Doğuma Hazırlık sağlıklı bebek doğurma-büyütme rehberi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
günaydın arkadaşlar, güzel paylaşımlarınız için yazan ellerine sağlık
taydinciğim konular benim yazdıklarıma bağımlı değil, rahat ol :) ben kitaptan gittiğim için önüme ne geliyorsa ordan bahsediyorum. sohbet nereye götürür bilinmez

bebeği olan ve olacak hanımlar, evde kablosuz bağlantı bulundurmuyorsunuz veya hep açık değil mi?

ahh ah yarama tuz basıldı birden...

bu konudan ne kadar muzdaribim bir bilsenizzz....

bizim evdeki kablosuz modem ve oldukca zararlı ama laptop ve ıphone üzerinden bağlantı yaptığım icin başkası imkansız...

sürekli netten literatür taraması yapıp akademik calışma yaptığım icin maalesef bol bol net acık kalıyor ama işim biter bitmez kapatıyorum geceleri muhakkak kapalı kalıyor.

hamileyken icimi rahatlatmak adına laptopa uzak kalayım diye mouse kullanmıştım . hatta tv üzerinden nete bağlanılsa cok daha iyi olur gibi özellikle hamileyken bebeğe ne kadar uzak olsa o kadar iyi olur.

yine hamileyken cep telefonunu kulaklıkla kullanıyordum telefonu cebimde taşımıyordum.ve evdeyken ev telefonuyla konuşuyordum ama telsiz ev telefonlarının neredeyse cep telefonlarıyla aynı hatta bazı kaynaklara göre daha fazla radyasyon yaydığını duyunca cok cok ama cok yıkılmıştım...

en iyisi ikbal gürpınar gibi cevirmeli telefon kullanıp nostalji yaşamak.şaka bir yana o telefonların hic bir zararı yok ama işte bizim ev büyük ve dublex telsiz şart oluyor.evi müsait olanlar bence denemeliler cevirmeli telefonu. hatta ben de kullanmalıyım nolcak canım üst katta da tel olmayıversin değil mi ama? sanki her şeyden eskiden varmış hakkaten nasıl yaşanıyormuş eskiden bugünkü teknoloji olmadan?...

inşallah hepimiz cok cok cok daha bilincli olacağız ve herkese ışık sacacağız...

ahh şu mükemmelliyetcilik yok mu? yoruyor biraz ama işte başka türlü tatmin olamıyorum.....

sevi bebe iyi bir marka mı? evim.nete gelmiş arkadaşlar %100 Pp yazıyor, yani 5 numaralı plastik.

Son düzenleme:
arkadaşlar radyasyonun etkisini azaltmak için tuz lambası kullanabilirsiniz özellikle evinde kablosuz modem olanlara bildirmek istedim. ayrıyetten kaktüsn de radyasyona etkisi var diyenler olduğu gibi bunun yersiz olduğunu söyleyenler de var. bebişlere radyasyonsuz doğal bir hayat diliyorum

hımm tuz lambası fikri iyide gerceğini bulmak lazım piyasada sentetikleri cıkmış cünkü...
kaktüste öyle etkili..

ama bir bilgide benden oldun hadi , atkestanesi meyveleri de radyasyonu alır. modemin kenarlarında ve evin muhtelif yerlerinde bulunduruyorum. ayrıca at kestanesi olan yere börtü böcekte gelmiyor

arkadaşlar yıkanabilir bebek bezleri kullanılacaksa eğer, yumuşatıcıyla yıkanmaması gerekiyor. yumuşatıcı bezlerin emiş güçlerini azaltacak bir sürü yağ ihtiva ediyormuş. bu sebepten sirke kullanmamız yerinde olabilirmiş. sirke sabunun kumaştan çıkmasına, kumaşın tahriş olmasına vesile olup yumuşamasını da sağlıyormuş
kitapta bir sürü bez türü var ama türkiyede var mıdır bilmiyorum. ekolojik bezler, hibrit bezler, organik pamuk bezler, vs... araştırmamız lazım. en kötü ihtimalle ekolojik bez kullanılması tavsiye ediliyor.
iyi işçilikli masif ahşaptan üretilen, cilalanmamış oyuncaklar tavsiye ediliyor. cile olarak ceviz yağ veya balmumu kullanılabilinir diye de eklemiş yazar plastik oyuncaklardan kaçınmamız gerektiğini, alacaksak da PVC içerip içermediğini öğrenmemizi, bu bilgiye ulaşamıyorsak oyuncağı üreten firmanın müşteri hizmetlerini arayıp öğrenmemizin iyi olacak. plastiklerde bir sürü zararlı madde var en başında fatalatlar geliyor ve diğerleri kitapta mevcut. ekolojik üretim yapan oyuncak firmalarını da yazmış yazar; fakat yine burda olacağından şüpheliyim. keşke böyle bir kitabı Türk bir yazar da yazsa kaynaklar önererek. verdiği birkaç marka ismi:
brio, logo,tiny love, primetime playthings, sassy...

