Sadece kendine zengin olan aile

Tamda tahmin ettiginiz gibi babamda gayrimenkul zengini. Zamaninda kendi isini yapmis kazanmis arsalara dukkanlara yatirmis. Su anki gelirinin buyuk bir kismi da kiralardan geliyor zaten. Beni haiihazirda yetistirebilecegi bir is yeri yok ama 3 tane magazasi var kirada olan istese bir sekilde on ayak olurdu aslinda bana. Ben denklik magduruyum yurt disinda okudum burda kisa bir denklik programiyla denklik alabilecegimi dusundum ama isler oyle olmadi alamadim denkligimi bu yuzden meslegimi icra edemiyorum turkiyede. Asagri ucretle bir yere girip seviyemin cok cok altinda bir iste calismaktansa calismamayi tercih ettim. Turkiyeye yerlesmemde yine babamin payi var cocuklugumuzdan beri hep ovdu durdu burda herseyin cok guzel oldugundan burda malvarliginin cok oldugundan onlarla beraber turkiyeye yerlesirsek guzel bir hayatin bizi bekleyeceginden bahsedip durdu. Kardeslerim uyanik cikti gelmediler ama onlarda ayri magdur oldular mesleklerini eline alana kadar maddi sıkıntı cektiler simdi isleri guzel ama bulunduklari ulkede hayat pahalli oldugu icin ozellikle kira fiyatlari el yaktigi icin yinede zorlaniyorlar. Ben birazda anneme babama olan duskunlugumden sicak bakmaya basladim buraya yerlesme fikrine. Universiteyi yeni bitirmistim ailem buraya yerlesme karari alinca neden olmasin denkligimide alir guzel bir sayfa acarim kendime dedim. Evlendim burda denkligimi alamayinca babamin sag gosterip sol vurdugunuda gormus oldum. Yillarca bilinc altimiza sahip oldugu herseyin hepimize ait oldugunu yerlestirdi durdu is ciddiye binince ustu kapali benim malim benim mulkum deyip koseye cekildi. Simdi anliyorumki babamin benim uzerimde bu kadar durmasinin sebebi annemi ikna etmek icinmis. Onlarla birlikte buraya gelemyi kabul etmeseydim annem asla babamla beraber turkiyeye yerlesmezdi. Sirf burda yanliz kalmasinlar diye benide suruklediler kendimi kurban gibi hissediyorum. Simdiki aklim olsaydi ayagimi basmazdim bulundugum ulkede diplomami alir almaz bir ise girerdim. Esim turkiyeden gitmeyi kabul etmiyor yoksa bir dakika durmazdim burda. Bilmiyorum uzun zamandan beri bu konuyu astigimi zannediyordum hatta unutup gitmistim ama son zamanlarda tekrar aklimi kurcaliyor. Burdaki bazi uyeler paragoz oldugumu zannediyor ama yaniliyorlar hic birsey uzaktan gorundugu gibi degil.

Kıyamam ya ne tatlı takdir edilesi insanlar var ya
Valla helal olsun

Ne biliim bunun tuzu kurulukla falan da pek ilgisi yok gibi.. şimdi desem eşimin geliriyle idare edemez miyiz işten ayrılsam, bir süre ederiz etmesine de.. yaşım 40 isim çok iyi ve rahat da yani bebeğime sadece günde 5 saat birinin bakmasına ihtiyaç duyuyorum.. ayrılırsam bir daha bu koşullarda iş bulmam çok zor hatta imkansız.. eve yardımcı da aldım temizlik yemek herşeyi yapan biri var her gün geliyor.. annem sadece hafta içi 5 saat bebeğimle oynuyor ama bir naz bin niyaz bir sürü kalp kırıklığı.. ben bakıcı da tutarım sorun değil maddi açıdan, ama güvenemiyorum.. hem de çocuğum anneanne sevgisiyle büyüsün istiyorum sağken saglikliyken.. altı üstü 3 yaşına kadar sonra kreşe gider zaten.. yani bilmiyorum ki çok şey mi istiyorum.. kendimi sorguluyorum bazen canım çok sıkılıyor..

Para onların, dolayısıyla paranın insiyatifi de onlarda. Dilediklerini yaparlar elden birşey gelmez
Siz öğrenim kredisi aldım demiştiniz , okulu yurt dışında okuduğunuzu da yazmışsınız sanırım. Orada da mı bizdeki gibi geri ödemeli öğrenim kredisi var ? Bölümünüz nedir denkliği olmayan sakıncası yoksa ?
Umarım hakkınızda en hayırlısı olur , kalbinizi müsterih tutun, bu konuları düşünmemeye kendinizi doldurmamaya çalışın . Vicdan ve merhamete gelirler umarım bir gün ebeveynlerimiz

Ben 1 yıldır bi naz bi kaprs baktırdm cünkü yarım gün calısıyorm ,özel sektörde yarım gün is bulmak imkansız gibi
Yoksa cıkar 2 sene oturur bakardım.
Eylül 1 de kısmetse baslıyorz krese 2 yasında kızım.
1 yıl daha naz kaprs dinleyecek halim kalmadı.
Umarım sizinki de tez zamanda yoluna girer

Konu sahibi öğrenim kredisi konusunda haklısın biraz abartı olmuş ama diğer konularda aileni çok da suçlu görmedim ben. Baban kadar değil belki ama bizim de evlerimiz arsalarımız var. Daha 40 yaşına gelmeden alın terimizle yaptık hepsini. 3 tane de kızımız var.

