Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba canım,eşine acil şifalar diliyorumsıkma canını,belki sıkıntıdan kaçamak yaptın:) eşlerimiz hasta olunca bütün düzenimiz bozuluyor...sağlık olsun
İnşallah anlarsağ ol arkadaşım,inşallah

1 saat yürüdüm geldim 1,5 saat yürüyecektim ama hava buz gibi.... -4 diyorlar ama daha fazla hissediliyor...

Bugün oğlumu okula bırakınca,okulun bahçesinde kavga çıktı ama ne kavga....üç çocuk bir çocuğa saldırdılar...tekme tokat...öğretmenin biri ayırmaya çalışıyor ama ne mümkün...saldırganlardan ikisini kollarında tutabildi,ama serbest kalan saldırgan yerde düşmüş çocuğun üzerine çıkmış...tam da müdahale edecektim,iki çocuk öteki saldırganı kollarından tutup kaldırdılar...o öğretmen orada olmasaydı o çocuğun başında ne gelirdi düşünmek istemiyorum...oğlum'' çete bunlar ''diyor...ya,bu nasıl bir şey??ne öğretmenden korkuyorlar...ne utanıyorlar...geçen hafta oğluma da bazıları bulaştılar,dövüştüler...onlar da çete'imiş....şimdi bu olaya şahit olunca hepten tedirgin oldum...Rabbim hepimizin yavruları korusun......

Tesekkur ederim Dallidacim

Ne yazik ki cogu yerde artik boyle. Ne ogretmenden cekinme var ne de utanma... Ustelik artik aile de benim cocuguma nasil karisirsin diye kavgaya geliyor. Allah kolaylik versin hem ogretmenlere hem de masum yavrulara...

Bugun:

Kahvalti:
1yumurta
1 tutam dereotu
1/2 dl peynir

Ogle:
1 yumrta
4 yk yogurt

Ara:
1 kupa sut

Ara:
1 kuru incir

Aksam:
Avuc ici kadar haslanmis tavuk
4 yk yogurt

45 dk plates

Optum sizi sekerler.

Rica ederim canım
Evet,doğru diyorsun...nasıl çekinsinler ki?herkesin elin kolu bağlı,kimse bir şey yapamıyor...ne sınıfta kalma var,ne ceza...Amin....
Yuruyus icin tebrik ederim canim, artik duzenli yurumeye basladin sen de
Teşekkür ederimevet,düzenli yürümeye çalışıyorum...
Bugun:

Kahvalti:
1yumurta
1 tutam dereotu
1/2 dl peynir

Ogle:
1 yumrta
4 yk yogurt

Ara:
1 kupa sut

Ara:
1 kuru incir

Aksam:
Avuc ici kadar haslanmis tavuk
4 yk yogurt

45 dk plates

Optum sizi sekerler.
Afiyet olsun,menün süpersporun da süpersende öpüldün canım

Hayırlı geceler
Akşam yemeğim:1 kepçe çorba,yarım alabalık,kırmızı lahana salatası,1 çb yoğurt

Ara:1 mandalina,1 su bardağı kefir

Hepimize hayırlı geceler

Günaydın kızlarsağlıklı,mutlu bir gün dilerim
Bugün yaramazlık yaptım ve tartıldım 75 kilo oldumyani iki haftada 1.3 kg vermiş oldum...diyetisyenim memnun kalmayacak ama ben memnunum...
Sabah yediklerim:2,5 ceviz,1 dilim ekmek,2 parmak kadar peynir....birazdan 1 fincan kahve de içerim
Bugün diyetisyenden çıkınca amca gelinine gideceğim..günü var....ama sadece ara öğün yapacağım orada...
Akşam yeni listemi da yazarımöpüldünüz

Merhaba kizlar. Biliyorum gec oldu. Bugun soforluk gorevimin yaninda misafirlik de yaptim.

Kahvalti:
1 yumurta
1 fincan sade kahve

Ara:
3 badem
2 ceviz

Ogle:
Yumurtali kofte
2 aci tursu
2 dolma
1 dl. Kek

Aksam:
Yok

Merhaba kizlar. Biliyorum gec oldu. Bugun soforluk gorevimin yaninda misafirlik de yaptim.

