Bence çok ayrıntılı düşünüyorsun..Hem giderdim hem de çatır çatır oynardım..Zaten 8. aydasın doğsa bile riski yok..Bence sen esas karşı tarafa bahane bulmaya çalıştığın için bu tavrı alıyorsun..haydi dürüst olalım..aynı şeyi senin ailenden biri yapmış olsa sorun bile etmezdin..ama eşinin ailesi ne yaparsa hep bir art niyet arar biz kadın kısmı..Bence git..Eşini de zor durumda bırakma..evlilikte senin ailen benim ailem olmaz..sonuçta adamı alırken ailesiyle aldın..ve karnındaki çocuk onların soyundan..belki kızacaksın ama insan önce kendine dürüst olmalı...
canım sekizinci ayımda olurmuyum şu an 34. haftadayım zaten ozaman 9. ayım biticek nerdeyse ... çatır çatır oynıycak durumum olsa oynarım zaten
hayır canım yanlış düşünüyosun bunun kız tarafı erkek tarafı yok ,çünkü kendi ailem böyle bişey yapmazdı ki yapsa onlara hiç gitmezdim buraya konu bile açmazdım ...biz sözleniceğmiz zaman görümcemin 40 ı çıkmamıştı az bi zaman kalmıştı ama onlar beklemişlerdi sonuçta söz yapmak için ,ben ozaman sorun yapmamıştım yani kız tarafının erkek tarafının farkı bu oluyo canım ,onun soyu bunun soyu yok ayrıca varsada kim hakediyosa onun soyundan ,iyi babanın soyadını alyo diye köle olalım erkek tarafına yaptığım çocuklarında tapusunu vereyim nasıl olsa ben sadece doğuruyorumsoyada nerden geldin ,ne alaka ,
eylül sonunda düğün nasıl oluyor okullar açılacak çocuk 6 ya da 7 ye gidiyor demediniz mi. 15 gün olacak daha doğumunuza. Yarım saatlik mesafede bir yere neden gidilemiyor. Bunu eltinizle aranızda sorun bile olsa eşinizin kardeşi ve onun çocuğu için yapmalısınız ancak eşinizi oraya tek göndermek içinize siniyorsa da gönderdin oturduğunuz yerden gideceksiniz orada da oturacaksınız bunun ne riski olduğunu açıklar mısınız. 1 ay hiç evden çıkmayacak mısınız. Emin olun sizin kardeşiniz çocuğuna düğün yapıyor olsaydı ki planlanan birşeyse onlarda erteleyemezdi çünkü sizin doğumunuz lohusanız derken bir sene atmaları lazım bu da mümkün olamaz herhalde ve yarım saat mesafe elbet kendi ailenize giderdiniz onlar yapmazlar diye bir şey yok kimse size göre ayarlayamaz planlarını. Ama siz özellikle yaptılar diyorsunuz. Sizin gelmemenizi neden istemesinler ki. Her neyse siz bilirsiniz tabii ki ama sonra burada konu açıp gitmediğim için kötü gelin oldum filan yazmayın eşinizi yalnız bıraktığınız için tepki alacaksınızdır.
Selamlar yorumların ilk sayfasını okudum sadece garip geldi.
Pardon da siz hamilesiniz, doğum yapacaksınız diye neden insanlar kendi planlarını ertelesinler. Kim ne yaparsa yapar. Ben şuan hamileyim aman kimse birşey yapmasın herkes benim doğumu mumu beklesin? <ilginç...
Bir de ilk kez duydum hamileliğin son günlerinde bir yere kıpırdanmasın mevzusunu. Aksine bol yürüyüş yapın doğum kolay olsun derler ki etrafımda ki hamileler son güne kadar normal yaşamlarına devam ettiler.
Bence sizin gidesiniz yok. Gider bir köşede oturursunuz, zaten görüyor millet halinizi kimsenin sizden bişey bekleyeceğini sanmıyorum. Bu kadar büyütecek birşey görmedim doğrusu..[/QUOTE
özellikle hamileler böyle yazınca çok kızıyorum , ben mesela hamile olarak herkesin hamileliğinin farklı geçtiğini ,bi diğerine sıkıntı olan şeylerin diğerini hiç etkilemiyceğini , düşünebiliyorum siz nasıl düşünemiyosun acaba, takmışlar yürüyüş yürüyüş ellikere açıkadım ,sadece konuyu okuyup geçmeyin birazda verdiğim cevapları okuyun bana yürüyüş yasak bukadar basit
niye düz mantık düşünüyosunuz ...
kimse benim hamileliğimi beklemesin ama tutarsızda tavranmasın net olsun bende onu bileyim ona göre davranayım
nasıl olucaksa öyle olucak eylül sonu işte 27 ydi galiba ...eltim değil görümcem ... hala aynı şeyleri yazmışsınız açıklamama rağmen ya anlayamadınız yda anlamak istemiyosunuz ...
