şurupları ile o kadar zamandır durduramadığım dökülmeler 3 güne durdu.Resmen şaka giibi.Birisi anlatsa inanmam.Şimdi saçlarımın hepsi yeniden çıkıyor.Minnacıklar henüz ama yağlarla falan hızla uzuyorlar
Size nacizane tavsiyem bir cildiye hekimine başvurup detaylı bir kan testi yaptırmanız. Özellikle demir çinko gibi seviyeleri kontrol ettirin derim ben.
Biraz uzun oldu sanırım kusura bakmayın, umarım faydalı olmuşumdur :)

• #1.564
mrb kizlar benimde sorunum saç dökülmesi yaklaşik 10 senedir saçlarim döküldü saçlarim çok ince telli adeta kedi tüyü gibi ve yağli fazla uzatmam çok kisa modelleride denedim ama olmadi olmadi morallerim yerlerdeydi ilk doktara gittimde kan tahlili yaptirdim kansizlik felan yok dedi sonra bende pko çikti bilmeyenler için söylüyüm yumurtaliklardaki kistlerden ötürü hormansal olarak saç dökülmesine sebep oluyor neyse onun tedavisiylen uğraşirken bıkmadan bu seferde dahiliye yine gittim yine kan tahlili bu sefer dr dediki senin demir kolonlarin boşalmiş nasıl oluyor ilk gittim dr kansizlik yok demişti neyse kizgin üzgün moraller sifirdi bi yandanda saçlarim tüm hiziyla dökülüyordu zeytinyaği badem yaği çam terapendi ne bilim bepantane bi sürü yağdi şampuandi eczanede satilan şimdi adını unuttum saç çikaran bi ilacıda 3 ay kullandim denemediğim şampuan kalmadi onları hiç söylemiyorum bile neyse hiçbirisinden bi sonuç alamadim en son özel bi hastanede bi dr gittim dr saçlarimi zeytinyağlı sabunla hergün yıkamami söyledi bende hergün yıkamaya başladim saçlarim çok sert oluyordu bide kepeklenme çikti neyse en son geldiğim merhale çayi kahveyi kansizliğa sebep olan ne varsa biraktim demir ilaçlari kullandim iğneler felan sonra pko yuda bu arada halletmiştim neyse sonuç olarak şimdi demir acisindan zengin gidalar yiyorum kuru üzüm kirmizi et yeşillikler kuru fasulye bulgur kemik suyu sakatat findik yiyorum şampuan olarakta clear kullaniyorum saçimda kepeklenme var o yüzden ve bugün başladim sarimsakli saf zeytinyağli bi karişim yaptim onu haftada iki gün saçima sürmeyi düşünüyorum yarinda yine dr kan tahlili yaptirmaya gideceğim demir b12 ölçümü ama şunu söyliyim eskiye nazaran saçlarim geliyor çok şükür küçük küçük görüyorum arkalar yanlar iyide önde ve özelliklede tepede seyreklikler var az biraz daha gelse saç prblemim ortadan kalkacak gibi görünüyor tüm tavsiyelere aciğim herkese Allah acil şifalar versin

• #1.565

merhaba canm bnde de aynı sorun vardı fakat benım sac dokulmem hormonal bozukluklardan kaynaklanıyodu cıldıye doktoruna gıttım bana dermozinc saç losyonu verdı yaklaşık 1 sene kullandım smdı saclarımın ufak ufak cıktıgnı gorebılıyorum ayıca bu ılac bıtkısel oldgu ıcn yan etkısı yok dencek kadar az onu kullanmanı tavsıye ederım umarım ıse yarar .

• #1.567
geçen yıl saçlarım inanılmaz döküldü kel kalmaktan korktum ve saçım gürleşsin dökülmesin diye sıfıra vurdum yani kel oldum saçlarım 6 ayda abartmıyorum 1 cm uzadı ve yine dökülüyordu sonunda aktardan saç bakım yağı aldım fiyatı şimdi 8.50tl saçlarıma inanılmz iyi geldi gürleşti dökülmüyor dayımın oğluna tavsiye ettim onada çok iyi geldi almak isteyenler için sabuncu handa girişte soldaki ilk aktarcı

• #1.569

cnm ben ankarada oturuyorum mesela. acaba buradaki aktarlarda da varmıdır ki. saç bakım yağı diye mi istiyruz bi markası falan var mı adı sanı falan

• #1.570

benimde dökülüyordu ama ben boyadan olduğunu anladım. kel kalmak üzereydim. birkaç yıldır sadece kına kullanıyorum. dökülmem durdu gibi.

• #1.571
Araştırmalarıma saç dökülmesi 2 şeyden oluşuyor

1- Stres üzüntü ve benzeri

2- Yada boya kullanımı kimyasal maddelerden Fön gibi.

Dikkatli olmakta yarar var saçlarımız bizi gösteriyo

Son düzenleyen: Moderatör:
  • #1.572

Naturaderm Cam Yagi Sampuan i ve Naturaderm Cam Yagini kullanabilirsin. Suan cok popüler bir ürün ve tamamen bitkisel. Tavsiye ederim. Sac dökümünü önlüyür ve kökleri kuvvetlendiriyor.