Kahvalti:
1 yumurta
1 fincan sade kahve

Ara:
3 badem
2 ceviz

Ogle:
Yumurtali kofte
2 aci tursu
2 dolma
1 dl. Kek

Aksam:
Yok
Kolay gelsin canımama akşam yemeğini yemiyecek misin??bugün senin baya işin varmışeşin daha iyi inşallahbu yoğunluk içinde kendine dikkat et,olur mu?
Dallidacim, bence diyetisyenin terazisini dikkate almakta fayda var. Guzel haberlerimi bekliyorum
Diyetisyenimin tartıda 75 kilo çıktım ama kahvaltımı yapmıştım...benim tartımda aç iken ise 75 kilo çıktım:44::44:en iyisi evde tartılmamak

İyi akşamlar kızlarevet,75 kiloyumbiraz utanarak diyetisyenime 6 gün boyunca fazladan 1 meyve yediğimi söyledim :))kızmadı :)))ama yediklerimi bilmek istiyorşu anda diyetisyenim durumdan memnunben 65 kilo olmak istediğimi söyledim ona ama diyetisyenim bana dedi ki önemli olan kilo değil,vücuttaki yağ oranı önemliymişbakkacağız..bu arada orda bir bayan vardı,1 yıl içinde tam 70 kilo vermiş

Bugün güne de yetiştim,2 kupa çay içtimgelin döktürmüş maşallahhep hamur işi diyetisyenden çıktığımda 2 mandalina yedim

Akşam:avuç içi kadar sıcak pide...1 kepçe çorba,yarım alabalık,turşu,1 ayran...

Ara:1 su bardağı kefir,2 mandalina

Bugün çok su içmedim...50 dakika yürüdüm

Sabah:

3 parmak kadar peynir veya 2 parmak kadar peynir+1 yumurta(haftada 4 gün),mevsim yeşilikleri,1 dilim ekmek,2 ceviz içi veya 3-4 zeytin

Ara:
Acıktığımda 1 meyve yiyebilirim

Öğle:

1 kepçe çorba veya 1 dilim ekmek veya 3 yk bulgur pilavı
8 yk sebze yemeği
salata-1 çk yağ ile
1 kase cacık veya 1 çb yoğurt

Ara:

haftada 4 gün 1 meyve
haftada 2 gün 1 porsiyon sütlü tatlı-

haftada 1 gün 1 bardak süt

Akşam:

1 kepçe çorba
3 köfte kadar et
1 ayran
salata

Ara:

1 su bardağı az yağlı süt veya yoğurt
1 meyve(haftada iki gün 2 meyve)

Bol su,haftada 3 günü yürüyüş...

Öteki randevum 8 ocakta

giremedim arkadaslar, okullar tatil , bu aralar esimde evde olunca laptop bana düsmüyor pek, zaten gelmeler, gitmelerde bol ben gene kilo aldim galiba, bu hafta ne diyet yaptim nede spor, malesef gene moral yerlerde, bu halimi hic sevemiyorum, ben böyle degildim, bu kadarmi iradesizsin sen diye kiziyorum kendi kendime, arkadaslar ama gercekten ben böyle degildim isteyince 5-6 kilo verebiliyordum, neden böyle anlayamiyorum.
Dallidacim seni tebrik ediyorum , masallah aman nazarimiz degmesin, yeni listende hayirli gelsin ve bol kilo verdirsin insallah ama sanki pek fazla degisiklik yok gibi listende , demekki bu liste sende ise yaramis, valla sevindim senin adina
Serapcim esine gecmis olsun canim, seninle banada gecmis olsun, gene diyet yalan oldu, sanirim seninde kacamaklarin oldu, ne olacak bizim sonumuz arkadasim :44:
Sevgi abla küsecegim haaa ya arada bir görelim senide , ne haldesin, neler yapiyorsun, arayamiyorumda su siralar coluk cocuk evde esim evde , belki cumaya arayabilirim insallah özledim seni yaaaaa

O da bir sey mi geçenlerde satırla okula gelen cocuğu anlatmıstım o cocok baska okula gõnderildi.Dün bıçakla geliyor ve müdüre saldırmıs polis gelmis sonucu bilmiyorum.Cuma gecmis olsuna gidecegim.Yetkiler alındı ortalık iyice boş.

Sonunda yiyetek kilo vermeye basladın senin adına cok sevindim.Bu sonuç senin hakkındı canım.

