Sadece kendine zengin olan aile

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.469
9.047
158
iyi geceler hanimlar kendimi yine buraya attim. Dusun dusun cikamadim icinden. Size sormak istedigim anne baba varlikliyken evlatlarinin maddi anlamda zorluk cekmesi adilmi. Yani bilmiyorum iki tane evladim var onlar icin canimi bile veririm iyi bir hayat yasamalari omur boyu rahat etmeleri benim en buyuk istegim. Boyle bir imkanim varken onlari bundan mahrum etmek sıkıntı cekmelerine goz yummak beni vicdanen cok rahatsiz eder. Ama bakiyorum annem ve babamin hic boyle bir tasasi yok. Gamsiz gamsiz zenginliklerinin sefasini suruyorlar. Bizde bir memur ailesi olarak gunumuz ekonomik sartlarinda a'dan z'ye herseyin hesabini yapmak zorunda kaliyoruz karsilastigimiz ekonomik sıkıntılar karsisinda tek basimiza mucadele ediyoruz. Kardeslerimde benimle asagi yukari ayni pozisyonda. Hepimiz bu konuda kirginiz ailemize karsi ama lafini bile acamiyoruz cunku en ufak bir konusu gecse dusuncemizi soylesek ne mal duskunlugumuz kaliyor ne nankorlugumuz nede hayirsizligimiz. Ornek vereyim hepimiz egitimimizi tamamlamak icin ogrenim kredisi almak zorunda kaldik hemde yuklu miktarlarda henuz ogrenciyken baba evindeyken babamin maddi olarak imkani varken biz devlete borclandik. 50 milyon tl ye yakin mal varligi olan ayda 60 bin tl geliri olan bir anne baba hicmi evladinin maddi anlamda hayatini kolayastirmak istemez. Sahip oldugu imkanlari hicmi evlatlariyla paylasmak istemez. Esimle bir ara zordaydik kendisinden birsey talep etmememize ragmen sirf kendini garantiye almak icin 6 tane dairesi olan babam kayinbabanin evine tasinin onlarla beraber yasayin kira masrafiniz olmaz rahat edersiniz diyordu. Bir baba olarak fazlasiyla imkani varken kizina boyle bir seyi nasil reva gorebilir bir insan anlamiyorum. Onlarla hic bir sekilde kafamin uyusmadigini bildigi halde beni boyle birseye itmesi cok agrima gitti hala unutamadim. Bu donemde cok kotu bir eve tasindik kirasi uygun diye ama ev yasanacak gibi degildi psikolojim bozulmustu artik ilk kez o zaman ailemden bize yardimci olmalarini talep ettim ev almamiza yardim ettiler ama nasil. Zorlarina gide gide. Yinede yaptilar yapmayabilerlerdi ama keske ben bu kadar yipranmadan yapsalardi onlara teklif etmemi beklemeden bir anne baba olarak kendi istekleriyle elini tasin altina soksalardi. Bu konuyu astigimi saniyordum ama gectigimiz gunlerde esimin bir kac seyi dile getirmesi uzerine yine kafama takar oldum. Kendisinede tepki gosterdim bu konulari yanimda acma diye ama ozunde soylediklerinde hakli aslinda.

Son düzenleme:
Bir tek size karşı değil, diğer kardeşlerinize karşı da böylelermiş. Bu durumda huyları böyle demek ki. Sizin de bu yaşa kadar bunu öğrenmiş olmanız gerekiyor sonuçta bugün olmuş bir durum değil anladığım kadarıyla.
Evet ben de çocuğum zordayken yardım ederim, benim ailem zorda olmadığım halde yapar, yapmak ister ama mecbur mu hayır ? Yani sanırım biz Türkler istediğimiz kadar ‘beklemiyoruz’ diyelim kültürümüzden dolayı hep bekliyoruz bişeyler.
Allah gecinden versin, göçüp gittiklerinde zaten hepsi size kalacak. Onları da bu şekilde kabul etmekten başka bir şansınız yok şu durumda.

hele kocanızın ailenize karşı bişey söylemeye hiç hakkı yok. Babanız ‘kendi parasını’ ister verir. İstemezse de gördüğünüz üzere vermez.

Siz ailenizden destek gordugunuz icin bu durumla hic sinanmamissiniz belliki. Bu yuzden konusmasi kolay size. Annem ve babam gocup gittikten sonra bana kalacak para pulla ilgili bir tasam yok. Ben imkanlari oldugu halde zor zamanlarda destek olmamalarindan soz ettim. Kendimde anneyim evlatlarim var. Cocugum olmasaydi bu kadar zorlamazdi bu konu beni. Yapmiyorlar der gecerdim. Ama anneligi tatmis biri olarak evlat sahibi olan biri olarak benim aklim ermiyor insan nasil evladinin varsa bir sıkıntısına karsi bu kadar duyarsiz olabiliyor. Mecburiyet konusunda haklisiniz mecbur degiller ama aile olmak daha farkli olmayi gerektirir bence. Kabullendigimi saniyordum ama konusu acilinca zorlandigimi farkettim bu yuzden actim konuyu.

