Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Bu listeye bayıldım

Gurbetçim gerçekten de Dallida yı örnek alsak iyi olacak. Bak o da misafirliğe gidiyor, ona da gelenler oluyor ama listesinin dışına çıkmıyor. Biz maşallah.. Hiç bir şeyi affetmiyoruz gerçekten de.. Ben kilo almadım muhtemelen geçen hafta ile aynı çıkma olasılığım yüksek. Ama sporu hiç bırakmadım. Bence madem diyet yapamayacaksın bari sporu bırakma. İnan bana 2 hafta dayansan bedeninin nasıl esnediğini, ne kolay mekik çekebildiğini göreceksin.Zaten bisiklet çok iyi bir kardiyo aracı. Hadi biraz gayret göster. Çocuklarına pişirdiklerini de haftada 1 kez ye olmaz mı?? Onun dışında diyet yapmasan, sadece abur cubur, tatlı- hamur işini yemesen. Kızartma yerine fırınlasan, yani sağlıklı beslensen....

Teşekkür ederim canım.. Yok yok sadece eşime geçmiş olsun

Merhaba Gülfurencim Gerçekten de geçmiş olsun. Suç işleme korkusu neden yok oldu, davranışlar ne kadar değişti. Bundan 10-15 sene evvel böyle şeyler sadece amerikada olurdu diyebiliyorduk. Ama şimdi bizim sınıflarımız da aynen oradakiler gibi çeteleşmiş çocuklarla doldu (

Teşekkür ederim canım. Bu sabah daha iyi uyandı Allah' a şükür. Evet bu ara çok meşguliyet oldu bana... Neyse bugün evdeyim Allah izin verirse. Biraz evimle ilgileneyim.

Allah kolaylık versin canım.. Profesyonel olarak iş yapmadıkça bu yaşananlar normal ne yazık ki.. Başta çekinilerek, arkadaşlık zarar görmesin diye konuşulamayanların sonucu olur çoğu zaman. Ortaklık, kar ve iş paylaşımı konusunda net konuşmalar yaptınız mı?? Bu iş için artık bu geçmişte kaldı tabi ki... İnşaallah her şey istediğin gibi olur canım

Bu sabah:
Su

Kahvaltı:
2 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 tutam deretou
1 tk. bal
2 tk. kaymak
1 tk. lor peyniri
Filtre kahve

Günaydın Serapcimanladım...gerçekten açlık hissetmezsek yemesek daha iyi olurevet,diyetisyenim yağ oranını düşürmeye çalışıyor:)
Evet ya...su içmek baya bir problem:44:
Eşin daha iyi olmasına sevindim:)o kadar terlediğine göre demek ki kötü üşütmüş....
Kolay gelsin canım
Bu listeye bayıldım
Bende

Bu sabah:
Su

Kahvaltı:
2 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 tutam deretou
1 tk. bal
2 tk. kaymak
1 tk. lor peyniri
Filtre kahve
Afiyet olsun arkadaşımbende şimdi kahvemi içiyorum

Son düzenleme:
Dün biraz süslü gittim diyetisyene...yanlış anlamasın diye oradan çıktığımda güne gideceğim dedim...o zaman ona göre bir menü yazayım dedi

Öğle yemeğimde sadece 1 bardak yoğurt yenilecek...

''Gün'de'' 4 yk patates salatası,2-3 yk kısır,1 ince dilim kek

bence oldukça doyurucu bir menü

Diyetisyenim:şu işe bak...''gün''menüsünü da yazdık dedi :)))

Son düzenleme:
Yine ben...eşimle doktora gidemedik,yarına kaldı :)
Ara öğünümü da yaptım :1 porsiyon muhallebişimdi kahvemi içiyorum
Muhallebiyi kendim yaptım,irmikle,az şekerli :))

Akşam: 1 kepçe çorba,3 köfte,salata,1 ayran...

Ara:1 su bardağı yoğurt,1 elma

Buralarda hiç bir yerde köy tavuğu bulamadım...hala arıyorum...

Günaydın
Bu sabah biraz geç uyandım. Korkarım ben de hasta olacağım. Boğazım yanıyor. Henüz kahvaltımı yapmadım. İlacımı aldım biraz geçsin kahvaltı edeceğim.