• #1.575
ben daha 17 yaşındayım ve bir sene boyunca saçlarımda maşa yaptığım ve düzleştirdiğim için dökülmeler oldu, mezoterapi ve prp yapılmalı dendi ama burada okuduklarımdan sonra kararsız kaldım mezoterapinin bir işe yaramadığını paraya ziyan olduğunu söyleyenler görmüştüm, gerçekten de yaptıranların fikri bu yönde mi yani bir işe yaramıyor mu

• #1.576

aah ah ben de 17 yaşındayım saçlarımın tepesi nerdeyse açıldı bu yaşta kel kaldım şampuanın markası ne acaba öğreenebilir miyim

• #1.577
aah ah ben de 17 yaşındayım saçlarımın tepesi nerdeyse açıldı bu yaşta kel kaldım şampuanın markası ne acaba öğreenebilir miyim

bir dönem benimde çok fazla saç dökülmem olmuştu ve benim daha çok saçımın önleri ,anlım geriye doğru açılmaya başlamıştı ki bu durum bende saplantı haline gelmişti.Birçok farklı şampuan bakım vs ürünü denedim , sayısız doktora gittim ve son çare saç ektirmek bile istedim ama kadınlara saç ekimi yapılmadığını öğrendim.Son olarak uzun ve yoğun araştırmaların ve de tavsiye sonucu dr.kerem baykal'ı buldum , kendisi uyguladığı tedavi + saç mezoterapisi sonucu saçlarımı ve ruh sağlığımı kurtardı diyebilirim.3.seans da saç dökülmesi tamamen durdu 10.seans sonunda dökülen saçlarım eskisinden daha sağlıklı ve gür olarak yeniden çıkmıştı.Bendeki mükemmel sonucu gören saç sorunu olan birçok kişi aynı doktorda tedavi oldu ve herkes mükemmel sonuçlar aldı.
İnsan görüntüsünde saç en en önemli faktör ve özellikle kadınlarda bence çok daha önemli.Ben bu konuda gerçekten çok sıkıntılı bir dönem yaşadım o nedenle bu konuda çok hassasım , sorunu olanlarıda çok iyi anlıyorum.
Sizlerde araştırınca göreceksiniz dr.kerem bey başta saç sorunları olmak üzere kozmetik dermatolojide çok önemli bir marka ve eminim sizde çok faydasını göreceksiniz.

• #1.578
cnm sana önermişler ama naturaderm reklamı yanılıtıcı diye durdurulmuş.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), reklamların hem şirketin hem de yayındaki internet sitelerinden kaldırılmasına karar verdi. TİTCK, il sağlık müdürlüklerine de yazı yazarak, söz konusu bitkisel yağın görüldüğü yerde toplatılması, denetimler yapılarak el konulmasını istedi. Ürünü pazarlayan şirketin internet sitesinde pop müzik sanatçısı Demet Akalın'ın da, "Saçlarımın canlılığını Natura Derm Çam Yağı'na borçluyum diye" açıklaması dikkat çekmişti. Yüzlerce internet sitesi, radyo ve yerel televizyonlarda yayınlanan ve Tanju Çolak'ın tanıtımlarıyla dikkat çeken, İksir Kozmetik Ürünleri Gıda Reklam şirketinin çıkardığı Natura Derm Çam Yağı ile ilgili Sağlık Bakanlığı'na şikâyet yağdı. Şikâyetleri değerlendiren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, "Kozmetik ürünlerin kozmetik tanımı dışında tedavi edici ibareler ile piyasaya arz edilemeyeceği ve tüketicilerin yanıltıldığına" hükmetti. TİTCK yetkilileri, "Ürün tanıtımında, ürünün alopesi (kellik) adlı hastalık tedavisinde kullanıldığı imajının yaratıldığı ve bu durumun Kozmetik Yönetmeliği'ne uygun olmadığı kararına varılmıştır" dedi.
yani internette bu yazılar var. bende naturadermi araştırmıştım çünkü.
Naturaderm Cam Yagi Sampuan i ve Naturaderm Cam Yagini kullanabilirsin. Suan cok popüler bir ürün ve tamamen bitkisel. Tavsiye ederim. Sac dökümünü önlüyür ve kökleri kuvvetlendiriyor.

Son düzenleme:
  • #1.579
arkadaşlar benim bir dönem şakak kısmımdaki saçlarım dökülmüştü. elimi attığımda direk kafa derim geliyordu. sonra bir arkadaşımdan şunu duyup yaptım. şimdi küçük küçük saçlarım çıkıyor. alnımın ön tarafından bile kalın saçlar çıktı. karışım şöyle bir kaba bepanten iğne ve evigenin iğnesini alıp bir ampul koyun. bir tane yumurta kırın. bir kaşık bal. birer kapakta yılan yağı ve çamterebentin yağı koyun. bunu saçınıza haftada bir kez uygulayın. 2 saat tutun. normali böyle. ama ben haftada 2-3sefer yapıyorum fırsat buldukça. şimdi yine başladım. çoooook dökülüyor saçlarım. tepe bölgem seyreldi gibi. inşallah yine bu karışımın faydasını göreceğim :)

başka bir konuya daha yazmıştım bu mesajı arkadaşlar sizinle de paylaşmak istedim. yaşadığınız sıkıntıyı çok iyi anlıyorum. deneyin inşallah sizde bunun faydasını görürsünüz. bepanten ampuller b vitamini içeriyor zaten saç çıkarmada kullanılan bişey. evigen de e vitamini içeriyor. saçları besliyor.

• #1.580
Kızlar görüntüsü pek güzel olmuyor ama ilk kullanımdan itibaren dökülmemi kesti. Deneyimlerim ve sonuçlarını ayrıntılı olarak bir yazıda anlattım. Umarım faydalı olur

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…