Ya babanızın kendi parası tamam ama sözde mecbur değil ama özde mecbur bence ya ne bileyim kültürümüzden mi kaynaklı nedir. Bi insan evlatlarının iyiliğini rahatını herşeyden önce düşünür. Bu kişiden kişiye değişir belki ama bu denli imkanlara sahipken.. Ben kendi ailemde çevremde gördüğüm kadarıyla çocuklara yoktan var ediyorlar ya. Halam gelir aklıma böyle konularda oğlunun borçlarını ödeyebilmek için köy yerinde sürekli çalıştı. Tarhana yaptı süt sattı, kışın örgü ördü çöktü yani o yorgunlukla vefat etti. Şimdi ben hamileyim her detayı düşünmek zorundayız maddi manevi

E tamam da herkes ebeveyn olarak yüzde yüz verici olup her durumda yardımcı olmak zorunda değiller
Herkesin ebeveynliği kendine
Demek ki hayat tarzları bu yani....
Eşiniz de komik yani siz demişsiniz adamlar size yardım etmiş bence buna dua etsin

ve ağzını açmasın başka durumlar hakkında
Benim eşim yapsa çok net olurdum doğru ya da yanlış hatalılar ya da değiller eşime karşı saygısızlıkları var mı? Yok

güzel o zaman benim ailemin etmediği yardım hakkında konuşamaz
Ki ev almaya bir şekilde de olsa yardım etmişler

ailemle ilişkim beni ilgilendirir

Yazik onca yil çalis didin büyüt evlendir hala senin eline baksinlar sana muhtaç olsunlar. Yaslilikta rahat yasasinlar isterim ben sahsen yardim edip etmemeleri umrumda bile olmaz. Babam ömrunun sonuna kadar çalisti oturmayi sevmeyen bir adamdi. Simdi anneme diyorum ki ye iç gez keyfine bak cocuklarin basinin caresine bakar essek kadar olduk ....

Haklisiniz esimin kendi acisindan soz soylemeye hakki yok onu ilgilendirmez. Ama bana karsi olan tutumlari konusunda her ne kadar ona laf dusmesede ne yazikki hakli. Ev konusunda yardimci oldular evet ama insan isterki anne babasi gonlunden gelerek destek olsun. O duyguyu hissettiremediler yani hatta annem ilk etapta yuzunu asti laf soktu. Benim onlardan yardim istemem bile yeteri kadar zorken annemin bu tavirlari daha cok incitti beni.

Çok inciniyorsanız görüşmeyin bundan sonra
Bu saatten sonra onlar değişmeyecek
Şu durumu aşmak için ancak yardım alıp eşinizin susmasını sağlayabilirsiniz

Herkes ister anne ve babasinin rahat yasamasini. Bende istemem annem ve babamin maddi kosullari kotu olsun rahat bir yasanti surmesinler. Ama varlik icinde evlatlarina karsi bencil bir tutum sergilemekte bana gore dogru degil. Bu el acmak veya muhtac olmak mevzusu degil oyle olsa bile herkes bir gun zora dusebilir insanin en yakini anne babasi olduguna gore onlardan beklemek cokmu abes?

