Sadece kendine zengin olan aile

Yapmayın bunları yardım etsinler diye mi yapıyorsunuz? Belli ki onların çözünde de bir kıymeti yok. Yapmayın siz de. Ama ben evlatlık görevimi yapmak için yapıyorum diyorsanız da o zaman lafını yapmayın. Kırgın olmanızı haklı bulmadım ben para onların isterlerse ölmeden önce her şeyi satıp bir yetimhaneye bağışlarlar o zaman ne yapacaksınız yani? Bu arada ben anne-babanın gönüllü olarak yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum ama gönülleri yoksa, kimseye de etmiyorlarsa kime ne Yani. Çiftliklerini, evlerini, arabalarını, fabrikasını evlatlarına veren sonra kimsenin bakmadığı insanlar da tanıyorum ben. Ayrıca eşinizin ailesi yardım etsin sizin ailenizden beklemesin, ona neymiş? Siz de kafanıza takmayın. Siz kendi çocuğunuza yaparsınız olur biter, onların anne/ baba anlayışları öyle demek ki.

Belki de dediğiniz gibi insanın başına gelmeyince bilemez bazı şeyleri.
Ama ben yorumum da ailenize hak vermedim ki Haksızlar da demedim.
Bu görüş toplumdan topluma göre değişen bir şey dedim. Bunu bir Alman’a söyleseniz tabii ki vermek zorunda değil der hatta ‘beklediğiniz’ için sizi hatalı bulur. Dünyaya getirmek ömrümün sonuna kadar bakmak değil. Ha ben de yaparım evladıma o ayrı. Bu biraz belki de karakter meselesi ben bunu demek istedim. Kalbimle konuştuğumda evet verseler keşke diyorum ama mecburlar mı hayır. Arada fark var.
Sizin de bu durumu kabullenmekten başka çareniz yok.
Hepimiz size burda hak verip tabiri caizse ailenizi taşlasak bu size fayda getirmeyecek

kusura bakma ama başından sonuna kadar yanlış yapmışsın ve yapmaya devam ediyorsun ,

o büyükşehire kaçtıktan sonra tüm maaşımı verdim diyorsun yaaa
Hep bi bahanesi var tatlim. Bak 1 yil oldu eve girmedim. Gecen yil evlenmeden onceki bayram kiz kardesim ozledim Abla dedi diye gittim. 2 yil bi proje sebebiyle tr de degildim. Tuzluk cakmak firlatti uzerime yurudu babam. Sebep beni ele gune rezil etme dugune bilezikleri al dedim diye. Bu sekilde gelin ciktim o evden. Almadi hicbir zaman babalik yapmadi. Ama sonra telefon acip agladi maasim yatinca. Yok dedi kardesini elin eline baktiramam bana para gonder dedi. Ben cok sahipsiz kaldim yoruldum bi basina 23 yasinda kimsesiz olmayi gordum, ac kalmayi gordum. Babaniz sizden boule para istese olmaz mi dersiniz ya zordalarsa demez misiniz? Ben lanet olsun dedim gonderdim.

Tam tersini düşünüyorum böyle bir durumda.
Benim 50milyon tl mal varlığım olsa, aylık 60bin TL gelirim olsa anne-babamın zor durumda olmasına müsade eder miydim, ASLA.. Siz de böyle düşünüyorsanız onlardan gönüllü yardım beklemeniz bana çok anormal gelmedi.
Onca evleri varken sizi kirada oturtmaları da garip.
Tamam mecbur değiller ama yapmamak için de nedenleri yok ki.

50 milyon mal varlıgını nasıl yapmıs baba masallah:)
Teoride vermek zorunda değiller evet ama pratikte bekliyor insan.
Benim babam okadar zengin değil,ama dedemin evine rica minnet gitmek agrıma gidiyoır.
Demiyorlarki 1 hafta gidin kalın,kafanızı dinleyin.
Yada yine dedemden kalan tarlaları satıp yediğinde,bize biseye ihtiyacınız var mı demediler.
1000 tl ehliyete yazıl diye para vermislerdi,ben o ara düğün borcu ödüyordum üzerinden 7 sene gecti hala sana bin tl verdik yazılmadın diyorlar.Düğün borcu öderken ehliyete yazılmak aklıma gelmedi cünkü.
Benim de kızım var,ben evlenirken kızım kiralarda sürünsün istemem.
En azından ek bi geliri olsn dediğimde suclu ve nankör oluyorz
Ama cocuk dünyaya getirirken sormuyorz sen bu dünyaya gelmek istiyor musun diye?
Bence aileler durumu varsa biraz bu yönden bakmalı.

