Doğuma Hazırlık sağlıklı bebek doğurma-büyütme rehberi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ıslak mendil konusunda mantıklı olan sürekli elinizin altında kullanıp atacağınız mendilllerin olması.pamuklu bez sürekli temizlenmesi gerekli pamuksa belki bebek teninde yapışıp kalabilir.bu yüzden ıslak mendili ılık su ile güzelce yıkayıp bu şekilde kullanılmasının bir sakıncası olacağını düşünmüyorum.

fonsiyonel bir bebek küveti olarak tek başına bebeği yıkayacabileceğiniz bir küvet geçmişiniz oldu mu? hediye olarak bir küvet almayı düşünüyorum doğum yapmış birisine.internette rastladığım

OKBaby Onda Bebek Banyo Küveti

bunun içine sünger de almak lazım mı acaba

Son düzenleme:
günaydınlar :)
evet küvet konusu benim de kafamı karıştırıyor, bir bilgim yok. sadece onu da BPA sız almak gerekiyor; ama dün girdiğim bir yerde kuvetlerin altına baktım, daha geridönüşüm numaraları bile yok

arkadaşlar bugünkü konumuz duvar boyaları ve yer döşemeleri.
duvar boyası olarak kurşunsuz ve düşük VOC değerli veya sıfır VOC (uçucu organik bileşenler) içeren boyaların tercih edilmesi gerekiyor. Su bazlı doğal boyaların tercih edilmesi bebeğinizin sağlığı açısından önemli. bu boyalar kil, kireç taşı, talk gibi maddelerden üretiliyormuş. okuduğum kitapta en sağlıklı boyanın eski usül su ve kireç karışımdan oluşan boya olduğu yazıyor Amerika'da süt boya ( milk paint) türünde bir boya çeşidi varmış ve boyanın ana maddesinin süt proteini kazein ve kireç taşından oluşuyormuş. ben daha demin nette baktım ama Türkiyede üretilmiş doğal boya pek bulamadım, düşük VOC değerli notu düşen boyalar... sanırım biraz daha kamuoyu baskısı ve isteği gerekiyor:44:
unutmamamız gerekn nokta, doğaya yararlı olan bize de yararlı. bu sebepten her türlü ürün alırken geri dönüştürülebilir bilgisine bakarak alırsak, kendimiz ve doğa için güzel şeyler yapmış olacağız. en basit ve pratik ipucu bu aslında.

yer döşemesinde vinil, linolyum gibi döşeme çeşitlerinden kaçınacağız. mantar, bambu, antik ahşap, laminant parke, masif ahşap döşeme gibi doğal seçenekleri değerlendirebiliriz. bu ürünlerin yapıştırıcılarında ve zemin içeriğinde formaldehit olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor.

halılarda yün, oamuk, jüt, sabır ağacı, hasır, deniz yosunu, hindistan cevizi lifi gibi kaynaklardan dokunmuş halılar tercih edilebilir. yazarın en çok tavsiye ettiği tip, yün halı

Ben yıllardır didikliyorum henuz bir şey olmadı. Bilincli olduktan sonra pek bir şey olacağını sanmıyorum.

Evet bebeğin ozellikle poposunu temizlerken aman canım poposu sonucta yüzü değil ya nolacak deyip en kalitesiz mendilleri kullananları görüyorum. Ama en pahalısı en kalitelisi anlamına da gelmiyor.

O yüzden bebek cildine kullanılan ıslak havlunun bitkisel olmasına özen gösteriyorum .ele yapis yapis hissi bırakmayacak silerken kopurmeyecek sıktığınızda sulanmayacak kokusu odaları doldurmayacak bir ıslak mendil kullanılmalıdır.ben böylesine sadece bahsettigim markada rastladım....

Banyo kuveti konusunda ekteki resimdeki kuvet pek kullanışlı değil bence.bebegin arkasını yıkamak icin o bölmelere kolunu bacağını denk getirmek hele bir de ağlıyorsa zor is.ama büyüdüğünde kullanılabilir.. Gerci tamamen Fuzuli ben tercih etmezdim acikcasi.

Ayrica mutlaka banyo kuveti icine sünger alınmalı.bunun da sterilizasyonunun kolay olanı tercih edilmelidir..

gunayder, sen kızın için zamanında ne kullanmıştın? Ben oğlumu yıkamak için yeğenimin küvetini ödünç almıştım. Ağabeyimler küveti şimdi başkasına verdiler. Yeni bir küvet alsam mı almasam mı bilemedim. Zaten ilk aylarda güvenip de küvete koyamıyordum, sonradan da bu küvette rahat etmiştim açıkçası. Aklıma başka bir çözüm geldi. Banyomda duş teknesi var. Acaba şu süngerlerden alıp kullansam küvetten daha mantıklı bir seçenek mi olur?