Benim annem babam evlat ayirir. Yok yok derler ogluslarina bitiremesigi uni icin araba alirlar. Ogullari 4yil uniye ugramamis bile hic kizdiklarini gormedim. 3 yildir evden yer icer, tatiline gider ve kiz arki icin para istediginde babam hep bulur verir.
Ben uniden sonra buyuksehre is bulmak icin gitmek istiyorum dedigimde erkeklerle mi fingirdikceksin deyip tokat atmisti, oysa bi ev tutmasini istemistim. Sonra 300 tl paramla buyuksehre gidip 3. Gun ac kalmistim su ve cubuk kreker yedim bi kac gun. Annem mi aradi hayir babam mi aradi hayir. Sonra is buldum calistim cabaladim elime gecen 3 kurus parayi bile istediler. Daha iyi ise girdim daha cok calistim daha cok aldilar. Ne zaman destek istesem hic annem babam yoktu. Bekarlikta ne kazandimsa aldilar elimden. Toplu param vardi bi proje den hepsini aldi babam borc mu asla hibe etmesin. Sonra evlenicem dedim esim sozde taki takti ailem hicbirsey. Utanmadilar 2 bilezigi izin vermememe ragmen aldilar ( caldilar) istese dugunden once alirdi anneme sozden once 10 bin vermistim ihtiyac olur diye babama da dugunden once 10 bin vermistim. Dugunde hicbirsey takmadilar. 2 bilezik eksik mahcup bi sekilde evlendim. Tum evimizi Kendimiz kurduk hic ceyizim yoktu. Atanip ilk maasimi aldigim gun evliligimin ilk ayi, bir suru odeme esya masraf zamanlari. Babam acti telefon aglamakli binsekilde tum maasimi istedi verdim. Kiz kardesim de 10 yillik bitmez bi kredi icinde bu ailem icin.
simdi siz yardim etmiyolar dediniz ya uzulmeyin. Ben ac sokakta kaldim yoklardi. Elimdeki avucumdaki herseyi verdim ama beni boynu bukuk evlendirdiler. Oyle mahcup oldum ki takilar eksik diye, keske olseydim. Ama bakin hala ailem diorum. Tarlasi vardi satti asla sattim filan 1 tl sana veriyim demez. Annemin kolunda 10 bilezik var yeri varmis onlarin. Caldiklarini bile geri odemezler. Ev satti araba satti yedi hep. Hic destegini gormedim annemin babamin. Bakin hala gorusuyoruz. Sikmayin caninizi. Neden verdin hep dersen eve gidince huzur birakmaz kavga cikarir babam. Annemle kavga eder o parayi benden alincaya kadar…
Inanin ki cok daha kotuleri var. aile secilemiyo atilamiyo. Sizinkilere kizmadim ben sonucta kendi mallari paralari. Isteyince de yardimci olmuslar. Esiniz haddinden fazla talepkar. O sizi bu dusuncelere itiyo. Bence karniniz doyuyosa hicbisey istemeyin ailenizden.

Haklısınız.

Hayır normalde anne babanın parası önemli değil denebilir de öğrenim kredisinde öyle değil.

Eğitim için burs aranırken anne babanın gelirine bakılıyor, zenginse asla çıkmıyor, devlet/dernekler ailenin size yardım edeceğini varsayıyor.

Sizin durumunuzda ailenin gelirinin olması katkıdan öte size zarar vermiş belki de size burs çıkacaktı, kredilerde ezilmeyecektiniz.

Çocuklar kendi gücüyle yaşama tutunsun argümanı ancak eğitim tamamlanınca geçerli oluyor. Mesela size ev almak zorundalar mu? Hayır. Alsalar iyi olur mu evet ama öyle bir zorunlulukları yok. Yaparlarsa on kere şükretmek lazım.

Huylarını bu saatten sonra değiştirme şansınız da yok, tartışırsanız oturup gıcıklığına mirastan reddetme şansları da yüksek. Zaten bu vakte kadar böyle gitmiş, kendi yağınızda kavrularak biraz idare edin diyeceğim.

en başta sizin eşiniz babanızın mal varlığına ya da parasına ilişkin nasıl konuşabilir? pardon da böyle bir hakkı nereden buluyor ya. benim eşim böyle bişey yapsa ağzının payını verir üstüne senin benim babamın parasında gözün mü var derim.
kusura bakma babanın ailesi sizdiniz. o çok güzel bakmış ailesine şimdi bide eşinize mi baksın?
gerçekten çok tavrınız çok sinir bozucu. eminim ki anne ve babanız da sizin bu tavırlarınız karşısında nasıl artık bıkmışlarsa adamlar yardım etmek istemiyor boyutuna gelmiş.
zaman zaman bunu bende yaşıyorum akrabalarımızdan paramla yada maaşımla ilgili "var ama vermiyorsun" tarzı yorumlar yapılınca gerçekten tırnağımı kessem üstlerine atmayacak şekilde soğuyorum.
bi de yorumlarınız sanki başka bir aileden bahsediyorsunuz. istemeye utanmanız gerekirsen, üstüne vermeye çalıştıklarında ezilmeniz gerekirken burda resmen ailenizi nerdeyse yerden yere vuracaksınız her satırda bu gayet net hissediliyor.
siz ailenize birşeyler alıyormusunuz? bakın aile ne kadar zengin olursa olsun evlatları belli yaşa geldikten sonra onlara aldıkları bir bez parçası bile çok kıymetli oluyor. zaten evlat için de onu alması çok kıymetli. olması gereken bu. sizin ki çok anormal.
neyse ya Allah hayırlı evlatlar nasip etsin. aminn.

