sadece kısacık bir soru (herkes 2 dk sıını ayırırsa çok sevinirim)

canım sekizinci ayımda olurmuyum şu an 34. haftadayım zaten ozaman 9. ayım biticek nerdeyse ... çatır çatır oynıycak durumum olsa oynarım zaten
hayır canım yanlış düşünüyosun bunun kız tarafı erkek tarafı yok ,çünkü kendi ailem böyle bişey yapmazdı ki yapsa onlara hiç gitmezdim buraya konu bile açmazdım ...biz sözleniceğmiz zaman görümcemin 40 ı çıkmamıştı az bi zaman kalmıştı ama onlar beklemişlerdi sonuçta söz yapmak için ,ben ozaman sorun yapmamıştım yani kız tarafının erkek tarafının farkı bu oluyo canım ,onun soyu bunun soyu yok ayrıca varsada kim hakediyosa onun soyundan ,iyi babanın soyadını alyo diye köle olalım erkek tarafına yaptığım çocuklarında tapusunu vereyim nasıl olsa ben sadece doğuruyorum soyada nerden geldin ,ne alaka ,

Son düzenleme:

eylül sonunda düğün nasıl oluyor okullar açılacak çocuk 6 ya da 7 ye gidiyor demediniz mi. 15 gün olacak daha doğumunuza. Yarım saatlik mesafede bir yere neden gidilemiyor. Bunu eltinizle aranızda sorun bile olsa eşinizin kardeşi ve onun çocuğu için yapmalısınız ancak eşinizi oraya tek göndermek içinize siniyorsa da gönderdin oturduğunuz yerden gideceksiniz orada da oturacaksınız bunun ne riski olduğunu açıklar mısınız. 1 ay hiç evden çıkmayacak mısınız. Emin olun sizin kardeşiniz çocuğuna düğün yapıyor olsaydı ki planlanan birşeyse onlarda erteleyemezdi çünkü sizin doğumunuz lohusanız derken bir sene atmaları lazım bu da mümkün olamaz herhalde ve yarım saat mesafe elbet kendi ailenize giderdiniz onlar yapmazlar diye bir şey yok kimse size göre ayarlayamaz planlarını. Ama siz özellikle yaptılar diyorsunuz. Sizin gelmemenizi neden istemesinler ki. Her neyse siz bilirsiniz tabii ki ama sonra burada konu açıp gitmediğim için kötü gelin oldum filan yazmayın eşinizi yalnız bıraktığınız için tepki alacaksınızdır.

Selamlar yorumların ilk sayfasını okudum sadece garip geldi.
Pardon da siz hamilesiniz, doğum yapacaksınız diye neden insanlar kendi planlarını ertelesinler. Kim ne yaparsa yapar. Ben şuan hamileyim aman kimse birşey yapmasın herkes benim doğumu mumu beklesin? <ilginç...
Bir de ilk kez duydum hamileliğin son günlerinde bir yere kıpırdanmasın mevzusunu. Aksine bol yürüyüş yapın doğum kolay olsun derler ki etrafımda ki hamileler son güne kadar normal yaşamlarına devam ettiler.
Bence sizin gidesiniz yok. Gider bir köşede oturursunuz, zaten görüyor millet halinizi kimsenin sizden bişey bekleyeceğini sanmıyorum. Bu kadar büyütecek birşey görmedim doğrusu..

ararım tekrar güzelce durumumu anlatıp kusura bakma gelmeyi çok isterdim ama durum malum deyip hayırlı olsun deyip kapatır gitmezdm :)))

nasıl olucaksa öyle olucak eylül sonu işte 27 ydi galiba ...eltim değil görümcem ... hala aynı şeyleri yazmışsınız açıklamama rağmen ya anlayamadınız yda anlamak istemiyosunuz ...

Son düzenleme:
benim doğumuma 15gün kala abimin nişanı olmuştu gittim oynadım bile:26: çok şükür bişey olmadı,
onlarda doğumdan önce olsunda bende gelim diye 15gün içinde nişan yapmışlardı,
çocuk olunca hiç çıkamazdım doğumum kışa geliyodu zaten,
onlarda mecbur kalmışlardır şimdi yapmaya önümüz kış senin doğumu bekleseler açık havada kışın nasıl olcak hem ozaman hiç gidemeyeceksin, bence abartmayın bukadar herkesin kendi düğünü surat asıpta hem kendinizi hem onları üzmeyin,
15 dakkalık yer yazdınız sanırım bi yerde bir hasteneye gitseniz yine 15 dakkalık yol çekiceksiniz yine sıra olsa sandalye tepesinde oturacaksınız,bu kadar sorun etmeyın gün gelir devran döner herkesi düşünüp ona göre hareket edemeyiz yoksa sürekli huzursuz oluruz,eğer gitmek istemiyosanız yinede gitmeyin ama eşiniz gitsin sonuçta yeğeni bekler dayısı/amcasını...