Bence ailenizle olan sorunları eşinize yansitmayin kötü bile olsalar ilerde esin başına kalkar kendi ayakların üzerinde dur bende ailemle anlaşamam ama yansitmam aileme sık gitmem maddi testek manevi destek hiçbirini görmedim 12 yasindada evlendim eşim çocuğum ailem bosverdim ama silemedim

Bir ömrü beraber gecirmissiniz gibi konusmasak mı?
O kadar mal varlıgının icinde kız kyk ödeneğiyle okumus.
Biz dünyaya cocuk getirirken acaba geleceğini garanti edebilir miyiz diye düsünmediğimiz icin arka arkaya cocuk yapılıyor ülkemizde.
Hep bu kafalardan sefalet icinde büyüyor cocuklar.
Önce bu kafayı değistirin.

Vermek zorunda mı kafasını ben bir tek bu sitede gördüm
Herkesin aile ilişkileri aynı değil. Annesiyle görüşmeyen, soğuk olan, başka şehirdeki annesini iki senedir ziyaret etmemiş, annem beni küçükken ezdi diye ona kin duyan üyeler var, aile hayatı yaşamamış olabilirler mesela. Bu kırk kat yabancıdan bahseder gibi zorunda değil diyenler bence onlar. Yoksa aile kurumu ne için var ki...

12 yaşında mı evlendiniz? ihbar niteliği taşır bu mesaj biliyorsunuz dimi?

Evlendikten sonra saçma maddi yardımda arkadaşımızın ailesi okurken bile destek çıkmamış sonuçta bekar onların sorumlulugundaydi

evet konuşmasak. bu sizin düşünceniz o da benim düşüncem.
önce düşüncelere saygı duysak mı?
ben de tam tersi bu ülkede çocukların anne babadan çok beklentisi olduğu için tembellik yapıldığını düşünüyorum.
evet aile her daim çocuğunun yanında olmak zorunda ama hiçbir evlat da ailesinin parasından beklentisi olamaz. çünkü anne babanın böyle bir zorunluluğu yok.
hele ki vermiyorlar diye suçlamak bana hiç iyimser bir hareket gelmiyor.
bence önce sorumluluklarımızı alıp anne babadan beklenti içinde olma kafasını değiştirmeliyiz

Kız suclamıyor icini dökmüs.
Bakın herkesin fikrine saygım var.
Ama siz kalkıp 5 cocuk yapıyorsanız,evlatlar da kalkar bizi bu dünyaya niye getirdin der.
Kusura bakmasın kimse.
1 ev sahibi olabilmek icin bi ömür kredi ödüyoır insanlar ne rahatlıgı ne tembelliği.
Evlenirken bir ek gelir kapısı,bir ev bisey veremeyen üremesin kardesim.
Yazık günah bi cok evlilik gecim sıkıntısından bitiyor.

Tüm hayatını çocukları için harcanmasına, çocukların da bu beklentide olmasina hak vermem aslında ama sizin durumunuz farklı.

O kadar mal varlığı ve gelir içinde insan evlatlarına öğrenim kredisi çektirip, kıt kanaat geçinmelerine göz yummmalı normalde, o kadar da değil yani.
Ama yapmıyorlarsa elinizden hiçbirsey gelmez, çözümsüz bir durum yaşadığınız.

ama burda ailesine cimri, olmaz olsun böyle bir aile diyenler oluyor. bakın burası sanal ortam olabilir ama ben aileme belki içerlerim ama gelip burda konu açmam ve onlar hakkında her ne olursa olsun kimseye laf söyletmem ortam sanal bile olsa içim elvermez.
ikincisi evlenirken yapmadıklarına ilişkin birşey dememiş. şuan konu sahibinin iki çocuğu var ve memur olduklarını yazdı.
zor durumda olan bir evlada yardım etmeyecek bir aile düşünemiyorum.
mesela ben bu saatten sonra Allah muhtaç etmesin ailemden para almak yerine onlara bişey yapma zevkini yaşamak isterim.
olması gereken de bu diye düşünüyorum.
ayrıca şu da var veren her ne kadar anne baba da olsa taşıma suyla değirmen dönmez. bazı evli çiftler ki benim de çok yakınımda örnekleri var alışınca aileden para almaya 50 yaşına da gelse bekliyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…