Senin bu diyetisyene bayıldım Gerçekten de başarılı bir gün menüsü olmuş

Bugün gidebilirsiniz inşaallah.
Oh, afiyet şifa olsun Ellerine sağlık.. Çok şaşırtıcı, buradaki pazarlarda bile canlı köy tavuğu satılıyor. En iyisi migros a gitmek Dallidacım. Orada 2 farklı marka var. Biri organik diğeri de doğal besi. Onları bir incele istersen. Organik olanın fiyatı hayli yüksek ama doğal besi olan daha makul fiyatta...

Eki Görüntüle 910089

Günaydın
Kahvaltım:1 dilim ekmek,1 haşlanmış yumurta,2 parmak kadar peynir,2 ceviz içi

*****Öpüldünüz*****

Afiyet olsun canım ..
Sana da hayırlı cumalar olsun

Bu arada bugün tartıldım. 64.1 kg olmuşum. Geçen hafta 64 kg. dı sanırsam. Yani 100 gr. daha almışım. :26::26:

Bu Şeyda Coşkun listeleri çok güzel kilo verdiriyor ama hayatım boyunca günde 600 kcal. ile yaşayamam ki.... Dallida gibi doğru yolu bulmak için profesyonel yardım alsam iyi olacak sanırım..

Bugün:

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
1 dl. ekmek
1 yumurta
30 gr. peynir
Dereotu

Ara:
Su
Sade kahve

Öğle:
1 kepçe yayla çorbası
150 gr. haşlanmış tavuk
Salata

Ara:
1 elma
Yeşil çay
Su

Ara:
Su

Akşam:
1 kepçe yayla çorbası
5-6 yk. Taze fasulye (yazdan hazırladıklarım)
1/2 kase yoğurt
Salata

Ara:
Su, çay, su :)

İnşaallah planlarım bozulmaz.

Bence hiç barışmasın uzak dursun..Onlarda çocuk ama yetiştrilme şekli farklı olduğu için bizim çocuklar ile malesef aynı dili konuşamıyorlar..

Evet müdüre bir şey olmamış çok iyi bir insan..Çok iyi bir eğitimci..Her şey de bir hayır var bu konudan ötürü yollarımız ayrıldı.Kendimi çok huzurlu hissediyorum..Oğlumu bir ay okula götürdü kendi oğluyla ben vefasızlık olmasın diye görüşmeye devam ettim..Karşındakini zaten dinleme huyu yok hep kendi anlatıyor..Neyse hakkında konuşmak istemiyorum..Allah işini rast getirsin yolunu açık etsin...

Geçmiş olsun eşleriniz teker teker hastalanmaya başladı..Allah şifa versin.

Salgın var değil mi herkes hasta..Çocuklara da bize de bol bol vitamin takviyesi yapıyorum.Bu sene bir de ateş eklendi.Öksürüğe bal ve karaturp yapan çok memnun istersen dene Serapçım..

Ben başta da çok isteyerek girmedim diğer arkadaşında çok ihtiyacı var diye kabul ettim..Hatta ona da söyledim biz bu bayandan uzak durmaya çalışıyoruz bu iş ile daha iç içe olacağız diye..O sadece bize okula referans oldu..Başlamamız için yardımcı oldu onunla ortak değiliz..Kendi içli köfte yapıp satıyor..Öğretmenlerin yanında bize karşı değişik hareketler..Neyse böyle bir olaydan sonra yeni başlayan bir arkadaşlık tamamen bitti..Her şey de bir hayır var gerçekten..Beni mutsuz ve geren insanlar ile görüşmek istemyorum..Yeterince hayatımda oldular zaten..Sizinle ve diğer arkadaşlarımla mutluyum..

Ne güzel gerçekten iyi bir diyetisyne denk geldin..

Taze zencefili sıkıp portakal suyuyla karıştırıp içince çok iyi geliyor..San da geçmiş olsun..Evde bir kişi hasta olduğu zaman herkes hasta oluyor malesef..

Ben de ömür boyu yapamam ama en azından istediğim kiloya gelip daha sonra dengelemek istiyorum..Bu arada 53.9 kg ile aranızdayım..53 kg da gördüm..900 gram verince korumaya çalışacağım..Dün yiğenim ve eşimin yiğeni bizdeydi çok zayıflamışsın dediler..Benim hemen yüzüm zayıflıyor..Ne zaman kilo versem yüümden çok belli oluyor..Yüzün çökmüş dediler..Ama geçen haftanın yorgunluğu da yüzüme vurdu asılnda.Emirhan da çok huysuzlaştı beni çok yoruyor.Neyse yapacak bir şey yok..Göbeğimin hiç küçüleceğini düşünmezdim ve küçüldü çok mutluyum..