Çocuklarımızın kurslarından, üstlerinden başlarından, yemeklerinden hiç kısmadık. Meslek sahibi olana kadar da bu böyle olacak. Ama artık elleri ekmek tutup evlenmeye karar verdiklerinde sorumluluğumuz bitiyor.
Ha ne yapmayı düşünürüz. Büyük ihtimal ölmeden malları adaletli olarak paylaştırıp, biz ölmeden satılmamak koşuluyla, kiralarının kozlarımızın hesabında birikmesini isteriz. Dünyanın bin bir türlü hali var. Biz kızlarımızın faydasını düşünmekle mükellefiz. Geçinme işini artık eşleriyle birlikte el ele verip halledecekler.
Şimdi beni de vicdansız bulan üyeler olabilir.

Çocuklarımızın geleceğini düşünüp birikim yapıyoruz. İleride eşinden boşanabilir, hasta olabilir, doğum yapıp uzun süre çalışmak istemeyebilir. Bunun için hep kenarda güveneceği bir miktar parası olsun diye. Damadın evlenir evlenmez benim bu niyetlerle aldığım eve çöreklenmesini beğenmeyip satalım daha büyüğünü alalım diye kızıma baskı yapmasını kabul edemem. Bu kızımın garantisidir, bunun dışında oturulacak evi de binilecek arabayı da her evli çift kendi çabasıyla alabilir ve almalıdır.

50 milyon mal varlıgında kızlRa calısın alın derseniz,pardonda vicdansızlık.
1 ev icin 10 yıl kredi ödeniyor ortalama.
İmkan varken niye ödesin?
Üzerine yapmasın tmm,ama kira geliri vs versin yani.50-60 yasından sonra kalacak mirası kim napsın

Katiliyorum.,.

Bence siz bu konuda aılenıze kızmayın .Istedıgınız ıcın kendınıze kızın .Adamlar sonradan bole olmamışkı hep bolelermıs.Bız buyuduk yuva kurduk destek olmaz zorunda degıller .

Kızlara da çalışın deriz erkeklere de. Ne demiş üye okutmak için her şeyi yapıyoruz başka kurslara da gönderiyoruz. Ayakları üstünde sağlam duran çocuğum olsun isterim bunun sonucunda o üye de bunu demiş. Hâlâ ekmek parası ister gibi ev, araba isterse üzülürüm şahsen. Bakalım büyük de konuşmayalım...

Aynn bu konumdayim. Ki ben parada istemedim çocuğa bak çalışayım dedim kaynanan baksın banane dedi kaynanada binbir türlü bahane uydurdu.halbuki annemler abime herşeyi yaptı evini aldı , düşün şehir dışına çıkarken bile cebine para koyar sırf kendi vicdanı rahat etsin diyede ara sıra bı tabak bı yemek getirir.ben hakkımi helal etmiyorum ben bekarken okadar çalıştım ettim maaşımdan 100 alırdım yol parası sgara falan . şimdi kimse yüzüme bakmıyor sen ne haldesin iyimisin kötumusun diyen yok

Konu sahibi yerden göğe kadar haklısın annen baban olduğu için birşey diyemiyorum sadece Allah ıslah etsin ne diyim

Boyle yorumlari okuyunca benim anneligim de mi bir abarti var diye dusunuyorum. Evladimin ilerde isleri ters gidecek benimde milyonlarca lira malvarligim olacak bir yigin gelirim olacak gelip benden bir evlat olarak destek isteyecek bende diyecemki utanmiyormu gelip benden ekmek parasi dilenir gibi destek bekliyor arkami donup tek basima paramin sefasini surecegim cocugumda icinde bulundugu zorlukla mucadele etmeye devam edecek. Bakin bunu sadece KENDi adima soyluyorum boyle yapacagima oleyim daha iyi. Hersey zorunlulukla yahut mecburiyetle olculmez bazi seyler vicdanla ve merhametle olculur.

Size sonuna kadar katiliyorum.

Dogru birde kimse torununa bakmak zorunda degilciler var. Cocugu belki asgari ucretle calisiyordur ev gelirine mecbur katkida bulunmak zorundadir ne yapsin simdi bu kadin krese vermeye kalksa 1500/2000 tl kafadan sadece krese gidecek. E ne kalacak kendisine. Herkes isine gelmeyince zorunda degiliz deyip birbirine tekmeyi vursun sonra siyrilsin isin icinden oh ne ala memleket.