eh çünkü mantıklı konuşuyorlar hamilelerden yorum gelmesi daha iyi. Şu anda riskli bir durumunuz yok dr yat kalkma dememiş siz ama o zaman olabilir öyle bir durumum diyorsunuz olursa o zaman dersiniz gelemicem diye. Hem başkalarının yanında rahatsızlanırsam filan demişsiniz de evde tek olmanız daha kötü değil mi eşiniz dahil herkes düğünde olacak. Samimi olun sizin kardeşinizin çocuğunun sünneti kararlaştırılmış olsa kardeşinizin karısı siz gebesiniz diye erteler mi sünnet bu bir sene ertelemek kimse istemez kış giriyor zaten. Yani yazdıklarınızı herkes okudu son ayda kıpırdamayın bir yere demişte başka şehir gitmeyeceksiniz ki hanımefendi yarım saatlik yol, köy düğünü herkes kapış kapış sandalye kapıyor kalabalık oluyor demişsiniz. Bende köy düğünü biliyorum dayımların kuzenlerimin hepsi köyde evlendi ama akrabalar ve yakınlar önde oturur onların sandalyeleri zaten ayrılır kaldı ki eşiniz sizin yerinizi zaten ayarlar insanların tepenize çıkacak hali yok bir iki saat oturur dönersiniz. Yani daha şimdiden sonrayı bilemezsiniz belki de çok iyi olacaksınız. Zaten diğer konularınızda da döylemiştiniz canım isterse gidiyorum istemezse gitmiyorum filan diye bu da onlardan biri. Siz bilirsiniz zaten gitmemeyi kafanıza koymuşsunuz neden burada görüş istiyorsunuz onu anlamadım destek görmek istiyorsunuz düşüncelerinize ama bariz belli ki sevmediğiniz için gitmek istemiyorsunuz.

herkesi aynı kefeye koymak mantıklı düşünmek değil bence , yat kalkma demedi çok şükür ,yürüyüş ve uzun süre ayaklarım aşşağıda oturmak yasak, istediğiniz şeylere cevap verip işinize gelmeyenleri atlıyosunuz , kendi ailem aynı şeyi yapsa ne yapıcağmı yazdım bi inceki cevaplarımda ya atladınız yada okuduğunuzuu anlama probleminiz var ,tepeme çıkmıycaktabi kimse bu cümlenizde çok seviyesizce geldi ben orda kimi arkadaşlar salona gidiceksin yazınca yazdım ki önde otursanda salon düğünüyle arada çok fark var (kötü anlamda söylemiyorum rahatlık açısından ) sevmediğim için değil önemsenmediğimiz için gitmek istemedim vebu ikinci planda önceliğim hamileliğim ve ortalık yerde suyum gelsin sancım tutsun ortalık karışsın istemiyorum ,

Son düzenleme:

aynı şeyi siz yapıyorsunuz ben yazdıklarınıza cevap verdim kendi ailem olsa gitmem dediniz evet ben de sanmıyorum dedim. Hem bir yazımda da dedim ki okullar açılacak eylül sonu düğünü nasıl yapıyorlar bu çocuğun iyileşme süreci var 6 ya da 7 ye gidiyor dediniz. Ben seviyesiz biri değilim sizi ezip geçmeyecekler herhalde anlamında söyledim. Siz sizin istediğiniz cevapları verip gitmeyin diyenlere ay canım sağol diyorsunuz ama gidin ne olacak diyenlere hakaret ediyorsunuz dikkat ederseniz burada kimse hakaret etmedi seviyesiz filan ne demek yani. Gitmezseniz gitmeyin bize ne duymak istediğiniz sözleri duymak için başlık açmayın o zaman burada eleştiri ve başka görüşler kabul etmiyorsanız zaten kafanıza göre davranacaksanız neden fikir istiyorsunuz. Suyunuz gelse evde de yalnız olacaksınız ne yapacaksınız o zaman tek başınıza bunu hiç düşünmüyorsunuz. Biraz her fikire saygılı olun lütfen..

15 dk lık yer yazmadım canım yanlış okudun heralde , canım nişan bi derece düğünde telafi edersin bu bikere olan bişey , onuda geçtim son ana kadar böyle denmiyodu beni düşünüyolardı sözde yok olmaz yok rahat edemez ,kaynanam ben iki arada kalırım diyodu nolduda biden çarkettiler ,geçende tutmuş son ana kadar oynuyo hamileler diyo böyle tutarsız konuşulunca bana dalga geçiliyor gibi geliyor ... surat asmıyorum burda böyle yazıyorum ama surat asıp eşimide germek istemiyorum o yüzden rahat davranıyorum ama içten içe ikiyüzlülüklerine kızıyorum ,hatta dün gittik görümceme kayınvalidelerle önceden kesildi ,gittim geçmiş olsun dedim gayet rahat oturdum,aksine kendileri bana karşı mahcuplar hep bi açıklama halindeler ,bende olsun böyle kısmetmiş böyle denk geldi deyip oturuyorum napayım,