krizsavar, kitabım geldi ve bayıldım. Harikaymış bu yahu. Kendi adıma çok teşekkür ederim bu kitapla beni tanıştırdığın için

canım bıraktık zaten yumuşatıcıyı ama tabi buraya gelip okuyan ya da o bezleri kullanan ve hala yumuşatıcı ile vedalaşmamış arkadaşlar olabilir..

ama sirkenin yumuşatıcı yerine kullanılabileceğini bilmiyordum.. işte bana +1 bilgi

Sirke zaten mükemmel birşey! Ama bu işe yaradığını da krizsavar sayesinde öğrendim. Ekolojik bezleri biraz zor buluruz ama yine de aklımızda bulunsun

evet evet camaşır makinesine sirke konduğunda camaşırlar yumuşacık cıkıyor diye biliyorum bende. henüz denemedim ersag zaten yeterince yumuşak cıkartıyor hatta ütüyü bile cok kolay yaptığımı daha önce yazmıştım.bir cok kşi daha yazmıştı.

ama kayınvalidem özellikle elma sirkesi kullanıyor yumuşatıcı olarak ve gayet memnun...

Arkadaşlar geçen hafta şans eseri gördüğüm, bugün de sitelerinde incelediğim bir bebek bakım markası var: 99. İsmi gerçekten de 99. Benim çok hoşuma gitti ürünleri. Aklınızda olsun

arkadaşlar öncelikle merhaba bu topik güzel olmuş benimde 15 yıl sonra bi bebeğim olacak nasipse şuan 31 haftadayım doğum çantamı hazırlamaya başladım erkenmi sizce:26:​bide ben pek bebek bezi falan çok anlamıyorum hangi marka iyidir inanın ne alacağımı çantada ne olması gerek bilmiyorum yardımcı olurmusunuz

Bahsettiğim kitapta doğum çantası örneği var. Bez olarak geri dönüştürülebilir olmasına dikkat edin. Bir de huggies organik pamuklu bez çıkarmış, onu kullanabilirsiniz. Yıkanabilir bez istemiyorsunuzdur büyük ihtimalle. Bu arada bebiş hayırlı olsun, çok bekletmiş ama bunun mutluluğu da daha fazla olmuştur :)

Öncelikle topiğe hoşgeldin. Sanırım ilk gebeliğin. Ne mutlu sana Allah sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin...
Benve erken değil, zaten denir ki, her ihtimale karşı 8.ayda doğum çantasını hazır edin, kenarda dursun...
Biz burada bebek beziyle ilgili çok paylaşımda bulunduk. Şimdi artık organik tek kullanımlık bebek bezleri de var, yıkanabilir bezler de. Ama şu da bir gerçek ki, organik tek kullanımlık bezler Prima'nın iki katı fiyata satılıyor. Yıkanabilir beze gelince, acaba bebekte pişik oluşturur mu, kullanımı rahat mı, nu konuda bilgim yetersiz. Ben oğlum içim Prima kullandım. Şimdi yeni doğanlar için özel bezleri de var,reklamlarda görmüşsündür. Ama benim bütçemi sarsmaz, organik tek kullanımlık alırım diyorsan, o ilk tercihin olsun bence.. İstersen yıkanabilir bez kullananları da kk'da bir araştır. Sağlıklı bilgi edinebilirsin. Şuan bu bezi üreten ve satan güvenilir tek marka var Türkiye'de. O da babyneo.. Ayrıca bu sitede organik ve yıkanabilir göğüs pedleri de satılıyor. Bunlar, emzirme döneminde senin büyük yardımcın olur..

Çantanda olması gerekenler

Senin İçin:

Pijama,gecelik,sabahlık,(tabiki bunlar, lohusa için olacak) tek kullanımlık külot ya da pamuklu külot, emzirme sütyeni( hastaneden çıkarken takarsın) çorap, terlik, tarak, hastane çıkışı için rahat kıyafet, diş fırçası, diş macunu, küçük el aynası, hijyenik ped,deodorant, rulo havlu ya da peçete. Aklıma bunlar geldi ama liste uzayabilir

Bebek İçin:

Bez, pamuk (altını temizlemek için) Ne olur ne olmaz, belki bebek emmek istemez diye steril edilmiş biberon, emzik, 2-3 tane iç dış zıbın ve 2-3 tane alt-üst takım, battaniye,ağız mendili,eldiven, şapka, kirli çamaşır torbası ya da kirli poşeti

Şimdilik aklıma bunlar geldi. Ayrıca gelen ziyaretçiler için bebek çikolatası

Son düzenleme:
99 için çok teşekkürler boreas :) biraz inceledim, dürüstlerse hoş bir firmaya benziyor, değerlendirilmeli.

Organik tek kullanımlık bez üretiliyor mu türkiyede? Babyneo mu üretiyor başka bir firma mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…