Ev tasidigimda oglumu 3 gun bakin sadece 3 gun bir kac saatligine anneme biraktim 10 aylikti o zaman. Ilk gun ses etmedi ikinci gun soylenmeye basladi afra tafrasindan gecilmedi ucuncu gun ver babasina baksin sen esyalari yerlestirirken o cocukla ilgilensin diye resti cekti bir guzel. Ev yangin ortalik darma duman neyin nerde oldugu belli kendi torununu basindan savmaya calisti. Simdi boyle biri kizi calisinca torununa bakarmi. Turkiyenin birbirinden habersiz birbiriyle celisen kurumlari yuzunden oturmamis burokrasisi yuzunden denkligimi alamadim ne kaliyor payima bu durumda buyuk bir sehirde olmadigim icin bulundhgum yerde is sahasi dar oldugu icin gidip ozel sektorde asgari ucretle calismak kaliyor. Iki cocukla krese bakiciya mi para yetistireyim bir ev sahibi olmak icin yillarca herseyimden kisip ev kredisi odeyecegim diye kendimi mi paralayayim. Anne babada hic birseyinden taviz vermesin evlendirdiler ya artik sorumluluklari bitti. KImsenin yasal olarak yaptirim uygulamaya hakki yok nede olsa 'mecbur' degiler tamam daha vicdanlari rahat etmeye hak kazanmistir.

Evet ordada ogrenim kredisi var. 18 yasina bastigin an devlet ailenin gelirine gore burs veriyor universiteyi bitirene kadar devam ediyor bunun geri odemesi yok. Devletin verdigi burs yetersizse veya universiteyi 4 senede bitiremediysen ogrenim kredisi cekebiliyorsun belirli bir meblaga kadar. Biz devletten burs almaya basladigimiz andan itibaren kirtasiye giyim kusam yol parasi harclik bunlari buyuk oranda kendimiz odedik. Cok nadirdi babamdan para istedigimiz isterkende utana sıkıla isterdik cunku babama yuk olmak istemezdik. Devletin verdigi burs sayesinde babam masrafimizin yuzde 30' unu karsiladiysa yuzde 70' inide biz kendimiz karsiladik. Birde yaz tatillerinde ve okul donemlerinde ara ara ek is yapardik tabi o zaman genctik toyduk aile icinde hesap kitap yapilmaz ayiptir diye ogretildigi icin hic sorgulamazdik yani dedigim gibi babamdan dogru duzgun harclik bile istemezdik. Evlendikten sonra anladik anyayi konyayi. Lafa gelincede mangalda kul birakmiyorlar sizi okuttuk bu yasa getirdik diyorlar. Okudugum bolumu dilerseniz ozelden yazayim.

strawberry_cake sen ülkeye dönünce anladığım kadarıyla kısa zaman içinde evlendin.Senin ailen eşinden ve ailesinden pek hoşlanmıyor olabilir mi? "Üzülme kayınpederinle oturursun" şeklindeki tavsiye bana çok da normal gelmedi çünkü .Benim ailemde o gelir olsa ayda maaş gibi bana destek olurlardı sonuçta sürekli yanlarında olan sensin ,birşey olduğunda koşan sensin ,evlerinin temizliğine kadar organize eden sensin kusura bakmasınlar da sen kayınpederinle bir otursan veya onu bırak bir işte çalışsan zor bulurlar böyle bir desteği.

Dogru tahminde bulundunuz pek hoslanmiyorlar esimin ailesinden. O konuda haklilar cunku esimin ailesi malesef babamin varlikli olmasiyla ilgili pekte iyi niyetli dusuncelere sahip degil. Burda bazilari bilmeden esime saldirmis ama esim oyle biri degil. Ayni sekilde esimin babasi milyoner olsa ve oglunu kendi haline birakip basinin caresine baksin dese bende derim bunlar ne bicim anne baba birseyleri sorgularim yani. Ailemin esimle ilgili soyle bir gerginligi var sadece. Annem ve babam her ne kadar kabul etmeselerde damatlarina tepeden bakiyor esim onlara sicak davranacak olsa samimiyet kurmaya calisacak olsa hemen aceba bizden bir beklentisi var diyemi boyle davraniyor diyecek insanlar. Esimde bunu en basindan beri hissettigi icin mesafeli duruyor. Saygida kusur etmiyor ama cok sicakta davranmiyor. Bu sefer senin esin cok mesafeli soyle boyle diyorlar. Ne yapsin adam mesafeli olmasa damgayi yapistiracaksiniz. Neyse onceleri kayinailem boyle diye benim ne sucum var beni niye cezalandiriyorlar derdim zaman gectikce bu dusuncemin bile ne kadar safca oldugunu anladim. Anladimki esimin ailesinin boyle olmasi islerine bile geliyor cunku yapmamak icin saglam bir bahaneleri oldu. Kardeslerimede uc asagi bes yukari aynilar cunku.

Son düzenleme:
evlendikten sonra yardım etmek zorunda değiller evet ama eğitim hayatı boyunca yardım etmek zorundalar yahu... hala senin evladın senin çatın altında nasıl para vermez yardım etmezsin...dürüst olmam gerekirse ben böyle aileyle görüşmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…