merhaba serapcim, keske dallida gibi olabilsek, bende tekrar dün basladim karataya ve hatta zumba bile yaptim 25 dakika kadar, ama bittim, sirilsiklam terledim, hemen bir dus aldim ama iyi geldi, grcekten hem eglenceli , hemde cok ter attiriyor, her gün az az yapsam iyi olur, yada dönüsümlü olarak, bir gün bisiklet, bir gün zumba, birgün leslii derken iyi olur ama bakalim dün tekrar bir adim attik, malesef kilo almisim, diyet yapinca iki üc kilo veriyorum, birakincada cok yiyorum, kendime inanamiyorum, sanki illa o kiloyu geri almaliymisim gibi bir seyler oluyor, iste böylee

o h oh dallidacim ne güzel diyetisyenmis bu , demekki herseyin bir cözümü var , yeterki isteyelim sendede o istek var masallah, yolun acik olsun canim

serapcim 100 gramda birseymi benim gibi 2 kilo verip 3 kilo almiyorsunya, :18:birde serapcim dallida sok diyetleri yaparken sende bende uyardik dallidanin, yanlis yaptigini ama, seyda coskunun 600 kalorilik diyetleride bir nevi sok diyetti, yanlis oldugunu bildigimiz halde caresizlik, insana bazen yanlis seyleride yaptirabiliyor, mesela ben bir ara zayiflama hapi bile almayi düsünmüstüm, hatirlarsaniz, hatta sizlere sormustum, sonra sayenizde aklim basima geldi ve vazgectim, yani bende biliyordum zararli oldugunu ama bazen caresizlik ve ümitsizlikde insani yanlis seylere sürükleyebiliyor, gercek bir dr. dan yardim almak bencede en iyisi. simdi gündemde diyetisyenlerle doktorlar arasindada catisma var, hangisine inanacagimizi sasirdik yani, mesela diyetisyenler ara ögünlü 6 ögün önerirken dr, lar iki ögün demeye basladi , kafalar allak bullak, Allah hayirlisini versin , her konuda oldugu gibi bu konudada bilgi kirliligi var

gülfurencim hayat bu bazen iyi insanlarda cikabiliyor karsimiza, kötü insanlarda, arkadaslarda insan secici davranabiliyor, sevmedigini hayatina sokmuyor, ama eger akrabalarda varsa onlara birsey yapamiyorsun, atsan atilmiyor, satsan satilmiyor, mecbur yüzyüze bakmak durumunda kaliyor insan, iyi yapmissin, zarar gelecek insanlardan uzak durmak en iyisi, sen akilli bir kadinsin, masallah her sorunun üstesinden gelebiliyorsun, Rabbim can sagligi versin, bak güzelde kilo verdin, kendine güvenin geldi, moralin düzeldi, ee daha ne olsun masallah sana ama cokda zayiflama bence göbek gidecek diye yüzün iyice kaybolmasin, yüzde biraz kilo olsun güzel olur

Merhaba Serapcim,umarım daha iyisinburalarda da salgın var diyetisyenim çok şeker
Bugün eşimle doktora gittik,kan tahlili istedi..iltihaplı romatizma olabilirmiş..
Migros' gideceğim :)aslında amca gelini besliyor ama eşim ayıp olur diyor...isteme diyor...onlar kendileri için besliyor..
Sağ ol canım
100 gr çok büyük bir artış değil ama yine de moral bozuluyor...aslında dediğin gibi,profesyonel yardım alsan,1-1,5 ayda 4 kilo verirsin...biliyorsun,ben de diyetisyenden çok kaçtım...inan ki özele gittiğim zaman bile o kadar memnun kalmadım...üç sene önce 150 tl seansıydı...
Doğru diyorsun..
Teşekkürler canım,erkekler daha hasas oluyor hastalık söz konusu olunca :)
Senin kilon iyi maşallahEmirhan'ı öp benim için
merhaba dallidacim, anlasilan bu sayfadakilerin hepsi birbirinden süslü, sanada hayirli cumalar arkadasim, afiyet olsun, esine gecmis olsun
Galiba öyleyiz
Yaparsın Gurbetim...biraz inat lazım...ben herkese dedim ki listem dışında çıkmam...galiba alıştılar ki artık ısrar etmiyorlar...bana masrafsız misafir diyorlar
Eski fotoğraflarını buzdolab'a yapıştır,onlara sık sık bak,zayıf olduğunu hayal et...beynimizi kandırmak çok zor değil,inan

Menümün devamı:
Ara:1 elma

Öğlen: 1 kepçe çorba,8 yk z.yaglı fasulye,salata,1 çb yoğurt

Ara:1 büyük mandalina,1 elma,2 yudum kefir

Akşam:1 kepçe çorba,yarım alabalık,salata,1 ayran

Ara:1 meyve(misafirlikte olacağız)ne yiyeceğim bilmiyorum...