Merhaba kizlar. Esim hasta ve evde bugun. Ustelik de temizlik gunu...
Umarim yarin gorusuruz. Optum sizi :)

Çok gecmis olsun eşin nasıl oldu?Sen de çok yogunsun.Allah kolaylık versin.

Dallida sormustun cevap vereyim.Bizi bu işe sokan bayan arkadaşımızdı okula içli köfte veriyordu.Patron havalarına girince bizde sinirlendik.Telefonda bagırmalar falan ben gelemem böyle kalitesiz davranıslara.BAyan ile arkadaşlıgımı da bitirdim.isi beraber yaptıgımız kız hamile onun da morali cok bozuldu.Bem geekeni konistum ama cahil insan ile uğraşmak zor yaptıgını hata olarak görmüyor.Ben de görüsmeyi kestim.Menü olayı da müdür iki gün getirsinler demis iki gün on kisi icin uğraşmaya değmez.Cok az kar kalıyor.Mantı işi şimdilik devam gittiği ere kadar gider.

Merhaba Gurbetsıkma canını,okullar başlayınca sen de diyete başlarsıneskiden de kilo veriyordun,yine verebilirsin
Teşekkür ederim canım,darısı başına:)amin!evet,bu liste de çok değişiklik olmadı...sadece bulgur pilavı ve sütlü tatlıları ekledi :)
Sevgi ablayı hepimiz çok özledik...belki yoğundur diye giremiyor...
Maalesef öyle şeyler oluyor...çok üzücü...inşallah müdüre bir şey olmamış...dediğin gibi,yetki yok,ceza yok...MEB acaba ne yapmak istiyor çok merak ediyorum...keşke arada sırada sıcak koltuklarından kalksalar,şöyle bir okulları gezseler...velileri,öğretmenleri bir dinleseler...ama nerdeeeeeee....oğluma bulaşan kişiler vardır ya?oğlum dün onlardan birine''barışalım ''dedi....ama o hiç oralı olmadı...''yürü git be''dedi...
Hayırlısı olsun canım...maalesef bazı insanlar,ellerine beş kuruş geçince kendinden geçiyorlar...senin yerine olsaydım ben de aynı şekilde davranırdımRabbim hayırlı kapılar açar inşallah

Günaydın arkadaşlar
Sabah yediklerim:

1 dilim ekmek,2 parmak kadar peynir,2 ceviz içi,yarım domates....beyaz çay...

Bugün ara yapmayacağım,birazdan amca gelinin kızıyla dışarıda buluşacağız,çay içeceğiz

Öğlen:1 kepçe çorba,8 yk sebze yemeği,salata,1 çb yoğurt,salata..

Öğlenden sonra bende eşimi doktora götüreceğim..sırtı çok ağrıyor

Sonra görüşürüzöpüldünüz

Serapcim,eşin nasıl oldu?

Günaydın Kızlar

Akşam yemeği yemedim canım. Aç hissetmedim. Fakat gece 12 de eşimin öksürüğü ile uyandım ona süt ısıttım, bal-zencefil hazırladım. Uykum kaçınca 1 kupa sütü de ben içtim..

Demekki diyetisyenin tartısında 75 in altında çıkacaktın Yaramazlık yapma Dallida

Bence de yağdan kilo veriyorsan kas oranın artıyor demektir ki bu da metabolizma hızının da artmasına sebep olur Diyetisyenini çok beğendim bence çok başarılı ve bilgili...
Afiyet olsun canım.. Havalar soğuk ya ben de su içemiyorum resmen.. Dün sadece 2 bardak içtim desem :26:

Yürüyüş için tebrik ederim

Afiyet olsun canım, iyi gezmeler
Geçmiş olsun, bir sakatlanma yoktur umarım. Fiziki muayenede bir şey çıkmazsa büyük ihtimalle asit birikimi olabilir... Acil şifalar diliyorum.

Sorduğun için teşekkürler canım Eşim bu sabah daha iyi uyandı. Bir gece evvel resmen bebek gibi durmadan ateşi yükseldi, ateş düşürücü verdim terledi. 2 defa üstünü değiştirdim. Yorgan yastık sırılsıklam... Bugün yıkanacak o kadar çok şey var ki evde, sanırım bütün gün çamaşır yıkayıp ütü yapacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…