Selamlar yorumların ilk sayfasını okudum sadece garip geldi.
Pardon da siz hamilesiniz, doğum yapacaksınız diye neden insanlar kendi planlarını ertelesinler. Kim ne yaparsa yapar. Ben şuan hamileyim aman kimse birşey yapmasın herkes benim doğumu mumu beklesin? <ilginç...
Bir de ilk kez duydum hamileliğin son günlerinde bir yere kıpırdanmasın mevzusunu. Aksine bol yürüyüş yapın doğum kolay olsun derler ki etrafımda ki hamileler son güne kadar normal yaşamlarına devam ettiler.
Bence sizin gidesiniz yok. Gider bir köşede oturursunuz, zaten görüyor millet halinizi kimsenin sizden bişey bekleyeceğini sanmıyorum. Bu kadar büyütecek birşey görmedim doğrusu..[/QUOTE
özellikle hamileler böyle yazınca çok kızıyorum , ben mesela hamile olarak herkesin hamileliğinin farklı geçtiğini ,bi diğerine sıkıntı olan şeylerin diğerini hiç etkilemiyceğini , düşünebiliyorum siz nasıl düşünemiyosun acaba, takmışlar yürüyüş yürüyüş ellikere açıkadım ,sadece konuyu okuyup geçmeyin birazda verdiğim cevapları okuyun bana yürüyüş yasak bukadar basit
kimse benim hamileliğimi beklemesin ama tutarsızda tavranmasın net olsun bende onu bileyim ona göre davranayım
e tamam gider oturursunuz salonda diyorum ki neden bu kadr kasıyorsunuz? gidesim yok ne yapsam diyin yeter yani.. Gidesin yoksa gitme ama kimseyede kızma ..Kimse birşeyleri ertelemek zorunda değil doğum yapacaksın diye..Kardeşin bile olsa..
eh çünkü mantıklı konuşuyorlar hamilelerden yorum gelmesi daha iyi. Şu anda riskli bir durumunuz yok dr yat kalkma dememiş siz ama o zaman olabilir öyle bir durumum diyorsunuz olursa o zaman dersiniz gelemicem diye. Hem başkalarının yanında rahatsızlanırsam filan demişsiniz de evde tek olmanız daha kötü değil mi eşiniz dahil herkes düğünde olacak. Samimi olun sizin kardeşinizin çocuğunun sünneti kararlaştırılmış olsa kardeşinizin karısı siz gebesiniz diye erteler mi sünnet bu bir sene ertelemek kimse istemez kış giriyor zaten. Yani yazdıklarınızı herkes okudu son ayda kıpırdamayın bir yere demişte başka şehir gitmeyeceksiniz ki hanımefendi yarım saatlik yol, köy düğünü herkes kapış kapış sandalye kapıyor kalabalık oluyor demişsiniz. Bende köy düğünü biliyorum dayımların kuzenlerimin hepsi köyde evlendi ama akrabalar ve yakınlar önde oturur onların sandalyeleri zaten ayrılır kaldı ki eşiniz sizin yerinizi zaten ayarlar insanların tepenize çıkacak hali yok bir iki saat oturur dönersiniz. Yani daha şimdiden sonrayı bilemezsiniz belki de çok iyi olacaksınız. Zaten diğer konularınızda da döylemiştiniz canım isterse gidiyorum istemezse gitmiyorum filan diye bu da onlardan biri. Siz bilirsiniz zaten gitmemeyi kafanıza koymuşsunuz neden burada görüş istiyorsunuz onu anlamadım destek görmek istiyorsunuz düşüncelerinize ama bariz belli ki sevmediğiniz için gitmek istemiyorsunuz.