Ayrıca yukarıdaki küvet, bana göre de kullanışlı değil

O Küvet için küvetlerin mercedesi tabirini kullanmış birisi :))) kullanışlı olacağını düşünmüştüm.Çocuğu olan birisine gösterdim kullanışlı değil dedi.Normal Küvet al file ile yıkasın ilk 6-8 ay sonra oturmaya başlayınca sünger kullansın dedi.Oğlum dört yaşında hala bebeklik küvetinde yıkıyorum dedi.Memnun olduğunuz Küvet markası ve resmini paylaşabillir misiniz acaba.

bebek küvetleri için ayrı sünger mi satılıyor bence de ayrı küvet mantıklı ve pratik, her banyo rahat değil, anne oturacak çömelecek yer bulamayabilir. ama küvetle salonda bile yıkarsın bebişi, ama iki kere mi yıkamak gerekir acaba o zaman :44: hiç bilemiyorum

Benim kullandığım küvette file de vardı. Ama file o kadar gergindi ki cesaret edememiştim. Benim kullandığım küvet de resimdekine benzer bir küvetti. Ben özellikle oğlum oturmaya başladığında çok rahat etmiştim bu kuvetle. 1,5 yaşına kadar da kullanmıştık ama yazlıkta duş teknesinde oturarak yıkanmaya alıştığı için, eve dönünce küvette yıkanmak istemedi.. Ben hala çok gerekli mi diye düşünüyorum açıkçası. Ama yine de senin için bi araştırayım

Evet, ayrı sünger satılıyor ve bence fileden daha iyi. Küvetin de tercih edilmesinin sebebi, taşınabilir olması. Mesela bazı evlerde kışın her odanın sıcaklığı eşit olmayabilir. Benim evim merkezi olduğu için bir sıkıntı yaşamadım ama kombili evlerin genelde banyoları serin oluyor. Küvet de iyi bir alternatif tabiki o zaman... Tabiki her banyo rahat olmayabiliyor ama bebeği de zaten saatlerce yıkamıyorsun ki!

mikelaze, en iyi marka yine de okbaby ve sevibebe. Ama plastiği nedir, ne değildir bilemiyorum. Bunu aslında gunayder daha iyi bilir

flexibath küvete ne diyorsunuz katlanabilirmiş, yer de tutmuyor. BPA sı yoksa, alınabilir aslında :44: biraz daha bakayım.

kızlar ben sessiz takipteyimm... bilmediğim ne çok şey var... hatta neredeyse bildiğim birşey yok...

bu flexibath'i çok sevdim. Polypropylene (PP) ve Thermoplastic Elastomeric (TPE) maddelerinden oluşuyormuş. PP şu altında 5 yazan plastiklerden, yani kullanılmasında çok da fazla sakınca yok. ama diğer maddeyi bulamadım :44: su çok sıcak oluyor mu ki? bir etkileşim söz konusu olur mu? çok pratik bu küvet

bir blogda BPA sı olmadığı söyleniyor.çok pratik bir ürün gerçekten.ama acayip pahalı yahu :S

BOREAS'ların yaptığı gibi tüm aile bebekleri kullanır o zaman sitesinde anladığım kadarıyla BPA var da yazmıyor, yok da yazmıyor :44:

arkadaşlar avalon organik'in yıkanabilir, biyolojik ıslak mendilleri varmış, kitabın yazarı tavsiye etmiş; ama Türkiyede satışı yok sanırım...
bu arada yazarın bebek küvetinden bahsetmemesini esefle kınıyorum. herkesin güzel güzel banyosu var sanıyor bu adam

arkadaşlar,
yazar ayrıca avalon organik'in bebek saç ve vücut şampuanını önermiş. ürünün kendi sitesiyle Türkiye'de satılanların ambalajları aynı değil:44: bir de avalon diye bir marka da var, lütfen onunla karıştırmayalım. sonu organikle bitiyor. dışarda ne kadara satılıyor bilmiyorum ama nette 25-35 arası değişiyor sanırım fiyatlar.
ürün bu:

ayrıca kitabın arkasında referans olarak verilen siteler ve markalar belki hepimize şimdi ve ilerde yardımcı olur. onlar da şunlar:

www.iyilikgüzellik.com

maxgreen.co Salkl Beslenme - Raw & Living Foods bmeal.

HiPP - Organik Bebek Mamalar1, Organik Bebek Mamas1, Organik Bebek Yemekleri organik mamalar var.

temizlik ürünleri markaları da ürtekram ve klar yer alıyor. ben de ersağ'ı ekleyeyim bildiklerimden.
istanbul halk ekmek de tavsiyeler arasında yer alıyor

tabi hangisi ne kadar güvenilir, bu da sizlerin ekstra araştırmalarına ve inanma derecenize bağlı

yuh ya, 40 lira organik diş kaşıyıcı düğünden daha fazla para gider bu bebeklere insan bebeğe de kıyamaz paraya da :26:

Evet, Avalon organics'i ben de biliyorum ewg sayesinde. Ama maalesef Türkiye'de pek bilinmediği için yaygın bir satış ağı yok. Yanılmıyorsam 3ka diye bir sitede vardı. Ayrıca bir de Türk menşei Organix var. Alba Botanica da çok iyidir ama bebek bakım ürünleri var mı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…