Bilip bilmeden ne guzel atip tutuyorsunuz boyle masallah size :) Birincisi ailemi biktirmak gibi bir durum soz konusu degil cunku ben aileme ev almalari konusundaki destek disinda sadece bir kere bu konuda sitemimi dile getirdim. Ne bekarken ne evliliyken bunun disinda bir kere bile konusunu acmadim. Kendime dusenide evlat olarak yapiyorum. Annemin butun hastane isleriyle ilgileniyorum randevuleri vs hep bende gidecegi doktora kadar arastiriyorum senede bir kac kez yurt disina gidiyorlar gelecekleri gune yakin cocuklarimi kayinvalideme birakip evini temizletiyorum. Bir misafiri olunca gidip yardim ediyorum. Babamin acil bir isi olunca esimden ister esimde yapmaya calisir. Cok sevdigimiz bir ile tayin istemistik annem ve babam uzulduler diye tayinimizi geri cektik. Oyle sandiginiz gibi hayirsiz bir evlat degilim bugune kadar bir kez olsun saygida kusur etmedim zor zamanlarinda hep yanlarinda olmaya calistim bundan gocunuyormuyum hayir cunku actigim konudaki kirginligim ayri onlari bir anne baba olarak sevip sahiplenmem ayri . Bilip bilmeden atip tutmayin.

Siz memur olmuşsunuz ve işiniz var. Bekarken bile size destek olmayan ailenizden evlendikten sonra nasıl bir destek bekliyorsunuz ki? Beklemekten artık vaz geçmelisiniz çünkü huyları bu. siz kendi yağınızda kavrulmaya devam etmelisiniz.
Doğrusu bu değil ama aileniz maddi yardımda bulunmuyorsa zorlayamazsınız sonuçta para onların

Ben işin karşı tarafından bakacağım olaya bazen evlatlar anne babalarının hayattayken mal bölüştürmelerini burunlarından getiriyor.
Bir komşumuzun 4 evi vardı 3 oğlu bütün evleri sattırdılar.
Ama biri bile annelerini yanlarına sığdırmadı. Onu geçtim kadına açtıkları evin kirasını bile yarım yamalak ödediler.
Kadın şimdiki aklım olsa tek bir evimi satmaz, bir lira vermezdim.
Her şeyi ben öldükten sonra alın derdim diyordu.
Anne babanız bu şekilde düşünüyor olabilir ayrıca eşinizin tek kelime bile etmeye hakkı yok.
Bütün mesele çocukları ile kendileri arasında damat gelin araya girmeye kalksa acayip sinirlenirdim ben olsam

siz ne yazdıysanız ona göre yorum yaptım. beğenmediğiniz için atıp tutmak olarak algıladınız sanırım
ama beğenmeseniz de paragöz bir evlat olduğunuzu düşünüyorum. konu ile ilgili yorum istemişsiniz, ben de düşüncemi söyledim.
hiçbir anne baba çocuğu zor durumdayken rahat etmez hayvanlar bile böyle kaldı ki bilinçleri olmamasına rağmen.
buraya konu açmışsın ama herkes sizinle birlikte ailenizi cimri vs diye karalasın istiyorsunuz. bu bile başlı başına bir evlat olarak kimsenin başına vermesin Allah dedirtecek bir şey.

Bir arkadaş yazmış ya birisi oğlunun borçları için hep sattı savdı diye, ben şöyle bir gözlemde bulundum hayatım boyunca.

Kendi çalışıp çabalayan bir yere geliyor. Hazır yiyen, nasılsa hallediyorlar yardım ediyorlar diye salıyor ipin ucunu. Sizi tenzih ediyorum, ailenizin bakış açısı buna saplanmış olabilir mi acaba? Bu kadar malı mülkü kendi çabalarıyla yaptılarsa sizin de yapacabileceğinizi düşünüyor olabilirler mi?
Onun haricinde belli ki yardım etmeyecekler, huyları bu, kabullenmekten başka çare görünmüyor üzücü de olsa.

Anne baba surekli verici oluncada cocuklar hep istiyor inan bunun sonu gelmiyor sonra.. inan bi tanidigim vardi adam hep calismis evler arsalar yapmislar. Uc cocugun hepsine birer ev vermisler zaten.. ama yok gelin satiyor evi daha genis eve cikiyor ki evide kucuk degildi.. dusun bu insanlar hediye etmis keyfi satiyolar. Sonra ne oluyor? Gelinin kocasinin islerimkotuye gidiyor.. kim
Yardim ediyor anne baba.. yani onlara guvenmeseler boyle seyler yapmazlar yorgana gore ayak uzatirlardi dimi? Surekli
Yardim
Ede ede iste yuzsuz oldular.. senin anne babanin huyu bu ama
Boyle
Olanlarda var ki
Bu bana gore buyuk haksizlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…