herkesi aynı kefeye koymak mantıklı düşünmek değil bence , yat kalkma demedi çok şükür ,yürüyüş ve uzun süre ayaklarım aşşağıda oturmak yasak, istediğiniz şeylere cevap verip işinize gelmeyenleri atlıyosunuz , kendi ailem aynı şeyi yapsa ne yapıcağmı yazdım bi inceki cevaplarımda ya atladınız yada okuduğunuzuu anlama probleminiz var ,tepeme çıkmıycaktabi kimse bu cümlenizde çok seviyesizce geldi ben orda kimi arkadaşlar salona gidiceksin yazınca yazdım ki önde otursanda salon düğünüyle arada çok fark var (kötü anlamda söylemiyorum rahatlık açısından ) sevmediğim için değil önemsenmediğimiz için gitmek istemedim vebu ikinci planda önceliğim hamileliğim ve ortalık yerde suyum gelsin sancım tutsun ortalık karışsın istemiyorum ,
benim doğumuma 15gün kala abimin nişanı olmuştu gittim oynadım bile:26: çok şükür bişey olmadı,
onlarda doğumdan önce olsunda bende gelim diye 15gün içinde nişan yapmışlardı,
çocuk olunca hiç çıkamazdım doğumum kışa geliyodu zaten,
onlarda mecbur kalmışlardır şimdi yapmaya önümüz kış senin doğumu bekleseler açık havada kışın nasıl olcak hem ozaman hiç gidemeyeceksin, bence abartmayın bukadar herkesin kendi düğünü surat asıpta hem kendinizi hem onları üzmeyin,
15 dakkalık yer yazdınız sanırım bi yerde bir hasteneye gitseniz yine 15 dakkalık yol çekiceksiniz yine sıra olsa sandalye tepesinde oturacaksınız,bu kadar sorun etmeyın gün gelir devran döner herkesi düşünüp ona göre hareket edemeyiz yoksa sürekli huzursuz oluruz,eğer gitmek istemiyosanız yinede gitmeyin ama eşiniz gitsin sonuçta yeğeni bekler dayısı/amcasını...
aynı şeyi siz yapıyorsunuz ben yazdıklarınıza cevap verdim kendi ailem olsa gitmem dediniz evet ben de sanmıyorum dedim. Hem bir yazımda da dedim ki okullar açılacak eylül sonu düğünü nasıl yapıyorlar bu çocuğun iyileşme süreci var 6 ya da 7 ye gidiyor dediniz. Ben seviyesiz biri değilim sizi ezip geçmeyecekler herhalde anlamında söyledim. Siz sizin istediğiniz cevapları verip gitmeyin diyenlere ay canım sağol diyorsunuz ama gidin ne olacak diyenlere hakaret ediyorsunuz dikkat ederseniz burada kimse hakaret etmedi seviyesiz filan ne demek yani. Gitmezseniz gitmeyin bize ne duymak istediğiniz sözleri duymak için başlık açmayın o zaman burada eleştiri ve başka görüşler kabul etmiyorsanız zaten kafanıza göre davranacaksanız neden fikir istiyorsunuz. Suyunuz gelse evde de yalnız olacaksınız ne yapacaksınız o zaman tek başınıza bunu hiç düşünmüyorsunuz. Biraz her fikire saygılı olun lütfen..
15 dk lık yer yazmadım canım yanlış okudun heralde , canım nişan bi derece düğünde telafi edersin bu kere olan bişey , onuda geçtim son ana kadar böyle denmiyodu beni düşünüyolardı sözdeyok olmaz yok rahat edemez ,kaynanam ben iki arada kalırım diyodu nolduda biden çarkettiler ,geçende tutmuş son ana kadar oynuyo gelinler diyo böyle tutarsız konuşulunca bana dalga geçiliyor gibi geliyor ... surat asmıyorum burda böyle yazıyorum ama surat asıp eşimide germek istemiyorum o yüzden rahat davranıyorum ama içten içe ikiyüzlülüklerine kızıyorum ,hatta dün gittik görümceme kayınvalidelerle önceden kesildi ,gittim geçmiş olsun dedim gayet rahat oturdum,aksine kendileri bana karşı mahcuplar hep bi açıklama halindeler ,bende olsun böyle kısmetmiş böyle denk geldi deyip oturuyorum napayım,
nasıl olucaksa öyle olucak eylül sonu işte 27 ydi galiba ...eltim değil görümcem ... hala aynı şeyleri yazmışsınız açıklamama rağmen ya anlayamadınız yda anlamak istemiyosunuz ...
çok güzel yapmışsınız afferim ...!