Son düzenleme:

ben kk da bununla çok karşılaşıyorum ille sizin gibi biri çıkıp konu sahibiyle birebir tartışma yoluna giriyor bunu anlamıyorum,kimse kimseyi tanımıyo burda sonuçta... ayrıca iyi bi okuyun sayfaları olumsuz yorum yapanlara açıklama yapıyorum gayet düzgün bi üslupla ,bana karşıt bi görüş olunca haliyle neyi nasıl düşündüğümü yazıyorum ki açıklayıcı olsun zaten benimle aynı düşüncede olan birine tekrar aynı şeylerimi yazıcam ,kimseye kötü bişey yazıp sizin gibi bi dialog geçmedi aramızda, demekki sizin yazma şelinizden rahatsız oldum sert cevap verdim fikir vermek başka bişey... biraz yazdığımız şeyleri seçerek yazsak iki tarafta kırılmaz...

ben kimseye saygısızlık yaptığı düşünmüyorum

bence sen sorun yapıp kendini germe,eğer ogün geldiğinde kendini iyi hisedersen eşinin hatırına gider takınızı takar gelirsiniz,
gitmezsende yanına annneni falan alır kalırsın evde eşin gider, dünyanın sonu değilki sonuçta onlarda takılmaz zaten anlattığına göre sende takılma, anlıyorum aslında seni bazen insana en ufacık bişeyde ağır geliyo 3.5gün sonra bunudamı taktım oluyor,
hamıleliğinin son günleri ve sen neler düşünüyosundur şimdi belki korku,panik var içinde,
ilgide istiyosundur şimdi ama eşin ilgiliymiş gerisine takılma hiç,
biz eşimin ailesinden ne evliliğimde nede çocuklar olduğunda bişey görmedik,he bi kere kaynanam
en küçüğü 2yaşına geldiğinde bi100lira gönderdi o kadar hiç bir hediye almadılar,
bende bişey beklemiyorum zaten yapıları öyle napim hep kendilerine isterler..

canım bizimkilerde öyle hep kendilerine bekliyolar ,milletin yanında ona buna herşeyi yapmış gibi görünüyolar ...

işte annemle alışveriş yapınca bebeğe bikaç bişey yapmaya kalktı ,demekki annem yapmasaydı onlarda yapmıycaktı ,

belkide fazla hassasım doğru kapris yapıyo olabilirim ama zaten olan oldu ,tabiki artık kendimi iyi hissedersem inşallah herşey normal ilerler gider oturur dönerim ,zaten eşimi yalnız göndermek benim içime sinmez oda gtmez zaten o yüzden mecbur gidicem sırf eşime karşı cephe almasınlar

Bence hamileliğin etkisiyle duygusal yaklaşıyorsunuz.
Onların da vardır bir sebebi.
Hem riskli değilse hamileliğiniz , neden gitmiyorsunuz ki. Kısa kalır çıkarsınız. Tabi gitmemek için başka özel bir nedeniniz yoksa.
Daha çok var doğuma , napacaksınız bu süre zarfında sürekli evde mi yatacaksınız.
İnsanlar son ana kadar işlerinde çalışıyorlar , ben 20 gün kala izne ayrılmıştım. Dediğim riskli değilse hamileliğiniz , hayatınızı zora sokmanın anlamı yok.

Kimsenin de hayatını size göre planlamasını beklemeyin bence , kırılan siz olursunuz.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah , kolay doğumlar şimdiden size.

çok güzel yapmışsınız afferim ...!

Son düzenleme:

şimdiyle düğün arasında 1 ay var zaten ,şimdi tabiki sürekli yatmıyorum ama son ayında hamilelerde 1 hafta bile çok büyük değişiklikler getiriyo , ben şimdi bile zorlanıyosam bunun çok açıklamasını yaptım önceki sayfalarda 10 kere aynı şeyide yazmak istemiyorum ozaman dahada kötü olurum diye korkuyorum, bu sefer gitmeyincede niye gelmedi olucam ,nevardı 5 dkgelse olucak ben kendimi düşünüyosan o durumda eminim onlar daha çok kendilerini düşünücekler , bana göre planlamasınlar ama hem öyle hem böyle konuşmasınlar ...

sağol canım iyi dileklerin için ,Amin

Şimdiden düğün günü için endişenlemeye gerek yok ki. Günü gelince durumunuza göre davranırsınız. Kimsenin sizi eleştireceğini sanmam az kaldı vs diye boşuna kuruntu yapıyorsunuz. Takmayın bu kadar , herkes kendi durumuna , doğrusuna göre hareket eder.
Nasılki sizin onları düğün tarihi konusunda eleştirme hakkınız yoksa , onlarında sizin düğün de ne kadar kalacağınızı eleştirme hakları yok. Boş verin bunları , hamileliğinizin son zamanlarının tadına varın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…