Eşimle 1,5 saat yürüdük

Menün süperafiyet olsun arkadaşım

Amin canım, Allah razı olsun.. Evet yaaa, salgın sanırım. Gerçi bizimki bronşit olmuştu ama.. Karaturp ve balı denemek isterdim ama az evvel havalimanına bıraktım kendisini ( Ben yarın portakal alıp tarifini deneyebilirim. Teşekkürler

Biz de seninle çok mutluyuz şeker

Kilo vermene çok sevindim Korumaya geçtiğinde proteini biraz artır bence. Yanakların toparlanabilir belki. Tebrik ederim canım

Merhaba Gurbetçim.. Tebrik ederim canım En azından sporumuzu bırakmazsak kendimizi çok salmamış oluruz herhalde. Bu verip fazlasıyla almalara yoyo etkisi deniyor işte. İdeal kiloya inmeden diyeti bırakınca misliyle kilolar geri alınıyorlar. Hatta diyet yapıp bırakınca bir kaç seferden sonra beden yine diyet yapıyor bu metabolizma hızını düşüreyim bari, yemek gelmeyecek diyor. Yani bir kaç denemeden sonra diyetler etkisiz kalıyor.

Listesiz kendi kafama göre diyet yapamıyorum, benim anladığım bu. Diyetisyenler de yanlış demiyor bence. Leptini geceye bırakıyorlar, metabolizmayı hızlandırmaya yönelik liste veriyorlar. Doktorlar daha çok hücresel düzeyde düşünüyorlar. Yaşlanmayı engelleyecek, sırasıyla tüm hormonların çalışabileceği düzeni tercih ediyorlar. İbn-i Sina ' da 2 öğün sağlık, 3. öğün hastalık demiş. Bazı tıp doktorları da günde 3 öğün, ara öğünsüz istiyor. Meyveyi de öğüne ekliyor. Tüm besin grupları sınırlı miktarlarda tek öğünde alınıyor ve ardından 5 saat açlık süresi dolduruluyor.

Öğle yemeğinde yediğim salatadaki bol sirke ve sarımsaktan sonra oldukça iyiyim, sorduğun için teşekkür ederim Eşin haklı olabilir. Kendileri için besliyorlarsa... Ama çevre köylere çıkıp bir dolaşsanız bence kesin bulursunuz.

Umarım eşinin sonuçları iyi çıkar. Pazartesi mi alacaksınız sonuçları??

100 gr., 100 gr artıyor ne yazık ki..( Söylediğine katılıyorum, diyetisyene gitseydim şimdiye kadar çoktan verirdim bu kiloları.. Bizim burada Yeniköy tıp merkezi var, 70 Lira imiş seansı. Gidip memnun kalanlar da var. Yılbaşından sonra gitmeyi düşünüyorum Allah izin verirse.

Menün süperafiyet olsun arkadaşım

Teşekkürler canım, sana da afiyet olsun Yürüyüş çok güzel olmuş

Menümde çorba değişti. Yayla çorbası yerine düğün çorbası oldu. Akşam da az önce listemde olmayan 7-8 fındığı yedim.

Daha iyi olmanı sevindim Serapcimturşu suyu gribe çok iyi geliyormuş...özelikle lahana turşusu..içinde yarım limon sıkmak etkisini artıyormuş...
Evet,yaza köylere bakacağız artık :))
Evet,pazartesi öğlenden sonra sonuçlar çıkacak.İnşallah canım :) ilgine teşekkürler
Menümde çorba değişti. Yayla çorbası yerine düğün çorbası oldu. Akşam da az önce listemde olmayan 7-8 fındığı yedim.
Afiyet olsun

Rabbim eşine kavuştursun
Oradaki diyetisyenin fiyatı da uygun:) bence de git,eminim ki en fazla 1,5 ay içinde istediğin kiloya ineceksin...aslında biz çok dikkat ettik...1 sene boyunca neden kilo veremedik??tamam arada kaçamaklar yaptık ama zamanın çoğu dikkat ettik....şu işe aklım ermiyor artık şimdiden senin listelerini merak ettim:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…