Belkide cok mizmiz bi cocugunuz olacak,emecek falan... Biraz positiv bakin olaylara yaaa...olan olmus illaki tavir koyaksaniz belli edin ama saglik sorunu bebegin riski olmadigi sürece gitmemezlik yapmayin... Hakli olabilirsiniz ama cok büyütüyosunuz bemce,eger baska konulardada böyleyseniz karsi tatafi fazla suclamayin bence...[/QUOTE]
sağol canım zahmet edip uzun uzun yazmışsın ,herkes riskli bi gebeliğin yok yazmış ,bende şu şekilde düşünüyorum ,ben şimdiden böyle zorlanıyosam 1 ay sonra dahada sıkıntılı olucam ,belki risk ozaman ortaya çıkıcak ,garantisi yok evdede olur olan demişsiniz onca kalabalığın tanımadığım milletin içinde olması mı iyi evimde mi , ben bukadar geniş düşünemiyorum malesef
işaretlediğim kısmı ne amaçla yazdınız onuda anlamadım çok önyargılı geldiniz bana son yazdıklarınızda ,sonuçta onları tanımıyosunuz benim burda yazdığım bikaç şeylede beni tanıyamazsınız...
emin olun buna deyicek insanlar olsa ertesi gün doğurcak olsam yine giderim ama durum böyle olunca önce kendini ,milletin ne diyceğni düşünüyosun
yokmu sence gerçekten
ben burda hamileyim kolbastı oynayabilirmiyim yazsaydım ben oynadım bişey olmadı diyen bikaç kişi çıkardı kesin
Allaha çok şükür muhtaç değiliz aksine onlar bize muhtaç kalıyolar çoğu zaman ama buna rağmen yokmuşuz gibi davranılmasına kızıyorum, insanda biraz minnet olur demi ama
herkese cevap vermeye çalışmam konuyu açıp 1 gün sonr cevap yazmamamda teşekkür sayılır bence ,buraya insanlar taşlanmak için konu açmıyo tabiki karşıt fikirler olucak bende onlara kendi düşüncelerimi yazıcam ki tartışalım doğru yolu bulabileyim demi ...
canım bende isterim aslında birazda neye kızıyorum biliyomusun
bende şöyle tuvaletimi giyinip doğru düzgün saçımı başımı yaptırıp eşimle ortalıklarda salınmak isterdim ,sonuçta bi çocukları var ve bitane dayısı var
böyle olunca el gibi otur kalk bende düşününce huzursuz oluyorum ama böyle yarım dünya düğüne gidip aman ilaydada nolmuş aman bilmemne gibi saçma sapan muhabbetler duyucam onu kayırıyorum şimdiden
bende böyle düşünüyorum ama arkadaşların çoğu beni haksız bulmuş ,kimi zaman KK nın kadınlarını anlamıyorum
Şu yazdıklarınızdan kime nasıl cevap verdiğiniz belli oluyor tek bana olmadığı aşikar kim sizin haklı olmadığınızı söylese terlemişsiniz. Ne istiyorsunuz peki kk kadınları siz başlık açınca hep sizi mi haklı görsünler. Ben tartışmadım sizinle hep yazdıklarınıza cevap verdim herkes gibi ama siz bana seviyesiz dediniz. Yukarıda yazdığınız gibi süslenip güzel kıyafetler giyip salınamayacaksınız ya onu dert ediyormuşsunuz. Neden insanlar size ay ne olmuş böyle desinler ki hamilesiniz belli oluyor sonuçta hem deselerde o onların kendi seviyesini gösterir millet sizi beğenmeyecek diye gitmek istemiyorsunuz. Madem yorum istemiyorsunuz başlık açmayın açıyorsanız da her yoruma açık olun. Ben size birey sordum hala cevabını alamadım eylül sonu okul açılmış olacak bu çocuğun iyileşme süreci var nasıl sünnet düğünü yapıyorlar dedim hem hadi yapıyorlar özellikle neden siz hamileyken yapsın siz beğenilmeyin diye mi böyle düşünüyorsunuz demek ki varsın öyle yapmış olsun beğenilmeyin süslenmeyin hamilesiniz sonuçta. Ama yok yok siz gerçekten gitmeyin. Samimi söylüyorum isteksizce gidip orada oturacaksınız herkes bu sefer neden yüzünü asıyor isteksizce gelmiş diyecek. Siz oturun evinizde gerçekten istemediğiniz bir yere zoraki gitmeyin belli olur çünkü. Eşiniz gitsin gelsin. Zaten gitmelisin diyenlere de kızıyorsunuz her türlü bahaneniz var sadece sizden yana olanlar yazsın çünkü zaten gitmeye niyetiniz yok boşa açılmış bir konu. Saygılar..
Şu yazdıklarınızdan kime nasıl cevap verdiğiniz belli oluyor tek bana olmadığı aşikar kim sizin haklı olmadığınızı söylese terlemişsiniz. Ne istiyorsunuz peki kk kadınları siz başlık açınca hep sizi mi haklı görsünler. Ben tartışmadım sizinle hep yazdıklarınıza cevap verdim herkes gibi ama siz bana seviyesiz dediniz. Yukarıda yazdığınız gibi süslenip güzel kıyafetler giyip salınamayacaksınız ya onu dert ediyormuşsunuz. Neden insanlar size ay ne olmuş böyle desinler ki hamilesiniz belli oluyor sonuçta hem deselerde o onların kendi seviyesini gösterir millet sizi beğenmeyecek diye gitmek istemiyorsunuz. Madem yorum istemiyorsunuz başlık açmayın açıyorsanız da her yoruma açık olun. Ben size birey sordum hala cevabını alamadım eylül sonu okul açılmış olacak bu çocuğun iyileşme süreci var nasıl sünnet düğünü yapıyorlar dedim hem hadi yapıyorlar özellikle neden siz hamileyken yapsın siz beğenilmeyin diye mi böyle düşünüyorsunuz demek ki varsın öyle yapmış olsun beğenilmeyin süslenmeyin hamilesiniz sonuçta. Ama yok yok siz gerçekten gitmeyin. Samimi söylüyorum isteksizce gidip orada oturacaksınız herkes bu sefer neden yüzünü asıyor isteksizce gelmiş diyecek. Siz oturun evinizde gerçekten istemediğiniz bir yere zoraki gitmeyin belli olur çünkü. Eşiniz gitsin gelsin. Zaten gitmelisin diyenlere de kızıyorsunuz her türlü bahaneniz var sadece sizden yana olanlar yazsın çünkü zaten gitmeye niyetiniz yok boşa açılmış bir konu. Saygılar..
işaretlediğin yerlerde ne var ... ne bi tersleme ne bi hakaret ,siz tepenizemi çıkıcaklar derseniz tabi seviyesiz derim ...
konuyu açanın sınırlarını zorluycaksın sonra ters cevap vericeksin niye açıyosun madem diyceksin ,nasıl bi çelişki bu
eleştirmek ayrı iğnelemek , hakaret etmek ayrı , kusura bakmayında buraya kimse azar işitmek için konu açmıyor
canım yazdım başka arkadaşa çocuk sünnet oldu düğün eylül sonu
yok ama gerçekten siz hala diyceğnizi diyosunuz , biz sizinle anlaşamıycaz anlaşıldı
asıl benden saygılar ...!
Bence hamileliğin etkisiyle duygusal yaklaşıyorsunuz.
Onların da vardır bir sebebi.
Hem riskli değilse hamileliğiniz , neden gitmiyorsunuz ki. Kısa kalır çıkarsınız. Tabi gitmemek için başka özel bir nedeniniz yoksa.
Daha çok var doğuma , napacaksınız bu süre zarfında sürekli evde mi yatacaksınız.
İnsanlar son ana kadar işlerinde çalışıyorlar , ben 20 gün kala izne ayrılmıştım. Dediğim riskli değilse hamileliğiniz , hayatınızı zora sokmanın anlamı yok.
Kimsenin de hayatını size göre planlamasını beklemeyin bence , kırılan siz olursunuz.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah , kolay doğumlar şimdiden size.
şimdiyle düğün arasında 1 ay var zaten ,şimdi tabiki sürekli yatmıyorum ama son ayında hamilelerde 1 hafta bile çok büyük değişiklikler getiriyo , ben şimdi bile zorlanıyosam bunun çok açıklamasını yaptım önceki sayfalarda 10 kere aynı şeyide yazmak istemiyorum ozaman dahada kötü olurum diye korkuyorum, bu sefer gitmeyincede niye gelmedi olucam ,nevardı 5 dkgelse olucak ben kendimi düşünüyosan o durumda eminim onlar daha çok kendilerini düşünücekler , bana göre planlamasınlar ama hem öyle hem böyle konuşmasınlar ...
sağol canım iyi dileklerin için ,Amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?